Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Ungārija un Polija piesakās uz cīņu par iekļūšanu PČ Elitē

Ungārija un Polija piesakās uz cīņu par iekļūšanu PČ Elitē
Poļi savās mājās var pārsteigt hokeja pasauli
Foto: wmia2015.iihf.com

Noslēgusies trešā spēļu kārta Pasaules čempionātā hokejā 1. divīzijas A grupā. Kārtējo pārliecinošo uzvaru izcīnīja Kazahstāna, kas rāda pietiekami stabilu sniegumu, lai jau nākamgad atgrieztos Pasaules čempionāta Elites grupā. Tikmēr negaidītas uzvaras izcīnīja Polijas un Ungārijas komandas, kas kopā ar Itāliju sadalīs pēdējo ceļazīmi uz Elites grupu.

Kazahstāna - Japāna

Trešo spēļu kārtu ievadīja Kazahstānas un Japānas duelis. Abām komandām sekmes čempionātā bija diametrāli pretējas, kazahiem divas uzvaras, bet japāņiem divi zaudējumi. Kazahstānas izlasei ilgu laiku nevajadzēja, lai gūtu vārtus. Pēc divām ar pusi spēlētām minūtēm rezultātu atklāja Kevins Dalmens, bet četras minūtēs vēlāk skaitlisko vairākumu no vārtu priekšas realizēja Fjodors Polišuks. Japānas hokejistiem nopietnas vārtu gūšanas iespējas neradās, kamēr kazahi pirmā perioda izskaņā ieraidīja vēl vienu ripu Jutakas Fukufudži sargātajos vārtos (3:0).

Līdz ar to otro periodu vārtos sāka Juto Ito. Kazahi krietni samazināja apgriezienus, bet tāpat tika pie trīs reālām vārtu gūšanas iespējām. Japānas izlase sāka vairāk uzbrukt, bet, lai arī japāņi veica 13 metienus pa Pāvela Polujektova sargātajiem vārtiem, rezultāts palika nemainīgs. Ko neizdevās paveikt otrajā, to izdevās trešajā periodā. Japānas hokejisti turpināja spēlēt aktīvi un guva vārtus - tiesa ar lielas veiksmes palīdzību. Šuheis Kudži meta teju no nulles leņķa, ripai kaut kā atrodot ceļu vārtos. Japāņu prieki gan bija īsi, jo kazahi uzreiz kļuva aktīvāki un pēc veiksmīga solo gājiena savus otros vārtus šodien guva Romāns Starčenko (4:1). Uzreiz pēc tam sekoja skaitliskais vairākums, kuru pēc minūtes ilgas izspēles realizēja Konstantīns Rudenko, pilnībā izšķirot mača likteni. Kazahi nepalika pie sasniegtā, turpināja aktīvi uzbrukt un gūt vārtus. Arī Japānas izlasei vēl izdevās gūt vienus vārtus, kurus gan ieskaitīja vien pēc video atkārtojuma noskatīšanās. Tas gan neglāba japāņus no sakāves šajā mačā ar rezultātu 2:7.

Kazahstāna - Japāna 7:2 (3:0, 0:0, 4:2)

Vārti: 02:38 Dalmens (Rudenko, Starčenko) 1:0, 06:48 Polišuks (Semjonovs, Dalmens) 2:0, 19:03 Starčenko 3:0, 41:16 Kudži (G.Tanaka, Nišivaki) 3:1, 42:35 Starčenko (Panšins, Triasunovs) 4:1, 45:06 Rudenko (Starčenko, Polišuks) 5:1, 48:09 Rimarevs (Krasnoslobotsevs) 6:1, 52:52 Polišuks (Rudenko) 7:1, 53:51 G.Tanaka (Kudži, Nišivaki) 7:2
Metieni: 29-24
Vārtsargi: Pāvels Polujektovs - Jutaka Fukufudži (20:00 Juto Ito)

