Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Ivanāns: "Esmu pamēģinājis arī citus darbus, taču velk atpakaļ uz hokeju"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ivanāns: "Esmu pamēģinājis arī citus darbus, taču velk atpakaļ uz hokeju"
Raitis Ivanāns pārmāca savu pretinieku NHL (2010)
Foto: AP/Scanpix

Pēc hokeja karjeras beigām Raitis Ivanāns (36) ar ģimeni dzīvo Rokfordā (ASV). Sarunā ar žurnālu "Klubs" viņš atklāj, ka stabila darba viņam nav, taču strādā ar jaunajiem spēlētājiem, jo ir vēlme palikt hokejā.

"Mēģinu vēl turēt sevi formā. Daudzi, kad beidz karjeru, pieņemas svarā, jo nav vairs tik aktīvi. Tādā formā, kā hokeja laikā, vairs neesmu, bet eju uz zāli, cik vien varu. Gadu vispār neko negribēju, pat skatīties hokeju televīzijā. Tam, ka profesionālais hokejs manā dzīvē ir beidzies, tagad laikam esmu ticis pāri. Stabila darba no deviņiem līdz pieciem man nav. Nav viegli atrast nākamo ceļu. Esmu pamēģinājis arī citus darbus, piemēram, darboties ar nekustamajiem īpašumiem, bet vienmēr velk atpakaļ uz to, ko zinu vislabāk - uz hokeju. Kaut kādā veidā būtu forši palikt hokejā," saka Raitis Ivanāns. "Man patīk mācīt bērnus, es tagad to daru: strādāju ar astoņus gadus veciem puikām. Vajadzīga psiholoģija un pacietība, it sevišķi ar mazākiem - tu rādi, bet viņi tik un tā uz ledus griež, kur nav jāgriež. Tie ir bērni."

Rīgas "Dinamo" savulaik nepagarināja līgumu ar Ivanānu. "Par to uzzināju no aģenta. Neviens [no Rīgas kluba] man nepiezvanīja. Negribu nevienu aizvainot, bet NHL par to paziņo treneris vai ģenerālmenedžeris," saka latvietis, kurš turpina sekot līdzi rīdzinieku komandai. "Nu, kā lai saka... Sava komanda. Vēl jau liekas, ka esi tur un vari spēlēt. Protams, jūtu līdzi, jo pazīstu visus puišus un trenerus."

Nav sanācis uzspēlēt kopā ar Sandi Ozoliņu, toties pret viņu - gan. "Tas bija kāds 2007. gads. Viņš bija Sanhosē, es - Losandželosā. Spēles laikā bija smieklīgs moments - ripa tika iemesta zonā un skrēju pakaļ kā pirmais forčekers, bet priekšā Sandis. Viņš zināja, ka sēžu viņam mugurā. Tajā brīdī viņš kaut ko latviski jokoja. Tajā spēlē vēlāk man Robs Bleiks iemeta ar ripu pa aci," atceras Ivanāns.

Seko līdzi Girgensona gaitām Nacionālajā hokeja līgā. "Zemgus ir tāds kapātājs, lien stūros, cīnās. Patīkami skatīties uz tādiem spēlētājiem. Skatījos arī NHL Zvaigžņu spēli - tas ir šovs, uz dīķa ir labāks hokejs [smejas]."

Izmantotie resursi:
Žurnāls "Klubs"

  +9 [+] [-]

, 2015-02-26 17:51, pirms 9 gadiem
Par to ŅHĻ zvaigžņu spēli-precīzi!

 +10 [+] [-]

, 2015-02-26 17:52, pirms 9 gadiem
Ozo baigais viltnieks

 +28 [+] [-]

, 2015-02-26 18:14, pirms 9 gadiem
Lai nāk mūsu juniorus trenēt, tad paskatīsimies kurš fāterīts gribēs iedot trenerim bietē..

  +9 [+] [-]

, 2015-02-26 18:55, pirms 9 gadiem
Raitis vienmeer bijis iists kapaataajs tikai taa liidz galam nenoveerteets....Lai veicaas ar puikaam....iespeejams NHL buus jaunaa policistu mafija

  +8 [+] [-]

, 2015-02-26 19:08, pirms 9 gadiem
...rādu kā pareizi jāsīt bet mazie vienalga sit starp kājām neko darīt tādi jau ir tie bērni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2015-02-26 19:35, pirms 9 gadiem
Malacis, apmāca jauno paaudzi. Kādam tas arī jādara. Kā tad savādāk izaugs jaunas zvaigznes? Ja pašam patīk, tad lai tik turpina!

  +4 [+] [-]

, 2015-02-26 20:29, pirms 9 gadiem
Lai tev veicas Raiča!

  +4 [+] [-]

, 2015-02-26 20:45, pirms 9 gadiem
Lai nu ko, tehniku vai kā, bet vienu lietu viņš puikām var iemācīt noteikti labāk, kā, visticamāk, jebkurš treneris Latvijā - darba ētiku! Lai strādā labāk ar junioriem (14-17 gadīgiem) un iet kopā ar puikām uz zālīti! Domāju, ja man būtu blakus tādam jākačājās, drošvien tajā zālē nosēdētu divreiz ilgāk Jo sevišķi Indraši varēja pamācīt!
Kā pats Indrašis kaut kad nesen vēl teica :"Nu, no kopējās bildes jau galīgi ārā nekrītu''! Nu bet mīļais cilvēk, ja tevi uzskata par ''jauno stāru'', tad vai nebūtu pareizi mērķēt uz kaut ko drusku augstāku par Dinamo vidusmēru?

  -1 [+] [-]

, 2015-02-26 21:23, pirms 9 gadiem
artuss kaimiņš rakstīja: Lai nāk mūsu juniorus trenēt, tad paskatīsimies kurš fāterīts gribēs iedot trenerim bietē..
Lai tikai pamēģina vairākumā neiespēlēt jauno un ļoti talantīgo Makintairu.

  -4 [+] [-]

, 2015-02-26 22:41, pirms 9 gadiem
Raiča tomēr ir patīkama personība,kas zin,ja NHL tik daudz dūres nevicinātu,tad varbūt arī tagad spēlētu,kā nekā savus 18 punktus NHL ir guvis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-02-27 09:37, pirms 9 gadiem
Fredža rakstīja: Raiča tomēr ir patīkama personība,kas zin,ja NHL tik daudz dūres nevicinātu,tad varbūt arī tagad spēlētu,kā nekā savus 18 punktus NHL ir guvis
Ja nebūtu vicinājis dūres, tad nekad arī ŅHĻ nebūtu spēlējis...

     [+] [-]

, 2015-02-27 12:36, pirms 9 gadiem
Vēl jau varēja uzspēlēt kādā Eiropas līgā,teiksim Itālijā, Dānijā, vai citur!