Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

ASV izlasi vadīs Tortorella

ASV izlasi vadīs Tortorella
Džons Tortorella
Foto: AP

Par ASV izlases galveno treneri šā gada maijā paredzētajam pasaules hokeja čempionātam piektdien apstiprināts Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Tampabejas "Lightning" galvenais treneris Džons Tortorella.

Tortorella, kurš Tampabejā patlaban aizvada savu septīto sezonu trenera amatā, 2003./2004. gada NHL sezonā aizveda "Lightning" klubu līdz tā vēsturē pirmajam un vienīgajam Stenlija kausam. Šogad gan viņa vadītā komanda ir viena no sliktākajām visā līgā.

"Esam ļoti apmierināti, ka mūsu komandu pasaules čempionātā vadīs Tortorella. Viņš ir guvis daudz panākumus savā trenera karjerā un zina kas nepieciešams, lai uzvarētu visaugstākajā līmenī," sacīja ASV hokeja vadības pārstāvis Džims Johansons.

Jāatgādina, ka 2008. gada pasaules hokeja čempionāts no 2. līdz 18. maijam risināsies Kanādā un tajā piedalīsies arī Latvijas komanda, kas ielozēta vienā grupā ar mājiniekiem kanādiešiem, amerikāņiem un slovēņiem.

Izmantotie resursi:
reuters.com


, 2008-03-29 01:19, pirms 16 gadiem
Man vinsh kaa treneris nepaaraak simpatizee. Protams, ne es, ne arii kaads cits,no esporta lietotaajiem, buutu tiesiigs pats veerteet nhl trenera darbu, bet zelta trijnieku (manupraat) tomeer vajadzeeja tureet kopaa nevis skjaidiit.

+ es uzskatu, ka shiigada situaacija dienvidaustrumos Izcilam trenerim buutu jaaizmanto labaak.

tie kas zin vareetu pierakstiit veel kaadu amiishu treneri kursh buutu shaada goda cieniigs.
, 2008-03-29 01:20, pirms 16 gadiem
jaacer, ka iipashi veiksmiigs grupas turniirs vinjm nebuus! Sarauj Latvija! Ticu, ka muuseejie varees, kaarteejo reizi paarmaciit amerikaanjus!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-29 01:23, pirms 16 gadiem
juu , ASV vajadzetu atkal uzvilkt
, 2008-03-29 02:09, pirms 16 gadiem
mrosis rakstīja: juu , ASV vajadzetu atkal uzvilkt

vajadzeetu gan!!
, 2008-03-29 02:56, pirms 16 gadiem
ceriet vien
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-29 07:33, pirms 16 gadiem
Domāju ,ka ASV šogad salasīs spēcīgu izlasi,jo čempis Kanādā.Mums vajadzētu vairāk domāt kā uzvarēt Slovēniju.Uz mazajiem Kanādas laukumiem Latvijas izlasei varētu rasties lielas problēmas.
, 2008-03-29 07:42, pirms 16 gadiem
alguns rakstīja: Domāju ,ka ASV šogad salasīs spēcīgu izlasi,jo čempis Kanādā.Mums vajadzētu vairāk domāt kā uzvarēt Slovēniju.Uz mazajiem Kanādas laukumiem Latvijas izlasei varētu rasties lielas problēmas.


Čempionāts var notikt kaut vai Mozambikā, bet ASV izlase nu nevar savākt tādu komandu no kā mums būtu jābaidās. Nu nav pašlaik viņiem tādu spēlētāju, kuri varētu aizstāt Housliju, Līču, Rihteru u.c. A par spēcīgu izlasi uzskatīt komandu tikai tāpēc, ka tur visi būs NHL spēlētāji (kaut gan par to es šaubos)... smieklīgi.
Pašlaik viņiem ir tikai "jaunie un perspektīvie" un "nopelniem bagātie" vidusposma praktiski nav.