Itālija - Ungārija

Pēc pirmajām divām kārtām Itālija un Ungārija turnīra tabulā atradās līdzās, bet itāļi vēl nebija izbaudījuši zaudējuma rūgtumu. Nepārliecinošās uzvaras pār Poliju un Ukrainu neliecināja neko labu, un tas pierādījās mačā pret Ungāriju. Itāļi pirmajā periodā spēja tikai reizi raidīt ripu vārtu rāmī. Tikmēr Ungārijas izlase guva divus vārtus pēc precīzajiem Daniela Kogera un Balinta Magoši metieniem. Turpinājumā komandas cīnījās līdzīgi, bet noteikti labākā iespēja gūt vārtus Itālijas izlasei radās otrā perioda 14. minūtē, kad vienatnē pret Miklošu Rajnu izslidoja Antons Bernards un Joahims Ramozers. Likās, ka ripai pēc šī izgājiena jābūt vārtos, bet lieliski nospēlēja vārtsargs, neļaujot itāļiem atspēlēties. Līdz ar to pēc pirmajiem diviem periodiem rezultāts bija 2:0 Ungārijas labā.

Trešajā periodā ungāri centās turpināt dominēt laukumā. Lielas pūles viņiem nebija, jo itāļi spēlēja pasīvi. Tā rezultātā jau pēc trīs spēlētām minūtēm pretinieku zonā iegāja Istvans Sofrons, ar precīzu metienu panākot jau 3:0. Situācijai kļūstot nopietnai, itāļi devās uz priekšu un arī beidzot guva vārtus, samazinot rezultāta starpību. Tiesa uzreiz nāca nākamais pārbaudījums, itāļiem uz teju minūti paliekot lielajā skaitliskajā mazākumā. Lai arī Itālijas izlase izturēja mazākumu, 11 minūtēs vajadzēja gūt vismaz divus vārtus, lai pacīnītos par uzvaru. Itāļi centās iegūt iniciatīvu, bet ungāri droši kontrolēja mača gaitu, ar katru minūti tuvojoties svarīgai uzvarai. Pēdējās četrās minūtēs itāļu spiediens pieauga, bet ar to bija par maz. Arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju panākumus nenesa, Ungārijas izlasei svinot vēsturisku uzvaru ar rezultātu 4:1 (pēdējo reizi Itālija uzvarēta 1978. gadā) un pēc trīs kārtām garantējot trešo vietu.

Itālija - Ungārija 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)

Vārti: 10:52 Kogers (Banhams, Saraers) 0:1, 17:52 Magoši (Naģs) 0:2, 43:01 Sofrons (Vas, Kogers) 0:3, 45:16 Eggers (Inakaks, Zanatta) 1:3, 59:16 Vas 1:4.
Metieni: 11-21
Vārtsargi: Andreas Bernards - Miklošs Rajna

Polija - Ukraina

Dienas noslēgumā mājinieki poļi cīnījās ar Ukrainu par otro uzvaru turnīrā un diezgan drošu garantu vismaz palikšanai 1. divīzijas A grupā. Līdzšinējās spēlēs poļi nebija izcēlušies ar augstu rezultativitāti, par panākumu atslēgu uzskatot savu vārtu drošību. Līdzīgs scenārijs bija vērojams arī spēlē pret ukraiņiem, kurā pēc pus spēles tā arī netika atklāts rezultāts. Kopumā gan spēle bija līdzīga. Trīs minūtes vēlāk ukraiņi iekrita ar laicīgu atgriešanos aizsardzībā. Polijas hokejisti izrāvās ātrajā pretuzbrukumā skaitliskajā mazākumā, pēc lieliskas Gržegorža Pašuta piespēles vārtus gūstot Adamam Baginskim. Polijas izlase turpināja spēlēt ļoti aktīvi un apdraudēja pretinieku vārtus kā vienādos sastāvos, tā arī mazākumā. Tālu no vārtu guvuma nebija arī Ukrainas izlase, bet veiksme palika mājinieku pusē, pēc 40 spēlētām minūtēm rezultātam esot 1:0.

