Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Ēģiptē vēlas organizēt hokeja spēli slaveno Gizas piramīdu priekšā

Ēģiptē vēlas organizēt hokeja spēli slaveno Gizas piramīdu priekšā
Foto: Egypt Ice Hockey / thehockeynews.com

"Egypt Ice Hockey" komandas vadītājs Samehs Ramadans vēlas organizēt hokeja spēli piramīdu priekšā. Šis notikums varētu izraisīt vajadzīgo ažiotāžu, kas palīdzētu Ēģiptes hokejam virzīties uz priekšu.

ASV dzimušais ēģiptietis Samehs Ramadans ir viens no aktīvistiem, kurš strādā pie tā, lai Eģipte pievienotos Starptautiskajai hokeja federācijai (IIHF). Kopā ar domu biedriem viņš vēlas, pie Gizas piramīdām tiktu organizēta spēle. "Iedomājieties šo ainu piramīdu priekšā, vai tas nebūtu traki? Ja mēs spētu organizēt spēli pie piramīdām, tā būtu ļoti iespaidīga aina - hokejs tuksnesī blakus vienam no senajiem pasaules brīnumiem," saka hokeja entuziasts. Šī ideja nav nemaz tik nereāla, jo piramīdu priekšā iepriekš jau tikuši organizēti sporta pasākumi, koncerti un citi sarīkojumi.

Šis hokeja funkcionārs visā pasaulē meklē jaunos talantus ar Ēģiptes pilsonību. Potenciālie hokejisti tiek vētīti arī valsts iekšienē. "Mums tagad ir spēlētāju saraksts. Noraidām tonnu cilvēku un lūdzam videoklipus," izvēlīgs kļuvis Samehs Ramadans, jo ar jebkuriem gribētājiem komanda uzrāda vājus rezultātus.

Hokeja spēle piramīdu pakājē varētu ieinteresēt šī sporta veida cienītājus daudzviet pasaulē un palīdzēt Ēģiptei ceļā uz pievienošanos IIHF. Ēģiptei ir iespēja kļūt par ceturto Āfrikas valsti IIHF, pievienojoties Alžīrijai, Marokai un Dienvidāfrikas Republikai. Lielākajai daļai ne hokeja valstu galvenais šķērslis ir ekipējuma un aprīkojuma trūkums, taču Ēģiptei tādas problēmas nav.

Lai virzītos uz priekšu, Ēģiptes hokejam vajadzīga atbalsta vēstule no valsts sporta ministra vai no nacionālās olimpiskās komitejas.

Izmantotie resursi:
thehockeynews.com


, 2020-06-29 17:42, pirms 4 gadiem
Nu tā mēs nekad pasaules čempī nevinnēs
, 2020-06-29 19:28, pirms 4 gadiem
Kāto domā darīt?
Nekādas supersaldēšanas iekārtas nespēs pretoties Egypt saulei, ja nu vinīgi mēnesim ...
Domā fixi izgriest sēgto halli no stikla, lai piramīdas var redzēt ?
, 2020-06-29 19:38, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Kāto domā darīt?
Nekādas supersaldēšanas iekārtas nespēs pretoties Egypt saulei, ja nu vinīgi mēnesim ...
Domā fixi izgriest sēgto halli no stikla, lai piramīdas var redzēt ?
Sintētiskais ledus
, 2020-06-29 19:42, pirms 4 gadiem
NHL pirms gandrīz gadiem 30 bija sarīkojusi spēli tuksneša vidū, t.i., Lasvegasā. Ar visu to, ka mačs notika naktī, temperatūra bija ap + 30-35 grādiem.

No otras puses - "hokeja spēle pie piramīdām" nav ne oficiāls mačs un pat ne pārbaudes spēle, bet vietējos amatierus var palaist pat pa to sintētisko ledu (plastmasas blokiem) šļūkāt.
, 2020-06-29 20:05, pirms 4 gadiem
Jā, bļa, NHL drīz ramadans būs jāietur, a to genocīds.
, 2020-06-29 20:18, pirms 4 gadiem
Nu gan hockejs attīstās: e_hokejs, virtuālais, sintētiskais, + lauka, pagalma,ielas,skrituļu, skkrituļdēļu, nūjotāju hokejs ...
Vāāx!!!
😔
, 2020-06-29 20:30, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Nu gan hockejs attīstās: e_hokejs, virtuālais, sintētiskais, + lauka, pagalma,ielas,skrituļu, skkrituļdēļu, nūjotāju hokejs ...
Vāāx!!!
😔
Tā kā hokejs pati pa sevi ir spēle, tad tas, ka katrs to izdomā spēlēt pēc saviem noteikumiem, drīzāk ir normāli. Beigu beigās, tas kā tas "kanādiešu hokejs" radās arī drīzāk ir no eksperimentiem, senāku sportu ietekmēm un dažādu noteikumu piemērošanas.

Salīdzinājumam - ja tā paskatās spēlei ar nosaukumu "futbols" pat bez eksotiskajiem un moderni-digitālajiem variantiem mūsdienās ir vismaz kādi 7 dažādi noteikumu varianti (asociācijas, divi Regbijas kodi, amerikāņu, austrālieši, kanādiešu un gēlu) pēc kuriem to spēlē un spēj savākt lielos stadionus ar faniem.
, 2020-06-29 20:52, pirms 4 gadiem
Juris Miņins rakstīja: NHL pirms gandrīz gadiem 30 bija sarīkojusi spēli tuksneša vidū, t.i., Lasvegasā. Ar visu to, ka mačs notika naktī, temperatūra bija ap + 30-35 grādiem.

No otras puses - "hokeja spēle pie piramīdām" nav ne oficiāls mačs un pat ne pārbaudes spēle, bet vietējos amatierus var palaist pat pa to sintētisko ledu (plastmasas blokiem) šļūkāt.
hokeju spēlē!
šļūkā pa reni...
, 2020-06-29 21:04, pirms 4 gadiem
zaipis rakstīja: hokeju spēlē!
šļūkā pa reni...
Iespējams, esmu pārāk skeptisks un nevietā ļauns, taču man ir nav baigās pārliecības, ka Ēģiptes hokeja amatieri tiešām spēlē, nevis šļūkā.
, 2020-06-29 21:22, pirms 4 gadiem
Nē, nu jau izslēgts, ka kāds Ēğiptes emigranta dēls trešajā vai piektajā paaudzē spēlė futbolu, hokeju, basi vai beisbolu studentu līmenī ...
Ja puisim ir radusies ideja un nauda, tad lai sauc zem pamestās Dzimtenes karogu arstājušos atgriesties pārstāvėt savu etnisko Dzimteni...
Kas zin vąrbūt pat Olimpiskajās spēlēs nāxsies piedalīties....
Un tas ir jau nopietns arguments!
, 2020-06-29 21:29, pirms 4 gadiem
Un jo vairāk izlašu būs hokejā no Āfrikas kontinenta, tad viņiem būs sava atlases grupa: vienam no Āfrikas kontinenta ar tiek uz Olimpa spēlēm ...
😎
, 2020-06-29 21:40, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Un jo vairāk izlašu būs hokejā no Āfrikas kontinenta, tad viņiem būs sava atlases grupa: vienam no Āfrikas kontinenta ar tiek uz Olimpa spēlēm ...
😎
hokejā pēc reitinga dala ceļazīmi uz Olimpa spēlēm, nevis kontinenta...
, 2020-06-29 21:44, pirms 4 gadiem
erred rakstīja: Nē, nu jau izslēgts, ka kāds Ēğiptes emigranta dēls trešajā vai piektajā paaudzē spēlė futbolu, hokeju, basi vai beisbolu studentu līmenī ...
Ja puisim ir radusies ideja un nauda, tad lai sauc zem pamestās Dzimtenes karogu arstājušos atgriesties pārstāvėt savu etnisko Dzimteni...
Kas zin vąrbūt pat Olimpiskajās spēlēs nāxsies piedalīties....
Un tas ir jau nopietns arguments!
Ēģipte, gribu vērst uzmanību, nespēlē pat 4. divīzijā (pēc spēka kāds 8. turnīrs), kur ir tādas hokeja "lielvalstis" kā Kuveita, Malaizija, Kirgiztāna utt.

Par kādu OS (pat kaut cik pārskatāmā nākotnē) vispār var runāt?
Par to tiešo kvalifikāciju vispār man pat komentāru nav. Tas vienkārši nevar notikt un nenotiks, jo reģionā nav ne līmeņa, ne konkurences.

Savukārt tas smukais stāsts par to kā ēģiptieši var pa pasauli salasīt jaunos censoņus, stāstot viņiem par spīdīgajām medaļām... nu, es tā no praktiskās puses pieeju - ZAmerikas hokejā ir diezgan daudz, piemēram, japāņu izcelsmes spēlētāju un aziātu kopumā, taču, pat neskatoties uz to, ka Āzijas vadošās hokeja izlases ir DAUDZ labākā stāvoklī kā Ēģipte (un naudas tām, domāju, arī ir daudz vairāk nekā konkrētajam censonim), kaut kā šī sistēma baigi nestrādā (cik ļoti uz to spiež - cits jautājums).

Beigu beigās, nu, lai jau tā pavisam šo "Ēģiptes hokeja izlase ziemas OS" tēmu slēgtu - lai spēlētu OS, komandai ir jābūt komplektētai ar AHL/NHL un Eiropas TOP čempionātu spēlētājiem. Tur pat Kazahstānas/Balkrievijas pieeja ar pasu mešanu pakaļ nestrādās.
, 2020-06-29 21:56, pirms 4 gadiem
Nu jā paldies ...
Es tik izteicu savas kājminėja domas ...😔
, 2020-06-29 23:21, pirms 4 gadiem
Tā, izpederējāt ēģiptiešus no OS, pat iespēju nedevāt
, 2020-06-30 01:06, pirms 4 gadiem
Miņin! Nelien lauciņā, kur Tu nikuja nezini! Tev ir foto ar KGZ, MEX, NZ blicēm un kontakti ar viņu federācijām?
Ēģiptieši tuftu dzen.
, 2020-06-30 08:39, pirms 4 gadiem
Cik reāli ir Ēģiptes pilsonību un cik maksās? Esmu gatavs uzskriet
, 2020-06-30 10:48, pirms 4 gadiem
Gin4a rakstīja: Miņin! Nelien lauciņā, kur Tu nikuja nezini! Tev ir foto ar KGZ, MEX, NZ blicēm un kontakti ar viņu federācijām?
Ēģiptieši tuftu dzen.
Katram savi fetiši un hobiji - kāds krāj markas vai ņemas ar radiovadāmajiem modeļiem, cits - bildējas ar vārgām hokeja izlasēm un kontaktē ar to federācijām.
Harri Saintula. Foto: LHF
2

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
7

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix
1

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.