Un vēl. Šitāda pretinieku šķirošana ne pie kā laba nenoved un Latvijas izlase ne reizi vien ir "uzrāvusies". Ir jāsitas katrā spēlē nav savarīgi vai pret Kanādu vai Itāliju, vai Azerbaidžānu.
, 2008-03-29 08:16, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Čempionāts var notikt kaut vai Mozambikā, bet ASV izlase nu nevar savākt tādu komandu no kā mums būtu jābaidās. Nu nav pašlaik viņiem tādu spēlētāju, kuri varētu aizstāt Housliju, Līču, Rihteru u.c. A par spēcīgu izlasi uzskatīt komandu tikai tāpēc, ka tur visi būs NHL spēlētāji (kaut gan par to es šaubos)... smieklīgi.
Pašlaik viņiem ir tikai "jaunie un perspektīvie" un "nopelniem bagātie" vidusposma praktiski nav.

Un vēl. Šitāda pretinieku šķirošana ne pie kā laba nenoved un Latvijas izlase ne reizi vien ir "uzrāvusies". Ir jāsitas katrā spēlē nav savarīgi vai pret Kanādu vai Itāliju, vai Azerbaidžānu.

Nu nevarētu teikt, ka ASV nav kas aizstāj Rihteru, Hausliju, Līču. Izlasi, kurā visu apstākļu sakritības gadījumā var spēlēt Dipjietro, Modano, Gionta, Drūrijs, Gomezs, Liles, Vitnijs utt... nevar nenosaukt par spēcīgu. To, ko Amīši var savākt, viņi pierādīja jau Soltleiksitijas spēlēs, kurās ieguva sudrabu, kā arī Kanādas kausos. Un domāju, ka arī šinī čempī viņi būs vieni no favorītiem. OK, ne tādi izteikti kā kanādieši vai krievi, bet tomēr...
A par pretinieku šķirošanas taktiku arī ir arguments - pagājušā gada spēle Latvija-Itālija...
, 2008-03-29 08:42, pirms 16 gadiem
"Tortorella" no spāņu valodas tulkojuma nozīmē "lesbiete"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-29 09:40, pirms 16 gadiem
modriitis rakstīja: Nu nevarētu teikt, ka ASV nav kas aizstāj Rihteru, Hausliju, Līču. Izlasi, kurā visu apstākļu sakritības gadījumā var spēlēt Dipjietro, Modano, Gionta, Drūrijs, Gomezs, Liles, Vitnijs utt... nevar nenosaukt par spēcīgu. To, ko Amīši var savākt, viņi pierādīja jau Soltleiksitijas spēlēs, kurās ieguva sudrabu, kā arī Kanādas kausos. Un domāju, ka arī šinī čempī viņi būs vieni no favorītiem. OK, ne tādi izteikti kā kanādieši vai krievi, bet tomēr...
A par pretinieku šķirošanas taktiku arī ir arguments - pagājušā gada spēle Latvija-Itālija...


Dipjetro šajā PČ nespēlēs (gurna operācija), Modano tāpat, Džiontam/Gomezam/Drūrijam/Lailzam/Vitnijam plejofi... Pie tam salīdzināji [kaut vai] Lailzu un Dipjetro pret Līču un Rihteru...
, 2008-03-29 09:41, pirms 16 gadiem
Hempo rakstīja: vispār jau man liekas,ka spēles notiks uz lielajiem laukumiem


Uz mazajiem. Krievijas izlase pat speciāli vienu laukumu pārtaisīs, lai labāk sagatavotos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-29 10:02, pirms 16 gadiem
masalskis123 rakstīja: Vo piekrītu, ja šķiros ppretiniekus sanāks tāpat kā pagāšgad, kad zaudējam Itāļiem, jācīnās katrā spēle un jācenšas savas izdevības izmantot, jāspēlē tā itkā katra spēle ko spēle būtu izšķirošā un pēdēja.

