Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Trenčīnas "Dukla" piedāvā Šatanam atgriezties klubā un turpināt karjeru

Agris Suveizda

Trenčīnas "Dukla" piedāvā Šatanam atgriezties klubā un turpināt karjeru
Miroslavs Šatans
Foto: AFP/Scanpix

Slovākijas hokeja klubs Trenčīnas "Dukla" savā mājaslapā oficiāli apstiprinājis presē izskanējušo informāciju par piedāvājuma izdarīšanu leģendārajam slovāku uzbrucējam Miroslavam Šatanam. Pēdējoreiz Šatans "Dukla" rindās spēlēja 1994. gadā, kad kļuva par Slovākijas čempionu.

"Vērsāmies pie mūsu bijušā spēlētāja Miroslava Šatana ar sadarbības piedāvājumu. Par detaļām joprojām noris pārrunas, un to iznākums varētu kļūt zināms tuvāko dienu laikā," mājaslapā citēts kluba sporta direktors Jozefs Daņo. Piedāvājuma esamību medijos apstiprināja arī pats spēlētājs.

Miroslavs Šatans, kuram oktobrī apritēs jau 40 gadi, šā gada maijā paziņoja par karjeras beigām, tomēr Trenčīnas kluba piedāvājums, ļoti iespējams, liks viņam pārdomāt. Slovākijas čempionātā iepriekšējā sezonā spēlēja vairāki slovāku veterāni, kā piemēram, Jozefs Štimpels ("Nitra"), Martins Štrbāks ("Košice"), Roberts Petrovickis un Rihards Lintners (abi Trenčīnas "Dukla").

NHL karjeras gaitā Šatans paguva uzspēlēt piecās dažādās komandās. Sešas no 15 sezonām meistarīgais slovāku uzbrucējs pavadīja Bufalo "Sabres", bet 2009.gadā Šatans kopā ar Pitsburgas "Penguins" tika pie Stenlija kausa. Slovākijas izlases hokejists spēlēja arī "Oilers", Ņujorkas "Islanders" un Bostonas "Bruins". Kopumā karjeras laikā Šatans aizvadīja 1050 regulārās sezonas spēles un guva 735 (363+372) punktus. Visu laiku rezultatīvāko NHL spēlējošo slovāku sarakstā Šatans ieņem sesto vietu.

Savu valsti Šatans ir pārstāvējis 14 pasaules čempionātos – pirmais no tiem bija jau 1994.gadā, kad toreiz 19 gadus vecais uzbrucējs kopā ar pārējiem Slovākijas izlases hokejistiem vēl cīnījās C grupā. Viņa rēķinā ir arī dalības četrās olimpiskajās spēlēs. Četros pasaules čempionātos Šatans palīdzējis savai valstij tikt pie medaļām – 2002.gadā Slovākija izcīnīja zeltu, 2000. un 2012.gadā ieguva sudrabu, savukārt 2003.gadā tika pie bronzas medaļām. Ar 37 vārtiem un 38 rezultatīvām piespēlēm Miroslavs Šatans ir visu laiku rezultatīvākais slovāku hokejists pasaules čempionātos.

Izmantotie resursi:
Dukla dala ponuku Miroslavovi Šatanovi | Detail...
hokej.cz

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja