Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

U-14 vecuma grupā labākās ārvalstu komandas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

U-14 vecuma grupā labākās ārvalstu komandas
Tordon Orange nepārspēti U-14 vecuma grupā
Foto: Mārtiņš Aiše

Aizvadītajā nedēļas nogalē "True Riga Hockey Cup" starptautiskajā jauniešu turnīrā sacentās komandas, kuru dalībnieku vecums nepārsniedza 14 gadus. Atšķirībā no citām nedēļas nogalēm, šoreiz labākos rezultātus uzrādīja ārvalstu komandas.

Spēcīgākajā divīzijā sacentās 23 komandas no astoņām valstīm, kas sākotnēji bija sadalītas četrās apakšgrupās. Divās grupās priekšsacīkstēs labākie bija zviedru hokejisti ("Tordon Orange" un "West Coast"), kamēr A apakšgrupā nepārspēti palika "Czech Star Teams" no Čehijas. Visspraigākā cīņa izvērtās D apakšgrupā, kur trīs labākās komandas grupu cīņas noslēdza ar astoņiem punktiem. Pateicoties labākiem papildrādītājiem, pirmo vietu ieņēma "KJT Blue" no Somijas. Ceturtdaļfinālā par pārsteigumu parūpējās "Pārdaugava", kas pēdējā sekundē spēja izraut 2:1 uzvaru pār "West Coast", kas grupu turnīrā uzvarēja visās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 28:2, bet tik un tā palika ārpus labāko kvarteta.

Uzvarējuši pusfinālu, "Pārdaugavas" hokejisti nespēja izrādīt vērā ņemamu pretestību pusfinālā pretim nākošajiem "Tordon Orange", ciešot sakāvi ar 0:14. Otrā pusfinālā Čehijas klubs ar 4:1 pieveica "KJT Blue". Bez medaļām gan latvieši nepalika, jo cīņā par bronzu apspēlēja somus (4:1). Cīņā par titulu, "Tordon Orange" jau ar pirmajām minūtēm sāka diktēt noteikumus laukumā, skanot beigu sirēnai, varot līksmot par 3:1 uzvaru. Jāpiezīmē, ka "Tordon" šī bija jau trešā uzvara turnīrā, pirms tam triumfējot arī U-15 un U-16 vecuma grupās.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva čempionu vienības uzbrucējs Tims Almgrēns, bet komandas biedrs Noā Ostlunds tika atzīts par labāko uzbrucēju. Par labāko vārtsargu tina nosaukts Adams Sevčiks no "Czech Star Team", bet Daņila Dubovs no "Pārdaugavas" tika pie balvas no "True" kā labākais aizsargs.

Otrajā divīzijā sacentās 16 komandas no sešām valstīm, turklāt tikai viena no komanda pārstāvēja Latviju. "Pārdaugavas" kluba otrā komanda gan nespēja iesaistīties cīņā par vadošajām pozīcijām, labākos rezultātus kvalifikācijā uzrādot "SKA-Gazprombank" no Krievijas, "Diskos" no Somijas un "Hasle-Loren" no Norvēģijas. Pusfinālā Krievijas komanda nedaudz negaidīti piedzīvoja 0:2 neveiksmi pret norvēģiem, bet "Diskos" ar 3:0 atstāja sausā "Hedemora" klubu no Zviedrijas. Zviedri pirmajā grupu kārtā izcīnīja vienu uzvaru un reizi spēlēja neizšķirti, ar ko bija pietiekami otrajai vietai grupā, kas ļāva cīnīties tālāk par medaļām. Arī otrajā kārtā pietika ar vienu panākumu, lai ieņemtu otro vietu grupā un kvalificētos pusfinālam. Līdz medaļām gan aizsniegties neizdevās, jo par trešo vietu ar 2:5 nācās atzīt SKA pārākumu. Finālā aizraujošā mačā "Diskos" ar 4:2 pieveica "Hasle-Loren", ļaujot pirmo reizi šosezon kādai no trofejām ceļot uz Somiju.

Par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļvua Jusi Kahonens no "Nordic Hockey Black" kluba, kas gan neiesaistījās cīņā par augstām vietām. Par labāko vārtsargu atzina Jesi Roihu, kurš lieliski aizvadīja arī finālspēli līdz brīdim, kad tika nomainīts. Labākais aizsargs bija norvēģis Elias Rustbakens, bet "SKA' hokejists Mihails Zavižkis tika nosaukts par labāko uzbrucēju.

Šajā nedēļas nogalē starptautiskais hokeja turnīrs "True Riga Hockey Cup 2018" noslēgsies ar cīņām U-10 un U-11 vecuma grupās.