Man gan būtu interesanti zināt kā tad sekosim šai spēlei
Latvija-ASV spēle manprāt būs 2.00 naktī pēc Latvijas laikā/
Katrā ziņā ar nepacietību gaidu čempi. Latvija parādīs ka pagājušā PČ tikai bija nejaušība kad netika 10niekā.
Reāli ASV var aizķert, slovēņi domāju jauzvar bez liekas nervozēšanas un pret PČ jānnospēle cienīgāk kā mūsu čempī ..


Nu pagājušgad nebija nekādas šķirošanas, jo mūsējie cīnījās visā sspēlēs (nu varbūt izņemot pēdējā ar Norvēģiju). Taču Latvijas hokeja vēsturē ir zināmi citi gadījumi (vismaz no malas tā ir izskatījies).
Ar to sekošanu būs kā būs, taču gan jau nekas traks nebūs. Ja jau daži te pat uz kkādām tur NBA spēlēm ceļas tādā laikā, tad uz PČ spēlēm gan jau piecelsies. Galvenais lai TV3 neizdomā rādīt šīs spēles ierakstā (kādā viņiem izdevīgākā laikā).

Par to ASV aizķeršanu.
Reāli vai nereāli, taču galvenais ir spēlēt savu spēli un veiksmes gadījumā viss var notikt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-29 10:24, pirms 16 gadiem
masalskis123 rakstīja: Tad kas pietrūka lai mūsējie vismaz izpildītu minimālo prasību iekļutu nākamajā posmā, stabila vārtusarga, stabilitātes ja vēl apmēram 10min pirms spēles beigām bijām vadībā ar 2:1 bet pēc tam jau 2:3 vai varbūt LV izlase pāragri noticēja savai uzvarai.

kATRĀ ZIŅĀ ES PČ SKATĪŠOS VIENALGA 2.00 vai 4.oo naktī galvenais ir sekot līdzi. ja TV3 izdomās rādīt ierakstā tā būs viņu lielākā kļūda..
Ceru ka Skrastiņš šogad tiks uz PČ ..


Sportiskās veiksmes. Jo nekā savādāk tos itāļu golus kā haļavu nosaukt nevar - to no slidas rikošets, to panteļejevs nokrīt un palaiž itāli, kurš vēlāk arī iemt to izšķirošo golu. Un arī Tiesnesis vienu mūsējo golu neieskaita.

Skrastiņš, ja vien pats vēlēsies, varēs spēlēt izlasē, jo viņam play-off turnīrs, 99.99% nespīd.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-29 10:56, pirms 16 gadiem
modriitis rakstīja: A par pretinieku šķirošanas taktiku arī ir arguments - pagājušā gada spēle Latvija-Itālija...

Tas ir diezgan vājš arguments un tā ir tipiska lūzeru filozofija! Kādreiz jau noveicas, bet pārsvarā tās komandas, kas gatavojas vienai spēlei, pārējās paklausīgi pagriežot pēcpusi un pieliecoties, turnīrā izkrīt. Nevajag man izlase, kas brauc uz vienu spēli, gribu kārtīgu cīnītāju kolektīvu. Tapēc jau izlase ir populāra ka nepiekopj tavu vienas spēles taktiku. Un nedomāju ka spēlētāji, kas bez līgumiem atstās par sevi labu iespaidu uz potenciālajiem darba devējiem pret CAN un USA nostājoties vēzītī un tad varonīgi piesitot slovēņus
, 2008-03-29 11:24, pirms 16 gadiem
masalskis123 rakstīja: Tas gan, sportā bez veiksmes neiztikt.

Tas tikai priecē ja Skrastiņš palīdzēs izlasei, šāds aizsargs mums noteikti palīdzēs viņš var iemest, var nobloķēt metienus un pats galvenais pieredzējis un stabils spēlētājs., varētu jau arī Raiti uzaicināt šim jau arī play-off nespīid.


Raitis jau ir kandidātos, ja pats vēlēsies, tad gan jau būs...
, 2008-03-29 11:28, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Raitis jau ir kandidātos, ja pats vēlēsies, tad gan jau būs...

