Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportisti un mildronāts. Drošie, tīrie un "riska zona"

Latvijas sportisti un mildronāts. Drošie, tīrie un "riska zona"
Foto: Lauris Aizupietis/f64

Cik ilgā laika posmā meldonijs (mildronāts) tiek pilnībā izvadīts no organisma? Šis ir jautājums, kas šobrīd satrauc daudzus sportistus pasaulē. Arī vismaz vienu Latvijas sportistu. Bet pats mulsinošākais ir tas, ka atbildes uz šo jautājumu nevienam nav un nevar būt, jo atbilstoši pētījumi nav veikti. Kamēr par mildronātu turpina runāt, pieprasījums pēc tā saglabājas un tas turpina rušināt augsni produkta pēkšņajam veiksmes stāstam.

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) galvenā sporta ārste Līga Cīrule ir starp tiem cilvēkiem, kas joprojām cer saņemt konkrētu atbildi – cik ilgs laiks nepieciešams, lai meldonijs pamestu organismu? „Neviens nevar sniegt atbildi uz šo jautājumu. Pirms Jaunā gada tika izplatīta informācija, ka tas notiek divu mēnešu laikā, bet tagad katrs stāsta kaut ko citādu. Esmu uzdevusi šo jautājumu arī Latvijas Antidopinga aģentūrai un tā solīja veikt aprēķinus. Vai ir satraukums? Protams, ka ir. Daži sportisti jau ir paņemti uz dopinga kontroli, vismaz par vienu zinu konkrēti. Parasti rezultāti ir zināmi mēneša laikā. Cerams, ka atbilde būs negatīva. Taču kopumā šī izveidojusies situācija ir diezgan traka,” uzskata Cīrule.

Meldonijs aizliegto vielu sarakstā ir iekļauts kopš 1. janvāra, bet LOV sporta ārsti par tā iekļaušanu olimpiskās vienības sportistus informēja oktobra beigās un kopš 1. novembra mildronātu nevienam vairs neizsniedza. Taču, ja meldonijs no organisma tiek izvadīts ilgākā laika posmā nekā divi mēneši, tad potenciāli apdraudēti ir arī tie Latvijas sportisti, kuri to lietojuši oktobrī, septembrī… Un varbūt pat vasaras mēnešos.

Cenšoties iztaustīt reālo situāciju, Sportacentrs.com sazinājās ar vairāk nekā 20 Latvijas sportistiem, lai noskaidrotu, kuri sportisti un kad pēdējoreiz lietojuši mildronātu un vai šogad viņiem ir veiktas dopinga analīzes.

Septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa, skeletonists Martins Dukurs, pludmales volejbolisti Jānis Šmēdiņš, Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš, daiļslidotāja Angelina Kučvaļska, kamaniņu sportists Juris Šics, šķēpmetēji Rolands Štrobinders un Madara Palameika, kā arī basketbolists Žanis Peiners apgalvoja, ka nekad nav lietojuši mildronātu, turklāt daži no viņiem par konkrēto medikamentu uzzinājuši tikai pēc pēdējo nedēļu laikā radušās rezonanses.

Hokejists Kaspars Daugaviņš no KHL kluba Ņižņijnovgorodas „Torpedo” izteicās, ka mildronāts spēlētājiem ticis dots U18 un U20 izlasēs. Pēdējoreiz mildronāta kapsulu viņš apēdis vēl iepriekšējā sezonā, spēlējot Maskavas „Dynamo” rindās, tādēļ viņš par sevi jūtas drošs. Lai gan Krievijā šobrīd daudzi brīnās par daudzo sportistu pozitīvajām analīzēm uz meldoniju, Kaspars norāda, ka KHL komandās ārsti jau pirms sezonas zinājuši, ka mildronātu turpmāk vairs nevarēs lietot un vismaz Maskavā un Ņižņijnovgorodā noņēmuši to no galdiem jau pirms treniņnometnēm.

Viņa kolēģis Agris Saviels no pagājušās sezonas Latvijas čempionvienības „Mogo” apgalvo, ka mildronātu lietojis tikai valstsvienības laikos, kad kapsulas dzēris līdz pat pasaules čempionāta beigām, taču nekādu spēku pieplūdumu nav izjutis. Daudzas sezonas spēlējot ārzemēs, viņš par mildronātu neko nebija dzirdējis, bet tagad „Mogo” komandā par medikamentiem vispār neesot vērts runāt. „Uz play-off spēlēm bez ūdens uz soliņa parādījies enerģijas dzēriens „Isostar”. Tas arī viss.”

Ātrslidotājs Haralds Silovs, BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis, šķēpmetēja Sinta Ozoliņa un airētāja Elza Gulbe ir to sportistu vidū, kas mildronātu lietojuši pirms vairākiem gadiem. Bet bobslejisti Oskars Melbārdis un Daumants Dreiškens, skeletoniste Lelde Priedulēna un cīņas sporta pārstāve Anastasija Grigorjeva mildronātu lietojuši vēl pagājušajā vasarā.

Oskaram Melbārdim dopinga analīzes veiktas šīgada sākumā, taču nekādi trauksmes signāli nav saņemti, kas nozīmē, ka meldonijs jau bija pametis sportista organismu. Arī Daumants Dreiškens atzīst, ka ik pa laikam lietojis mildronātu, taču darījis to neregulāri – parasti vasaras sākumā, pēc pirmās un pirms otrās treniņnometnes. „Sezonas laikā nekad neesmu lietojis. Dopinga analīzes mums ir veiktas vairākas reizes gadā, pēdējoreiz tas bija pirms Jaunā gada. Jūtos drošs, ka manā ķermenī neatļautu vielu nav.”

Lelde Priedulēna mildronātu lietojusi pagājušajā vasarā, taču viņai jau janvāra beigās pasaules junioru čempionātā, kur viņa izcīnīja zelta medaļu, veiktas dopinga analīzes un viņa var justies droši. Tāpat gribētu justies arī Anastasija Grigorjeva, kura mildronātu pārstāja lietot septembrī un nekādas izmaiņas nav novērojusi. „Jau septembrī, kad meldonijs vēl bija tikai sarkanajā sarakstā un nebija apstiprināts aizliegto vielu sarakstā, nolēmu, ka to vairs nelietošu. Jūtos par sevi droša. Galu galā – pie kā gan es lai būtu vainīga, ja lietoju to tad, kad tas bija atļauts. Teikšu godīgi, ņemot vērā kādus medicīnas preparātus lieto citu valstu sportisti, varu apgalvot, ka Latvijas sportisti ir vieno no tīrākajiem.”

Ir arī sportisti, kurus varam klasificēt riska zonā, jo precīzais informācijas vienkārši nav. Futbolists Jurijs Žigajevs atzīst, ka mildronātu lietojis vēl oktobrī un dopinga analīzes viņam veiktas pagājušajā gadā, kad medikaments vēl bijis atļauts. Tiklīdz dakteri paziņojuši, ka tas iekļauts aizliegto vielu sarakstā, tā Jurijs to pārtraucis lietot. „Vai jūtos par sevi drošs? Protams. Esmu mierīgs,” norāda Žigajevs. Vēl rudenī mildronātu lietoja biatloniste Baiba Bendika, turklāt viņa pat izgāja kursu mēneša garumā, taču pēc februāra vidū ASV posmā veiktajām dopinga analīzēm viņa nav informēta par kādas neatļautas vielas atrašanos organismā.

Kamaniņu sportiste Elīza Cauce mildronātu lietoja līdz pat brīdim, kad LOV sporta ārsti paziņoja, par tā iekļaušanos aizliegto vielu sarakstā. „Tobrīd ārsti apgalvoja, ka divu mēnešu laikā meldonijs izvadīsies no organisma. Mildronātu parasti lietoju pirms sezonas – pa vienai tabletei reizi dienā no rītiem. Dopinga pārbaudes man šosezon nav veiktas. Pēc labajiem rezultātiem pat gaidīju, ka tas notiks, taču nekā. Es nesatraucos. Domāju, ka meldonijs organismā noteikti nav aizķēries. Pēc tam ir lietots daudz citu medikamentu un meldonijam jau sen vajadzētu būt laukā no organisma.”

„Protams. Mildronātu lietoju vairākus gadus,” atzīst svarcēlājs Artūrs Plēsnieks. „Pēdējoreiz to darīju vēl oktobrī, pirms tika paziņots, ka tas tiks iekļauts aizliegto vielu sarakstā. Dopinga analīzes man veica pērn novembrī pasaules čempionāta laikā, kad meldonijs vēl bija atļauts. Septembra beigās tika ziņots, ka viela izvadās no organisma divu mēnešu laikā. Uzskatu, ka runas par 4-6 mēnešiem ir absurdas. Šī situācija ar mildronātu vispār ir absurda. Tikpat labi var aizliegt BCAA un aminoskābes.”

Latvijas Antidopinga aģentūras vadītājs Gatis Berķis skaidro, ka apjukumu rada arī atšķirīgais pusizvades perioda ilgums dažādās literatūrās, kas traucē precīzi noteikt, kad meldonijs pilnībā pametīs organismu. „Tas ir ļoti sarežģīti, jo ir atkarīgs no daudz un dažādiem apstākļiem. Esam mēģinājuši veikt aprēķinus, taču sapratuši, ka viss nav tik vienkārši.”

Aprēķinus vēl vairāk sarežģī jautājums par pašu pusizvades periodu. Ja sportists ir paēdis vienu 500mg kapsulu, tad pēc 15 stundām organismā ir atlikuši 250mg, vēl pēc 15 stundām – 125mg utt. Ja turpināsim dalīt ar divi, tad skaitlis kļūs arvien mazāks, taču nekad nebūs nulle. „Lai laboratorijas saņemtu sertifikātu, katrai vielai jāuzrāda kaut kāds minimālais līmenis, bet meldonija gadījumā tas nav noteikts. Tādejādi vienā laboratorijā var atklāt mazāku meldonija daudzumu organismā nekā citā laboratorijā. Sliecamies domāt, ka pietiek ar diviem mēnešiem, bet mēģinām izkalkulēt vēl precīzāk,” stāsta Berķis.

Antidopinga aģentūras vadītājs neatklāj, cik dopinga pārbaužu šogad jau veikts Latvijas sportistiem, bet kopumā gada laikā par valsts budžeta līdzekļiem tiek veiktas 150 analīzes. Šogad papildus līdzekļus (10 000 eiro) piešķīrusi arī Latvijas Sporta federāciju padome, kas ļaus veikt vēl papildus 30-33 pārbaudes. Tāpat papildus līdzekļus var piešķirt sporta veidu federācijas. Piemēram, šogad to izdarījusi Pauerliftinga federācija un Autosporta federācija, tādējādi šo organizāciju pakļautībā esošajiem sportistiem dopinga pārbaudes notiks biežāk nekā citus gadus.

Kamēr sporta pasaulē valda apjukums, farmācijas uzņēmums „Grindeks” piedzīvo vēl nebijušu pieprasījumu pēc mildronāta. „Precīzus skaitļus nosaukt varēsim tikai nākamā mēneša sākumā, taču provizoriskie aprēķini Krievijā un Latvijā liecina, ka pieprasījums ir audzis. Mēs fokusējamies uz pacientu segmentu un sportisti vai, precīzāk sakot, cilvēki, kas nodarbojas ar sportu, veido tikai līdz 5% no mildronāta lietotājiem. Interese viennozīmīgi ir pieaugusi. Saņemam zvanus gan no cilvēkiem ārzemēs, kuri interesējas, kur produktu var iegādāties, gan no nozares profesionāļiem,” atklāj „Grindeks” komunikāciju departamenta vadītāja Laila Kļaviņa.

Runājot par meldonija iekļaušanu Pasaules antidopinga aģentūras (WADA) aizliegto vielu sarakstā, Kļaviņa uzsver, ka jau no pirmajām dienām uzņēmums sadarbojies ar Latvijas Antidopinga aģentūru un iesniedzis informāciju, lai atspēkotu WADA apgalvojumus, taču tie nav tikuši ņemti vērā.

Mildronāta stāsts Latviju pagaidām skāris tikai piesaucot valsti, kurā tiek ražots medikaments. Jācer, ka tā tas arī paliks. Lai gan neizdevās aptaujāt pilnīgi visus LOV sportistus, uzrunāto atlētu atbildes liek secināt, ka starp LOV dalībniekiem neatļautā viela kāda sportista organismā varētu atklāties tikai paša (-as) muļķības vai apstākļu sakritības dēļ. Par pārējiem Latvijas sportistiem kopainu iegūt ir sarežģītāk, jo īpaši, komandu sporta veidos, kur katrā valstī un klubā ir savs atbildīgais ārsts. Te nu atliek cerēt uz katra speciālista profesionālismu, jo, ja kopš novembra mildronāts vairs nav lietots, tad šobrīd bezmiegam nevienu mocīt nevajadzētu.

     [+] [-]

, 2016-03-28 18:17, pirms 8 gadiem
Man jau bija bail par Karsumu, bija novembrī Liepājā ar izlasi (gan jau ka apēda kādu mildronātu), klubs solija ka janvāra beigās Karsums būs ierindā, bet pēkšņi parādās informācija ka sezona beigusies!

Dr Kvēps teica ka novembrī Liepājā izlases zēniem vel devis mildronātu un kā jau te rakstā minēts tad tās pēdas organismā paliek uz vismaz 2 mēnešiem!

Nu cerēsim ka viss kārtībā, jo nekad jau neko nevar zināt, kgan laiks jau pagājis diezgan ilgs!

  -1 [+] [-]

, 2016-03-28 18:25, pirms 8 gadiem
kāpēc tieši hokeja sadaļā
Slēpts komentārs: žurnaļuga

  +1 [+] [-]

, 2016-03-28 18:58, pirms 8 gadiem
purva_velns rakstīja: kāpēc tieši hokeja sadaļā
Tāpēc ka Dinamo Rīga reklamē mildronātu, uz formām rakstīts 'GRINDEX', turpmāk būs rakstīts 'MILDRONĀTS'.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2016-03-28 19:46, pirms 8 gadiem
Ha, ha, ha! Nesen Lipmanens (kaut kādā sieviešu žurnāla reklāmā redzēiu/dzirdēju) atzinies, ka viņš pats lieto mildronātu. Tad jau Kiram diskābelis, kas turpmāk vadīs federāciju?

  +8 [+] [-]

, 2016-03-28 19:57, pirms 8 gadiem
Nu dopinga kontroles iet sviestā. Vienreiz jau bija uz šī ceļa, kad par kofeīnu gribēja sportistus diskvalificēt. Nedod tas mildronāts gandrīz neko, un kaitīgs nav, tad par ko to iekļaut neatļautajās vielās? Drīz jau vistu ēst nevarēs jau muskuļi tad aug...

  +4 [+] [-]

, 2016-03-28 20:10, pirms 8 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Jocīgāk izskatās Plēsnieka gadījums (vismaz viņa teiktais pasniegts savādi). Un Cauces vārdi tikai pastiprina - "pēc tam lietots daudz citu medikamentu"). Saprotu, lielais sports Bet - sirds vājnieki? Ēd daudzi, un ēd tā, ka balti putekļi gar ausīm griežas.
Lai Jums paliek Jūsu uzskats. Es uzskatu, ka, pateicoties Mildronātam, mums ir 3x mazāk Žoltoka un Jumiķu gadījumi.

  -1 [+] [-]

, 2016-03-28 21:04, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Lai Jums paliek Jūsu uzskats. Es uzskatu, ka, pateicoties Mildronātam, mums ir 3x mazāk Žoltoka un Jumiķu gadījumi.
Tu tagad citē Kirovu no tv. Tās ir tikai spekulācijas no cilvēkiem kas nepārzin medicīnu turklāt nav ētiski argumentos izmantot cilvēkus kas nav starp mums.

  -2 [+] [-]

, 2016-03-28 21:56, pirms 8 gadiem
pleesonja rakstīja: Tu tagad citē Kirovu no tv. Tās ir tikai spekulācijas no cilvēkiem kas nepārzin medicīnu turklāt nav ētiski argumentos izmantot cilvēkus kas nav starp mums.
Nav korekti .irst nezinot drēbi. To es saku kā meldonija lietotājs hobija līmenī. Tik vien kā ātrāka atjaunošanās (=vairāk slodzes) sajūta, ka piedzīšanās gan notiek ātrāk.
Ziemas beigās pārforsēju aneirobās slodzes neko nelietojot un sirds lika uzreiz manīt ka nepatīk...

  -2 [+] [-]

, 2016-03-28 22:30, pirms 8 gadiem
sandis444444 rakstīja: Man jau bija bail par Karsumu, bija novembrī Liepājā ar izlasi (gan jau ka apēda kādu mildronātu), klubs solija ka janvāra beigās Karsums būs ierindā, bet pēkšņi parādās informācija ka sezona beigusies!

Dr Kvēps teica ka novembrī Liepājā izlases zēniem vel devis mildronātu un kā jau te rakstā minēts tad tās pēdas organismā paliek uz vismaz 2 mēnešiem!


Nu cerēsim ka viss kārtībā, jo nekad jau neko nevar zināt, kgan laiks jau pagājis diezgan ilgs!
Neko stulbāku nevarēji izdomāt?! Pats neesi kaut ko sarijies,ka raksti tādas muļķības?

  +1 [+] [-]

, 2016-03-29 08:23, pirms 8 gadiem
Jānis Kalnevics rakstīja: Nu dopinga kontroles iet sviestā. Vienreiz jau bija uz šī ceļa, kad par kofeīnu gribēja sportistus diskvalificēt. Nedod tas mildronāts gandrīz neko, un kaitīgs nav, tad par ko to iekļaut neatļautajās vielās? Drīz jau vistu ēst nevarēs jau muskuļi tad aug...
Nevis gribēja, bet arī diskvalificēja. Pašlaik, starp citu, kofeīns arī ir WADA uzmanības sarakstā, t.i., iekļauts uzraugāmo preparātu grupā, kas nozīmē, ka pēc kāda laika to atkal var iekļaut aizliegto preparātu sarakstos.

     [+] [-]

, 2016-03-30 00:43, pirms 8 gadiem
pleesonja rakstīja: Tu tagad citē Kirovu no tv. Tās ir tikai spekulācijas no cilvēkiem kas nepārzin medicīnu turklāt nav ētiski argumentos izmantot cilvēkus kas nav starp mums.
Es neko necitēju - es to jau esmu teicis kopš NOV.

     [+] [-]

, 2016-03-30 10:10, pirms 8 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Es neko necitēju - es to jau esmu teicis kopš NOV.
Lai tā apgalvotu, vajag salīdzināt ar citām valstīm. Citur ir tāda baigā sirds slimnieku izdzišana sporta laukumos? Nu ir, protams, taču visā pasaulē tā ir, proporcionāli sportistu skaitam.

Tā visa Mildronāta kā "parastu zālīšu" padarīšana ir tikai un vienīgi triks uz publiku. Arī anaboliskie steroīdi daudziem slimniekiem ir ĻOTI vajadzīgi un tie var būt pat dzīvības cenā... i ko tagad?

Ja mēstāļoti rupji novienkāršojam, tad visas zāles (nu vai gandrīz visas) var izmantot "virslabuma" gūšanai, tāpēc tikai subjektīvismi un kaut kādas ieinteresētības tos glābj.

Bet te ir vēl viens jautājums- ja sportā mēs, cilvēce, parādam cilvēka kā būtnes maksimālās iespējas (ātrumu, spēku, izturību), tad kāpēc tik brutāli grib nogriezt (šķietami nogriezt) nost no tā citu aspektu - intelektu (jo pateicoties tam ir izgudroti preparāti)?

  -1 [+] [-]

, 2016-03-30 11:57, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Tā visa Mildronāta kā "parastu zālīšu" padarīšana ir tikai un vienīgi triks uz publiku. Arī anaboliskie steroīdi daudziem slimniekiem ir ĻOTI vajadzīgi un tie var būt pat dzīvības cenā... i ko tagad?
Tu esi kaut reizi Mildronātu lietojis, ka gudri spried? Neko tas neuzlabo. Ja dzer pirms slodzēm, rezultāts ir tieši pretējs. Un tas no pieredzes.

     [+] [-]

, 2016-03-30 12:11, pirms 8 gadiem
Karalis Lauva rakstīja: Tu esi kaut reizi Mildronātu lietojis, ka gudri spried? Neko tas neuzlabo. Ja dzer pirms slodzēm, rezultāts ir tieši pretējs. Un tas no pieredzes.
Ne tikai esmu to darījis, bet daru arī pašlaik (http://lielsunstiprs.com/2016/03/12/dopinga-tests-mildronats/). Tā kā esmu kādu laiku patrenējies kopumā, tad varu arī salīdzināt. Pašlaik IR labāk. Cik daudz un kādu beigu rezultātu tas dos - to redzēs.

Par dzeršanu pirms slodzes - meldonijs nav preparāts, kas TŪLĪT un UZREIZ kaut ko uzlabos. Tieši tāpēc to dzer kursiem (4-6 nedēļas).

  +1 [+] [-]

, 2016-03-30 15:46, pirms 8 gadiem
Patiesībā WADA šobrīd staigā pa ļoooti šauru taciņu. Es pat teiktu - tik šauru, ka visa tā padarīšana jau kļūst ļoti ietekmējama no malas. Pareizi jau Plēsnieks teica - tik pat labi var aizliegt BCAA un aminoskābes. Arī olbaltumvielu proķi un L-karnitīnu. Kura tad ir tā robeža, kuru drīkst un kuru nedrīkst pārsniegt? Kas ir tie principi, pēc kuriem var teikt - tā, šito vēl var, bet šito vairs nevar lietot? Tas jau sāk kļūt tik subjektīvi, ka, kā jau minēju - ir ļoti ietekmējami no malas. Un kuri tad ir tie, kuri veic šo ietekmi - farmācijas milži, kuriem, acīmredzot, nebija izdevīgi, ka sportisti lieto mildronātu. Tā vietā lietos kko citu, ko ražu ASV vai Francija un kas ir krietni "veselīgāks" par mildronātu t.i. nav dopings.
Savukārt tie argumenti - pārlieka lietošana kaitē veselībai, uzlabojas pašsajūta un sportiskie rezultāti. WTF?! Pārlieka kokakolas vai roltonu lietošana, pieļauju, ir vēl neveselīgāka par mildronātu. Pie tam - vai tad tas nav mērķis - uzlabot sportista pašsajūtu, veselību un sportiskos rezultātus. Man pašsajūta un darba spējas uzlabojas tad, ja no rīta esmu izdzēris krūzi kapučino. Tas nozīmē, ka esmu "iekritis"? Smieklīgi!

     [+] [-]

, 2016-03-30 16:29, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Patiesībā WADA šobrīd staigā pa ļoooti šauru taciņu. Es pat teiktu - tik šauru, ka visa tā padarīšana jau kļūst ļoti ietekmējama no malas. Pareizi jau Plēsnieks teica - tik pat labi var aizliegt BCAA un aminoskābes. Arī olbaltumvielu proķi un L-karnitīnu. Kura tad ir tā robeža, kuru drīkst un kuru nedrīkst pārsniegt? Kas ir tie principi, pēc kuriem var teikt - tā, šito vēl var, bet šito vairs nevar lietot? Tas jau sāk kļūt tik subjektīvi, ka, kā jau minēju - ir ļoti ietekmējami no malas. Un kuri tad ir tie, kuri veic šo ietekmi - farmācijas milži, kuriem, acīmredzot, nebija izdevīgi, ka sportisti lieto mildronātu. Tā vietā lietos kko citu, ko ražu ASV vai Francija un kas ir krietni "veselīgāks" par mildronātu t.i. nav dopings.
Savukārt tie argumenti - pārlieka lietošana kaitē veselībai, uzlabojas pašsajūta un sportiskie rezultāti. WTF?! Pārlieka kokakolas vai roltonu lietošana, pieļauju, ir vēl neveselīgāka par mildronātu. Pie tam - vai tad tas nav mērķis - uzlabot sportista pašsajūtu, veselību un sportiskos rezultātus. Man pašsajūta un darba spējas uzlabojas tad, ja no rīta esmu izdzēris krūzi kapučino. Tas nozīmē, ka esmu "iekritis"? Smieklīgi!
Robeža ir viena... WADA saraksts. Savukārt WADA saraksts tiek veidots... nu pēc viņu ieskatiem un fantāzijām.

     [+] [-]

, 2016-03-30 17:21, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Robeža ir viena... WADA saraksts. Savukārt WADA saraksts tiek veidots... nu pēc viņu ieskatiem un fantāzijām.
Ķipa pēc principa - kur dabūji naudu? - No tumbačkas! A kas tumbačkā naudu ielika? - Es! A kur dabūji naudu? - No tumbačkas!

  +1 [+] [-]

, 2016-03-30 18:03, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Ķipa pēc principa - kur dabūji naudu? - No tumbačkas! A kas tumbačkā naudu ielika? - Es! A kur dabūji naudu? - No tumbačkas!
Aptuveni. Jo WADA ir neatkarīga organizācija, kas nepakļaujas nevienam, tajā skaitā veselajam saprātam, brīžiem. Līdz ar to, meklēt kaut kādu loģiku viņu darbā - ne vienmēr ir nepieciešams.

     [+] [-]

, 2016-03-30 20:21, pirms 8 gadiem
Farmācijas bizness rullē! Kāds ir saražojis ko citu, ko īsti nepērk, bet Mildronārs iet uz urrā. Pat tad, ja lēmums tiks apstrīdēts, paies laiks, lai atkal sāktu lietot,bet pa to laiku var ko citu iebarot...