Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Artjoms Jeļisejevs

"Lokomotiv" galotnē paliek bez trenera, SKA solis līdz finālam

"Lokomotiv" galotnē paliek bez trenera, SKA solis līdz finālam
Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš
Foto: ska.ru

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņā soļa attālumā no iekļūšanas finālā nokļuva Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Sanktpēterburgas SKA vienība. Armijnieki sērijas trešajā mačā izbraukumā vispirms trešajā trešdaļā izlīdzināja rezultātu, bet tad pagarinājumā ar 2:1 pārspēja Jaroslavļas "Lokomotiv", sērijā izvirzoties vadībā ar 3-0. Uzvaras vārti Aleksandra Barabanova kontā. "Lokomotiv" pamatlaika galotni un pagarinājumu aizvadīja bez galvenā trenera Alekseja Kudašova, kurš saņēma disciplinārsodu.

Pirmajos divos sērijas mačos Sanktpēterburgā uzvarēja SKA. Pirmajā mačā, dramatiskā cīņā armijnieki vispirms pēdējās sekundēs panāca izlīdzinājumu, bet pagarinājumā izcīnīja uzvaru (5:4), bet divas dienas vēlāk bija pārāki ar 4:1. „Lokomotiv” pēc diviem zaudējumiem ciest trešo neveiksmi nedrīkstēja, jo tas nozīmētu faktiski šķirties no cerībām uzvarēt sēriju un kvalificēties finālam.

Laukuma saimnieki spēli sāka aktīvi un jau 18. sekundē ar aktivitāti piespieda SKA hokejistus pārkāpt noteikumus, kad uz noraidīto soliņu devās Jevgeņijs Ketovs. Skaitliskajā vairākumā „Lokomotiv” hokejisti ilgi uzturējās pretinieku zonā, taču reālu apdraudējumu vārtiem nebija. Spēles turpinājumā SKA pakāpeniski izdevās spēli līdzsvarot un drīz vien tikai vārtu stabs glāba „Lokomotiv” vārtus pēc Vadima Šipačova metiena, bet pēc Partika Herslija metiena mājinieku vārtus glāba Sudņicins.

Trešdaļas vidū „Lokomotiv” neizmantoja divas lieliskas iespējas panākt vadību, kad tuvu vārtu guvumam bija vispirms Taļbo, bet pēc tam arī Apaļkovs, bet abos gadījumos viesus glāba Miko Koskinens. Taču arī Sanktpēterburgas kluba vārtos izrādījās bezspēcīgs trešdaļas galotnē, kad pret viņu izrāvās Pāvels Kraskovskis, piesedza ripu un no neērtas rokas raidīja to vārtos, panākot 1:0 „Lokomotiv” labā. Īsi pēc vārtu zaudējuma Koskinenu SKA vārtos nomainīja Igors Šestjorkins. Trešdaļas pirmspēdējā minūtē, kad mājinieki cīnījās skaitliskajā mazākumā, līdzīgu gājienu pretuzbrukumā centās atkārtoto Koļedovs, taču ripa ceļu vārtos šoreiz neatrada.

Arī otrās trešdaļas sākumā cīņa lielākoties ritēja SKA zonā, taču trešdaļas piektajā minūtē pēc rupjas mājinieku spēlētāju kļūdas uz zilās līnijas un viens pret vārtsargu Sudņicinu devās Jevgeņijs Dadonovs, taču duelī uzvarēja vārtsargs, saņemot skatītāju ovācijas. Sekoja skaitliskais vairākums SKA izpildījumā, kura laikā krietni pasvīst nācās Sudņicinam, taču jaroslavliešu vārtsargs bija uzdevumu augstumos, glābjot arī pēc ļoto bīstama Iļjas Kovaļčuka metiena. Savukārt kad komandas jau cīnījās pilnos sastāvos, pretuzbrukumā aizskrēja Kadekins, taču SKA glāba vārtsargs Šestjorkins. Otrajā trešdaļā ļoti bieži izcēlās asumi un grūstīšanās, komandas ļoti bieži spēlēja nepilnos sastāvos. Trešdaļas galotnē SKA bija ļoti tuvu izlīdzinājumam, cīnoties skaitliskajā vairākumā, taču Sudņicins un partneri vārtus nosargāja, arī pēc otrās trešdaļas saglabājot rezultātu 1:0 par labu „Lokomotiv”.

Trešo trešdaļu komandas sāka nedaudz piesardzīgāk, taču mača 47. minūtē pamodās dzelzceļnieki, sarīkojot ofensīvu Šestjorkina sargātajiem vārtiem. Sekoja viesu atbilde un Sudņicins brīnumainā kārtā glāba pēc Koskirantas metiena. Trešdaļas vidū disciplinārsodu par pudeles izmešanu laukumā izpelnījās „Lokomotiv” galvenais treneris Aleksejs Kudašovs un mājinieki bija spiesti cīņu turpināt bez viņa.

Šis noraidījums mājiniekiem tomēr izrādījās liktenīgs. Lai cik aizrautīgi viņi centās nosargāt vārtus, tomēr pašās mazākuma beigās Ņikita Gusevs no vārtu priekšas pielaboja ripu vārtos (1:1). Atlikušajā laikā abām komandām bija iespēja vēl pa reizei uzspēlēt skaitliskajā vairākumā, taču izredzes izraut uzvaru netika izmantotas un otro reizi sērijā uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams pagarinājums.

