Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

"Zemgale/LLU" ar 5:0 atstāj sausā "Rīga/Prizma" hokejistus

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Zemgale/LLU" ar 5:0 atstāj sausā "Rīga/Prizma" hokejistus
"Zemgale/LLU"
Foto: Ruslans Antropovs

Latvijas hokeja Virslīgā aizvadīta viena spēle, "Rīga/Prizma" hokejistiem savā laukumā uzņemot "Zemgali/LLU". Jelgavnieki ļoti labi aizvadīja otro un trešo trešdaļu, svinot pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 5:0.

Abām komandām šī bija ceturtā savstarpējā spēle šajā sezonā, pie diviem panākumiem tiekot "Zemgalei/LLU", kas turnīra tabulā ar 37 punktiem ieņem ceturto vietu. Tiesa "Rīga/Prizma" no saviem šīs dienas pretiniekiem atpalika tikai par punktu, kas nozīmēja, ka rīdzinieki uzvaras gadījumā pakāptos vienu pozīciju augstāk.

Spēli ar vairākumu varēja sākt "Rīga/Prizma", jo noteikumus pēc 43 spēlētām sekundēm pārkāpa Jorens Grauds. Nākamo divu minūšu laikā rezultāts netika atklāts. Turpinājumā pie diviem vairākumiem tika viesi, liekot vārtos pasvīst Edgaram Lūsiņam. Arī "Zemgale/LLU" ar vairākiem metieniem nespēja gūt vārtos, komandām turpinot līdzīgu cīņu vienādos sastāvos. Viesiem bija grūtības ieiet pretinieku zonā, kamēr "Rīga/Prizma" lēnām ieguva iniciatīvu. Tiesa viesu komanda spēlēja pietiekami aktīvi, lai tiktu pie sava trešā skaitliskā vairākuma. Tajā jelgavnieki nespēja ne reizi apdraudēt Lūsiņa sargātos vārtus, pēc vairākuma esot spiesti spēlēt mazākumā. Jau spēlējot aizturētā soda laikā "Rīga/Prizma" divreiz varēja gūt vārtus, bet Toms Nuka nospēlēja precīzi. Turpinājums vairs nebija tik spožs, bet pēc viena no metieniem viesus glāba vārtu stabs. Līdz ar to rezultāts pirmajā periodā palika neatklāts.

Otro periodu komandas sāka ar līdzīgu cīņu, bet bīstamākus uzbrukumus spēja izveidot laukuma saimnieki. Neskatoties uz to rezultātu atklāja "Zemgale/LLU". Ātro pretuzbrukumu veica Juris Ziemiņš, kurš aizslidoja aiz vārtiem, tur prata saglabāt ripu un adresēt to Valentīnam Feoktistovam, kurš atklāja mača rezultātu - 1:0. "Zemgale/LLU" turpināja aktīvi uzbrukt, kas nesa rezultātu. Pēc iemetiena pretinieku zonā neatlaidīgi par ripu pie vārtiem cīnījās Olafs Aploks, kurš nedaudz kuriozi guva vārtus, dubultojot savas komandas pārsvaru.

Rīdzinieki drīz vien tika pie skaitliskā vairākuma, bet samazināt rezultāta starpību nespēja. Tikmēr "Zemgale/LLU" nespēja izmantot reālu iespēju gūt trešos vārtus, kad viens pret vienu ar Lūsiņu izgāja Viktors Jasjonis. Abas komandas turpināja spēlēt ļoti aktīvi un apmainīties ar bīstamām epizodēm. Īpaši labas tās bija Rihardam Remiņam, kurš divreiz apspēlēja pretinieku aizsargus un brīvs veica metienus pa Lūsiņa vārtiem. "Rīga/Prizma" bieži iekrita uz ātrajiem pretuzbrukumiem, aizsargiem darbojoties pārāk pasīvi. Par laimi, Lūsiņš bija pietiekami prasmīgs, lai glābtu savu komandu no vārtu zaudējuma.

Trešais periods sākās ar abpusēji neizmantotiem skaitliskajiem vairākumiem. Drīz pēc tam lieliska iespēja gūt vārtus bija "Zemgalei/LLU". Šajā epizodē viltīgi nospēlēja Lūsiņš, ar slidu izgrūstot vārtus, kam sekoja ripas raidījums vārtu tīklā. Vārtu guvums netika ieskaitīts, bet "Rīgai/Prizmai" bija jāspēlē mazākumā. Jelgavniekiem ilgu laiku nevajadzēja, lai krietni pietuvotos uzvarai šajā spēlē, kad vārtus guva Juris Ziemiņš - 3:0. "Zemgale/LLU" nedomāja apstāties, ar trešo piegājienu vārtus gūstot arī Remiņam (4:0).

Tā rezultātā Edgars Lūsiņš pameta savas komandas vārtus, vietu tajos dodot Intam Bikaram. Rīdzinieki nespēja apturēt ieskrējušos pretinieku, kas turpināja dominēt laukumā. Viesi arī divreiz tika pie lielā skaitliskā vairākuma, tiekot pie ļoti labas iespējas pārspēt arī Bikaru. "Zemgales/LLU" hokejisti pārāk ilgi saspēlējās, bet maz meta pa vārtiem, kas tādējādi palika bez rezultāta. Pēdējās minūtēs "Rīga/Prizma" tā arī nespēja gūt goda vārtus, kamēr dažas sekundes līdz pamatlaika beigām savu meistarību nodemonstrēja Raivis Kurņigins, pieliekot skaistu punktu šai spēlei – 5:0.

Latvijas hokeja Virslīga, 27. janvāris

"Rīga/Prizma" - "Zemgale/LLU" 0:5 (0:0, 0:2, 0:3)

Vārti: 23:13 Feoktistovs (Ziemiņš, Batraks) 0:1, 24:33 Aploks 0:2, 47:40 Ziemiņš (Batraks, Feoktistovs) 0:3, 49:11 Remiņš (Jansons, Ziemiņš) 0:4, 59:39 Kurņigins (Tauriņš, Remiņš) 0:5
Vārtsargi: Edgars Lūsiņš (49:11 Ints Bikars) - Toms Nuka

  +2 [+] [-]

, 2015-01-27 22:39, pirms 9 gadiem
normāls iznesiens Prizmai!

     [+] [-]

, 2015-01-27 22:53, pirms 9 gadiem
Vislabākajā Latvijas hokeja bāzē darbojas nekompetenti "treneri"
Bikars un Gailis.

  +4 [+] [-]

, 2015-01-27 22:56, pirms 9 gadiem
oppā rakstīja: Vislabākajā Latvijas hokeja bāzē darbojas nekompetenti "treneri"
Bikars un Gailis.
Jā, tik nekompetenti, ka čempi uzvarēja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-28 08:10, pirms 9 gadiem
Pirms sezonas Zemgali daudzi norakstīja ,uzskatot ,ka pret pirmo četrinieku viņiem nav variantu ,bet viņi praktiski visas spēles aizvada labā līmenī.