Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Blogs: Cik slikti ir "Sabres"?

Juris Miņins
Juris Miņins

Blogs: Cik slikti ir "Sabres"?
Bufalo "Sabres" hokejisti nevairās no spēka spēles, taču kā komanda biežāk tiek sisti tieši viņi.
Foto: AFP/Scanpix

To, ka Nacionālās hokeja līgas (NHL) jauno sezonu Bufalo "Sabres" sāka slikti, šķiet, zina ikviens, kurš kaut nedaudz seko hokejam. Taču kas ir pamatā šim vājajam snieguma?

Bufalo "Sabres" jaunās sezonas astoņos mačos (kas aptuveni iezīmē pirmos 10% no jaunās sezonas) ir tikusi pie vienas uzvaras, kura tika izcīnīta pēcspēles metienu sērijā (pret Karolīnas "Hurricanes"). Tāpat viņi ir guvuši deviņus vārtus un ielaiduši 28. Pašlaik viņi atrodas pēdējā vietā visā NHL, priekšā sev palaižot pat komandu, kura šosezon vēl nav izcīnījusi nevienu uzvaru – Karolīnas "Hurricanes" (viņiem ir divi punkti par neizšķirtu pamatlaikā un divas spēles rezervē). Vienvārdsakot – "Sabres" tagad iet slikti. Taču cik slikti?

Pirmais, kas, protams, krīt acīs tā ir komandas zemā rezultativitāte, jo vidēji spēlē komanda spēj gūt tikai 1.125 vārtus (NHL.com statistiķi atzīmē kā 1.00), kas ir sliktākais rādītājs visā līgā. Trijās no četrām pēdējām spēlēm komanda nespēja gūt nevienus vārtus, šajā laikā vidēji gūto vārtu rādītāju uzstādot 0.25. Ar ielaistajiem vārtiem, no vienas puses, tik traki nav, jo ir vēl sliktākas vienības šajā rādītājā un Bufalo vienība ar vidēji mačā ielaistiem 3.50 vārtiem ir ceturtā sliktākā. Savukārt pēdējo četru spēļu nogrieznī vidēji ir zaudēti 2.75 vārti. Gūto un zaudēto vārtu attiecība, kas Zemgus Girgensona pārstāvētajai komandai ir "-19" arī ir sliktākā visā līgā.

Ja jau komandai neveicas ar vārtu gūšanu, tad ir jāmeklē iemesls un pēc loģiskās ķēdītes ejot, ja nav vārtu, tad jāskatās kā ir ar metieniem. Vidēji spēlē Bufalo izdara 24.1 metienu pa pretinieku komandas vārtiem, kas ir otrs sliktākais rezultāts līgā. Tas nozīmē, ka metienu realizācija vidēji spēlē ir 4.15%. Taču oficiālā statistika fiksē tikai metienus vārtu rāmī, taču spēlē, kā mēs labi zinām, vēl ir metieni garām vārtiem un bloķētie metieni. Apkopojot šo statistiku, arī var izdarīt zināmus secinājumus, visvairāk jau par to cik aktīva komanda ir savās uzbrūkošajās darbībās. Vidēji 60 spēles minūtēs Bufalo, spēlējot pilnā sastāvā, izdara 42.6 metienus pa vārtiem, no kuriem 11.1 tiek bloķēts. Protams, ka pliki skaitļi nedod priekšstatu par to vai tas ir daudz vai maz, tāpēc salīdzinājumam var bilst, ka šajā rādītājā Bufalo ir pēdējā vietā līgā un tikai septiņas komandas līdz šim ir izdarījušas mazāk kā 50 metienu mēģinājumus.

Līdzīgi var izvērtēt arī pieļauto metienu skaitu, proti, kopumā viena mača laikā vidēji Bufalo savam vārtsargam nodrošina darbu 37.5 metienu apjomā. Savukārt, skatoties visus metienu mēģinājumus, paveras daudz briesmīgāka aina, jo ik spēlē, spēlējot vienādos sastāvos, pretinieki vidēji izdara 72.9 metienu mēģinājumus, no kuriem 55.7 arī ceļā netiek bloķēti. Kopumā arī šie rādītāji ir sliktākie līgā, turklāt metienu mēģinājumu skaita ziņā nevienai citai komandai šis rādītājs nepārsniedz 63.3 mēģinājumus, bet nebloķēto metienu skaits nevienai citai komandai nav lielāks par 50 metieniem vidēji spēlē. Līdz ar to nav nekāds pārsteigums, ka no visiem Bufalo vienības spēļu laikā izdarītajiem metienu mēģinājumiem tikai 36.9% ir par labu "Sabres". Otrs sliktākais rezultāts šajā rādītājā ir 42.7% (Kalgarī "Flames").
Turklāt, kas interesanti, vērojot spēles tendences dažādās situācijās, piemēram, kaut vai atrodoties iedzinējos vai arī esot vadībā, šie rādītāji mainās tikai uz sliktāko pusi, jo, atrodoties iedzinējos, pieļauto metienu mēģinājumu (tāpat arī nebloķēto metienu) vidējais skaits tikai pieaug. Sak, ko tur jau vairs, tāpat zaudējam.

Ja jau Bufalo "Sabres" tik neveiksmīgi spēlē vienādos sastāvos, tad loģiski būtu izteikt domu, ka viņiem sava laime būtu jāmeklē spēlē nevienādos sastāvos, turklāt, ņemot vērā arī to faktu, ka vairākums viņiem šo astoņu spēļu laikā ir bijis 27 reizes (3.37 reizes vid. spēlē), bet spēles laiks vairākumā – otrs lielākais visā NHL (48min. 17sek.). T e gan optimisti ir jāapbēdina, jo Ņujorkas štata komanda ir viena no trijām līgas vienībām, kas šajā sezonā vēl ne reizi nav izmantojusi skaitlisko vairākumu, turklāt vienīgā, kura to nav izdarījusi no tām, kurām vairākums bija vismaz 20 reizes. Kā arī viņi ir starp 11 komandām, kas šajā sezonā spēlējot vairākumā ir zaudējuši vārtus (savu vārtu drošība vairākumā – 88.9%).

Aktivitāti vairākumā ar var vēlēties labāku, jo katrās divās vairākuma minūtēs vidēji tiek veikti 3.16 metieni pa vārtiem. Svarīgs rādītājs vairākuma izspēlēs ir arī spēja spēlēt uzbrukuma zonā un viens no priekšnoteikumiem, lai to varētu darīt ir spēja uzvarēt iemetienos, taču arī šajā rādītājā "Sabres" ir pēdējā vietā visā līgā, jo spēlējot vairākumā, spēj uzvarēt vien 66% no visiem iemetieniem. Salīdzinājumam – 10 labākās komandas šajā rādītājā uzvar vismaz 80% iemetienu (labākā ir Ņūdžersijas "Devils" – 89.7%).

Ar mazākumu gan Bufalo komandai iet daudz labāk nekā ar jebko citu, jo tur pašlaik viņi ir neitralizējuši 84.4% no visiem mazākumiem (13. vieta līgā), kā arī viena no 12 NHL komandām, kura ir pratusi spēlējot mazākumā gūt vārtus. No pozitīvā vēl der izcelt, to, ka vidēji katrās divās mazākuma minūtēs viņi ļauj izdarīt vien 3.3 metienu mēģinājumus pa saviem vārtiem, kā arī ir līgas vidējā līmenī mazākuma laikā uzvarēto iemetienu ziņā kā savā, tā neitrālajā zonā (attiecīgi - 81.7% un 16.7%).
Taču arī šajā jomā ir zināmas tendences, kas liek noplakt optimismam. Pirmā un galvenā – lai arī komanda salīdzinoši labi tiek galā ar mazākumiem, tā ir otrā visvairāk sodītā komanda līgā, kura mazākumā šosezon ir nospēlējusi jau gandrīz vienu pilnu maču – 55:10. Neiepriecinošas ir arī noraidījumu nopelnīšanas tendences, jo tie tiek pelnīti atbildīgākajos spēles brīžos – spēles sākumā un beigās, t.i., pirmajā (15 reizes, pēdējā vieta līgā) un trešajā periodā (8 reizes, dalīta trešā vieta līgā).

