Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Sekmīgi noslēdzies iepirkums par Daugavas stadiona ledus halles būvniecību

Rolands Eliņš

Sekmīgi noslēdzies iepirkums par Daugavas stadiona ledus halles būvniecību
PA "Zalktis" vizualizācija / Daugavasstadions.lv

LETA. Daugavas stadiona ledus halles projektēšanas iepirkumā uzvarējusi personu grupa "ARMS", kuru veido SIA "ARMS Group" un igauņu uzņēmums "OÜ RTS Infraehitus", aģentūrai LETA sacīja VSIA "Kultūras un sporta centra "Daugavas stadions"" valdes loceklis Guntis Zālītis.

Zālītis stāstīja, ka 1.augustā piedāvājumus iesniedza pieci pretendenti, bet tikai divi no tiem iekļāvās pieejamā finansējuma apjomā. Vērtēšanas rezultātā līguma slēgšanas tiesības tika piešķirtas personu apvienībai "ARMS".

Uzvarētāju iepirkumā par Daugavas stadiona ledus halles projektēšanu, bija plānots paziņot jau pagājušajā nedēļā, tomēr viens no pretendentiem ir nerezidents un komisijai bija jāsagaida izziņas no tā par patieso labuma guvēju un nodokļu parādu neesamību.

Kā norādīts "ARMS Group" mājaslapā, šis uzņēmums šobrīd strādā pie vieglatlētikas manēžas un stadiona izbūves Valmierā, Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecības, bet iepriekš tik liela apmēra sporta būvniecības projektus nav veikusi. Taču uzņēmums pie realizētajiem projektiem norāda, piemēram, Lubānas ezera aizsargdambja rekonstrukciju.

Kā iepriekš tika vēstīts, Latvijas Hokeja federācija (LHF) iepriekš norādījusi, ka nav pilnīgas pārliecības, ka 2021.gadā Rīgā notiks pasaules čempionāts, kuru paredzēts rīkot kopā ar Baltkrieviju. Problēmas saistītas ar treniņhalli, kas līdz 2021.gada sākumam jāuzbūvē pie Daugavas stadiona.

Starp LHF un Baltkrievijas pusi februārī tika parakstīts sadarbības līgums par 2021.gada pasaules čempionāta rīkošanu. Tas paredz, ka vienas apakšgrupas komandas sacentīsies Rīgā, bet otras spēlēs Minskā. Izslēgšanas mači un cīņas par medaļām notiks Baltkrievijā.

Komentējot šīs bažas, Zālītis iepriekš aģentūrai LETA pauda pārliecību, ka visus paredzētos objektus izdosies uzbūvēt laikus.

"Pirmais iepirkums noslēdzās bez rezultāta, jo pieteicās tikai viens neatbilstošs pretendents. Nedaudz samazinājām prasības, tāpēc tagad visam vajadzētu būt kārtībā. Kopējās halles būvniecības izmaksas ir 10,5 miljoni eiro. Gala projektēšanas un būvniecības process ilgs 18 mēnešus," iepriekš skaidroja Zālītis.

Izmantotie resursi:
LETA

  +2 [+] [-]

, 2019-08-29 20:35, pirms 5 gadiem
18 mēneši no šodienas ir 2021. gada 1. marts, vēl jau līgums droši vien nav noslēgts... Zinot, ka čempionāts sākas aprīļa beigās/maija sākumā Termiņi ir ļoti saspringti, jo droši vien vēl būs birokrātiskās procedūras ar pieņemšanu ekspluatācijā u.c. pārbaudēm.