Otrā perioda izskaņā Polijas izlase tika pie lielā skaitliskā vairākuma, bet realizēja to trešā perioda pirmajā minūtē, kad precīzu metienu veica Mateušs Rompkovskis, dubultojot savas komandas pārsvaru. Pēc mazākuma izturēšanas ukraiņi izmantoja poļu aizkavēšanos uzbrukumā un veica ātro pretuzbrukumu. Ļoti labu sologājienu veica Vladislavs Gavriks, pārspējot nepārliecinoši nospēlējušo Przemislavu Odrobņiju (1:2). Pāris minūtes vēlāk rezultāts jau kļuva neizšķirts, kad uzreiz pēc iemetiena ripu vārtos raidīja Vitālijs Ļalka.

Turpinājumā notika cīņa par iniciatīvas iegūšanu, bet neviena no komandām to tā arī neieguva. Septiņas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām ukraiņi atkal nopelnīja divas minūtes par ripas izmešanu ārpus laukuma, kas izrādījās liktenīgi. Aktīvie poļi vairāk kā minūti noturēja ripu pretinieku zonā līdz otros vārtus šajā spēlē guva Mateušs Rompkovskis, atkal izvirzot Poliju vadībā. Ukraiņi centās izglābties šajā mačā, bet poļi spēlēja ļoti pārliecinoši aizsardzībā, neļaujot pretiniekam veikt izšķirošo spiedienu. Ukraina nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bija tuvu vārtu guvumam, bet galu galā poļi nosargāja uzvaru ar rezultātu 3:2.

Polija - Ukraina 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)

Vārti: 33:13 Baginskis (Pašuts) 1:0, 40:34 Rompkovskis (Briks, Kolušs) 2:0, 41:46 Gavriks (Zaharčenko) 2:1, 44:52 Ļalka 2:2, 53:44 Rompkovskis (Zapala, Kolušs) 3:2.
Metieni: 24-19
Vārtsargi: Przemislavs Odrobņijs - Eduards Zaharčenko

Pēc šīs dienas spēlēm ir skaidrs, ka Ukrainas un Japānas izlase šogad nespēs būt starp divām labākajām, kas nākamgad varēs spēlēt Pasaules čempionāta Elites grupā. Līdz ar to par šo godu turpinās cīņu atlikušās četras komandas. Lai arī scenāriji pēdējās divās kārtās ir dažādi, visticamāk daudz izšķirs tas, vai Kazahstāna spēs izcīnīt maksimālo punktu skaitu visās atlikušajās spēlēs un tādējādi ļaus pēdējā kārtā noskaidrot otrās vietas ieguvēju Polijas un Ungārijas izlašu savstarpējā duelī.

PČ 1. divīzija, A grupa

VKomandaSU-UP-ZP-ZVārtiP
1.Kazahstāna33-0-0-017:49
2.Polija32-0-0-16:46
3.Ungārija32-0-0-18:86
4.Itālija31-1-0-14:25
5.Ukraina30-0-1-25:101
6.Japāna30-0-0-34:130

Izmantotie resursi:
en - WMIA - International Ice Hockey Federation...