Labi, uzbrukums Bufalo ir čābīgs, aizsardzība arī nespīd, spēle nevienādos sastāvos – neiepriecina. Kādi būtiskie rādītāji vēl ir palikuši neapskatīti? Manuprāt, ja nesāk vērtēt spēles pēc stadioniem, proti, mājas un izbraukuma mačus (mājās "Sabres" šosezon vēl nav uzvarējusi, kā arī savā arēnā guva vien divus vārtus), tad ir vēl viena rādītāju grupa, kura ir jāņem vērā, to varētu nosaukt par "spēles spiediena" radīšanas rādītājiem.
Šajā kopā ietilpst – iemetienu rādītāji, pieļautās un piespiestās kļūdas, bloķētie metieni, kā arī izdarītie spēka paņēmieni un kautiņi.

Iemetienu rādītāji "Sabres" vienībai nevarētu teikt, ka ir pilnīgi slikti, jo, lai arī kopumā viņi uzvar tikai 41.7% no visiem iemetieniem, kas ir līgas sliktākais rādītājs, savā zonā, spēlējot vienādos sastāvos, Bufalo uzvarēto iemetienu īpatsvara ziņā ir pirmā, jo uzvar 38.1% no visām neitrālajām ripām. Tiesa, kā ripa tiek iznesta ārpus savas zonas, tā šie rādītāji strauji krītas. Tiesa, pozitīva tendence ir vērojama gadījumos, kad komanda zaudē, jo tad uzbrukuma zonā Teda Nolana vadītajai komandai izdodas uzvarēt katrā trešajā iemetienā. Savukārt esot vadībā un mēģinot noturēt vadību, aizvirzot ripu tālāk no saviem vārtiem "Sabres" iemetienos ir visvājākā līgā, jo uzvarēto iemetienu īpatsvars salīdzinot ar gadījumiem, kad viņiem ir jāatspēlējas, samazinās aptuveni uz pusi - 15.6%.

Tāpat Bufalo vienība salīdzinoši daudz kļūdās, jo līdz šim 60 reizes viņiem ir atņemta ripa, lai gan paši pretiniekiem ripas ir atņēmuši 37 reizes. Šie rādītāji gan nav paši sliktākie, taču ir starp nosacīti trešā desmita komandām.

Ko gan nu nekādā gadījumā nevar pārmest Zemgum Girgensonam un viņa komandas biedriem, tad tā ir centība un bezbailība, jo Bufalo komanda sit pretiniekus, kā arī lieliski bloķē metienus. Šīs sezonas mačos viņi ir izpildījuši 198 spēka paņēmienus, kas ir ceturtais labākais rādītājs līgā (24.75 spēka paņēmieni spēlē), kā arī bloķējuši 141 metienu, kas ir līgas otrs labākais rādītājs.
Interesanti, ka arī dūru cīņās "Sabres" šosezon ir ļoti aktīvi, jo ar 17 kautiņiem (49% uzvarētu divcīņu) ir otrā rupjākā komanda visā NHL.

Jā, Bufalo "Sabres" pašlaik ir pienākuši ļoti slikti laiki. Taču uz šo var skatīties arī no pozitīvās puses, jo ir skaidrs, ka ilgi tā turpināties nevar un viņi ir nonākuši tādā situācijā, kad tagad ir tikai viens ceļš – uz augšu. Tas attiecas kā uz šo sezonu, tā arī uz komandas attīstību kopumā.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-24 16:25, pirms 10 gadiem
interesanti. Kā vienmēr Juris savoos augstumos

vienīgi pietrūkst analīzes par konkrētiem spēlētājiem - kas viņi ir bijuši iepriekš (kādās komandās un kāda viņu loma bija iepriekš) un kāds bija viņu sniegums iepriekšējās sezonās.

