Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Bobrovskis: "Paveicu visu, ko spēju. Kanāda šoreiz vienkārši bija labāka"

Rolands Eliņš

Bobrovskis: "Paveicu visu, ko spēju. Kanāda šoreiz vienkārši bija labāka"
Breds Maršāns un Sergejs Bobrovskis pēc spēles beigām
Foto: USA TODAY Sports/Sipa USA/Scanpix

Krievijas izlases vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kura snieguma Pasaules kausa pusfināla mačā pret Kanādu (3:5) īpaši izcēla arī kanādiešu hokejisti un treneri, pēc izstāšanās no turnīra atzina, ka pretinieki bijuši pārāki. Tāpat savai komandai pārmetumus atsacījās veltīt Oļegs Znaroks, bijušais Latvijas izlases kapteinis un galvenais treneris, norādot, ka šī Krievijas izlase bija labākā komanda, ko viņš trenējis.

„Varējām laikam nedaudz labāk nospēlēt,” atzina Oļegs Znaroks, Krievijas izlases galvenais treneris. „Vairākumā mums negāja, tāpat šajos mazajos laukumos vajadzēja izdarīt vairāk metienu. Principā gan viss bija kārtībā komandā. Domājat, ka šobrīd taisos kādu kritizēt? Šī bija labākā komanda, ko esmu trenējis visā savā mūžā. Šis turnīrs deva man milzīgu pieredzi. Protams, gribējās tikt tālāk, nedaudz nepaveicās, taču reizē arī esmu ieguvis daudz ko nākotnei.”

Savukārt pieredzējušais krievu vārtsargs Iļja Brizgalovs, kurš PK izlases sastāvā nebija, bija izteicies, ka Kanādas treneru kolektīva līmenis ir augstāks nekā Krievijas izlasē. Uz to visai asi reaģēja Aleksandrs Ovečkins pēcspēles sarunā ar krievu medijiem: „Kāda jēga Brizgalovam kaut ko tādu teikt? Cienu viņu, taču nevajag jaukties ne savās lietās. Katram var būt savs viedoklis un sava loģika. Mums ir lielisks kolektīvs un lielisks treneris, nevajag visu vainu novelt uz viņu. Cilvēki ārpus komandas jau nezina, kas mums te notiek, un var runāt vis kaut ko, taču mums komandā viss kārtībā.”

Bet par pusfinālu Ovečkins izteicās, ka kanādiešiem izdevās ierobežot viņu uzbrukumu ar aizsargu Vlasiča un Vēbera palīdzību: „Pie 2:4 nekas mums nesalūza, panika nesākās. Vienkārši nesanāca. Zinājām, ka Vlasičs-Vēbers spēlēs tieši pret mums. Kad vien mūsu maiņa izgāja laukumā, kanādieši uzreiz centās uzmainīt šos divus aizsargus, un tas nostrādāja. Skaidrs, ka ar tik talantīgu izlasi kā mūsējā daudz par maz izdarījām metienus no distances. Tikai Markovs regulāri meta no tālienes. Tas man nepatika, tā ir mūsu pašu vaina.”

„Vai Pasaules kauss ir aizvietotājs Olimpiādei? Kāds vēl aizvietotājs? Tie ir divi dažādi turnīri,” sacīja Ovečkins. „Jūs sakāt, ka man bija tikai seši metieni pa vārtiem visā turnīrā? Kad bija iespēja, tad arī metu. Nevajag tagad skatīties statistikā, tāpat viss tiek darīts komandas uzvaras labad. Taču skaidrs, ka neesmu īpaši apmierināts ar turnīra noslēgumu.”

Krievijas vārtsargs Sergejs Bobrovskis atvairīja 42 no 47 metieniem un izpelnījās īpašas Kanādas galvenā trenera Maika Bebkoka uzslavas, bet pats pēc mača atzina sarūgtinājumu: „Krievija gribēja tikt finālā, bet rezultāts ir tāds, ka turnīrs mums jau beidzies. Jāmācās no kļūdām un jācenšas nākamreiz. Spēles laikā jutos lieliski, paveicu visu, ko varēju. Bet šodien Kanāda gluži vienkārši bija labāka. Jāatzīst, ka otrais Breda Maršāna vārtu guvums bija lielisks – metiena brīdi nemaz neredzēju, bet, kad pamanīju, bija jau par vēlu.”

