Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Kanādas kandidātu sarakstā 15 olimpiskie čempioni

Kanādas kandidātu sarakstā 15 olimpiskie čempioni
Sidnijs Krosbijs
Foto: AP/Scanpix

Kandidātus olimpiskajam hokeja turnīram, kas 2014. gada 12. februārī sāksies Sočos, nosaukusi pašreizējā čempione Kanāda. Sarakstā ir 15 spēlētāji, kuri Vankūverā tika pie zelta medaļām, bet pirmo reizi kopš 1998. gada uzaicināts nav vārtsargs Martins Brodērs.

Kanāda 2010. gada olimpisko spēļu finālā ar 3:2 papildlaikā pieveica ASV komandu. Uzvaras vārtus guva Sidnijs Krosbijs, tāpat izcēlās Džonatans Teivss un Korijs Perijs. Visi trīs iekļauti kandidātu sarakstā dalībai arī 2014. gada olimpiādē, kas norisināsies Sočos.

Starp pieciem nosauktajiem vārtsargiem ir Roberto Luongo, kurš bija Kanādas vārtos mačā pret amerikāņiem, tāpat ir 2013. gada Stenlija kausa čempions Korijs Kroufords no Čikāgas "Blackhawks", bet sarakstā pirmo reizi kopš 1998. gada, kad olimpiskajās spēlēs sāka piedalīties NHL spēlētāji, nav Martina Brodēra.

Pieci no 17 uzaicinātajiem aizsargiem bija Kanādas izlasē arī Vankūverā: Dens Boils, Drū Dautijs, Šī Vēbers, Dankans Kīts un Brents Sībruks. Pēdējie divi šosezon kopā ar "Blackhawks" uzvarēja Stenlija kausā, šāds panākums viņiem bija pa spēkam arī 2010. gadā.

Divi uzbrucēji ir spēlējuši gan 2006., gan 2010. gada olimpiādē: Džo Torntons un Riks Nešs. Savukārt septiņiem hokejistiem aiz muguras ir vienas olimpiskās spēles. Vienīgi Martins Senluī, kurš kļuva par aizvadītās sezonas rezultatīvāko spēlētāju, piedalījās Turīnas spēlēs, bet nespēlēja Vankūverā.

No 25. līdz 28. augustam Kanādas valstsvienība Kalgari aizvadīs nometni. Olimpiskais hokeja turnīrs norisināsies no 12. līdz 23. februārim. Kanāda spēlēs kopā ar Somiju, Norvēģiju un Austriju.

Iepriekš jau vēstījām, ka Kanādas izlases galvenais treneris Sočos būs Maiks Bebkoks, bet viņam palīdzēs Kens Hičkoks, Lindijs Rafs un Klods Žuljēns.

Tāpat rakstījām arī par to, ka Krievijas izlase nosaukusi 35 spēlētājus, kas augustā piedalīsies treniņnometnē, lai gatavotos Soču olimpiādei.

Kanādas izlases sastāvs:

Vārtsargi: Korijs Kroufords (Čikāgas "Blackhawks"), Breidens Holtbijs (Vašingtonas "Capitals"), Roberto Luongo (Vankūveras "Canucks"), Kerijs Praiss (Monreālas "Canadiens") un Maiks Smits (Fīniksas "Coyotes").
Aizsargi: Karls Alzners (Vašingtonas "Capitals"), Džejs Boumīsters (Sentluisas "Blues"), Dens Boils (Sanhosē "Sharks"), Drū Dautijs (Losandželosas "Kings"), Maiks Grīns (Vašingtonas "Capitals"), Dens Hemhuiss (Vankūveras "Canucks"), Treviss Hemonī (Ņujorkas "Islanders"), Dankans Kīts (Čikāgas "Blackhawks"), Kristofers Letangs (Pitsburgas "Penguins"), Marks Metots (Otavas "Senators"), Dions Fenafs (Toronto "Maple Leafs"), Alekss Pjetrandželo (Sentluisas "Blues"), Brents Sībruks (Čikāgas "Blackhawks"), Marks Stāls (Ņujorkas "Rangers"), P. K. Subans (Monreālas "Canadiens"), Marks Eduārs Vlasičs (Sanhosē "Sharks") un Šī Vebers (Nešvilas "Predators").
Uzbrucēji: Patrīss Beržerons (Bostonas "Bruins"), Džefs Kārters (Losandželosas "Kings"), Logans Kutūrs (Sanhosē "Sharks"), Sidnijs Krosbijs (Pitsburgas "Penguins"), Mets Dušēns (Kolorādo "Avalanche"), Džordans Eberlī (Edmontonas "Oilers"), Raiens Geclafs (Anaheimas "Ducks"), Klods Žirū (Filadelfijas "Flyers"), Teilors Hols (Edmontonas "Oilers"), Kriss Kunics (Pitsburgas "Penguins"), Endrjū Leds (Vinipegas "Jets"), Milans Lučičs (Bostonas "Bruins"), Breds Maršāns (Bostonas "Bruins"), Riks Nešs (Ņujorkas "Rangers"), Džeimss Nīls (Pitsburgas "Penguins"), Korijs Perijs (Anaheimas "Ducks"), Maikls Ričardss (Losandželosas "Kings"), Patriks Šārps (Čikāgas "Blackhawks"), Ēriks Stāls (Karolīnas "Hurricanes"), Džordans Stāls (Karolīnas "Hurricanes"), Martins Senluī (Tampabejas "Lightning"), Stīvens Stemkoss (Tampabejas "Lightning"), Džons Tavaress (Ņujorkas "Islanders"), Džo Torntons (Sanhosē "Sharks") un Džonatans Teivss (Čikāgas "Blackhawks").

