Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti "Samsung" premjerlīgas konkursa uzvarētāji

Andrejs Siliņš

Noslēdzies skolēnu konkursa ""Samsung" premjerlīgas eksperti 2008" otrais posms, kurā uzvarēja Jelgavas rajona Kalnciema pilsētas vidusskolas 8.a klase.

Uzvarētāji dosies uz „Samsung” premjerlīgas spēli šī gada 26. janvārī, kad „Rīga 2000” komanda tiksies ar „Liepājas Metalurgs” hokejistiem. Savukārt šodien uzsākts skolēnu konkursa trešais posms.

Kalnciema pilsētas vidusskolas 8.a klasē mācās 12 skolēni, kas ir ne tikai savstarpēji izpalīdzīgi skolas solā, bet arī ārpus mācību laika ir ļoti draudzīga un saliedēta komanda. Šoreiz tieši viņi ar savu eseju ir uzvarētāji „„Samsung” premjerlīgas eksperti 2008” otrajā posmā. Hokejs klasei saistās ar tādām spilgtām sajūtām kā prieks, bēdas, laime, uzvaras garša un sajūsma. Savā esejā viņi raksta: „Kad spēlē latvieši – spēle ir pārpildīta ar sajūsmu. Hokeja līdzjutēji – viņi vienmēr jutīs līdzi savējiem, lai arī kāds būtu rezultāts. Hokejistiem tas ļoti daudz nozīmē. Viņi zina, ka līdzjutēji viņus atbalstīs gan priekos, gan zaudējumos.”

Konkursa žūriju pārsteidza arī spilgtais hokeja spēles attēlojums: „Hokejisti atrodas pretinieku aizsardzības zonā. Piespēle, tai seko vēl viena, tad trešā, seko metiens. Pilnīgs klusums. Un pēkšņi SPRĀDZIENS. Nūjas un ķiveres lido pa gaisu. Mūsējie iemeta! Par vārtu guvumu liecina vien vientuļa ripa, kas mētājas vārtu stūrī, un pretinieku vārtsargs, kurš niknumā triec savu nūju pret apmali. Tā tik ir sajūsma!”

Tāpat kā Priekules vidusskolas 9.b klase, kas uzvarēja konkursa pirmajā kārtā, Kalnciema pilsētas vidusskolas 8.a klase pierādīja, ka ir patiesi hokeja fani. Savā esejā aprakstītās emocijas viņiem būs iespēja paust jau 26. janvārī, kad „Siemens” ledus hallē tiksies „Rīga 2000” un „Liepājas Metalurgs” hokejisti.

Šodien uzsākts konkursa trešais posms, kas turpināsies līdz šā gada 3. februārim. Konkursa jautājumi tiek publicēti „Samsung” premjerlīgas interneta mājas lapā – www.samsungliga.lv.

Skolēnu konkurss „„Samsung” premjerlīgas eksperti 2008”, kas norit četros posmos, tika uzsākts 2007. gada 10. decembrī un noslēgsies šī gada 15. februārī. Konkursa posmu uzvarētāji laimē klases braucienu uz kādu no „Samsung” premjerlīgas spēlēm un saņem dāvanu – „Samsung” mūzikas atskaņotāju.

Iepriekšējās sezonas konkurss guva lielu atsaucību skolēnu vidū, - kopumā tajā piedalījās vairāk nekā 200 klases no dažādiem Latvijas reģioniem, un visaktīvākās bija Latgales reģiona skolas. Par uzvarētājiem tika atzītas Vaboles vidusskolas 9. klase, Rušonas pamatskolas 6. klase, Strenču vidusskolas 8. a klase un Grundzāles pamatskolas 7. klase, kas devās uz „Samsung premjerlīgas” pusfināla un fināla spēlēm.

Informāciju sagatavoja
Kristīne Circene
„P.R.A.E. sabiedriskās attiecības”