Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Hvorostiņins: "Atgriešanās bija mazliet sasteigta"

Hvorostiņins: "Atgriešanās bija mazliet sasteigta"
Vitālijs Hvorostiņins (pa kreisi)

Latvijas hokejists Vitālijs Hvorostiņins, kurš pārstāv Kvebekas augstākās junioru hokeja līgas (QMJHL) komandu Valdoras "Foreurs", intervijā Sportacentrs.com pastāstīja kā norit viņa atlabšana pēc kājas savainojuma kā arī dalījās iespaidos par QMJHL.

Sezonu iesāki ar savainojumu, nospēlēji trīs mačus un atkal netiki pieteikts spēlēm. Kas ir par iemeslu šai nespēlēšanai? Savainojums vai trenera lēmums?
Sezonas sākumā biju guvis kājas savainojumu, tāpēc bija jāizlaiž kāds laiks, līdz varēju spēlēt. Diemžēl, mana atgriešanās, tomēr, bija sasteigta un es nebiju gatavs spēlēt par visiem 100%. Tāpēc man tagad ir jāuzņem fiziskā forma, lai atgrieztos komandā.

Rudenī, vienā no intervijām, sacīji, ka Kanādā viss ir citādāk nekā Latvijā. Vai pa šo laiku esi jau pieradis pie dzīves Kanādā?
Jā, laiks ir pagājis un nu jau esmu pieradis pie šejienes dzīves un sadzīves.

Lai arī aizvadīji vien dažus mačus, taču secinājumus gan jau, ka var izdarīt arī no tiem. Vai QMJHL līmenis ir tāds kā Tu biji iedomājies?
Pirms braukšanas uz šejieni es biju ievācis nedaudz informācijas par līgu, tāpēc aptuveni zināju ko no QMJHL var sagaidīt. Kad šeit ierados tad īpašu pārsteigumu man nebija, tā teikt, līmenis bija tāds kā biju iedomājies, varbūt mazliet labāks.

Dodoties uz Kanādu, droši vien, biji savādāk iedomājies savu karjeras turpinājumu, nekā tas ir izvērties pašlaik. Vai nav psiholoģiski grūti to visu pārvarēt?
Protams, ka sākumā viss bija plānots savādāk, tāpēc, kad guvu savainojumu un netiku pie spēlēšanas bija smagi, taču pašlaik esmu izvērtējis radušos situāciju un ticis tam pāri.

Ar ko nodarbojies no hokeja brīvajā laikā, kad bija jāārstē savainojums un arī pašlaik?
Brīvā laika man ir ļoti maz. No rīta mums divarpus stundas ilgs ledus treniņš, pēc kura man ir jādodas uz angļu valodas nodarbībām, bet pēc tām vēl ir "sausās" nodarbības trenažieru zālē. Kad atkopos no savainojuma, tad ikdiena man gan bija savādāka, jo bija jāstaigā uz dažādām procedūrām un individuālajiem treniņiem svaru zālē, bet vēlāk, kad jau bija novērots progress manā atlabšanā, bija arī individuālie ledus treniņi.

Tajā pašā rudens sākuma intervijā, stāstot par līdzjutēju atbalstu komandai, sacīji, ka par "Foreurs" fano visa pilsēta. Pašlaik komandas sniegums ir visai svārstīgs. Kā tas tiek uztverts pilsētā?
Pilsētā komanda ir ļoti populāra vēl aizvien. Uz spēlēm, neskatoties uz parādīto sniegumu, tāpāt nāk daudz cilvēku. Nekas salīdzinājumā ar sezonas sākumu nav mainījies.

Kas komandai būtu jāuzlabo, lai tā varētu pakāpties turnīra tabulā vismaz nedaudz augstāk un uzlabot savu bilanci?

Valdoras komanda ir viena no rupjākajām visā līgā. Mēs spēlējam ļoti asi un agresīvi. Domāju, ka vaina nav mūsu spēlē, bet gan veiksmes trūkumā. Mūsu komandai vajag mazliet veiksmes un lieta aizies.

Vai ir kādas ziņas saistībā ar U-20 izlasi? T.i., vai kāds no izlases vadības ir sazinājies ar Tevi?

Jā, vienreiz ar mani sazinājās, taču neko daudz nepastāstīja. Līdz ar to neko daudz par U-20 izlasi es nezinu.


, 2010-11-28 10:39, pirms 13 gadiem
Miņina kungs.. varbūt Jūs varētu pateikt, kas notiek ar Ričardu Bērziņu? Viņš jau izmest no OHL???
, 2010-11-28 10:43, pirms 13 gadiem
arayo rakstīja: Miņina kungs.. varbūt Jūs varētu pateikt, kas notiek ar Ričardu Bērziņu? Viņš jau izmest no OHL???
Nospēlējis vienu spēli un atlaists, pašlaik spēlē(?) LAČ.
, 2010-11-28 10:45, pirms 13 gadiem
arayo rakstīja: Miņina kungs.. varbūt Jūs varētu pateikt, kas notiek ar Ričardu Bērziņu? Viņš jau izmest no OHL???
vispār es viņu redzēju LAČā slidojam ar prizmas formu mugurā
, 2010-11-28 11:06, pirms 13 gadiem
Nē, to es zinu, ka viņš LAČ pie Miļūna spēlē. Bet kādi tur bija iemesli, ka šo izmeta jau pēc 1 spēles? Vai tik tiešām tik slikts, ka jau pēc 1 spēles izmeta..
, 2010-11-28 11:12, pirms 13 gadiem
arayo rakstīja: Nē, to es zinu, ka viņš LAČ pie Miļūna spēlē. Bet kādi tur bija iemesli, ka šo izmeta jau pēc 1 spēles? Vai tik tiešām tik slikts, ka jau pēc 1 spēles izmeta..
Iz vietējā laikraksta:

Owen Sound has also shipped import defenceman Richards Berzins back home to Latvia after the 18-year-old failed to impress in training camp.

"He was behind pretty much every (defenceman) that we had," said DeGray.

"And he was (18 years old), not (17). If he was (17), I could justify putting the time in and getting him acclimated and use him next year.

Being (18), you're much more limited in the time frame that you can use him."
, 2010-11-28 15:22, pirms 13 gadiem
Latvietis Hvorostinjins? Izskanja injsh gandriz ir
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Dilans Larkins. Foto: Paul Sancya/AP/Scanpix
12

Latvijas pretiniece ASV nosauc 15 hokejistus no pasaules čempionāta sastāva

Amerikas Savienoto Valstu hokeja izlase, kas pirms gada zaudēja Latvijai bronzas spēlē, nosaukusi sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam. Pagaidām paziņoti 15 hokejisti, un visi ikdienā ir stabili Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji.
Tomāšs Tatars. Foto: AP/Scanpix
10

Latvijas pretiniecei Slovākijai nākamajā nedēļā pievienosies pieci NHL spēlētāji

Slovākijas valstsvienības treniņiem, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, nākamajā nedēļā pievienosies pieci spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL).