Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Dany#15

“Rīgas Sporta pils” – toreiz un tagad

Pagājuši jau seši gadi kopš Krišjāņa Barona ielā 75. neslejas Rīgas Sporta pils. 2008. gada vasarā to nojauca, lai izveidotu A klases biroju ēku, bet, tas viss ir bijis vien domu līmenī.


, 2013-09-25 19:34, pirms 11 gadiem
Paldies Naglim, Šķēlem utt.
, 2013-09-25 19:40, pirms 11 gadiem
Nūjauca Kultūris piminekli a vītā uzcala naskaidu sivdu
, 2013-09-25 19:48, pirms 11 gadiem
es ar šķēli gribētu parunāt par šito aci pret aci. noteikti pēc sarunas abas acis būtu mainījušas krāsu.
, 2013-09-25 19:54, pirms 11 gadiem
balkons rakstīja: Paldies Naglim, Šķēlem utt.
Vispār jau paldies Balderim , kura vadībā Sporta pils tika nolaista līdz kliņķim....
"...1992. gada 3. novembrī Rīgas Sporta pils ieguva Nacionālās sporta bāzes statusu, tā apsaimniekošanai tika izveidota akciju sabiedrība, kuras priekšgalā ilgus gadus atradās leģendārais hokejists Helmuts Balderis..."

Un arī, cik atceros, tad valstij piederošās nacionālās sporta bāzes nevarēja ne privatizēt, ne pārdot ...

Tāda, kāda RSP bija 2007. gadā, no viņas vairs tiešām nebija nekāda jēga, grausts, no kura Helmuts bija izsūcis visas asinis (naudu)....
, 2013-09-25 19:56, pirms 11 gadiem
Balderis, kuram iepriekš piederēja 15,22% "Rīgas Sporta pils" akciju, DB atzinis, ka viņš vairs nav viens no uzņēmuma īpašniekiem, jo savas akcijas ir pārdevis. Uz jautājumu, vai akciju pircējs nav bijis Naglis, viņš atbildējis apstiprinoši: "Jā, Naglis šobrīd pārvalda šīs akcijas."

Naglis nav vēlējies apstiprināt ne šo informāciju, ne arī atzīt, vai plānots iegādāties papildu akcijas. Taču viņš DB atklājis, ka "tiek strādāts pie projekta, kas paredz rekonstruēt, radikāli mainīt Sporta pili, taču iekļaujoties likumā par nacionālajām sporta bāzēm." Vienlaikus Naglis apgalvoja, ka Sporta pils rekonstrukcija nav saistāma ar 2006.gada pasaules čempionātu hokejā, raksta avīze.

"Lursoft" reģistrējis 76 AS "Rīgas sporta pils" akcionārus, lielākajai daļai no tiem nepieder pat 1% akciju. Iegādājoties Balderim piederošās akcijas, Naglis kļuvis par otro lielāko uzņēmuma īpašnieku, lielākais īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, kam, pēc Lursoft datiem, pieder 50,61% akciju.

Balderis nav sniedzis sīkākas ziņas par Rīgas Sporta pils pārdošanas plāniem, jo šī informācija esot konfidenciāla. "Pils ir pilnīgi veca, tai būtu jābrauc pāri ar buldozeru," DB teicis Balderis, piebilzdams: "Tās ir tikai manas domas, tas nenozīmē, ka pili tiešām nojauks."

Kā informē laikraksts, neskaidrība par Sporta pils tālāko likteni ir arī Latvijas Hokeja federācijas ģenerāldirektoram Kirovam Lipmanam, kurš uzsvēris, ka 2006.gada pasaules čempionāta rīkošanai Rīgā būs jābūvē arī mazā halle ar apmēram 3 000 skatītāju vietām, jo Sporta pils droši vien vairs nebūs. Uz jautājumu, vai to plānots nojaukt, Lipmans atbildējis, ka par to viņš nav informēts, taču zinot, ka "Balderis ļoti cenšas pārdot Sporta pili".
, 2013-09-25 20:16, pirms 11 gadiem
Vispar jau teica ka buves jaunu Hokeja halli,nu karaz ja esam pieteikusies cempi,kapec neuzbuvet nedaudz mazaku arenu???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-25 20:24, pirms 11 gadiem
Jāpiekrīt ka sporta pilī bija aura, pat tad kad tur darbojās tirgus, apstaigājot pašu ēku, ārpusi, viss atgādināja par hokeju, bet no pilsētas arhitektoniskā viedokļa, tas bija riktīgs padomju krоplis. Noteikti viņu varēja pārbūvēt, no ārpuses kaut kā apdarināt, bet vai tas bija izdevīgi, hvz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-25 20:33, pirms 11 gadiem
Arsenich rakstīja: Vispar jau teica ka buves jaunu Hokeja halli,nu karaz ja esam pieteikusies cempi,kapec neuzbuvet nedaudz mazaku arenu???
Vispār jau tas būtu no valsts puses tikai loģisks solis, ja uzbūvētu kādu 6000 halli hokejam, basim, volejbolam, handbolam utt. – koncertzāles ceļ katrā miestā, par to, cik Rīgā par visām bibliotēkām, muzejiem, koncertzālēm utt. ir/bija gatavi izmest, vispār nerunāsim – varēja mierīgi Lucavsalā par kādiem 7 milj. uzbliezt hallīti – ērti piebraukt, ir vietas stāvvietām utt., arī futeņa stadionu turpat blakus varētu uzbliezt...
, 2013-09-25 20:37, pirms 11 gadiem
ur**s tur smuki reiz vazājās apkārt, ehh... kur tie laiki!!! Pa seju vienreiz dabūju tur ejot uz kojām no Blāzmas spēles LU stadionā no kāda čigāna.
, 2013-09-25 20:37, pirms 11 gadiem
Shmidzis rakstīja: Vispār jau tas būtu no valsts puses tikai loģisks solis, ja uzbūvētu kādu 6000 halli hokejam, basim, volejbolam, handbolam utt. – koncertzāles ceļ katrā miestā, par to, cik Rīgā par visām bibliotēkām, muzejiem, koncertzālēm utt. ir/bija gatavi izmest, vispār nerunāsim – varēja mierīgi Lucavsalā par kādiem 7 milj. uzbliezt hallīti – ērti piebraukt, ir vietas stāvvietām utt., arī futeņa stadionu turpat blakus varētu uzbliezt...
Es uzskatu ka tur ir jabut tikai un vienigi hokeja hallei,nu ar kadu viesnicu kur dzivot hokejistiem Dzivojamas majas pa pilno apkart sabuvetas,citas valstis un pilsetas hokeja halle ir pilsetas centra...Uz Arenu Riga ir ar kajam jaiet,bet te pat stajanku nevajag,var no visiem rajoniem atbraukt cilveki ar tramvaju

