Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Austrijas izlases vadību pārņem "Red Bull Salzburg" treneris

Rolands Eliņš

Austrijas izlases vadību pārņem "Red Bull Salzburg" treneris
Daniels Ratušnijs
Foto: IIHF

Par Austrijas hokeja izlases galveno treneri kļuvis kanādietis Daniels Ratušnijs, kurš nesen piekrita darbam arī šīs valsts čempionvienībā „Red Bull Salzburg”.

Iepriekšējās trīs sezonās Austrijas izlasi vadīja Emanuels Viveiross, kura vadībā tā nespēja nostabilizēties pasaules hokeja augstākajā divīzijā, taču kvalificējās Soču olimpiskajām spēlēm un pavasarī arī atguva vietu A divīzijā. 2015. gada pasaules čempionātā spēlēs A apakšgrupā, sacenšoties arī ar Latvijas izlasi.

Austriešus cīņā vadīs Daniels Ratušnijs, kurš savas trenera karjeras laikā strādājis ar Šveices un Vācijas klubiem, atzīts par 2012. gada labāko treneri DEL, bet nesen pieņēma Austrijas čempiones „Red Bull Salzburg” piedāvājumu kļūt par tās galveno treneri.

Tas nostāda Ratušniju situācijā, kādu Kirovs Lipmans ļoti nevēlējās pieļaut Latvijā, proti, ka izlases galvenais treneris nodarbināts arī klubā. Olimpiskajās spēlēs Austriju pārstāvēja pieci „Red Bull” komandas pārstāvji. Līgums ar vāciski tekoši runājošo Ratušniju noslēgts uz vienu sezonu ar iespēju pagarināt to uz otru sadarbības gadu.

„Mūsu izlasei šis ir lielisks risinājums, par galveno treneri iecelt cilvēku, kurš ir Austrijas hokeja kluba treneris un darbojas mūsu hokejā ikdienā,” preses konferencē pavēstījis Austrijas hokeja federācijas sporta direktors Alpo Suhonens.

Nākamā pasaules čempionāta A grupā Austrija spēlēs ar Latviju, Zviedriju, Kanādu, Čehiju, Šveici, Franciju un Vāciju.

Izmantotie resursi:
Home

     [+] [-]

, 2014-07-24 13:56, pirms 10 gadiem
labs austrijas izlasei šis ir liels +
lidz ar to austrijas jaunakiem spēlētājiem bus lielakas iespējas tikt uz NHL

     [+] [-]

, 2014-07-24 14:06, pirms 10 gadiem
Kāpēc tu tā domā?

     [+] [-]

, 2014-07-24 14:21, pirms 10 gadiem
tad jau tagad austrieši grib pretendēt uz zeltu,baigie spēlmaņi būs

  +1 [+] [-]

, 2014-07-24 14:46, pirms 10 gadiem
mavaans rakstīja: tad jau tagad austrieši grib pretendēt uz zeltu,baigie spēlmaņi būs
ne vini grib palikt elite, izkrist no elites vienadas iespejas ir Latvijai, Austrijai, Vācijai, Francijai

  +1 [+] [-]

, 2014-07-24 16:19, pirms 10 gadiem
Janens12345 rakstīja: Kāpēc tu tā domā?
tāpēc kad kanādiešu treneri dod iespēju jauniem spēlētājiem ļaut sevi pierādīt + otrs faktors ka viņiem ir daudz vairāk paziņas okena otrā puse un viņa ieteikumus kads klausis , neka kautkada Šuplera ieteikumus vai Znaroka , Nolans tā pat dažus labus mūsu kadrus atrādīja okeana otra puse