Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Elites divīzijā iekļūst arī Ungārija, Ukraina izkrīt uz B grupu

Elites divīzijā iekļūst arī Ungārija, Ukraina izkrīt uz B grupu
Ungārijas izlase pēdējo reizi elites grupā spēlēja 2009. gadā
Foto: wmia2015.iihf.com

Šodien Polijas pilsētā Krakovā noslēdzās Pasaules čempionāts hokejā 1. divīzijas A grupā. Uzvaru tajā ar pieciem panākumiem piecās spēlēs izcīnīja Kazahstānas izlase, bet izšķirošajā cīņā par 2. vietu un iespēju nākamgad spēlēt elites grupā Ungārijas izlase ar rezultātu 2:1 uzveica sīksto mājinieci un turnīra lielāko pārsteigumu, Polijas izlasi.

Japāna - Ukraina

Noslēdzošā spēļu kārta sākās ar intrigu par to, kura komanda būs spiesta atstāt 1. divīzijas A grupu. Savā starpā spēkiem mērojās turnīra neveiksminieces Japāna un Ukraina, ukraiņiem līdz šim tiekot pie viena punkta, bet japāņiem pie trīs. Izšķirošo maču aktīvāk iesāka ukraiņi, bet viņus pirmajā periodā pamatīgi pievīla skaitliskā vairākuma realizācija. Japāņi pirmajā periodā nopelnīja astoņas soda minūtes un pat neilgu laiku bija spiesti spēlēt trijatā, bet tomēr spēja noturēt aizsardzību un neizšķirtu rezultātu pēc pirmajām 20 minūtēm.

Ukraiņiem vajadzēja aizvadīt teju pus spēli, lai gūtu vārtus. Beidzot skaitlisko vairākumu realizēja Romāns Blaģis, kurš netraucēts, pa malu ierāvās pretinieku zonā un veica ļoti precīzu metienu. Ukrainas izlase gan ilgi vadībā nenoturējās, jo drīz vien sekoja noraidījums un perioda vidū rezultātu izlīdzināja Juširohu Hirano. Trīs minūtes vēlāk precīzs bija arī Hiroki Ueno, bet vēl divas ar pusi minūtes vēlāk skaitlisko vairākumu realizēja Daisuke Obara, kurš rezultatīvi asistēja pirmo divu vārtu guvumā. Ne otrā perioda izskaņā, ne arī trešajā periodā Ukrainas izlase nespēja pietuvoties rezultātā, mačam noslēdzoties ar rezultātu 3:1 Japānas izlases labā, kas spēja nosargāt vietu 1. divīzijas A grupā, bet ukraiņi nākamgad spēlēs B grupā, no kuras pirms nedēļas uz augšu pacēlās Dienvidkorejas izlase.

Japāna - Ukraina 3:1 (0:0, 3:1, 0:0)

Vārti: 28:13 Blaģis (Navarenko) 0:1, 30:20 Hirano (Janadori, Obara) 1:1, 33:22 Ueno (Obara, Minošima) 2:1, 36:00 Obara (Takahaši) 3:1.
Metieni: 21-27
Vārtsargi: Jutaka Fukufudži - Eduards Zaharčenko

Itālija - Kazahstāna

Ja pirms čempionāta varēja gaidīt, ka šajā mačā izšķirsies pirmās un otrās vietas liktenis, tad nu radusies situācija, ka Kazahstāna jau ir garantējusi uzvaru un nākamgad vietu Pasaules čempionāta elites grupā, bet Itālija labākajā gadījumā turnīru var noslēgt vien trešajā vietā, vai pat palikt piektajā pozīcijā un arī nākamgad būs spiesta spēlēt 1. divīzijas A grupā.