  +4 [+] [-]

, 2014-10-24 16:28, pirms 10 gadiem
Abrags rakstīja: interesanti. Kā vienmēr Juris savoos augstumos

vienīgi pietrūkst analīzes par konkrētiem spēlētājiem - kas viņi ir bijuši iepriekš (kādās komandās un kāda viņu loma bija iepriekš) un kāds bija viņu sniegums iepriekšējās sezonās.
Gan jau arī tas sekos, tagad ir TIKAI komandas sniegums kopējos vilcienos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-24 16:41, pirms 10 gadiem
Es nesaprotu, kaads tolks Sabres bija atlaist savu GM, bet vietaa panemt Otavas ''Senators'' atlaisto GM, kkads bezprigels!

  +3 [+] [-]

, 2014-10-24 16:46, pirms 10 gadiem
Anaheim Ducks Dominant Shift vs Buffalo Sabres...

Izcils video, kurā parāda Sabres pirmās maiņas cīņassparu. No pirmās uzbrucēju maiņas vajadzētu visus aizmainīt. Kā arī kapteini Džiontu. Ja ziedo sezonu, tad jāiespēlē prospekti, nevis tādi, kas izmesti no iepriekšējām komandām atslido savus līgumus.

     [+] [-]

, 2014-10-24 17:46, pirms 10 gadiem
nu tik slikti lai liktu uz zaudejumiem un handiem, kamer kantori daavina 1,6+ koefus tikmer viss ir lieliski.

     [+] [-]

, 2014-10-24 18:02, pirms 10 gadiem
Volx rakstīja: Juris, man liekas, ir kaut kādus pulverus neriktīgus saēdies
Juris pēc dažu gadu klusēšanas nevar apstāties, nezinu vai tas saistīts , ka saēdies

     [+] [-]

, 2014-10-24 18:05, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: Juris pēc dažu gadu klusēšanas nevar apstāties, nezinu vai tas saistīts , ka saēdies
Nu kur nu dažu gadu... noteikti TIK ilgi nebija pauze.

     [+] [-]

, 2014-10-24 18:28, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nu kur nu dažu gadu... noteikti TIK ilgi nebija pauze.
laiks skrien ātri...bet vismaz divas sezonas ja ne visas trīs nebija tavu apskatu pirms NHL čempja sākuma...
kaut kādi nebaudāmi kopī-peist Brožes vai citu autori garadarbi...
vēl atceros, tev pirms kaut kādas sezonas sākuma pat video bija...tā laikam arī varētu būt beidzamā sezona, kad nopietni ņēmies...pārējo laiku jau tik am,futbols vai beisbols
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-24 20:16, pirms 10 gadiem
acmee23 rakstīja: Es nesaprotu, kaads tolks Sabres bija atlaist savu GM, bet vietaa panemt Otavas ''Senators'' atlaisto GM, kkads bezprigels!
Marejs ne no kurienes nav ticis atlaists. Mareja nolīgšana ir labākais lēmums pēdējo gadu laikā.

     [+] [-]

, 2014-10-24 20:24, pirms 10 gadiem
Savukārt, runājot par Sabres sniegumu, komandai pagājušās sezonas pirmajās 20 spēlēs bija sakrāti 9 punkti.

Šosezon pirmo 9 spēļu ietvaros ir Kalifornijas tūre (Sharks/Kings/Ducks) + spēle pret Hawks + Bruins + vēlreiz Ducks mājās.

Skaidrs, ka ar pašreizējo sastāvu pret līgas grandiem komandai izredžu ir ļoti maz, tādēļ arī par tiem nieka 2 punktiem tabulā diez vai ir iemesls sevišķi satraukties (ala "Nolanam ir beigas", "Zemgu sūtīs uz 4. maiņu", utml.).