Izmantotie resursi:
The Official Website of Hockey Canada


Slēpts komentārs: vozā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-22 21:56, pirms 11 gadiem
Nu domāju, ka zaudēt Sočos Kanāda var tikai pati sev, varbūt, pie lielas sportiskās veiksmes, vēl ASV. Krievi pret šo sastāvu var iet nokaunēties stūrī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-22 22:01, pirms 11 gadiem
Te ir viss skaidrs, vēl tikai jāredz kāds būs amīšu sastāvs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-22 22:05, pirms 11 gadiem
Būtiski ir nevis tas, kurš kuram kurā brīdī pārbrauks vai nepārbrauks pāri, būtiski ir tas, kādā formā kādi spēlētāji būs un ar kādu atdevi spēlēs, kā arī treneru un treneru štāba takstiskā cīņa.
, 2013-07-22 22:05, pirms 11 gadiem
Vienīgais, kas biedē ir vārtsargi, ja tie nepievils, citiem ir ļoooti maz cerību. Izbrīna vienīgi Kema Vorda neiekļaušana kandidātos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-22 22:07, pirms 11 gadiem
Leflērs rakstīja: Būtiski ir nevis tas, kurš kuram kurā brīdī pārbrauks vai nepārbrauks pāri, būtiski ir tas, kādā formā kādi spēlētāji būs un ar kādu atdevi spēlēs, kā arī treneru un treneru štāba takstiskā cīņa.
Es domāju, ka nevajadzētu būt problēmas ar formas iegūšanu laikā uz OS, pēc tam gan būs baigā bedre, jo jāgatavojas ploviem, čaļiem baigais grafiks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-22 22:09, pirms 11 gadiem
Varētu kaut kā tabulā sabāzt, acis jau asaro
, 2013-07-22 22:10, pirms 11 gadiem
trakais_v21 rakstīja: par krieviem es brīnos,ko Nabokovs rosterī dara.Tādus podus kā viņš nolēja Vankuverā,nevar aizmirst..
Drīzāk kādus podus aizsargi nolēja, un kā reiz, arī šoreiz krieviem ir "izcili" aizsargi- tie paši kas Vankūverā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-22 22:11, pirms 11 gadiem
Marka1111 rakstīja: Vienīgais, kas biedē ir vārtsargi, ja tie nepievils, citiem ir ļoooti maz cerību. Izbrīna vienīgi Kema Vorda neiekļaušana kandidātos.
Loģiski, ņemot vērā to, ka CW šosezon guva smagu ceļgala traumu, kā arī to, ka nebija pārāk veiksmīga sezona. Patīķami, ka iespēja dota Holtbijam un Smitam. Drīzāk es teiktu, ka šajā sarakstā liekais ir Praiss.
, 2013-07-22 22:12, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Bobrovskis bija Vankūverā?
Aizs... labi, ar tevi nav vērts diskutēt, iemācīsies lasīt, tad padomāšu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-07-22 22:22, pirms 11 gadiem
Dream team!!!nu ar šādu sastāvu ir jāņem un domāju ka paņems !!
, 2013-07-22 22:28, pirms 11 gadiem
Viss ko Krievi var likt pretī ir viena maiņa un viss,kaut gan bez krieviem ir arī nopietnāki pretendenti kā ASV un Zviedrija.
, 2013-07-22 22:31, pirms 11 gadiem
Iespaidigi vardi..bus interesanti..
, 2013-07-22 22:31, pirms 11 gadiem
Monstri vien šāja izlasē tāka Kanada Zviedrija manuprāt varētu būt fināls
, 2013-07-22 22:32, pirms 11 gadiem
Sastāvs kā parasti fantastisks būs Kanādai, bez vājajām vietām, galvenie favorīti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Tomāšs Tatars. Foto: AP/Scanpix
3

Latvijas pretiniecei Slovākijai nākamajā nedēļā pievienosies pieci NHL spēlētāji

Slovākijas valstsvienības treniņiem, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, nākamajā nedēļā pievienosies pieci spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL).
Miks Indrašis. Foto: brynas.se
3

Indrašis Zviedrijas augstākajā līgā iekļuvušo "Brynas" pārstāvēs arī nākamsezon

LETA. Latvijas hokejists Miks Indrašis arī nākamsezon pārstāvēs Zviedrijas klubu Jēvles "Brynas", kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, sarunā ar mediju "Sportbladet" atklāja sportists.
Līans Bihsels. Foto: Rogle BK
4

Šveices zvaigznei Bihselam pēc atteikuma U20 durvis uz izlasi slēgtas

Šveices hokeja izlasi maijā gaidāmajā pasaules čempionātā nepārstāvēs 19 gadus vecais aizsargs Līans Bihsels, kurš Nacionālajā hokeja līgā draftēts ar 18. numuru. Durvis uz valstsvienību slēgtas, jo Bihsels decembrī atteica U20 izlasei.