Šo maču lieliski iesāka Kazahstānas hokejisti, ātri tiekot pie skaitliskā vairākuma un septītajā minūtē atklājot mača rezultātu, kad Itālijas vārtsargu ar meistara cienīgu pauzi apmānīja Jevgēņijs Rimarevs. Līdz nākamajam vārtu guvumam gan bija krietni jāpagaida. Turpinājumā daudzas ļoti labas iespējas bija Itālijas izlasei, bet veiksme bija kazahu pusē. Pēc viena no uzbrukumiem trešā perioda ievadā itāļi iekrita aizsardzībā, ko ātrajā pretuzbrukumā izmantoja Talgats Žailauovs, panākot 2:0. Vēl viena ātrā pretuzbrukuma noslēgumu itāļi nepieļāva 14. minūtē, kad iekrita aizsardzībā, uzbrūkot skaitliskajā mazākumā. Par pārkāpumu Aleksejs Vorontsovs varēja izpildīt soda metienu, kas bija precīzs. Atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās, Kazahstānai svinot uzvaru ar 3:0 un noslēdzot šo čempionātu bez zaudējumiem. Tikmēr Itālija varēja samierināties vien ar 5. vietu.

Itālija - Kazahstāna 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Vārti: 06:42 Rimarevs (Kudjakovs) 0:1, 45:10 Žailauovs (Savenkovs) 0:2, 53:39 Vorontsovs 0:3.
Metieni: 24-20
Vārtsargi: Andreas Bernards - Pāvels Polujektovs

Ungārija - Polija

Polijas izlasi var droši saukt par šī turnīra lielāko pārsteigumu. Poļi vēl pirms gada ne bez grūtībām pacēlās no 1. divīzijas B grupas, bet šogad cienīgi cīnījās ar Itālijas un Kazahstānas izlasēm (1:2, 2:3), kā arī uzveica Japānu un Ukrainu (2:0, 3:2). Tā rezultātā Polijas izlase varēja piedalīties cīņā par vietu Pasaules čempionāta elites grupā, kurā pēdējo reizi spēlēja 2002. gadā. Polijas pretiniece un konkurente Ungārija elites grupā atzinīgi cīnījās 2009. gadā, bet tāpat palika pēdējā, 16. vietā. Zaudējot vienīgi Kazahstānai (2:5), tieši ungāri bija galvenie favorīti cīņā par otro ceļazīmi uz elites grupu. Ja poļiem derēja tikai uzvara pamatlaikā, tad ungāriem spēlē pret Poliju derēja pat zaudējums pagarinājumā vai pēcspēles metienos.

Izšķirošo maču par otro vietu turnīrā komandas sāka nedaudz piesardzīgi, bet pēc 10 nospēlētām minūtēm jau bija labi ieskrējušās, uzbrūkot kā vienai tā otrai. Ungāri centās izspēlēt pozicionālus uzbrukumus, bet poļi atbildēja ar ātriem un asiem pretuzbrukumiem. Katrai komandai pirmajā periodā bija tikai viens vai divi nopietni vārtu gūšana momenti, kas gan palika nerealizēti un rezultāts neatklāts. Otrā perioda ievadā ungāri tika pie pirmā skaitliskā vairākuma, bet poļi neatlaidīgi aizstāvēja savu cietoksni un neļāva pretiniekam gūt vārtus. Tuvojoties perioda vidum ļoti laba vārtu gūšanas iespēja bija Polijas izlasei, bet glāba Miklošs Rajna. Nākamajās minūtēs poļi izturēja vēl vienu mazākumu un ar jaunu sparu devās uzbrukumā. Ungāri ātri vien atguva iniciatīvu un otrā perioda beigās veica nopietnu spiedienu, ar ko gan bija par maz, lai atklātu mača rezultātu.

Ko neizdevās paveikt otrajā periodā, to izdevās trešā perioda ievadā. Ungārijas hokejisti otrajā minūtē labi izspēlēja savu uzbrukumu, spēcīgu metienu veicot Frankam Banham. Pirmais pie vārtsarga atsistās ripas bija Janošs Hari, izvirzot savu komandu vadībā ar 1:0. Tā kā poļiem neizšķirts rezultāts nederēja, tad varēja teikt, ka mājiniekiem nu bija divu vārtu deficīts. Izturējuši skaitlisko mazākumu, Polijas hokejistiem daudz vairāk vajadzēja doties pretinieku vārtu virzienā.

