Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Covid-19 slimnieks: "Koronavīruss ietekmē manu viedokli par Baltkrieviju"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Covid-19 slimnieks: "Koronavīruss ietekmē manu viedokli par Baltkrieviju"
Valteri Hietanens (#95). Foto: hcneman.by

Baltkrievijas hokeja čempionāts tika izspēlēts līdz galam, turklāt tas notika skatītāju klātbūtnē. Grodņas "Neman" klubā tika konstatēts infekcijas uzliesmojums. Četri somu leģionāri atgriezās dzimtenē, no kuriem trijiem apstiprināta koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19, atklāj somu aizsargs Valteri Hietanens.

Aizvadītajā sezonā "Neman" klubā spēlēja četri somu hokejisti - Valteri Hietanens, Junass Hurri, Sami Jekunens un Timo Hiltunens. 13. aprīlī viņi atgriezās Somijas galvaspilsētā Helsinkos, ierašanās laikā trīs nodeva Covid-19 testu. Visi trīs izrādījās pozitīvi, bet ceturtais soms netika pārbaudīts, informē Valteri Hietanens un neatklāj uzvārdus, jo veselības stāvoklis ir sensitīvs jautājums. Nevienam no viņiem nebija būtisku saslimšanas simptomu.

Pēcāk par savu koronavīrusu paziņoja arī Junass Hurri, kurš saslima apmēram 5.-7. aprīlī, bet nezināja diagnozi un jau tolaik centās izvairīties no publiskām vietām. "Baltkrievijā negāju uz pārbaudēm, pat nezinu, vai tas būtu bijis iespējams. Labi, ka saņēmu apstiprinājumu Somijā. Tagad varu atbilstoši reaģēt."

Koronavīrusa pandēmijas dēļ Baltkrievijā un Zviedrijā ieviesti salīdzinoši nelieli ierobežojumi. Tādējādi šīs divas valstis atšķiras no pārējām Eiropas valstīm, kur sperti stingrāki soļi, lai ierobežotu infekcijas izplatīšanos. "Baltkrievijā bija ļoti atšķirīga attieksme, salīdzinot ar daudzām citām valstīm. Ir daudz viedokļu par to, vai tas bija labs risinājums," saka Valteri Hietanens. "Manas noskaņas bija pretrunīgas un dīvainas. Somijā un citur sports apstājās, dažādas vietas un robežas tika slēgties, bet mūsu sezona tikai uzņēma apgriezienus. Protams, es domāju par savu un citu cilvēku veselību. Koronavīruss jau bija ceļā uz turieni, taču spēles vēl notika."

Hietanenam šī bija pirmā sezona ārzemēs. Viņa spēles beidzās ar savainojumu februārī. "Pirms sezonas manas cerības nebija ļoti lielas. Baltkrievijas čempionāta līmenis bija pozitīvs pārsteigums. Necerēti labi pavadīju laiku. Savainojumus ieviesa izmaiņas arī koronavīrusa sakarā, jo, sēžot malā, varēju izvairīties no tuviem kontaktiem. Protams, koronavīruss tagad ietekmē manu kopējo viedokli par Baltkrieviju," atzīst hokejists.

Izmantotie resursi:
jatkoaika.com
is.fi