Pēdējās divās spēlēs tika rādīts sakarīgs sniegums (1:2 pret Ducks 3 minūtes līdz beigām, 0:2 pret Kings) un ar tādu atdevi un kapāšanos punkti nekur neizpaliks.

     [+] [-]

, 2014-10-24 20:28, pirms 10 gadiem
MachimoI rakstīja: Marejs ne no kurienes nav ticis atlaists. Mareja nolīgšana ir labākais lēmums pēdējo gadu laikā.
nu tas, kas tagad Sabres vispār ir Senatoru GM Mareja brālis man liekas...viņš tur bija vietnieks GM vai kāds cits amats uz sitiena neatceros.
Senatoru GM ūsainais Marejs jau nekur nav atlaists un strādā tur pat.

     [+] [-]

, 2014-10-24 20:29, pirms 10 gadiem
Teiksim, skatoties vēsturiski uz tabulu, Penguins savā pārbūves bedrē arī bija izteikti līgas pastarīši ar 58 punktiem sezonā un -113 (!) vārtu attiecību.

Pēc gada viņi draftēja Krosbiju un tālākais jau visiem ir zināms.

     [+] [-]

, 2014-10-24 20:31, pirms 10 gadiem
zaipis rakstīja: nu tas, kas tagad Sabres vispār ir Senatoru GM Mareja brālis man liekas...viņš tur bija vietnieks GM vai kāds cits amats uz sitiena neatceros.
Senatoru GM ūsainais Marejs jau nekur nav atlaists un strādā tur pat.
Viņš bija GM vietnieks/"asistents", jā. Sabres viņu paņēma brīdī, kad viņš aktīvi strādāja Sens.

Nezinu, no kurienes izzīsts, ka kaut kas ir atlaists.

Vēl no Daugaviņa laikiem atceros, ka par viņu bija pozitīvas atsauksmes fanu vidū.

     [+] [-]

, 2014-10-24 21:05, pirms 10 gadiem
Nu luk , velviens pieradijums tam, ka ar speka speli aizstaj meistaribas trukumu, acimredzot, grustities gar bortiem ir daudz vieglak, neka veidot kombinacijas un mest ripu zem stangas.

     [+] [-]

, 2014-10-24 21:16, pirms 10 gadiem
Psihoterapeits3 rakstīja: Nu luk , velviens pieradijums tam, ka ar speka speli aizstaj meistaribas trukumu, acimredzot, grustities gar bortiem ir daudz vieglak, neka veidot kombinacijas un mest ripu zem stangas.
Nav jau viss TIK vienkārši. Proti, ja ir kas spēlē un met tās ripas štangai pareizajā pusē + tas viss tiek darīts komplektā ar spēka spēli, tad ir viens rezultāts.
Savukārt, kad komanda ir... nu tur kur viņi ir un spēlētāju, kas uzbrukumā var spēlēt veiksmīgi, ar trūkst, tad protams, ka nekas cits neatliek kā sisties. Jebšu nu nevar NHL izlaist sezonu, pagaidīt kāmēr būs spēlētāji un tad atgriezties. Gribi vai negribi, bet ir jāspēlē.

Ja paskatās šī gada čempionus un to kā viņi spēlēja tajā laikā, kad paši bija pārbūves procesa zemākajā punktā (tad kad tur spēlēja Ivanāns), tad mēs sastāvā redzēsim vairākus kaušļus + spēka paņēmienu līderi Dastinu Braunu un vēl vairāki aizsardzības tipa uzbrucēji, kā arī 11 vārtsargi 2 sezonu laikā un vēl visādi brīnumi. Tāda nu tā pārbūve ir, tik parasti komandas tik ļoti "neizšķīst" kā šogad, vismaz līdz šim, to ir darījusi Bufalo.