Ungāri sāka spēlēt piesardzīgāk un centās kontrolēt mača gaitu. Perioda vidū pie sava otrā vairākuma tika Polijas izlase, nespējot gūt vārtus un neļaujot ungāriem rezultatīvi noslēgt izgājienu viens pret vienu. Turpinājumā laukumā varēja redzēt ātru un atklātu hokeju, ungāriem tiekot pie iespējām izšķirt mača likteni pavisam, bet poļiem panākt izlīdzinājumu. Jau četras minūtes līdz pamatlaika beigām Polijas izlase nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, ejot šajā mačā uz visu banku. Pēc nospēlētas minūtes poļiem izdevās gūt vārtus, kad ar spēcīgu metienu Miklošu Rajnu pārspēja Mateušs Briks. Polijas izlases vārtos atgriezās Przemislavs Odrobņijs, bet divas minūtes vēlāk atkal devās uz rezervistu soliņa. Poļiem neizdevās laimīgi izglābties, bet ungāri pēdējās sekundēs vēl raidīja ripu tukšos vārtos, svinot uzvaru ar rezultātu 2:1 un iekļūšanu Pasaules čempionāta elite grupā.

Ungārija - Polija 2:1 (0:0, 0:0, 2:1)

Vārti: 41:30 Hari (Banhams, Seboks) 1:0, 56:52 Briks (Pašuts, Rompkovskis) 1:1, 59:54 Sziranji 2:1.
Metieni: 36-29
Vārtsargi: Miklošs Rajna - Przemislavs Odrobņijs

Pasaules čempionāta pirmā divīzija, A grupa

VKomandaSU-UP-ZP-ZVārtiP
1.Kazahstāna55-0-0-023:615
2.Ungārija54-0-0-114:1112
3.Polija52-0-0-39:96
4.Japāna52-0-0-310:166
5.Itālija51-1-0-37:125
6.Ukraina50-0-1-48:171

Izmantotie resursi:
en - WMIA - International Ice Hockey Federation...


Slēpts komentārs: objektiivais
, 2015-04-25 23:21, pirms 9 gadiem
Gribētos redzēt maču Ungārija-Latvija!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-25 23:24, pirms 9 gadiem
Kalniņš kur spēlē Ungārijā netiek ņemts pie pilna jo ungārijā tak hokeju nemāk spēlēt. Redzēs kā mēs pret šiem sitisimies nākošgad
, 2015-04-25 23:24, pirms 9 gadiem
objektiivais rakstīja: Ungāri ir elitē spēlējušu pēdejos 10 gados?
Jā spēlēja, kad degradēja Ukraina, šogad degradēja Itālija. Tie, kuri cinas par palikšanu, šogad sapņo par to lai izloze būtu laba un viņi tiekas 2016.g. ar ungāriem - 3 puntki faktiski garantēti.
, 2015-04-25 23:27, pirms 9 gadiem
L@tgaļs rakstīja: Kas par maču beja Ungāreja vs Pūleja
Kaidi atraktīvi ir Ungāru fani, pat Latvejas fanim vajadzeitu šū tū pasavyueit nu jīm

Apsveicu Kazahstanu un Ungāreju ar tykšonu elitē.

Nuokomais pč byus Franceja un Vuoceja..
Kāda valoda tu runa ?
, 2015-04-25 23:28, pirms 9 gadiem
L@tgaļs rakstīja: Pādeju reizi Pč elitē spieluoja 2009.godā...
Toreiz, gandrīz nospēlēja 2:2 ar Slovākiju. Slovāki iemeta 59. vai 60. min. 3. vārtus.
, 2015-04-25 23:31, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: priecē ka Ukraina tik zemu, bet tas bija gaidāms kopš Donbasa hokeja kluba likvidēšanas
Priecē krievijas u-18 izlases sniegums.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-25 23:35, pirms 9 gadiem
Tipisks Latvietis rakstīja: Gribētos redzēt maču Ungārija-Latvija!
Pedejo reiz, ja nemaldos spelejam mes 2009. gada Kvalifikacija uz Olimpiadi un uzvarejam 7 : 3
, 2015-04-25 23:35, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: priecē ka Ukraina tik zemu, bet tas bija gaidāms kopš Donbasa hokeja kluba likvidēšanas
kas tev priecē? karš? Lohs tu esi, Ukrainai ir daudz svarīgākas lietas par hokeju, labi , ka vismaz tādu komandu savāca
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-25 23:43, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: Ukraiņiem tak bija arī Fedotenko un Babčuks

kapāja čempī?
Ukrainas prese.
Список игроков сборной, которые не сыграют на чемпионате мира в Польше:

