Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Rubulis

Birziņam pirmā ripa Ziemeļamerikā, Eglem trīs piespēles USHL

Birziņam pirmā ripa Ziemeļamerikā, Eglem trīs piespēles USHL
Ričards Birziņš
Foto: Les Stockton

ECHL spēlē šonakt ar vārtu guvumu izcēlās aizsargs Ričards Birziņš, palīdzot Tulsas "Oilers" ar 5:1 uzveikt Vičitas "Thunder". Latvietim tā bija pirmā ripa "Oilers" sastāvā.

25 gadus vecais aizsargs Ričards Birziņš guva savas komandas piektos vārtus, minūti un 14 sekundes līdz pamatlaika beigām noslēdzot ātro pretuzbrukumu. Birziņam tie bija pirmie vārti Tulsas "Oilers" rindās un arī Ziemeļamerikā kopumā.

Latviešu aizsargs šonakt izcēlās arī ar pozitīvu koeficientu +2, diviem metieniem un divām soda minūtēm. Šosezon 42 spēlēs Birziņš ir nopelnījis 10 (1+9) punktus. "Oilers" ar 73 punktiem 66 spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet Vičitas "Thunder" ir vietu zemāk ar 68 punktiem 67 spēlēs.

Tikmēr Rietumu hokeja līgā (WHL) turpinās izslēgšanas spēles. Roberts Lipsbergs un Sietlas "Thunderbirds" ar 0:3 atzina Portlendas "Winterhawks" pārākumu. Latviešu uzbrucēja rēķinā divas soda minūtes un negatīvs koeficients -1. Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts (1:1).

Citu Latvijas uzbrucēju savstarpējā cīņā Rihards Bukarts un Brendonas "Wheat Kings" ar 3:2 pārspēja Edgaru Kuldu un Edmontonas "Oil Kings". Bukarts un Kulda nopelnīja pa rezultatīvai piespēlei – Bukartam rēķinā arī divas soda minūtes un koeficients +1, bet Kulda pievienoja negatīvu koeficientu -2. Sērijā rezultāts ir 2:1 "Wheat Kings" labā.

Savienoto Valstu Hokeja līgas (USHL) spēlē Haralds Egle atdeva trīs piespēles, palīdzot Medisonas "Capitols" pēcspēles metienos ar 5:4 uzveikt Dubjūkas "Fighting Saints". Egle (50 sp. 16+20) nopelnīja arī negatīvu koeficientu -1, divreiz meta pa vārtiem un realizēja savu iespēju pēcspēles sērijā. USHL regulārā sezona noslēgsies 11. aprīlī, bet visi "play-off" dalībnieki jau ir zināmi – "Capitols" nav to vidū.

Ziemeļamerikas Hokeja līgā (NAHL) aizsargs Jānis Jaks un Minesotas "Wilderness" ar 3:1 uzvarēja "Chill" hokejistus. Jakam 19 soda minūtes – 41 spēlē "Wilderness" sastāvā latviešu aizsargs ir nopelnījis 15 (2+13) punktus. Līdz ar to NAHL regulārā sezona ir noslēgusies, izslēgšanas spēles sāksies 3. aprīlī.

Izmantotie resursi:
The ECHL - Premier 'AA' Hockey League | Home Page
WHL Network
USHL
2014-15 NAHL.com | North American Hockey League...


Breidijs Tkačaks. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix
1

"Senators" kapteinis pārstāvēs Latvijas pretinieci ASV pasaules čempionātā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Otavas "Senators" kapteinis Breidijs Tkačaks apstiprinājis, ka pārstāvēs Amerikas Savienotās Valstis pasaules čempionātā, kas sāksies 10. maijā Čehijā.
Aleksandrs Ņiživijs, Armands Simsons un Rodrigo Laviņš. Foto: LHF
8

Ankipāns un Ābols vienā maiņā: Laviņš un Ņiživijs draftē Latvijas leģendas

4. maijā Latvijas Hokeja federācija "Arēnā Rīga" rīkos Latvijas hokeja leģendu spēli. Komandu kapteiņi būs divi spēlēm bagātākie valstsvienības dalībnieki – Rodrigo Laviņš un Aleksandrs Ņiživijs. Īpašā drafta ceremonijā viņi paši izvēlējušies sastāvus.
Andris Džeriņš. Foto: IIHF
38

Izlasei pievienojas bronzas veterāni Džeriņš un Cibuļskis, trīs spēlētājus atskaita

Latvijas vīriešu izlases rindas šodien papildināja 36 gadus vecie Herningas "Blue Fox" spēlētāji Oskars Cibuļskis un Andris Džeriņš, bet treniņnometni neturpinās aizsargs Patriks Ozols un uzbrucēji Rihards Melnalksnis un Jānis Vizbelis, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.