Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Liepiņš

Hokejs, telpu futbols un līderu cīņas florbolā Sportacentrs.com tiešraidēs

Hokejs, telpu futbols un līderu cīņas florbolā Sportacentrs.com tiešraidēs
Foto: HK Mogo

Šajā nedēļas nogalē Sportacentrs.com piedāvās 10 tiešraides no kurām piecas varēs redzēt arī Sportacentrs.com TV.

Sestdien Optibet hokejā līgas ietvaros HS “Rīga” tiksies ar HK “Prizma”. Abas komandas šosezon ir tikušās trīs reizes savā starpā un visas trīs reizes uzvarēja HS “Rīga”. Lai gan šis būs līgas pastarīšu duelis, abas komandas spēj parādīt zobus arī līgas līderiem. Pirms divām nedēļām HS “Rīga” tikai pēcspēles metienos zaudēja līgas līderiem HK “Liepāja/Optibet”, bet HK “Prizma” trešdien izcīnīja pirmo uzvaru sezonā. Ar rezultātu 4:3 izbraukumā pārspēja HK “Kurbads”. Šajā mača lielisks bija Edgars Lūsiņš, kurš atvairīja 39 no 42 HK “Kurbads” hokejistu metieniem. Jāpiebilst, ka HS “Rīga” ir sliktākā aizsardzībā līgā un vidēji spēlē viņi ielaiž piecus vārtus, bet HK “Prizma” ir sliktākais uzbrukums līgā un vidēji spēlē iesit mazliet vairāk par vieniem vārtiem. Skaties spēles tiešraidi Sportacentrs.com portālā un TV kanālā.

Pēcpusdienā HK “Zemgale/LLU” savā laukumā uzņems HK “Mogo” hokejistus. Šī būs ceturtā reize šosezon, kad abas komandas tiksies savā starpā. Iepriekšējās trīs reizes uzvaru izcīnīja HK “Mogo”. Jelgavnieku rindās turpina uguņot Ivans Ribčiks, kurš ar 17 punktiem 14 spēlēs ir līgas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs. Savukārt, HK “Mogo” rindās jāizceļ Elviss Želubovskis, kurš tapāt kā Ivans Ribčiks ir guvis 17 punktus 14 spēlēs un dala līgas ceturtā rezultatīvākā spēlētāja godu. Abas komandas ir pašlaik spēlē ļoti labi un aizvada četru uzvaru sēriju. Līdz ar to solās būt sīva cīņa, lai turpinātu uzvaru sēriju.

Dienas noslēdzošajā mačā HK “Kurbads” tiksies ar līgas līdervienību HK “Liepāja/Optibet”. Abas komandas šosezon savā starpā ir tikušās divas reizes un katra komanda vienreiz ir svinējusi uzvaru. Liepājnieki pēdējās piecās spēlēs ir piedzīvojuši trīs zaudējumus, kas ir diezgan daudz, ņemot vērā to, ka pirmajās 10 sezonas spēlēs tika piedzīvots tikai viens zaudējums. HK “Liepāja/Optibet” ir pārliecinoši labākā uzbrukuma komandā līgā un vidēji spēlē iemet vairāk nekā piecus vārtus. Liepājnieku rindās ir jāizceļ Mārtiņš Oskars Freimanis un Edgars Homjakovs, kuri 15 spēlēs katrs ir guvis pa 21 punktam. Savukārt, HK “Kurbads” pašlaik aizvada divu zaudējumu sēriju un iepriekšējā spēlē pārsteidzoši zaudēja līgas pastarītei HK “Prizma”. Kurbads var lepoties ar līgas labāko aizsardzību un vidēji spēlē ielaiž mazliet vairāk par diviem vārtiem. Rezultatīvākais spēlētājs “Kurbads” rindās ir Sandis Zolmanis, kurš ir arī līgas trešais rezultatīvākais spēlētājs. Skaties spēles tiešraidi Sportacentrs.com portālā un TV kanālā.

Sestdien FK “Kurši/Ekovalis” savā laukumā uzņems SK “Pārgauja” komandu. Šī būs pirmā reize šosezon, kad abas komandas tiksies savā starpā. “Kurši” šosezon 10 spēlēs ir izcīnījuši tikai 2 uzvaras. Aizsardzība ir lielākas klupšanas akmens “Kuršu” komandai, jo vidēji spēlē viņi ielaiž vairāk nekā septiņus vārtus, kas ir trešais sliktākais rezultāts līgā. Rezultatīvākais spēlētājs FK “Kurši/Ekovalis” rindās ir Gints Siliņš, kurš 10 spēlēs ir ieguvis 14 punktus. SK “Pārgauja” šo sezonu iesākuši ne pārāk veiksmīgi un ar deviņiem punktiem deviņas spēlēs atrodas 10. vietā līgā. “Pārgaujas” rindās jāizceļ uzbrucējs Oskars Balodis, kurš deviņas spēlēs ir izcēlies ar deviņiem vārtiem un septiņām spēlēm.

“Lekrings” tiksies ar līgas līdervienību “Lievārde/FatPipe”. Abas komandas pašlaik aizvada uzvaru sērijas - “Lekrings” sešas uzvaras pēc kārtas un “Lielvārde” 10 uzvaras pēc kārtas. “Lekrings” florbolisti spēlē izteiktu aizsardzības florbolu un ir otra labākā aizsardzības komanda līgā. Savukārt, “Lielvārde/FatPipe” ir līgas rezultatīvākā komanda, kura vidēji spēlē iesit gandrīz astoņus vārtus. “Lielvārdes” rindās rezultatīvākais spēlētājs ir Toms Akmeņlauks, kurš 11 spēlēs ir guvis 40 punktus un ir otrs rezultatīvākais spēlētājs līgā. Šī būs pirmā reize šosezon, kad abas komandas tiksies savā starpā.

Aizvadītas sezonas čempioni “Betsafe/Ulbroka” savā laukumā uzņems līgas pastarīti FK “Ogres Vilki”. “Betsafe/Ulbroka” šosezon rāda ļoti labu sniegumu un 11 spēlēs ir tikusi pie deviņām uzvarām. Tas ir lielā mērā pateicoties Ulbrokas aizsardzībai. 11 spēlēs viņi ir ļāvuši pretiniekiem iesist tikai 35 vārtus, kas ir pārliecinoši labākais rādītājs līgā. Pie šī radītāja ir jāizceļ komandas vārtsargs Ivars Dišereits, kuram ir labākais atvairīto metienu procents līgā un ir pamanījies arī atdot divas rezultatīvas piespēles. FK “Ogres Vilki” joprojām mēģina izcīnīt sezonas pirmo uzvaru. Problēmas komandai sagādā gan uzbrukums, gan aizsardzība. 85 ielaisti vārti 11 spēlēs ir pārliecinoši sliktākais rezultāts līgā. Ogrēniešu rindās rezultatīvākie spēlētāji ir Edgars Birkenfelds, Toms Rislings un Markuss Januševskis.

Svētdien “Lekrings” mēros spēkus ar “Betsafe/Ulbroka” florbolistiem. Šī būs pirmā reize šosezon, kad abas komandas tiksies savā starpā. Abas komandas sestdien aizvadīs mačus pret citām līgas komandām un nogurumus būs noteikti sakrājies, bet tas nebūs attaisnojums, lai necīnītos līdz galam. “Lekrings” pēc neveiksmīgā sezonas sākums ir uzņēmuši apgriezienus, lai atgrieztos tabulas augšgalā. Savukārt, “Betsafe/Ulbroka” florbolisti tikai par vienu punktu atpaliek no līgas līdervienības “Lielvārde/FatPipe” līdz ar to viņiem katrs punkts ir svarīgs, lai gāztu no tabulas augšgala Lielvārdes florbolistus.

Šis un vēl citas sporta tiešraides varēs vērot Sportacentrs.com portālā, kā arī Sportacentrs.com TV kanālā. Ieskaties tiešraižu sarakstā un izvēlies sev interesantāko.

DatumsLaiksSporta veidsSpēleTV
25.11.201713.00HokejsHS Rīga - HK PrizmaSportacentrs.com TV
25.11.201714.00Telpu futbolsTFK Rēzekne - FK Nikars
25.11.201715.30HokejsHK Zemgale/LLU - HK Mogo
25.11.201716.00HokejsHK Kurbads - HK Liepāja/OptibetSportacentrs.com TV
25.11.201718.00FlorbolsFK Kurši/Ekovalis - SK Pārgauja
25.11.201718.30FlorbolsLekrings - Lielvārde/FatPipeSportacentrs.com TV
25.11.201719.00FlorbolsBetsafe/Ulbroka - FK Ogres vilki
26.11.201712.30Telpu futbolsFC Petrow - FK BeitarSportacentrs.com TV
26.11.201713.00HokejsHK Rīga - Taifun
26.11.201718.00FlorbolsLekrings - Betsafe/UlbrokaSportacentrs.com TV

Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
3

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
9

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.