     [+] [-]

, 2014-10-24 21:48, pirms 10 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Nav jau viss TIK vienkārši. Proti, ja ir kas spēlē un met tās ripas štangai pareizajā pusē + tas viss tiek darīts komplektā ar spēka spēli, tad ir viens rezultāts.
Savukārt, kad komanda ir... nu tur kur viņi ir un spēlētāju, kas uzbrukumā var spēlēt veiksmīgi, ar trūkst, tad protams, ka nekas cits neatliek kā sisties. Jebšu nu nevar NHL izlaist sezonu, pagaidīt kāmēr būs spēlētāji un tad atgriezties. Gribi vai negribi, bet ir jāspēlē.

Ja paskatās šī gada čempionus un to kā viņi spēlēja tajā laikā, kad paši bija pārbūves procesa zemākajā punktā (tad kad tur spēlēja Ivanāns), tad mēs sastāvā redzēsim vairākus kaušļus + spēka paņēmienu līderi Dastinu Braunu un vēl vairāki aizsardzības tipa uzbrucēji, kā arī 11 vārtsargi 2 sezonu laikā un vēl visādi brīnumi. Tāda nu tā pārbūve ir, tik parasti komandas tik ļoti "neizšķīst" kā šogad, vismaz līdz šim, to ir darījusi Bufalo.
Bufalo jau nav ne kaušļu ne super aktīvo spēlētāju, reāli tādi ir tikai daži. Manuprāt, galvenais Bufalo klupšanas akmens ir tas, ka starpsezonā nepaņēma nevienu spēlētāju, kas varētu regulāri iemest kādu ripuli. Komanda ir jauna un tipa ar labiem nākotnes 1/2 maiņas spēlētājiem AHL līmenī, bet nav neviena jauna superzvaigznes un nav veco kas vilktu aiz sevis, ja buffalo grib kko sasniegt nākotnē, tad jāņem kādu spēlētāju, kam apkārt varētu būvēt maiņu, tad būs rezultāts, nevis kā bufalo dara- draftē spēletājus ar pilnīgi dažādiem spēles stiliem (Grigorenko, Girgensons) un viņi neko kopā nevar izdarīt. Bufalo jāizvēlas vainu ņemt visus reāli kapņus+ 3 labus spēletājus vai meistarīgus jaunos un vienu kapļu maiņu, jo šādi, kad maiņā ir meistarīgs un 2 kapļi neveidojas nekas labs, to arī bufalo var redzēt

     [+] [-]

, 2014-10-24 22:22, pirms 10 gadiem
objektiivais rakstīja: Bufalo jau nav ne kaušļu ne super aktīvo spēlētāju, reāli tādi ir tikai daži. Manuprāt, galvenais Bufalo klupšanas akmens ir tas, ka starpsezonā nepaņēma nevienu spēlētāju, kas varētu regulāri iemest kādu ripuli. Komanda ir jauna un tipa ar labiem nākotnes 1/2 maiņas spēlētājiem AHL līmenī, bet nav neviena jauna superzvaigznes un nav veco kas vilktu aiz sevis, ja buffalo grib kko sasniegt nākotnē, tad jāņem kādu spēlētāju, kam apkārt varētu būvēt maiņu, tad būs rezultāts, nevis kā bufalo dara- draftē spēletājus ar pilnīgi dažādiem spēles stiliem (Grigorenko, Girgensons) un viņi neko kopā nevar izdarīt. Bufalo jāizvēlas vainu ņemt visus reāli kapņus+ 3 labus spēletājus vai meistarīgus jaunos un vienu kapļu maiņu, jo šādi, kad maiņā ir meistarīgs un 2 kapļi neveidojas nekas labs, to arī bufalo var redzēt
Par kaušļiem.
Bufalo komanda ir šīs sezonas otra aktīvākā kaušanās ziņā, līdz šim 17 reizes sarīkojusi dūru cīņas (1. vietā ir EDM ar 18 kautiņiem). Viņiem ir Koudijs Makomriks, kas ne tikai ir kauslis, bet arī smagsvars. Tāpat ir virkne ar spēlētājiem, kas nav izteikti kaušanās izcilnieki, bet katru sezonu pa vairākām reizēm nomet cimdus. Vebers (komandas kauslīgākais hokejists uz šo brīdi), Deloriē, beigu beigās arī Kriss Stjuarts ar Markusu Folinjo pa kautiņiem 4-5 sezonā noorganizē sev statistikai.

