Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Vel tikai nedaudz un sezona galā

Vel tikai nedaudz un sezona galā
Līnuss Videls. Foto: Dinamo Rīga

Kontinentālā Hokeja Līga (KHL) vidēji aizvadītas jau 40 spēles, ir komandas kas nospēlējušas jau 42. Šogad skatoties pēc spēļu grafikiem ir ļoti saviļņota sezona un grūti noteikt, kura komanda tiks izslēgšanas spēlēs. Protams, priecē mūsu letiņu sniegumi citos klubos. Karsums un Daugaviņš labi dod vaļa Maskavas "Spartak", kamēr Miks Indrašis atgriežas no traumas un ari viņa komanda Maskavas "Dynamo" turpina dominēt!

Kontinentālajā Hokeja Līgā, kā zinam šosezon ir 62 spēles un gandrīz lielākoties daļa sezona jau ir aizvadīta. Lielākā komandas daļa jau aizvadīja ap 40 sezonas spēlēm, tajā skaitā arī Rīgas "Dinamo". Bet visvairāk spēļu pagaidām aizvadījuši ir Magņitagorskas "Metallurg" (43), Maskavas "Dynamo" (42), Čerepovecas "Severstaļ" (42), Omskas "Avangard" (42), ka arī Kazaņas "Ak Bars" (42). Tā vien liekas, ka šīs komandas nekad neatpūšas bet tā nu nemaz nav.

Runājot par mūsu sarkanbaltsarkanajiem, pagaidām atrodamies vien devītajā vietā un no play-off zonas tālu neatpaliekam. Dinamo līdz izslēgšanas spēlēm pietrūkst vien četri punkti, taču priekšā gaidāmas ne tik ļoti sarežģītas spēles priekš mūšu džekiem. Komandas ir vidējas un daži labi arī centīsies iekļūt cīņa par Gagārinu kausu.

Rīgai iekļūt izslēgšanas zonā ir ļoti svarīgi, sezonas plāns manuprāt, bija iekļūt vismaz labāko pieciniekā, jo lasot pāris krievu ziņu portālos "fake" vai nē, nezinu, bet daudzos baumo, ka mums jāsaglabā ļoti augsta vieta lai turpmākos gados neizkristu no KHL līgas uz VHL. Labi, tas tā, galvenais vispār tikt play-off zonā un varam droši runāt arī par KHL 12. sezonas spēlēm!

Dinamo šovakar aizvadīja arī ļoti labu spēli, vēlos pieminēt Dārziņa meistarību vārtu priekšā. Arī Lerijs atceras savu spožo jaunības gadus kad meta vārtus gandrīz vai katru otro, trešo spēli. Šobrīd Lauris ar 29 punktiem (9+20) komandā ir trešais rezultatīvākais spēlētājs, aiz kanādiešu aizsarga Metjū Majone, kam patreiz ir 33 punkti (8+25) un Dinamo zviedru leģionāra, kā arī komandas patieso līderi Līnusa Videla 36 punkti (19+17).

Runājot par pašu Zviedru, šī sezona Kontinentālajā Hokeja Līgā viņam ir viena no visrezultatīvakajām sezonām karjerā. Šogad kā zinām arī pret spēcīgo un zvaigžņoto Sanktpēterburgas "SKA" komandu guva pirmo Hat-trick savā karjerā!

Runājot par citiem leģionāriem no Latvijas KHL, tiem iet gan labi, gan slikti. Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētajai Maskavas "Spartak" komandai, pagaidām iet raiti. Šodien aizvadot Retro maču ar Hokeja Klubu "Soči" papildlaikā tos uzvarēja. Karsums spēles laikā guva 1+1 kamēr Daugaviņam viena rezultatīva piespēle, kopēji abi leģionāri komandā ir iejutošies labi un aizvada fantastisku sezonu. Komanda pagaidām atrodas 5. vietā Rietumos.

Slikti gan iet Artura Kuldas pārstāvētai Čerepoveas "Severstaļ", kas aiz sevis atstāj Bratislavas "Slovan" Rietumu tabulā un paši pakāpušies par vietu augstāk un ir 11. vietā tabulā, kamēr Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dynamo" ir sestajā vietā Rietumos!