Ja vien kādā šaize ar telefonsakariem nenotiks!
, 2008-03-29 11:31, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: Ja vien kādā šaize ar telefonsakariem nenotiks!


Nu jā, tāda iespēja, protams, pastāv, taču cik zināms Raiti var mierīgi sazvanīt.
Taču, ja vēl atceramies Sukudras'02 gadījumu... (tb kādus Bonda cienīgus plānus Skudram piesēja daži darboņi)
, 2008-03-29 11:38, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu jā, tāda iespēja, protams, pastāv, taču cik zināms Raiti var mierīgi sazvanīt.
Taču, ja vēl atceramies Sukudras'02 gadījumu... (tb kādus Bonda cienīgus plānus Skudram piesēja daži darboņi)

Nu man baigi gribas redzēt Raiču izlases sastāvā. Zinu ka meistarības viņam pietiek un tāda tipa spēlētājs izlasē nav (to epizodiski to dara kāds aizsargs) + vēl aizbāzt mutes tiem gudreļiem kas te kladzina ka šams knapi turas uz slidām un NHL ir tapēc ka māk tik kauties. ceram ka būs abpusēja ieinteresētība un Raitis būs.
Tu kā NHL specs vari ko iekomentēt par to Tortellu?
, 2008-03-29 11:50, pirms 16 gadiem
Patiesibaa treneris ljoti labs, vienigais Tampai sogad iipashi neiet, speletaju tirguu, mainjas darijuma rezultataa ieguvushi, Halpernu, Jusi Jokinenu, atdodot Richardsu, bet parmainjas bija vajadzigas, nu redzes kaa ies Usa izlasei, veelu veiksmi, bet tikai ne pret Latvijas izlasi !
, 2008-03-29 11:59, pirms 16 gadiem
huy rakstīja: Nu man baigi gribas redzēt Raiču izlases sastāvā. Zinu ka meistarības viņam pietiek un tāda tipa spēlētājs izlasē nav (to epizodiski to dara kāds aizsargs) + vēl aizbāzt mutes tiem gudreļiem kas te kladzina ka šams knapi turas uz slidām un NHL ir tapēc ka māk tik kauties. ceram ka būs abpusēja ieinteresētība un Raitis būs.
Tu kā NHL specs vari ko iekomentēt par to Tortellu?


A ko tur daudz komentēt? Labs treneris, SC ieguvējs... fakti jau izsaka visu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-03-29 16:14, pirms 16 gadiem
par treneri viss skaidrs. labs speciālists, bet vairāk uztrauc sastāvs. liekas, ka tortelis šogad studentus un eiropiešus neņems, līdz ar to varētu mums būt problēmas. pirmā - mazie laukumi, otrā - amīšu tuvums mājām un vēlme izpist arī kanādu, trešā - ļoti nopietna kadru piesaiste no tortelas puses. tas vīrs zina kā savākt komandu, kas spēj uzvarēt visus (gluži kā Herbs Brūkss).
Un nevajag viņiem megazvaigznes, lai pārspētu visus.
atcerieties MIRACLE ON ICE 1980!!!
, 2008-03-29 19:49, pirms 16 gadiem
masalskis123 rakstīja: Vo piekrītu, ja šķiros ppretiniekus sanāks tāpat kā pagāšgad, kad zaudējam Itāļiem, jācīnās katrā spēle un jācenšas savas izdevības izmantot, jāspēlē tā itkā katra spēle ko spēle būtu izšķirošā un pēdēja.

Man gan būtu interesanti zināt kā tad sekosim šai spēlei
Latvija-ASV spēle manprāt būs 2.00 naktī pēc Latvijas laikā/
Katrā ziņā ar nepacietību gaidu čempi. Latvija parādīs ka pagājušā PČ tikai bija nejaušība kad netika 10niekā.
Reāli ASV var aizķert, slovēņi domāju jauzvar bez liekas nervozēšanas un pret PČ jānnospēle cienīgāk kā mūsu čempī ..


Tur jau tā nelaime, ka nešķiroja pretiniekus - domāja, ka tā vienkārši uzspēlēs: sanāks - uzvinnēs vēl kādu; nesanāks - gan jau itāļus uzvinnēs tāpat...
...taču Itālijai bija pieredzējis treneris (atšķirībā no Znaroka) - Mišels Gulē, kurš gatavojās tieši šai spēlei un savu panāca.
diemžēl tā ir realitāte - pagājušā gada rezultāts bija likumsakarība nevis nejaušība, tāpēc par punktiem spēlē ar ASV var nesapņot, labāk spēles pret USA un CAN aizvadīt ar pusspēku un tikai pret slovēņiem spēlēt ar pilnu jaudu un tad nākamajā posmā vēl mēģināt iekost kādam. Diemžēl arī tā ir pēdējo gadu realitāte, ka Latvijas izlasei ir problēmas ar fizisko sagatavotību.
, 2008-03-29 21:06, pirms 16 gadiem
to Juris Miņins.
Pagaidīsim vēl mēnesi,līdz jeņķi nosauks sastāvu un tad parunāsim.Pagaidām tas viss ir tukša salmu kulšana.Neviens nerunā par pretinieka šķirošanu,bet jebkurš kurš kaut ko saprot no hokeja(un sevi tu par tādu uzskati)zina,ka galvenā spēle būs ar Slovēniju.2001 gada čempī mēs grupā vinnējām ASV ar 2:0,bet pēc tam galvenajā spēlē zaudējām Ukrainai ar 2:4 .rezultātā bija jācīnās par izdzīvošanu.
, 2008-03-29 21:37, pirms 16 gadiem
>alguns

tieši tā - par to jau arī tas stāsts: lai arī, kas būtu sastāvā, ASV sastāvs tāpat būs vismaz 95% NHL džeki, kamēr mums izlasē būs max 2 viduvēji NHL spēlētāji. Arī Eiropas mēroga zvaigžņu mums nav - ja nu vienīgi Vasiļjevs (kurš vismaz ir DEL zvaigzne). Bez tam - uz to laiku būs jau PO pirmā kārta beigusies un izkrist tajā teorētiski var da jebkurš klubs.
, 2008-03-29 21:56, pirms 16 gadiem
Labs piemeers par to 2:0 uzvaru paar ASV un kaasienu 2:4 Ukrainai peec tam, vajadzeetu stabili nospeeleet, un uzvareet tos, kurus kaut vai teoreetiski mums vajadzeetu uzvareet (shajaa gadiijumaa Sloveeniju), un pret lielvalstiim var meegjinaat aizkjert kaadu punktinju, tachu obligaati jaaatceras par Sloveeniju. Nevis atnjemam punktus kaadai lielvalstij (kas buutu ljoti gruuti), un tad zaudeejam komandai, kuru noteikti bija jaauzvar.
Rihards Bernhards (Nr. 97) cīņā Rīgas "Mogo"/LSPA vārtu priekšā. Foto: Guntis Lazdāns/LHF
21

Rīdziniekiem neieskaita vārtus, "Zemgale" panāk finālsērijas atgriešanos Jelgavā

Latvijas atklāto hokeja meistarsacīkšu finālsērijas otrajā kaujā Jelgavas "Zemgale"/LBTU savā laukumā ar 1:0 pieveica Rīgas "Mogo"/LSPA, reabilitējoties par klupienu aizvakar.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix
11

Bļugeram piespēle zaudējumā pret Dalasu, Elvis paliek ''Blue Jackets'' rezervē

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja gan Teodora Bļugera un Artūra Šilova pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', gan Elvja Merzļikina Kolumbusas ''Blue Jackets''. Pirmajiem neveiksme ar 1:3 pret Dalasas ''Stars'', bet otrajiem ar 2:3 pret ''Penguins''. Spēlēja vienīgi Teodors Bļugers, kurš rezultatīvi asistēja vienīgajos ''Canucks'' gūtajos vārtos.
5

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana