Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Somija un Zviedrija iekļūst U18 PČ pusfinālā, Šveice uzvar pirmajā pārspēlē

Somija un Zviedrija iekļūst U18 PČ pusfinālā, Šveice uzvar pirmajā pārspēlē
Foto: IIHF

Pasaules hokeja čempionātā U18 izlasēm elites divīzijās noskaidrots pirmais pusfināls – tajā tiksies Zviedrijas un Somijas izlases, kas šodien apspēlēja attiecīgi Slovākiju (6:1) un Baltkrieviju (5:2). Savukārt pārspēļu sērijā par palikšanu elites divīzijā pirmo uzvaru svinēja Šveice, ar 5:2 pieveicot Franciju.

Savas apakšgrupas uzvarētāja Somija jau pašā spēles sākuma lielā mērā dzēsa Baltkrievijas izlases cerības uz tās pirmo iekļūšanu pusfinālā. Baltkrievu jaunie hokejisti šajā turnīrā jau tā bija pārspējuši uz sevi liktās cerības, iekļūstot pasaules labāko izlašu astotniekā pirmoreiz kopš 2003. gada, bet šodien pret Somiju ielaida vārtus jau otrajā minūtē un pirmo periodu pabeidza ar 0:3.

Otrā perioda sākumā Vladimirs Alistrovs baltkrieviem vienus vārtus atguva, taču Somija drīz vien atjaunoja trīs vārtu pārsvaru, kā arī perioda izskaņā izmantoja Baltkrievijas divus noraidījumus pēc kārtas. Baltkrievi divu vīru mazākumā izturēja gandrīz pusotru minūti, pēc tam ielaižot piektos vārtus. Mača pēdējā periodā lielas intrigas par uzvarētāju vairs nebija, un Somija ar uzvaru 5:2 ceturto gadu pēc kārtas iekļuva pusfinālā.

Iepriekšējos trīs PČ Somija spēlēja arī finālā, un šoreiz par iekļūšanu tajā nāksies sacensties ar Zviedrijas hokejistiem, kas savā pusfinālā ar 6:1 sakāva Slovākiju. Arī zviedri rezultātu atklāja jau mača ievadā, taču pēc tam ar pārsvara palielināšanu klājās daudz grūtāk nekā somiem. Vēl līdz 30. minūtei slovāki saglabāja minimālu deficītu, taču līdz otrā perioda beigām zviedri realizēja divus vairākumus un panāca 4:1. Arī šajā mačā līdz ar to trešajā periodā favorīti varēja atļauties mierīgi noturēt pārsvaru.

Zviedrijas rindās ar četriem punktiem izcēlās Jonatans Bergrēns, kuram divi vārti un divas rezultatīvas piespēles. Kopumā Zviedrijas augstākās līgas kluba „Skelleftea” uzbrucējam šajā turnīrā deviņi punkti.

Savukārt no rīta pirmajā spēlē sērijā par palikšanu elites divīzijā Šveice ar 5:2 apspēlēja Franciju. Šajā uzvarēs izlase, kas pirmā uzvarēs divās spēlēs.

Šovakar 17:30 atlikušos ceturtdaļfinālus izspēlēs mājiniece Krievija un ASV, kā arī Kanāda un Čehija.

U18 PČ ceturtdaļfināli

KomandasRez.
Somija-Baltkrievija5:2
Zviedrija-Slovākija6:1
Kanāda-Čehija
ASV-Krievija

Izmantotie resursi:
Home


, 2018-04-26 16:43, pirms 6 gadiem
Savukārt Ķīna 2B pieaugušo divīzijā tikko ar 1:3 zaudēja Austrālijai un ir uz izkrišanas robežas. Kā viņi spēlēs olimpiādē ar Kanādu un Krieviju?! Tas būs jautri.
, 2018-04-26 16:48, pirms 6 gadiem
Tagad Somiem jauno talantu biruma laiks. Selane aizvietoja Laine,tagad paprāvs bariņš aizvietos visādus Koivo,šmoivo un pārējos zvērus kas man asini sūca.
, 2018-04-26 16:51, pirms 6 gadiem
tornis rakstīja: Savukārt Ķīna 2B pieaugušo divīzijā tikko ar 1:3 zaudēja Austrālijai un ir uz izkrišanas robežas. Kā viņi spēlēs olimpiādē ar Kanādu un Krieviju?! Tas būs jautri.
Vai nu viņi naturalizēs daudz spēlētājus līdzīgi kā Kazahstāna vai arī stabili katru spēli ielaidīs divciparu skaitli
, 2018-04-26 17:07, pirms 6 gadiem
svomalraH rakstīja: Tagad Somiem jauno talantu biruma laiks. Selane aizvietoja Laine,tagad paprāvs bariņš aizvietos visādus Koivo,šmoivo un pārējos zvērus kas man asini sūca.
piekrītu ,ka vesela čupa ar jauniem talantīgiem uzbrucējiem Somiem pašlaik ir.
, 2018-04-26 17:43, pirms 6 gadiem
tornis rakstīja: Savukārt Ķīna 2B pieaugušo divīzijā tikko ar 1:3 zaudēja Austrālijai un ir uz izkrišanas robežas. Kā viņi spēlēs olimpiādē ar Kanādu un Krieviju?! Tas būs jautri.
Galvenais treneris intervijā teica, ka tiks naturalizēti spēlētāji no KHL!
, 2018-04-26 18:44, pirms 6 gadiem
Būtu forši finālā redzēt Krievija - Čehija un čehi uzvarētu par 68
, 2018-04-27 00:45, pirms 6 gadiem
mozilla rakstīja: Būtu forši finālā redzēt Krievija - Čehija un čehi uzvarētu par 68
par 1868? varētu jau vienreiz beigts
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
4

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.