Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Peter Bondra

NHL,Latvijas izlase un Fedotenko ar Poņikarovski.

NHL,Latvijas izlase un Fedotenko ar Poņikarovski.
Divi izcili hokejisti devuši tik maz savai dzimtenei.

Lasot komentārus sportacentrā nevaru nepamanīt siekalošanos ap NHL.

Daudzi domā, ja Girgensons tiks NHL tad nu tik būs, bet kāds ir reālais labums Latvijas hokejam no tā? Kāds reāli labums ir no tā, ka Otava spēlēs iespējams play off? Ko reāli dod NHL spēlētāji, kas netiek uz izlasi, kad vajag?

Un te nu man nāksies likt galdā tādus vīrus kā Ruslanu Fedotenko, divkārtējo Stenlija bļodas ieguvēju un Alekseju Poņikarovski. Labi spēlētāji nenoliedzami, bet kāds ir viņu reālais devums Ukrainas izlasei vai Ukrainas hokejam?
Statistika būs īsa, šie abi spēlētāji ir uzspēlējuši izlasē tikai 2002.gadā - Fedotenko tikai 1 spēle, Poņikarovskim visas 4 spēles olimpisko spēļu turnīrā.Es lasīju arī visai smieklīgu argumentu, ja to vispār var saukt par argumentu - Girgensons izcīnīs Stenlija kausus un Latvijā arvien vairāk sāks trenēties hokejā :D un arvien vairāk Latvijas spēlētāju spēlēs caur Girgensonu iekš NHL un Latvija kļūs nenormāli atpazīstama :D.

Fedotenko ir izcīnījis 2 Stenlija kausus, bet nekāds hokeja bums Ukrainā nav sācies un izlase ir izlidojusi pat no A grupas.


, 2013-01-28 20:10, pirms 11 gadiem
Man garšo desas!
, 2013-01-28 20:13, pirms 11 gadiem
viņi izlasē nav spēlējuši tāpēc, ka B grupas spēles notiek tad, kad NHL vēl kapā regulārajā.
, 2013-01-28 20:16, pirms 11 gadiem
Tu no sakuma kepon apskaties kurā grupā spēlē ukraina ,un tad veido šitādus nekam nederigus topicus .... Un kāds sakars zemgusam vispar ? Atradi salidzinajumu ....uz skolu ej ,kamēr nav pa vēlu .....Tava vecuma auditorija ir vipi.lv,tur veido topicus, ne te ..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-28 20:25, pirms 11 gadiem
Nevajag tik Ukrainu salīdzināt ar Latviju.
Viena no Ukrainas hokeja nelaimēm ir tas , ka hokeja centri atrodas Harkovā un Kijevā un hokeju spēlē krievi, kuri izvēlas citas valstis pārstāvēt.
Žitņiks, Babčuks, Žerdevs un citi mazāk zināmi hokejisti pamet Ukrainu.
Tas pats stāsts par Kazahstānas izlasi, jo Ustjkamenogorskas krievi tāpat migrē uz Krieviju, Vāciju u.c.
Ukrainas un Kazahstānas federācijas vienmēr ir bijušas vājākas un nevar noturēt labākos.
Tagad kad parādījusies nauda, būs cits process Ukraina ies noteikti to pašu ceļu ko baltkrievi un kazahi naturalizējot ļeģionārus, kas spēlē Donbasā.
, 2013-01-28 20:29, pirms 11 gadiem
Ja nav slinkums pameklē eliteprospects.com
Tikai tos spēlētājus kas dzimuši Harkovā un Kijevā cik no viņiem pārstāv citas valstis.
Sanāks diezgan liels skaits.
Vari intereses pēc paskatīties Ustjkamenogorsku, arī tas pats stāsts.
Un pārsvarā aiziet labākie un perspektīvākie.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-28 20:40, pirms 11 gadiem
Peter Bondra rakstīja: bet kāds sakars ar minētajiem Poņikarovski un Fedotenko, kas negribēja(varbūt nevarēja) spēlēt izlasē PČ A grupā pat tad, kad komandām beidzās sezona.
Tāds pats, kā citiem. Viņus krievi neuzaicināja. Ja nebūtu Ukraina 2002.gada OS spēlējusi, mēs domātu, ka tie ir parasti krievi kuri netiek Krievijas izlasē.
Varbūt es kļūdos. Bet cik zinu tad nekad nav izteikuši vēlmi braukt uz PČ, aicināti ir.
, 2013-01-28 20:45, pirms 11 gadiem
Es lasīju arī visai smieklīgu argumentu, ja to vispār var saukt par argumentu - Girgensons izcīnīs Stenlija kausus un Latvijā arvien vairāk sāks trenēties hokejā un arvien vairāk Latvijas spēlētāju spēlēs caur Girgensonu iekš NHL un Latvija kļūs nenormāli atpazīstama

