Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pelnrušķītes stāsts: Eiropa apklusina kritiķus un iesoļo finālā

Agris Suveizda

Pelnrušķītes stāsts: Eiropa apklusina kritiķus un iesoļo finālā
Mariāns Hosa un Anže Kopitars
Foto: Sipa USA/Scanpix

Pirms Pasaules kausa hokejā reti kurš gaidīja Eiropas izlases izkļūšanu no grupas, taču no vācu, slovāku, šveiciešu, franču, dāņu, slovēņu, austriešu un norvēģu spēlētājiem veidotā komanda finālā spēlēs pret Kanādu. Pēc uzvaras pusfinālā pār Zviedriju (3:2, pagarinājumā) Eiropas hokejisti pasveicināja savus kritiķus.

Kopitars: "Kur mūsu kritiķi ir tagad?"

Eiropas izlases slovēņu uzbrucējs Anže Kopitars: "Ziniet, mēs [slovēņi] olimpiskajās spēlēs Sočos tik sāpīgi zaudējām zviedriem [0:5 ceturtdaļfinālā], ka visus šos divus gadus sapņoju atriebties. Šodien tas beidzot izdevās. Katrs uzskatīja par savu pienākumu uzrakstīt, ka šai komandai nav nākotnes un perspektīvas Pasaules kausā. Un kur viņi ir tagad? Saprotams, ka tas nebija viegli. Mūsu vārtsargs [Jaroslavs Halāks] "stāvēja uz galvas", lai ievilktu mūs finālā. Un, šķiet, viņam nāksies stāvēt vēl galvu augstāk.

Gūstam baudu no katras sekundes šajā turnīrā. Esam šeit tāpēc, ka pieņēmām izaicinājumu, un jau vairākas reizes apkaunojām tos, kuri mums neticēja. Varam uzvarēt jebkuru. Kanāda šķiet neuzvarama? Nu ko, pacentīsimies to mainīt. Protams, varu teikt, ka jāspēlē disciplinēti, gudri, jāizmanto faktors, ka mums ir labākais vārtsargs turnīrā…, bet, godīgi sakot, tam visam nav nekādas nozīmes. Mums ir jāspēlē no sirds, jārāda savs labākais hokejs, lai mums būtu kaut neliela iespēja."

Hosa: "Mūsu izredzes bija 33 pret vienu"

Eiropas izlases slovāku uzbrucējs Tomāšs Tatars: "Viens no labākajiem turnīriem pasaulē, labākie Nacionālās hokeja līgas spēlētāji vienuviet, un mums būs iespēja spēlēt finālā – lieliski!" Eiropas izlases slovāku uzbrucējs Mariāns Hosa: "Esam priecīgi par to, kur esam, un noteikti esam apmierināti. Domāju, ka neviens nevarēja pateikt, ka būsim finālā. Likmes uz mums bija 33 pret vienu. Tāpēc ir lieliska sajūta, ka esam tur, kur esam. Visi ir patiešām priecīgi."

Eiropas izlases galvenais treneris Ralfs Krīgers: "Esmu tik apmierināts, ka šīs hokeja provinces pirmoreiz to dzīvē tika pie iespējas sacensties ar labākajām komandām pasaulē. Tas nav iespējams, kad šie spēlētāji vienatnē spēlē savās izlasēs. Viņi pasaules čempionātos vienmēr cīnās par izdzīvošanu, vienmēr cīnās tikai par tikšanu uz olimpiskajām spēlēm, bet tajās ne par ko necīnās. Mums nav pagātnes, nav nākotnes, bet mēs pārstāvam citas valstis, kuras nevar šeit spēlēt. Ceru, ka esam iedvesmojuši spēlētājus no citām valstīm.

Liels paldies NHL un spēlētāju arodbiedrībai par šādas komandas izveidošanu un par šādu iespēju. Vēl vēlos pateikties [angļu futbola klubam] "Southampton", kas man deva iespēju trenēt šo komandu. Pirms pusfināla skatījāmies Sauthemptonas spēli pret "West Ham", un viņi uzvarēja ar 3:0." Tāpat Krīgers atzina, ka viņam daudz deva nesenā strādāšana Kanādas izlasē kopā ar treneri Maiku Bebkoku: "Bija daudz darba. Skrējām kopā, pastāvīgi runājām par hokeju. Tie bija labākie kursi trenera kvalifikācijas paaugstināšanai, kuros pasniedza Klods Žiljēns, Kens Hičkoks, Lindijs Rafs un Maiks Bebkovs. Ar viņiem biju kopā no drafta dienas līdz olimpisko spēļu beigām. Vienīgi bija skumji, ka nesapratu, kur šīs zināšanas varu izmantot – tobrīd nodarbojos ar futbolu. Bet šīs mācības izmantoju tagad."

Landeskūgs: "Viss pārējais, izņemot zeltu, ir neveiksme"

Zviedrijas izlases vārtsargs Henriks Lundkvists: "Tā mums visiem ir liela vilšanās. Eiropas izlasei ir meistarīga komanda. Kad tai parādās iespēja, tā tās izmanto. Visi redzēja, ka starpība starp komandām šajā turnīrā nebija liela un ka spēļu iznākums bija atkarīgs no detaļām. Kopumā uzskatu, ka aizvadījām labu turnīru." Zviedrijas izlases uzbrucējs Daniels Sedīns: "Visi gribējām spēlēt finālā pret Kanādu. Tas bija mūsu mērķis, un ar mūsu šodienas pūlēm nebija gana. Spēlējām pacietīgi, bet viņi bija tie, kuri guva vārtus."

Zviedrijas izlases uzbrucējs Gabriels Landeskūgs: "Jebkas cits, izņemot zelta medaļas, mūsu acīs ir neveiksme. Un domāju, ka tieši tā domā jebkurš cilvēks mūsu ģērbtuvēs. Mums bija viens mērķis, un mēs to neizpildījām. Tas sāp." Zviedrijas izlases galvenais treneris Rikards Grēnberjs: "Ir lietas, kuru dēļ gribas atgriezties pagātnē un tās izmainīt. Esmu apmierināts, ka iekļuvām labāko četriniekā, taču, protams, esmu vīlies, ka neesam starp divām labākajām komandām."

Izmantotie resursi:
Хоккеисты сборной Европы на Кубке мира...
Лундквист: поражение от сборной Европы в...
Прошлого и будущего у сборной Европы нет, но на...
Sweden vs. Europe - 09/25/2016

 +19 [+] [-]

, 2016-09-26 09:17, pirms 8 gadiem
Var patikt vai nepatikt šis formāts, bet šī patiešām ir vienīgā iespēja ieraudzīt tik daudzus no labākajiem pasaules spēlētājiem vienā turnīrā - arī vairāk kā OS, jo tur vienmēr kāds paliek aiz svītras. GER, FRA, DEN, AUT, SLO, NOR - vienmēr vairākas izlases no šīm nekvalificējas OS un attiecīgi arī viņu zvaigznes tur nepiedalās.

Arī jaunās ZA zvaigznes - dažas noteikti tiktu USA un CAN izlasēs, bet tikai dažas. Tagad toties bija iespēja redzēt ļoti interesantu komandu.

Manuprāt, jāuztver šo turnīru kā šovu un vienkārši jāizbauda labāko pasaules hokejistu sniegums.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-26 09:54, pirms 8 gadiem
Kādam nav virve un ziepes?

  +4 [+] [-]

, 2016-09-26 10:21, pirms 8 gadiem
Par lielu Eiropu!

  -1 [+] [-]

, 2016-09-26 10:31, pirms 8 gadiem
finala uzvaret vismaz 1 reizi arii bus ka zelts.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-26 10:55, pirms 8 gadiem
A kā himnu? ...varētu EU , bet Šveice un Norvēģija nav blokà...turnīrā tiek atskaņotas himnas?

  +4 [+] [-]

, 2016-09-26 11:02, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: A kā himnu? ...varētu EU , bet Šveice un Norvēģija nav blokà...turnīrā tiek atskaņotas himnas?
Olas - "Girgensons" https://www.youtube.com/watch?v=PYS...

  -5 [+] [-]

, 2016-09-26 11:02, pirms 8 gadiem
dakots rakstīja: A kā himnu? ...varētu EU , bet Šveice un Norvēģija nav blokà...turnīrā tiek atskaņotas himnas?
"Oda priekam" nav tikai ES himna...

  -7 [+] [-]

, 2016-09-26 11:04, pirms 8 gadiem
Bez tam, turnīrā tiek pārstāvētas VISAS atlikušās Eiropas valstis - arī Andora un Igaunija..
Bet turnīrs ir amerikanizēts un uz formām pat nav Eiropas simbolikas, kam bija jābùt pašreizējā logo vietā. Nedaudz besī, ka Eiropas komandai galvenais logo ir tas nesaprotamais, amerikāniskais veidojums...

  +3 [+] [-]

, 2016-09-26 11:15, pirms 8 gadiem
Kāds sakars ar "Pelnrušķītes stāstu"?
Eiropas izlasē ir pietiekami meistarīgi spēlētāji, lai varētu cīnīties ar jebkuru no PK izlasēm.

  -1 [+] [-]

, 2016-09-26 11:33, pirms 8 gadiem
Šī ir viena no retajām reizēm, kad esmu kļūdījies. Uzskatīju, ka Eiropai pie kājas Špeņgļers un nekur viņi netiks. Ņemu savus vārdus atpakaļ, piedodiet vīri! Uzvara pār zviedriem parāda eiropiešu spēku....

     [+] [-]

, 2016-09-26 11:41, pirms 8 gadiem
Nu mistisks veidojums, tiešī šovam piederīgs, nākošreiz varētu pieteikt kādas 8 internacionālākas NHL komandas pastiprināt ar vēl 5 internacionāliem spēlētājiem un gatavs nākošais pasaules kauss.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2016-09-26 12:24, pirms 8 gadiem
Europe - visi NHL vechi, kādas te pelnruskites ?
Zheel, ka Girgensonam vieta pietrūka ...

     [+] [-]

, 2016-09-26 12:24, pirms 8 gadiem
Volx rakstīja: OK, piedodam. Tev par sodu trešdien jaiet uz kadu LAČ speli
Iešu uz Mogo-Liepāja, lai nav tālu jābrauc.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-26 12:41, pirms 8 gadiem
Drusciņ ne pa tēmu,bet mums īpaši tuvs
https://www.wch2016.com/ru/news/tea...
Slēpts komentārs: Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans

  +1 [+] [-]

, 2016-09-26 15:48, pirms 8 gadiem
Diez vai tas ir pelnrušķītes stāsts. Visas izlases bija nežēlīgi spēcīgas. To pierāda kaut vai USA bilance 3 zāģi 3 spēlēs. Ja kāds pirms turnīra pateiktu, ka USA visas spēlēs zaudēs, daudzi viņu nosauktu minimums par stulbeni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-26 18:25, pirms 8 gadiem
Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc netiek izmantota "oriģinālā" Eiropas simbolika, jo krāsas tajā ir principā tādas pašas kā zviedriem. Tāpēc, katrai komandai ir sava identitāte
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-26 20:30, pirms 8 gadiem
sabikas rakstīja: Viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc netiek izmantota "oriģinālā" Eiropas simbolika, jo krāsas tajā ir principā tādas pašas kā zviedriem. Tāpēc, katrai komandai ir sava identitāte
Jā, tik Eiropas komandai identitāte tāda, kāda parasti ir Austrijas līgas līmeņa apakšējās daļas komandām... trūka tik tā, lai ar reklāmām aplīmētu visu formu. Salīdzinot ar jaunajiem ziemeļamerikāņiem kaut kādas indīgas krāsas parpalas Eiropai iedeva- še, nēsā!

     [+] [-]

, 2016-09-26 20:35, pirms 8 gadiem
Kopitars: "Kur mūsu kritiķi ir tagad?"
-----------------------
Es jau gribēju tevi kritizēt, bet redz beidzot šajā spēlē saņemies

     [+] [-]

, 2016-09-26 21:20, pirms 8 gadiem
VAI KADS VAR PATEIKT ,KAD BUS TAS FINALS????????? NEKUR NEKAS NAV RAKSTITS !!!!!!!!!!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2016-09-27 01:38, pirms 8 gadiem
Kalwe rakstīja: VAI KADS VAR PATEIKT ,KAD BUS TAS FINALS????????? NEKUR NEKAS NAV RAKSTITS !!!!!!!!!!!!
Rīt 03:00 spēle par 3. vietu un 30. septembrī 03:00 fināls.

     [+] [-]

, 2016-11-23 11:41, pirms 7 gadiem
Jums vajag steidzamu kredītu, lai uzsāktu uzņēmējdarbību, vai jums nepieciešams aizdevuma refinansēšanas, jums nepieciešams aizņēmumu, lai nomaksātu parādu? Vai jums ir nepieciešams iegādāties mašīnu vai māju aizdevumu? Ja jā, jāuztraucas ne vairāk, mēs piedāvājam visu veidu aizdevumu pieņemamām procentu likmi bez kredīta pārbaude! sazinieties ar mums jau šodien pa e-pastu. (co.operateloanservice@gmail.com) (+ 1-617-934-1393)