Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

NHL Slavas zālē uzņems arī Iginlu un Hosu

Andrejs Siliņš

NHL Slavas zālē uzņems arī Iginlu un Hosu
Džeroms Iginla. Foto: AP / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas veidotajā Slavas zālē šogad tiks uzņemti seši spēlētāji: kanādieši Džeroms Iginla, Kevins Lovs, Dags Vilsons, Kima Seintpjēra un Kens Holands, kā arī slovāks Marians Hosa.

42 gadus vecais Iginla karjeru noslēdza 2017. gadā un tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu cienītākajiem hokeja meistariem pasaulē. Lai gan par Stenlija kausa ieguvēju Iginla tā arī ne reizi nekļuva, hokejists tika pie neskaitāmām individuālajām atzinībām, bet ar Kanādas izlasi divreiz kļuva par olimpisko čempionu un pa reizei izcīnīja Pasaules kausu un pasaules čempiona titulu.

Iginla kļūs par tikai ceturto tumšādaino hokejistu, kurš iekļauts Slavas zālē. "Kad augu, mīlēju spēlēt hokeju. Neskatījos uz sevi kā tumšādaino spēlētāju, lai gan sapratu, ka tāds esmu," sacīja Iginla. "Mana māte man parādīja šodien foto, kurā esmu kopā ar Grantu Fūru (pirmo tumšādaino hokejistu Slavas zālē - A.S.) , kad man bija desmit, bet viņam bija pāri divdesmit. Feini saprast, ka esmu Slavas zālē un tur ir arī viņš. Arī citas minoritātes redz, ka tas ir iespējams."

Ar 625 gūtiem vārtiem Iginla ir 16. labākais vārtu guvējs NHL vēsturē. 2002. gadā NHL Spēlētāju asociācija nosauca Iginlu par labāko sezonas spēlētāju.

41 gadu vecais Marians Hosa kļūs tikai par otro spēlētāju vēsturē, kurš Slavas zālē iekļauts brīdī, kad aizvien viņam ir spēkā esošs līgums (pirmais bija Kriss Pronžērs). Hosa nav spēlējis kopš 2018. gada, taču līgums ar Arizonas "Coyotes" beigsies 2021. gada pavasarī. Hosa ir trīskārtējs Stenlija kausa ieguvējs (finālos spēlēja kopumā piecas reizes), piecu NHL Visu zvaigžņu spēļu dalībnieks un 2016. gadā ar Eiropas izlasi spēlēja Pasaules kausa finālā.

Kevins Lovs piecas reizes izcīnīja Stenlija kausu ar Edmontonas "Oilers", bet vēl reizi to paveica Ņujorkas "Rangers" sastāvā. Dags Vilsons, kurš šobrīd ir Sanhosē "Sharks" ģenerālmenedžeris, spēlētāja karjeras laikā kļuva par vienu no rezultatīvākajiem aizsargiem, vidēji sakrājot 0,81 punktu mačā (devītais starp aizsargiem, kas aizvadījuši vismaz 650 spēles). Kimai Seintpjērai ir visvairāk aizvadīto spēļu un izcīnīto uzvaru Kanādas izlases rindās. Viņa trīsreiz izcīnīja olimpisko zeltu un piecreiz pasaules čempionāta zeltu.

Savukārt Kens Holands, kurš šobrīd ir Edmontonas "Oilers" ģenerālmenedžeris, bija Detroitas "Red Wings" ģenerālmenedžeris no 1997. līdz 2014. gadam, izveidojot komandas, kas izcīnīja Stenlija kausu 1998., 2002. un 2008. gadā. Holanda darbības laikā "Red Wings" izcīnīja 1044 uzvaras regulārajās sezonās - nevienai citai NHL komandai šajā laika posmā tik daudz uzvaru nebija. Tāpat Holands bija viens no pamatlicējiem idejai par pāreju uz spēli trīs pret trīs papildlaikos.

Paredzams, ka Slavas zāles iekļaušanas ceremonija norisināsies 16. novembrī Toronto. Saprotams, ka šī brīža apstākļos,kas saistīti ar koronavīrusa izplatību, nav pārliecības, ka pasākums notiks un, ja notiks, vai netiks pārcelts uz citu laiku.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/