Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Baltkrievijas izlases treneris: "Valstij vajag Teiloru, Parē, Prinsu, Pletu un Beilenu"

Baltkrievijas izlases treneris: "Valstij vajag Teiloru, Parē, Prinsu, Pletu un Beilenu"
Mihails Zaharovs. Foto: pressball.by

Baltkrievijas izlases galvenais treneris Mihails Zaharovs akcentē, ka valstsvienībai vajadzīga leģionāru palīdzība.

Pirmoreiz kopš 2015. gada Baltkrievijas izlases vietējie hokejisti aizvadījuši dažāda veida testus, lai noskaidrotu, uz ko kurš ir spējīgs. Tas notika arī rekonstruētajā "Dinamo" stadionā.

Baltkrievijas izlases iecerētais vārtsargs Denijs Teilors testus veica Kanādā. "Viņš valstij ir vajadzīgs. Mums nav vārtsargu, problēma. Šodien mums nav ne pirmā, ne otrā, ne trešā vārtsarga. Bez tam Teiloram bija labi rādītāji - savulaik Minskas "Dinamo" viņš palīdzēja izcīnīt 12 uzvaras pēc kārtas. Tāpēc viņš kaut kur palīdzēs, tas ir viennozīmīgi. Viņš mums vajadzīgs, arī Frensiss Parē un Šeins Prinss mums vajadzīgi, tāpat Džefs Plets, kuram ir teicama attieksme pret izlasi: dod padomus jaunajiem spēlētājiem, cenšas runāt krieviski, labs puisis. Arī tas pats Niks [Beilens] veic testus un atsūta mums. Paskatīsimies, kā būs tālāk. Bet šie puiši viennozīmīgi palīdzēs," norāda izlases galvenais treneris.

No trenera nosauktajiem amerikānis Šeins Prinss, kanādieši Denijs Teilors un Frensiss Parē līdz šim nav spēlējuši Baltkrievijas izlasē, savukārt kanādietim Džefam Pletam un amerikānim Nikam Beilenam jau ir pieredze šajā valstsvienībā.

Nākamā gada pasaules čempionāta sākums tik pārcelts par divām nedēļām uz priekšu. "Man šķiet, ka nebija īpašas vajadzības pārcelt turnīra sākumu. Tas varēja kļūt par unikālu un eiropeisku čempionātu, kur daudzas izlases spēlētu bez NHL hokejistiem. Saprotams, ka čehiem vai zviedriem izdevīgāk sākt vēlāk, jo šajās komandās ir ļoti daudz NHL spēlētāju. Bet kā nu izlēma, tā izlēma, nekas briesmīgs," saka baltkrievu treneris Mihails Zaharovs. "Galvenais, lai pasaules čempionāts notiktu. Ja tas nenotiks otro gadu pēc kārtas, tad varbūt vispār vairs nebūs hokeja."

2021. gada pasaules čempionāta Rīgas grupā spēlēs Kanāda, Somija, ASV, Vācija, Latvija, Norvēģija, Itālija un Kazahstāna. Minskas grupā cīnīsies Krievija, Zviedrija, Čehija, Šveice, Slovākija, Dānija, Baltkrievija, Lielbritānija. Rīga uzņems divus arī ceturtdaļfinālus, bet pārējie divi un atlikušie mači notiks Baltkrievijas galvaspilsētā.

.

Izmantotie resursi:
hockey.by
Belarus 5


, 2020-06-24 16:37, pirms 4 gadiem
Pareizi,īstiem baltkrieviem vienmēr jābūt vietai Baltkrievijas izlasē
, 2020-06-24 20:01, pirms 4 gadiem
Tā ir tā izcilā baķkas baltkrievu hokeja sistēma?
, 2020-06-24 23:50, pirms 4 gadiem
Jū, vēl Draisaitls, Rasks un Hedmens trūkst
, 2020-06-27 08:34, pirms 4 gadiem
"Galvenais, lai pasaules čempionāts notiktu. Ja tas nenotiks otro gadu pēc kārtas, tad varbūt vispār vairs nebūs hokeja."

pilnīgs dalbojobs
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
2

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.