Вратари: Сергей Гайдученко, Вадим Селиверстов

Защитники: Виталий Люткевич, Денис Исаенко

Нападающие: Павел Падакин, Евгений Белухин, Александр Торяник, Шамиль Рамазанов, Олег Шафаренко, Олег Тимченко, Максим Квитченко, Сергей Черненко, Александр Матерухин, Руслан Федотенко, Алексей Поникаровский.
С надеждой в сердце – с верой в чудо - iSport.ua
, 2015-04-25 23:48, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: priecē ka Ukraina tik zemu, bet tas bija gaidāms kopš Donbasa hokeja kluba likvidēšanas
Kas tieši tevi tur priecē? Tas,ka Putina bandīti iznīcināja hokeju Donabasā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-26 00:02, pirms 9 gadiem
Testa Colpo rakstīja: Kalniņš kur spēlē Ungārijā netiek ņemts pie pilna jo ungārijā tak hokeju nemāk spēlēt. Redzēs kā mēs pret šiem sitisimies nākošgad
To jau murgo tikai Merzļikina fetišisti
, 2015-04-26 00:03, pirms 9 gadiem
Jā Ukraina ir galīgi švaki palikuši.
, 2015-04-26 00:07, pirms 9 gadiem
Kopš saistīšanās ar kolhozu ukraiņu hokejs iet uz leju.
, 2015-04-26 00:12, pirms 9 gadiem
Jirgens Adrians Rozenbergs J.A.R. rakstīja: Kopš saistīšanās ar kolhozu ukraiņu hokejs iet uz leju.
Hokejs Ukrainai iet uz leju ļoti sen, kad principā vēl nebija KHL.
, 2015-04-26 00:31, pirms 9 gadiem
Ungarija elite.Atceros to cempi 2009gada,jo letiniem toreiz labi klajas 7.vieta.
Un ungari toreiz labi kapaja. Ja poli butu tikusi tad vispar ar padsmit gadu partraukumu butu iekluvusi elite.
Piekritu Testa colpo Kalnins ar savu speli pieradija,ka Ungarija ir normals limenis,protams,cempionats nav izlase un tomer.
, 2015-04-26 00:36, pirms 9 gadiem
Vislielākais prieks par poļiem - komanda veidota no pašmāju kapļiem un viņi tiešām cīnījās par savu dzimteni no visas sirds. Iespējams, ka šis bija viņu mūža turnīrs.. Un tāda ažiotāža kā šodien, laikam ļoti sen par hokeju Polijā nav bijusi. Ļoti iepatikās šī izlase un ļoti gribētos, lai hokejs tur attīstītos.
, 2015-04-26 00:38, pirms 9 gadiem
Apsveicu maģārus! Bija pelnījuši tikt elitē beidzot atkal. Šodien Ungārijas bāros svinības.
, 2015-04-26 01:33, pirms 9 gadiem
hossa2009 rakstīja: Vislielākais prieks par poļiem - komanda veidota no pašmāju kapļiem un viņi tiešām cīnījās par savu dzimteni no visas sirds. Iespējams, ka šis bija viņu mūža turnīrs.. Un tāda ažiotāža kā šodien, laikam ļoti sen par hokeju Polijā nav bijusi. Ļoti iepatikās šī izlase un ļoti gribētos, lai hokejs tur attīstītos.
tu tā pateici ka visas pārējās izlases būtu veidotas nio ārzemniekiem,pašmāju kaplis tu!
, 2015-04-26 01:38, pirms 9 gadiem
lagoss rakstīja: tu tā pateici ka visas pārējās izlases būtu veidotas nio ārzemniekiem,pašmāju kaplis tu!
no spēlētājiem no pašmāju čempja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-26 05:40, pirms 9 gadiem