Par aktīvajiem spēlētājiem.
Tāpat komandā ir 3 no TOP 30 šīs sezonas aktīvākajiem spēka paņēmienu veicējiem (Vebers, Deloriē, Folinjo), kuriem visiem ir 20+ spēka paņēmieni, attiecīgi, 28, 23 un 21.

Ta ka tēze "nav ne kaušļu, ne super aktīvo spēlētāju" ir pārspīlēta...

     [+] [-]

, 2014-10-24 23:38, pirms 10 gadiem
Es tik nezinu vai no tās statistikas bija liela jēga. Domāju, ka šeit runa ir par spēlètāju motivāciju un/vai pietiekami labu apkàrtējàs vides veidošanu, lai veicinātu kaut kādu "uzvarētāju mentalitāti". Īsāk sakot - priekš kam tas viss, labāk cīnamies par zemajām vietām, lai uzvarētu vasaras lielajā notikumā.

     [+] [-]

, 2014-10-25 00:12, pirms 10 gadiem
objektiivais rakstīja: Bufalo jau nav ne kaušļu ne super aktīvo spēlētāju, reāli tādi ir tikai daži. Manuprāt, galvenais Bufalo klupšanas akmens ir tas, ka starpsezonā nepaņēma nevienu spēlētāju, kas varētu regulāri iemest kādu ripuli. Komanda ir jauna un tipa ar labiem nākotnes 1/2 maiņas spēlētājiem AHL līmenī, bet nav neviena jauna superzvaigznes un nav veco kas vilktu aiz sevis, ja buffalo grib kko sasniegt nākotnē, tad jāņem kādu spēlētāju, kam apkārt varētu būvēt maiņu, tad būs rezultāts, nevis kā bufalo dara- draftē spēletājus ar pilnīgi dažādiem spēles stiliem (Grigorenko, Girgensons) un viņi neko kopā nevar izdarīt. Bufalo jāizvēlas vainu ņemt visus reāli kapņus+ 3 labus spēletājus vai meistarīgus jaunos un vienu kapļu maiņu, jo šādi, kad maiņā ir meistarīgs un 2 kapļi neveidojas nekas labs, to arī bufalo var redzēt
Pilnīgas muļķības. Sabres ir bars ar labiem un izciliem nākotnes 3. un 4. maiņas NHL spēlētājiem + 2. un 3. pāra aizsargiem, kur dažiem kadriem ir potenciāls pie griestu sasniegšanas spēlēt arī vadošās lomas.

Uzbrukums tiks būvēts ap šī gada drafta 1. izvēli.

Un, ko tu saproti ar spēlētāju "kas var iemest ripuli"? Mulsons met 30 golus sezonā. Nav pietiekami labs spēlētājs? Parakstīt elites līmeņa 1. maiņas uzbrucēju Sabres ir nepaveicams uzdevums, jo spēlētājam jau ir jāgrib pievienoties klubam.

Neviens negrib pievienoties lūzeriem. Vienīgā alternatīva ir piedāvāt maksimālo līgumu, bet tādu arī diez vai kāds raujas parakstīt uz 1 vai 2 gadiem (ilgāk Sabres paši negrib un nav nekāda iemesla to darīt).

Sabres nemaz nav plānojuši veidot konkurētspējīgu komandu šosezon. Vai to tu saproti?

Turklāt tu ignorē to, ka Sabres jau ir zināma struktūra (Eniss, Stafords, Hogsons), ko nevar gada laikā tā vienkārši izjaukt bezjēgā. Savukārt apkārtējie spēlētāji - Stjūarts, Džordžess, Mičels, Makkormiks, Flinns, Delorjē, Girgensons, utt. - visi vairāk vai mazāk atbilst aktīvo kapļu/fizisko spēlētāju statusam.