Ja zeme jau Riga ir,bet nemak valst to izmantot,jo sabuve dzivoklus,kuri pec tam stav tuksi,jo ceniki ir arpratigi
, 2013-09-25 20:40, pirms 11 gadiem
atceros to ēku, savulaik tur varēja labus mēteļus nopirkt!
, 2013-09-25 21:07, pirms 11 gadiem
, 2013-09-25 21:17, pirms 11 gadiem
Sporta pilī aizsākās fanu kustība ar Dināru priekšgalā. No 7. videnes "aizņēmos" bungas un stiepu uz spēlēm. Tas bija, kas "neredzēts" tiem laikiem. Draugam no paralēlās klases mamma strādāja, tā mēs ienesām bungas iekšā un paslēpām vienā tirgotavā.
Vēl spēlē pret "Kristal" noraidīja Sējēju un komentātors teica: "Uz 2 minūtēm noraidīts pļāvējs. Oi, atvainojos, Sējējs".
VEF 80 pret Maskavas Dinamo 84. Pēdējā sekunde, Valters iemet 3 punktnieku ar sodu un beigās VEF uzvar.
Halle bija vairāk pilna, kā tukša.
Eh, bija laiki...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-25 21:42, pirms 11 gadiem
Sporta Pilī vēsi varēja ieiet ar savu šmigu un uzkodām! Ja kāds bija pārdzēris jēgu vai kā citādi nelāgi atzīmējies, nākamajā spēlē, pārtraukumā, informators nosauca šī varoņa vārdu, uzvārdu un darba vietu, kā arī veiktā varoņdarba īsu izklāstu.
Stāvvietas pie griestiem. Vienmēr pārpildītas tajā pusē, kur DR uzbruka 2x, jo džeki savāca no jau ienākušajiem noplēstās biļetes, iznesa foajē, lai atkal jauns bariņš varētu ieiet turpat.
Brauca arī viesu fani. Izvillošanās tribīnēs bija diezgan pierasta lieta.
Reiz pie SP stūra, kurš virzienā uz bijušo Bērnu Pasauli, viens urkagans no CISKAs vai Spartaka ( kurš nu to vairs atcerēsies!) izvilka un atvēzējās ar pagaru koka nūju, uz kuras uztīta saīsināta motocikla ķēde!!! Vietējo mobilizācija bija tūlītēja un vienota! Urkagans repatriējās itin veikli!
, 2013-09-25 21:54, pirms 11 gadiem
RSP savā pēdējā sezonā jau bija tāda, ka nekas cits kā nojaukšana tur vairs neatlika.
Cita lieta, ka vietā tā arī vispār nekas nav uzbūvēts, kur nu vēl savā laikā solītais ledus laukums.
, 2013-09-26 02:51, pirms 11 gadiem
Ja,patiesiba sakotneji bija doma itka pazeme buvetto laukumu kur varetu notikt ari hokejs,bet ka redzet,musu valsti daudzi noperk zemes gabalu un dara ka vins grib
, 2013-09-26 10:42, pirms 11 gadiem
Uzcelt māju ar saldējamo iekārtu iekšā nav problēma, problēma ir to visu apsaimniekot un ja ne nopelnīt, tad vismaz iziet uz pašizmaksu un atpelnīt ieguldījumus saprātīgos termiņos.

Ar ko tādu nu vismaz 6-8 tūkstošu "monstru" aizpildīt?
, 2013-09-26 15:25, pirms 11 gadiem
Vispār vajag ēst biezpienu, Whitsnake koncerts notika Sporta manēžā
dale rakstīja: Whitesnake koncis bija episks tur
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-26 16:14, pirms 11 gadiem
Atceros leģendārā LAČ pusfināla spēli starp Vilki OP/LaRocca vs ASK/Ogre, skatītāju pilnas tribīnes, spēli aizgāja līdz pēcspēles metieniem, kur Guņa pat griezās otrādi un neskatījās savu padoto spēlētāju mestos bullīšus!
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
4

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.