Pagarinājumā komandas darbojās visai piesardzīgi, visai saraustīti, ar daudzām pauzēm. Mājinieki izskatījās nedaudz saguruši un skaitlisko vairākumu pēc Nikolaja Prohorkina noraidījuma realizēt nespēja. Savukārt viesi savu iespēju izmantoja. Aleksandrs Barabanovs ielauzās pretinieku zonā un uzbrukumu noslēdza ar uzvaras vārtu guvumu – 2:1 SKA labā un sērijā jau 3-0.

Sanktpēterburgas klubs ceļazīmi Gagarina kausa izcīņas finālā var nodrošināt jau trešdien Jaroslavļā, kur notiks sērijas ceturtā spēle.

Rietumu konference

DuelisRezultātsSērijā
Lokomotiv – SKA1:2 P0-3

Izmantotie resursi:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...


, 2017-03-27 22:23, pirms 7 gadiem
Sitas pagarinajuma gols,kurs nebija jaskaita,izskira seriju!!!
, 2017-03-27 22:23, pirms 7 gadiem
jau trešo spēli loķene pati norok savas muļķības dēļ. šitā nekas nebūs.
, 2017-03-27 22:26, pirms 7 gadiem
Vilka vilka strīpainie un izvilka. SKA ir viens no visu laiku pretīgakajiem klubiem, ja paskatās uz viņu VIP ložu, kur visi putinanosi sēž, tad jābūt galvā traumetam, lai tai komandai justu līdz
, 2017-03-27 22:26, pirms 7 gadiem
vājprātā to ska velk... nu tā jau nevar.... lai kā loko centās, visu tiesneši noraka.... vatņiku līgā vatņiku noteikumi....drausmas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-27 22:33, pirms 7 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Mazgadīgie atkal smilkst uz lielo un vareno SKA. Gols bija pareizi gūts un neviens neprotestēja. Un ja kādu vilka tad Loko.
eu pokemon tu spēli skatījies, vai tik tupa ļerksti....ja nezini tad nesmirdi. tupais
, 2017-03-27 22:41, pirms 7 gadiem
Ļoti skatāma spēle!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-27 23:00, pirms 7 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Jā lenteni, atšķirībā no tevis skatījos un ne jau SKA iedeva noraidījumu 1;34min līdz 3.perioda beigām, ne jau SKA iedeva noraidījumu OT par apšaubāmiem pārkāpumiem.
Vienu epizodi izrāvi no spēles un priecāties... velk tos sūdus un vilks. Priecāties vatņik...
, 2017-03-27 23:14, pirms 7 gadiem
TAĻBO...lūk tā!
Slēpts komentārs: shineon
, 2017-03-27 23:48, pirms 7 gadiem
Ir te vēl kāds kurš nav nevienu khl playofa spēli redzējis un arī netaisās to darīt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-28 02:02, pirms 7 gadiem
Jānis_LV rakstīja: Ir te vēl kāds kurš nav nevienu khl playofa spēli redzējis un arī netaisās to darīt?
Jā, ir.
, 2017-03-28 04:01, pirms 7 gadiem
Neesmu ar nevienu skatijies un nedomaju. Moz 7.speli finalam vienigi.
, 2017-03-28 07:42, pirms 7 gadiem
Jānis_LV rakstīja: Ir te vēl kāds kurš nav nevienu khl playofa spēli redzējis un arī netaisās to darīt?
Es nevienu spēli neesmu redzējis, un arī netaisos to sūda KHL PO skatīties.
, 2017-03-28 08:10, pirms 7 gadiem
Kas par play-off šogad, tāda intriga!
Trīs duēļi beigušies ar 4-0
Pieci ar 4-1
Četri ar 4-2
NEVIENS ar 4-3
Konferenču fināli arī sīvi 3-0 pret 2-0.
Cirks ne hokejs.
, 2017-03-28 09:23, pirms 7 gadiem
Jānis_LV rakstīja: Ir te vēl kāds kurš nav nevienu khl playofa spēli redzējis un arī netaisās to darīt?
jā, es tāpat kā NHL, DEL u.c. līgu spēles..
, 2017-03-28 10:07, pirms 7 gadiem
Jānis_LV rakstīja: Ir te vēl kāds kurš nav nevienu khl playofa spēli redzējis un arī netaisās to darīt?
neskatos arī regulāro sezonu ar Rīgas Dinamo piedalīšanos. Nepatīk šis kremļa projekts
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-03-28 11:09, pirms 7 gadiem
Pēterburgas bomži
Tomašs Polatins. Foto: IIHF

Čehija sāk ar sauso uzvaru pret Šveici, ASV saber deviņas ripas

Pasaules čempionāts hokejā U18 izlasēm sācies ar divām sausajām uzvarām. Amerikas Savienoto Valstu hokejisti sabēra deviņas ripas slovāku vārtos, kamēr Čehija ar 3:0 pieveica Šveices jaunos hokejistus.
Sandis Smons. Foto: LFF
18

Izlasei uz Šveici līdzi nedodas Smons, Andžāns un Skrastiņš

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš nosaucis 27 hokejistus, kuri dosies izbraukumā, lai piektdien un sestdien aizvadītu pārbaudes spēles ar Šveices izlasi. Mājās nākas palikt trīs spēlētājiem - aizsargiem Sandim Smonam un Artūram Andžānam, kā arī uzbrucējam Kristapam Skrastiņam.
Floridas "Panthers" somu aizsargs Niko Mikola. Foto: Florida Panthers

Panteras lūkos nonākt vienas uzvaras attālumā no otrās kārtas

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas trešo spēli šonakt pulksten 2:00 aizvadīs Uvja Balinska pārstāvētā Floridas "Panthers", kas viesosies pie otras Floridas komandas - Tampabejas "Lightning".