Vella milti,uzcēlos tik agri ,lai redzētu Ķēniņa spēli,bet šis nosēdināts uz banku.Nu ko? Jānovēl Vankuverai zāģis.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-26 07:51, pirms 9 gadiem
Jā jā.Tikai vecais labais Sokil pārsvarā sastāvēja no Krievijas hokeja audzēkņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-26 08:05, pirms 9 gadiem
Tipisks Latvietis rakstīja: Gribētos redzēt maču Ungārija-Latvija!
Mūsu Kalniņa čomi!!!
Slēpts komentārs: aizermans
, 2015-04-26 09:11, pirms 9 gadiem
>>>A-BURTS ar lielo "A"
Es ne ar vienu vārdu nebiju pieminējis Latviju.Kāpēc bāzi man acīs to ,ko pats zinu.Visa Latvijas hokeja attīstība ir notikusi manu acu priekšā.Biju es uz pirmo maču Rīgā,kad Rīgas Dinamo tikās ar Elektrostaļas Kristālu vēl atklātajā Daugavas stadionā.Tā bija pirmā oficiālā spēle ,kuru vadīja Viktors Tihonovs.Vīrs, pateicoties kuram, Latvijā atdzima hokejs.Cilvēks ,kurš patrieca sliņķus,gan vietējos krievus,gan latviešus,un paņēma hokejistus,kuriem dzīvē bija kaut kāds augstāks mērķis,nevis tikai alga noteiktajā datumā.Un atnāca viņš uz šejieni kopā ar jauniem puikām .Nazarovs,Klinšovs,Vorobjovs.Šie uzvārdi vēl šodien ir pazīstami.Protams,lai spēlētu tādā līmenī,kurš tobrīd tiešām līdzinājās NHL līmenim,bija vajadzīgi atbilstoša līmeņa spēlētāji.Un Latvijā dabiski viņu nepietika.Tāpēc ,toreiz pārsvarā spēlēja krievu hokejisti un tas bija saprotami un dabiski.Tālāk redzot hokeja popularitāti,vairāk censties sāka arī mūsu bāleliņi un astoņdesmito gadu beigās sāka augt latviešu hokeja paaudze Vītoliņš Tomans Irbe Grundmanis Sējējs Freimanis Katlaps varbūt kādu aizmirsu.Šie bija pirmie masveidā Rīgas hokeja jaunā paaudze(nerunāsim pa dažām zvaigznēm Repsis,Balderis,kuri sevi lielajā hokejā pieteica ātrāk)Un tā mēs turpinajām augt līdz šodienai.Un tagad paskaties ,kur ir ukraiņi un kur esam mēs.Tad ,kāpēc tu salīdzināji Latviju ar Ukrainu?Tikai tāpēc ,ka toreiz RD spēlēja pārsvarā krievi.?Liekās,ka būšu pamatojis savu domu.
PS.Tas tāds īss ekskurs vēsturē
, 2015-04-26 09:15, pirms 9 gadiem
L@tgaļs rakstīja: Latgaļu
nav tādas valodas - tikai izloksne...
, 2015-04-26 09:19, pirms 9 gadiem
Maxvell Smart rakstīja: priecē ka Ukraina tik zemu, bet tas bija gaidāms kopš Donbasa hokeja kluba likvidēšanas
kopš putins iebruka neatkarīgā valstī, tai tagad ir būtiskāk padzīt okupantus - hokejs tādos laikos vairs nav prioritāte.... pie tam, Donbasa ledushalli izlaupīja un nodedzināja tavi radi no opolčenciem, putina bandīteļi
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

Bļugers pie karjeras rekorda netiek, ''Cancuks'' pamatturnīru noslēdz ar zaudējumu pret ''Jets''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'' regulāro sezonu noslēdza ar zaudējumu viesos pret Vinipegas ''Jets'' – 2:4.
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
5

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.