Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Rancevs: "Spriedze un satraukums traucē izmantot iespējas vairākumā"

Rancevs: "Spriedze un satraukums traucē izmantot iespējas vairākumā"
Lauris Rancevs, Juris Upītis un Renārs Valters. Foto: HK "Kurbads"

Vakar "Optibet" Hokeja līgā (OHL) norisinājās finālsērijas ceturtā spēle, kurā "Kurbads" savā laukumā ar rezultātu 1:0 spēja izcīnīt smagu uzvaru pār "Mogo", sērijā panākot līdzsvaru 2-2. Vienīgos vārtus spēles otrās trešdaļas sākumā guva Lauris Rancevs. Pēcspēles intervijā Sportacentrs.com vienīgo vārtu autors norādīja uz spriedzes un satraukuma klātesamību, kuru dēļ komanda nespēj izmantot skaitliskā vairākuma iespējas.

"Komandas disciplīna, gars un vienotība," pēc spēles Rancevs norādīja uz savas komandas veiksmes faktoriem, lai spētu izcīnīt uzvaru šajā spēlē.

Arī finālsērijas ceturtajā spēlē "Kurbadam" nevedās spēle vairākumā. Statistika nemelo: pēc nospēlētām četrām spēlēm komanda ir izmantojusi tikai vienu no desmit iespējām vairākumā. "Varbūt pārāk liela spriedze un satraukums finālsērijā. Abas komandas nespēj gūt daudz vārtus vairākumā. Sanāk arī daudz spēlēt mazākumā, un būtiski, ka spējam ievērot disciplīnu šajā spēles elementā," spēlētājs norāda uz iemesliem, kādēļ netiek izmantotas iespējas vairākumā, un šīs finālsērijas akcentu tieši uz spēli mazākumā.

Pēc finālsērijas otrās spēles "Kurbads" nonāca iedzinējos ar rezultātu 0-2. Pēc spēles Rancevs norādīja uz pieredzējušo spēlētāju lomu un komandas vadības neiejaukšanos spēlētāju darbā, lai spētu panākt izlīdzinājumu sērijā. "Pieredzējušie spēlētāji uzņemas līderu lomas, viņi atbalsta un velk uz priekšu jaunos ar savu pašatdevi un pieredzi. No komandas vadības puses nekāds spiediens nav izdarīts un spēlētājiem ir ļauts turpināt spēlēt savu spēli," norādīja "Kurbada" uzbrucējs.

Pašam Laurim Rancevam tie bija pirmie vārti finālsērijā. Pēcspēles intervijā Rancevs sniedza viedokli, ka ir pārliecināts par savām spējām laukumā un ka arī turpmāk varam no viņa sagaidīt rezultatīvu sniegumu.

Nākamā finālsērijas spēle paredzēta jau 29.martā, kad komandas būs jau mainītās lomās, proti, "Mogo" savā laukumā uzņems "Kurbadu".

Rakstu sagatavoja Sportacentrs.com Jauno žurnālistu akadēmijas dalībnieks.