Milo cilvecin,kur tu tadu lasiji?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-28 20:51, pirms 11 gadiem
Nosauc man kaut vienu Latvijas spēlētāju, kas spēlējis NHL un nav pārstāvējis Latvijas izlasi?
Topiks pilnīgs sviests un galīgi neiet kopā Fedotenko salīdzinājums ar Latviju.
Mums pat nav neviens kaut cik vērā ņemams spēlētājs atteicies pārstāvēt Latviju un spēlē vai spēlēja citā izlasē.
, 2013-01-28 20:54, pirms 11 gadiem
Ja Girgensons spēlēs NHL, tad viņš droši vien palīdzēs Latvijas izlasei apmēram tikpat bieži kā Dārziņš, Sprukts vai Karsums. Respektīvi, kaut kad būs, kaut kad nebūs. Spēlēšana Eiropā vēl negarantē 100% atrašanos izlasē, jo tad var gadīties motivācijas problēmas, jādomā par līgumiem, traumas, nogurums pēc 52 spēļu sezonas, utt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-28 21:04, pirms 11 gadiem
Peter Bondra rakstīja: neiet runa par pagātni, lai gan arī pagātnē ir bijuši čempji - kad viens otrs ir tomēr atteicies vai pat uzmetis (Skrastiņš 2002,2007,2008,2010,2011) Ozoliņš(2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012)

bet mani vairāk uztrauc , kas notiks, ja tas Girgensons vai Pelše,Bļugers tiks NHL, bet dažadu iemeslu dēļ nespēlēs izlasē, tad kāda jēga Latvijas hokejam no viņiem, reāli?
Tu zini kāpēc Skrastiņš nespēlēja visos tavos nosauktajos gados?
Ozo vispār pēc Turīnas paziņoja, ka beidz karjeru izlasē, tāpēc no 2006 čempja nav pareizi teikt , ka atteicās.
Tad kad atteiksies Pelšs, Girgensons vai Bļugers - tad arī cilāsi, bet augstāk jau teica , nav obligāti jāspēlē NHL lai būtu atteikums. Mēs saņemam atteikumus no Eiropas bieži un izcelt NHL ir nevietā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-28 21:12, pirms 11 gadiem
Peter Bondra rakstīja: es zinu, ka viņš (Ozo) atteicās un tas neliecina par labu viņam, Laviņš savos 40 vēl spēlē izlasē, Ozo laikam lepns jūtas vai Latvijas izlases krekls par sliktu un pirms 7 gadiem(33 gados) beigt karjeru izlasē ir......stulbi zaudēt tāda kalibra uzbrūkošo aizsargu dēļ viņa negribēšanas
Katram savi iemesli bijuši treneris ne tas, attieksme ne tā, bērni dzimst vasarā, cits vienkārši atpūšas, traumas ārstē, cits pakost grib u.t.t.
Man pēc 1996.gada OS kvalifikācijas, kad Irbe neieradās ģimenes problēmu dēļ un pārējie koda turnīra laikā, labāk ir kad spēlē tie kas grib tajā gadā nevis nav motivatora. Labāk lai atpūšas.
, 2013-01-28 21:17, pirms 11 gadiem
Peter Bondra rakstīja: Ozo pat negribēja uzspēlēt PČ Rīgā, fui viņam!
Ozo tajā laikā koda, domā sakodies, nemotivēts un Ņujorkas publikas izsvilpts spēlētājs būtu reāls palīgs izlasei tajā gadā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-28 21:30, pirms 11 gadiem
Girgensons tiek atbalstīts tādēļ, ka NHL ir hokeja meka. Tikt augstākajā hokeja līmenī ir milzīgs panākums un gods visai valstij. Tādēļ arī te daži sēž un naktīs skatās Daugaviņa spēles.

KHL maksā neadekvātas algas, kas absolūti nokauj vidēji augsta līmeņa spēlētāju ambīcijas un motivāciju tiekties kaut kur augstāk, kas patiesībā Latvijas valstsvienībai nodara krietni lielāku kaitējumu par pāris spēlētāju netikšanu uz PČ NHL izslēgšanas spēļu dēļ.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-28 21:34, pirms 11 gadiem
Peter Bondra - izteikti viens no pēdējā laika stulbākajiem sc.com lietotājiem. - Piedot, ja aizvainoju, bet komentāri neko citu neliecina, pēdējie it īpaši!
P.s. vari necensties man kaut ko atcirst pretī, man no tā ne silts ne auksts. Pārlasi vēlreiz savus komentārus, topiku un padomā, vai nebūs labāk izdzēst!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: IllaGhee
, 2013-01-28 22:03, pirms 11 gadiem
IllaGhee rakstīja: Tiesi manas domas, ka reali latvijas izlasei nav pilnigi nekada labuma no ta ka kads spele NHL. Vispar tas ir labi un intresanti sekot lidzi kadam latvietim okeana otra puse un cerams ka kadreiz vel bus kads Ozo vai Irbe, bet musu izlses konteksta tas nekadu labumu nedod, ari fani musu pusee lielaka dala varu saderet ka nav redzejusi nevienu speli ar musu baliniem NHL, tas ir iespejams vienigi, kad ir karjeras noriets, nav vini tur vairs vajadzigi, tad ari LV lidzjutejs redz piem. ka spele Ozo 37 gadu vecuma
Var manīt, ka pats arī neesi nevienu NHL maču redzējis.
, 2013-01-28 22:07, pirms 11 gadiem
To spēlēt vai nespēlēt izlasē ir jāatstāj katra spēlētāja ziņā un nevajag tur jaukties iekšā.
Katram profesionālajam hokejistam līdz 40 gadiem jāsapelna pietiekams piķis, lai pietiktu mūžam. Ja viņš baidās satraumēties un izlaist sezonu vai arī jūt, ka vecās traumas nāk virsū, tad lai nespēlē izlasē. Tikai jābūt īstam vecim - pasaki "Šogad nespēlēšu, jo esmu pus invalīds" Nevis "nu nezinu, varbūt"
Paprovē pats izvēlēties - 10 spēles čempī+trauma+izlaists gads, vai arī izlaistas izlases spēles, bet kontā pāris 100K. Ja godīgi, ko mēs paši izvēlētos? Es laikam "uzmestu" izlasi.
, 2013-01-28 22:08, pirms 11 gadiem
Sakarā ar izlasi - vai Saša OS kvalifikācijā piedalās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-01-28 22:14, pirms 11 gadiem
Būtu labāk Girgensonam novēlējis pēc iespējas ātrāk nostiprināties NHL, nevis bliezis šitos murgus!!
, 2013-01-28 22:15, pirms 11 gadiem
IllaGhee rakstīja: ari fani musu pusee lielaka dala varu saderet ka nav redzejusi nevienu speli ar musu baliniem NHL, tas ir iespejams vienigi, kad ir karjeras noriets, nav vini tur vairs vajadzigi, tad ari LV lidzjutejs redz piem. ka spele Ozo 37 gadu vecuma
Neliec sevi vienā maisā ar citiem. Uz Ozo Latvijas līdzjutēji varēja skatīties pietiekoši. Līdz NHL un kad Stenliju pacēla, slidoja Rīgā OS kvalifikācijā. Uz PČ un OS arī dodas līdzjutēji. Ir daudzi kas bijuši arī NHL uz Ozo
Labākie līdzjutēji pat kopā kodoši Prāgas čempī kopā uz tilta ar Ozo.
Var redzēt, ka tavs līdzjušanas sākums sākas ar jauno Dinamo. Tikai Latvijas hokejs nav ar to sācies.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
5

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.