Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru

Šveices izlase noslēdz ilgtermiņa līgumu ar galveno treneri Fišeru
Patriks Fišers. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Pazīstamais šveiciešu speciālists Patriks Fišers pagarinājis līgumu par Šveices nacionālās hokeja izlases trenēšanu.

Kā ziņo Šveices hokeja federācija, līgumam ar 44 gadus veco speciālistu bija jābeidzas pēc šīs sezonas, bet tagad tas pagarināts līdz 2024.gadam.

Fišers ar Šveices valstsvienību un U-20 izlasi sāka strādāt 2012./2013.gada sezonā kā asistents, bet trīs gadus vēlāk viņš jau kļuva par valsts pirmās komandas stūrmani. Viņa vadībā šveicieši pērn izcīnīja pasaules čempionāta sudraba medaļas.

Fišers trenera karjerā bez darba izlasē strādājis tikai "Lugano" klubā, kur laika posmā no 2009. līdz 2016.gadam bija trenera asistents un galvenais treneris. Šajā laikā Lugāno kluba sistēmā izauga Latvijas izlases pirmais vārtsargs Elvis Merzļikins.

Profesionāla hokejista karjerā bijušais uzbrucējs Fišers Šveicē pārstāvēja "Zug", "Lugano" un "Davos" vienības. 2006./2007.gada sezonā šveicietis Fīniksas "Coyotes" rindās spēlēja Nacionālajā hokeja līgā (NHL), kur 27 spēlēs guva četrus vārtus un veica sešas rezultatīvas piespēles. Tāpat viņa kontā ir arī piecas spēles Krievijas superlīgā Sanktpēterburgas SKA komandas kreklā.

Fišers ir divkārtējs Šveices čempions, karjeru noslēdzot pirms desmit gadiem "Zug" vienības sastāvā.

Nākamā gada pasaules čempionāts notiks Šveicē un tieši mājinieki būs Latvijas izlases pretinieki apakšgrupā.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2019-10-24 17:49, pirms 4 gadiem
Viņš no 2009. līdz 2016.gadam strādāja Lugano, bet pēc tam 2016./2017.gadā spēlēja NHL?
, 2019-10-24 19:52, pirms 4 gadiem
Neērtā Šveice..
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
16

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
2

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.