Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Hokejs iesilda Daugavas stadionu – atvērts "Hokeja centrs"

Jānis Celmiņš

Daugavas stadionā durvis vērtas mūsdienīgam hokeja prasmju pilnveidošanas vietai “Hokeja centrs”. Pieredzējušu speciālistu vadībā var trenēties bērni, hokeja entuziasti, kā arī profesionāļi.

“Labi izmantota platība, viss kas vajadzīgs individuālām nodarbībām. Viena lieta par ko treneri visu laiku runā ir fiziskā sagatavotība nav vajadzīgas lielas telpas, lai tiktu galā ar pamata un ikdienas lietām,” par pirmajiem “Hokeja centra” iespaidiem stāsta Latvijas U18 izlases un Latvijas Virslīgas komandas “HS Rīga” galvenais treneris Oļegs Sorokins.

Centrā ir pieejamas fitnesa un metienu zonas, kur ievērojot drošu distanci vienam no otra, vienlaicīgi var trenēties pieci hokejisti. Metienu zonā ir iespēja pieslīpēt savu roku veiklību ar dažādiem driblēšanas un piespēļu palīglīdzekļiem. Savukārt nepazaudēt vārtu garšu, un trenēt precīzu metienu var tam paredzētajā zonā.

“Mazliet jau ir bijusi pieredze trenera amatā, bet šādos apstākļos pirmo reizi. Izejam uz trim lietām – metieni, tehnika un fiziskā sagatavotība. Tās ir lietas, kuras arī es vēl joprojām kā spēlētājs varu pilnveidot. Mūžu dzīvo mūžu mācies,” atzīst “Hokeja centra” treneris Krišjānis Rēdlihs.

“Hokeja centrā” savu meistarību uzlabot var individuāli, kā arī zinošu treneru pārraudzībā. Nūjas tehnikas treneri ir HK “Mogo” un ilggadējs Latvijas hokeja izlases spēlētājs Krišjānis Rēdlihs. Tāpat precīzu vingrinājumu izpildi pārrauga Artis Vārpiņš, kurš spēlējis Zviedrijā un strādājis Norvēģijas hokeja sistēmā.

Labam hokejistam ir spēcīga fiziskā sagatavotība, par to rūpējas divi sertificēti treneri. Latvijas regbija čempionāta FC “Livonia” komandas fiziskās sagatavotības treneris Rolands Admidiņš. Tāpat ar praktiskiem padomiem palīdzēs profesionālās riteņbraukšanas komandas “Delko Marseille Provence KTM” fizioterapeits Kristaps Skudriņš-Rakštelis.

“Trīs mēnešu laikā ideja realizējās praktiskā centrā, kur apvienots viss, kas vajadzīgs jaunajiem hokejistiem,” saka “Hokeja centrs” dibinātājs Miks Kovtuns.

“Hokeja centrs” atrodas Daugavas stadiona teritorijā, kur maijā atklās jauno hokeja halli. Sportot gribētājiem centrā ir pieejama arī ģērbtuve un dušas, tuvā nākotnē treniņu klāstu plānots papildināt ar mākslīgo slidošanas celiņu. Uz “Hokeja centru” ērti atbraukt gan ar sabiedrisko transportu, gan personīgo auto.

     [+] [-]

, 2020-11-27 13:43, pirms 3 gadiem
Autor, RFC Livonia