Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Amerikāņus pasaules čempionātā vadīs no "Predators" atlaistais Laviolets

Amerikāņus pasaules čempionātā vadīs no "Predators" atlaistais Laviolets
Pīters Laviolets. Foto: Jerome Miron-USA TODAY Sports/Scanpix

Amerikas Savienoto Valstu izlase paziņojusi, ka maijā gaidāmajā pasaules čempionātā tās galvenais treneris būs Pīters Laviolets. Viņa iepriekšējā darba vieta bija Nacionālās hokeja līgas klubs Nešvilas "Predators", bet šīs sezonas gaitā Laviolets tika atlaists no amata.

Laika posmā no 2014. līdz 2020. gadam Pīters Laviolets palīdzēja Nešvilas "Predators" piecas reizes sasniegt izslēgšanas spēles, nonākt līdz Stenlija kausa finālam (2017), izcīnīt uzvaru regulārajā čempionātā (2018) un divas reizes pēc kārtas triumfēt Centrālajā divīzijā (2018, 2019). Tomēr šīs sezonas gaitā Laviolets tika atlaists. "Predators" pēc trenera nomaiņas gan nav izdevies uzlabot sniegumu.

Pirms tam Laviolets strādājis ar trim komandām. Viņš piecus gadus bija Filadelfijas "Flyers" galvenais treneris, 2010. gadā spēlējot Stenlija kausa finālā. No 2003. līdz 2009. gadam Laviolets trenēja Karolīnas "Hurricanes", un 2006. gadā vienība izcīnīja pastāvēšanas vēsturē pirmo Stenlija kausu. Galvenā trenera amatā Laviolets debitēja pie Ņujorkas "Islanders" stūres, palīdzot komandai abās sezonās iekļūt izslēgšanas mačos.

Laviolets kā spēlētājs piedalījies divās olimpiskajās spēlēs, un uz starptautiskās skatuves viņam ir liela pieredze arī kā trenerim. Viņš 2014. gadā vadīja ASV izlasi pasaules čempionātā Minskā (vēl arī 2004. un 2005. gadā). Soču olimpiskajās spēlēs viņš bija galvenā trenera Dena Bailsmas asistents, bet Turīnas olimpiskajās spēlēs Laviolets bija galvenais treneris.

Pasaules čempionāts no 8. līdz 24. maijam norisināsies Šveicē – Cīrihē un Lozannā. Amerikāņi spēlēs B apakšgrupā kopā ar Latviju, Krieviju, Somiju, Šveici, Norvēģiju, Itāliju un Kazahstānu. Pirms gada amerikāņi sasniedza ceturtdaļfinālu, kurā ar 3:4 piekāpās Krievijai. Savukārt 2018. gadā ASV ieguva bronzu.

Izmantotie resursi:
https://teamusa.usahockey.com/news_...


Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
1

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Foto: North Bay Battalion
28

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.