Maršāns guva divus vārtus, bet Kanādas kapteinis Sidnijs Krosbijs izcēlās ar trīs punktiem (1+2), abas reizes piespēlējot tieši Maršānam, kurš pēc spēles norādīja, ka Krosbijs kārtējo reizi apliecinājis savas līdera dotības: „Ja spēlētājs var uzņemties iniciatīvu šādā līmenī un šāda svarīguma spēlē, kad komandā netrūkst iespaidīgu spēlētāju un savu klubu līderu, tas tikai parāda, cik īpašs ir tāds hokejists kā Krosbijs. Viņš izkārtoja man vārtu guvumu, kas palīdzēja pavērst spēli mums vēlamajā virzienā.”

Savu pretinieci finālā kanādieši uzzinās šovakar, kad sacentīsies Zviedrijas un Eiropas izlases.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат

  +8 [+] [-]

, 2016-09-25 10:31, pirms 8 gadiem
Viss īsi ,konkrēti un saprotami.Domāju,ka Oļegs un Haris bez problēmām varēs strādāt ar izlasi līdz olimpiādei.Jautājums tikai, vai olimpiādē spēlēs NHL spēlētāji?Kaut gan to nespēlēšana radīs Krievijai lielākas iespējas tikt pie kārotā zelta.Tās protams manas subjektīvās domas.

  +4 [+] [-]

, 2016-09-25 10:33, pirms 8 gadiem
Krievi varētu tikai līdzīgi spēlēt ar kanādas izlasi kas būtu komplektēta no eiropas. Nākotnē drūmā krieviem, nav talantu tik daudz lai nokoplektetu 4 konkurētspējīgas mainas.

 +11 [+] [-]

, 2016-09-25 10:34, pirms 8 gadiem
Krosbijs > Ovečkins

  -4 [+] [-]

, 2016-09-25 10:48, pirms 8 gadiem
Tam Brizglovam laužas ārā slikti maskēts aizvainojums, par savu atšūšanu no izlases...var sēdēt stūrī un brizgaķ tālāk...Ovečkins visu pateica.
Slēpts komentārs: pernambucano

  -4 [+] [-]

, 2016-09-25 10:53, pirms 8 gadiem
kasha rakstīja: Krievi varētu tikai līdzīgi spēlēt ar kanādas izlasi kas būtu komplektēta no eiropas. Nākotnē drūmā krieviem, nav talantu tik daudz lai nokoplektetu 4 konkurētspējīgas mainas.
Krievijai tieši jaunie talanti netrūkst. Tikai nav neviena, kas no šiem talantiem un pieredzējušiem spēlētājiem spētu izveidot komandu.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-25 10:55, pirms 8 gadiem
Tiesaam tikai soreiz? Paarliecinaats esi? Vai arii peedeejo gadu laikaa visas reizes?!

  +6 [+] [-]

, 2016-09-25 10:58, pirms 8 gadiem
Jau ilgaaku laiku ir skaidrs kurs ir pasaulee labaakais hokejists. Seit nav jautaajumu. Seit nav jaastriidaas kaa par Ronaldo un Messi. Un Krosbijs atkal to apliecinaaja. Lets Go Pittsburgh!!!

