Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Šveice pagarina līgumu ar galveno treneri Fišeru līdz 2020. gadam

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šveice pagarina līgumu ar galveno treneri Fišeru līdz 2020. gadam
Patriks Fišers
Foto: Sputnik/Scanpix

Šveices Hokeja federācija pagarinājusi līgumu ar valstsvienības galveno treneri Patriku Fišeru līdz 2020. gadam, kad pasaules čempionāts notiks tieši Šveicē.

2017. gada pasaules čempionātā Šveices izlase pēc viena turnīra pārtraukuma iekļuva ceturtdaļfinālā, tomēr topošās čempiones Zviedrijas barjera izrādījās par augstu – 1:3. Tādējādi Šveices izlase ierindojās sestajā vietā, jo apakšgrupā izdevās ieņemt otro pozīciju, atpaliekot tikai no kanādiešiem, bet apsteidzot somus, čehus un citas izlases.

Par Šveices valstsvienības galveno treneri pirms diviem gadiem kļuva Patriks Fišers, ar kuru līgums tagad pagarināts līdz 2020. gadam, kad pasaules čempionāts notiks Šveicē – Cīrihē un Lozannā. Viņš apritē debitēja ar 11. vietu pērn. Fišers līdz 2016. gada oktobrim bija "Lugano" galvenais treneris, bet tad tika atbrīvots no amata.

Spēlētāja karjeras laikā 42 gadus vecais Fišers aizvadīja 27 spēles Nacionālās hokeja līgas kluba Fīniksas "Coyotes" rindās, gūstot četrus vārtus un sakrājot desmit punktus. Ārpus dzimtenes viņš aizvadījis vēl tikai piecus mačus Sanktpēterburgas SKA sastāvā. Punktu karjerai Fišers pielika 2009. gadā.

Līgumi pagarināti arī ar viņa palīgiem – Tomiju Albelīnu un Kristianu Volvendu, kurš ir arī Šveices U20 izlases galvenais treneris un gatavojas pasaules čempionātam, kas norisināsies Bufalo.

Izmantotie resursi:
Swiss re-signs with coaches - 2018 IIHF Ice...