Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Andris Pīzelis

Aizsaulē aizgājis Toms Džonsons

79 gadu vecumā mūžībā aizgājis leģendārais NHL kluba Monreālas "Canadiens" aizsargs Toms Džonsons, kurš ir uzņemts Slavas zālē un savā īpašumā ieguvis arī astoņus Stenlija kausus.

Monreālas "Canadiens" klubā Džonsons spēlēja no 1947. līdz 1965. gadam, un šajā laikā paspēja izcīnīt sešus Stenlija kausus. Vēlāk viņš izcīnīja vēl divus - šoreiz jau kopā ar Bostonas "Bruins" – 1970. gadā kā galvenā trenera asistents, bet 1972. gadā kā kluba galvenais treneris. Šajā laikā "Bruins" līderi bija Bobijs Orrs un Fils Espozito. 1959. gadā Džonsons saņēma arī balvu kā labākais NHL aizsargs.

Džonsons bija daļa no lieliskākās dinastijas NHL vēsturē – Monreālas "Canadiens", kas Stenlija kausu izcīnīja piecus gadus pēc kārtas (1956. – 1960. gads). Aizsardzības līnijā Džonsons pārsvarā spēlēja pārī ar Žanu-Gaju Talbotu. Šis duets, kopā ar vēl dažiem bijušajiem komandas biedriem, piedalījās īpašā godināšanas ceremonijā, kas norisinājās pavasarī Otavā, pirms Stenlija kausa finālspēles starp vietējo klubu "Senators" un Anaheimas "Ducks".

Džonsona nāves iemesls - sirds nepietiekamība. Mūžībā viņš aizgāja naktī uz ceturtdienu, savās mājās Falmutā, Masačūsetsas štatā.

Izmantotie resursi:
www.nhl.com


Kristaps Porziņģis. Foto: USA Sports Today/Scanpix
10

Porziņģa ''Celtics'' vēlreiz viesosies Atlantā, ''Canucks'' Austrumu līderu cīņa

Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) naktī uz piektdienu mačs paredzēts Kristapam Porziņģim un viņa pārstāvētajai Bostonas ''Celtics''. Savukārt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēle Teodora Bļugera un Artūra Šilova ''Canucks'', kā arī Elvja Merzļikina ''Blue Jackets''.
Harri Saintula. Foto: LHF
4

Latvijas sieviešu izlase paziņo galīgo sastāvu IB divīzijas čempionātam Rīgā

Šodien, 28. martā, tika izziņots sastāvs Latvijas nacionālās sieviešu hokeja izlases dalībai pasaules hokeja čempionāta hokejā IB divīzijā sievietēm, kas norisināsies Latvijas galvaspilsētā Rīgā. Čempionāts startēs no 31.03.2024. līdz 06.04.2024. "Volvo" ledus hallē
Edgars Lūsiņš un "Pinguins" vārtsargi. Foto: Fischtown Pinguins
9

Lūsiņš vienojies par jaunu līgumu ar DEL regulārās sezonas uzvarētāju

Latvijas hokeja treneris Edgars Lūsiņš vienojies par jaunu divu gadu līgumu ar Vācijas hokeja augstākās līgas klubu "Fischtown Pinguins", viņš apstiprināja portālam Sportacentrs.com.