     [+] [-]

, 2016-09-25 11:00, pirms 8 gadiem
Dandris rakstīja: Jau ilgaaku laiku ir skaidrs kurs ir pasaulee labaakais hokejists. Seit nav jautaajumu. Seit nav jaastriidaas kaa par Ronaldo un Messi. Un Krosbijs atkal to apliecinaaja. Lets Go Pittsburgh!!!
Jo komanda nav daļa no argumenta? lol

  +7 [+] [-]

, 2016-09-25 11:06, pirms 8 gadiem
Kanada spelejot iespejami labakaja sastava krieviem jau sen vairs nav pa zobam. smiekligi ka krievi joprojam uzskata sevi par sarkano masinu.ne nu masinam protams ar ir visadas

  +5 [+] [-]

, 2016-09-25 11:07, pirms 8 gadiem
Speles limenis bija tads ka khl pat skatities vairs negribas

  +3 [+] [-]

, 2016-09-25 11:07, pirms 8 gadiem
Kāds var pateikt, kādēļ vispār tika ieskaitīts krievu 3. vārtu guvums?
Panarins bija vārtsarga laukumā tā, ka vairāk nebija iespējams.
Vai atkal ir kaut kāda noteikumu maiņa?

  +9 [+] [-]

, 2016-09-25 11:11, pirms 8 gadiem
Šoreiz jeb jau 16 gadus.

  +8 [+] [-]

, 2016-09-25 11:46, pirms 8 gadiem
Nevis šoreiz bija labaka , bet vienmer kanada ir labaka !

     [+] [-]

, 2016-09-25 12:14, pirms 8 gadiem
Smarcha rakstīja: Kanada spelejot iespejami labakaja sastava krieviem jau sen vairs nav pa zobam. smiekligi ka krievi joprojam uzskata sevi par sarkano masinu.ne nu masinam protams ar ir visadas
Jā, sauc tajā vārdā pat neskatoties uz to, ka RU izlase jau 35 gadus nav spējuši uzvarēt nevienā turnīrā, ja tur spēlē visi pasaules labākie hokejisti.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-25 12:28, pirms 8 gadiem
Kaada neticama sagadisanaas ka Krievijas izlase sliktaaka statistika ir diviem Nhl miskastniekiem Anisimovam un Markovam heh

     [+] [-]

, 2016-09-25 13:33, pirms 8 gadiem
WreckLV rakstīja: Krievijai tieši jaunie talanti netrūkst. Tikai nav neviena, kas no šiem talantiem un pieredzējušiem spēlētājiem spētu izveidot komandu.
Trūkst, trūkst īpaši aizsardzības līnijā!

     [+] [-]

, 2016-09-25 14:15, pirms 8 gadiem
Smarcha rakstīja: Kanada spelejot iespejami labakaja sastava krieviem jau sen vairs nav pa zobam. smiekligi ka krievi joprojam uzskata sevi par sarkano masinu.ne nu masinam protams ar ir visadas
cik tad ilgi krievu mašīnas kalpo?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2016-09-25 15:37, pirms 8 gadiem
pernambucano rakstīja: Saņok Radulovs>Simulants
Tev, savukārt, arā laužās sarūgtinājums un dusmas par sarkano mašīnistu bezspēcību pasaules spēcīgākās izlases priekšā 😉

  -4 [+] [-]

, 2016-09-25 15:57, pirms 8 gadiem
vienigais_anonims rakstīja: Šoreiz jeb jau 16 gadus.
Nu nevajag tagad izdomāt muļķības, ka Kanāda 16 gadus ir dominējusi un Krievija ne reizi nav uzvarējusi. Saprotu, ka te visi heito krievus, bet nu come on...get your shit straight.

     [+] [-]

, 2016-09-25 16:05, pirms 8 gadiem
Tā arī nesapratu, ko krievs pēc otrajiem vartiem dejoja to petuha deju - parādija, kas viņs ir?

     [+] [-]

, 2016-09-25 17:10, pirms 8 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Nu nevajag tagad izdomāt muļķības, ka Kanāda 16 gadus ir dominējusi un Krievija ne reizi nav uzvarējusi. Saprotu, ka te visi heito krievus, bet nu come on...get your shit straight.
Kurā pēdējā olimpiādē vai tagad šajā īpašajā kausā kaut ko viņa ir parādījusi?
-Atbidle 1998. gada olimpiāde.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-25 17:29, pirms 8 gadiem
Kanāda hokejā - ASV basketbolā. Bez komentāriem.