, 2015-04-22 23:30, pirms 9 gadiem
Cerams poļi vai ungāri tik elitē, citādi apnicīga tā Kazahstānas/Itālijas un Austrijas/Slovēnijas mūžīgā rotācija.
, 2015-04-22 23:30, pirms 9 gadiem
Liels prieks par abām komandā , Kazahi vispār bliež. Itāļi nekādi. Veiksmi poļiem , gribā redzēt elitē.
, 2015-04-22 23:33, pirms 9 gadiem
Ungārija atkal var teikt liels paldies degradētiem pirmoreiz Ukranai, tagad Itālijai
, 2015-04-22 23:37, pirms 9 gadiem
Respekts Dalmenam, ka paņēmis pasi, reāli arī brauc un palīdz izlasei arī divīziju zemāk
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-22 23:38, pirms 9 gadiem
Nu ja spēlēsim kā pārbaudes spēlēs tad tavas vēlmes var piepildīties, figurēsim tavā sarakstā nākamgad...:O(. Ceru ka maldos!
, 2015-04-22 23:50, pirms 9 gadiem
Kazahstana seit arpus konkurences! Parejas komandas pacentas par intrigu, sen nav bijusi tik siva cina par otro celazimi. Pagaidam prakstiski vienadas izredzes Polijai, Ungārijai, Itālija un nevaretu teikt, ka vinam butu loti atskirgs speku samers. Par paliksanu grupa naksies cinities Japanai ar Ukrainu, kaut ari nav daudz sliktakas par parejam trim, tacu soreiz nepaveicas.
, 2015-04-23 00:01, pirms 9 gadiem
Banss rakstīja: Respekts Dalmenam, ka paņēmis pasi, reāli arī brauc un palīdz izlasei arī divīziju zemāk
Pieļauju domu, ka katrā turnīrā, kurā viņš uzvelk Kazahstānas kreklu, viņš saņem aptuveni pusi sezonas algas.
, 2015-04-23 00:24, pirms 9 gadiem
smilchs2 rakstīja: Pieļauju domu, ka katrā turnīrā, kurā viņš uzvelk Kazahstānas kreklu, viņš saņem aptuveni pusi sezonas algas.
Iespējams Es naivais, par to neiedomājos
Slēpts komentārs: Sportiskais Kobolds
, 2015-04-23 07:46, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Kazahstana seit arpus konkurences! Parejas komandas pacentas par intrigu, sen nav bijusi tik siva cina par otro celazimi. Pagaidam prakstiski vienadas izredzes Polijai, Ungārijai, Itālija un nevaretu teikt, ka vinam butu loti atskirgs speku samers. Par paliksanu grupa naksies cinities Japanai ar Ukrainu, kaut ari nav daudz sliktakas par parejam trim, tacu soreiz nepaveicas.
šodien Japāna vs. Itālija un Ungārija vs. Ukraina - viss vēl var pamainīties.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-23 09:17, pirms 9 gadiem
arhivs X rakstīja: Tiešām izskatās, ka ungāri nemaz tik švaki nav kā dažiem varētu likties. Atceros, ka zviedru izlase jeb komanda, kas bija sastādīta no elites līgas spēlētājiem, arī kaut kad dabūja no viņiem pa muguru.
čempī pirms 2 gadiem ungāri vinnēja arī kazahus.
, 2015-04-23 10:36, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: šodien Japāna vs. Itālija un Ungārija vs. Ukraina - viss vēl var pamainīties.
Par paliksanu grupa tas noteikti var daudz ko mainit, ja ukraini uzvar, bet japani zaude pamatlaika tad, izkritejs zinams, bet savadak tapat viss vel bus atkarigs no pedejas kartas. Protams tas ar nosacijumu, ja Kazahstana visus uzvar pamatlaika.
, 2015-04-23 17:18, pirms 9 gadiem
Sportiskais Kobolds rakstīja: Iespējams ka Latvijas izlase arī šogad palīdzēs šo rotāciju izjaukt.
Piekrītu, mūsējiem būs pamatīgi jāsitās lai izcīnītu palikšanu šogad... :/ Un netikai tāpēc ka mūsējiem tur kaut kas nerullē līdz galam, bet papildus vel vājā galas komandas ir gatavas uz lielām lietām...
Rolans Vasiļjevs. Foto: HK Mogo/LSPA
29

OHL finālsērija startē ar ''Mogo''/LSPA izrautu uzvaru džentlmeņu cīņā

''Optibet'' Hokeja līgas finālsērijā pirmo uzvaru izcīnīja ''Mogo''/LSPA, kas izbraukumā Jelgavā spēles izskaņā izrāva uzvaru pār iepriekšējo divu sezonu čempioni un pamatturnīra uzvarētāju ''Zemgale''/LBTU – 3:2.
Emīls Veckaktiņš. Foto: AP/Scanpix

U20 izlases uzbrucējs Veckaktiņš maina klubu un paraksta līgumu Šveices augstākajā līgā

Šveices augstākās hokeja līgas klubs "Ajoie", kā trenera asistents ir Latvijas izlasē strādājošais soms Peteri Nummelins, pavēstījis par līguma parakstīšanu uz 1+1 sezonu ar 19 gadus veco latviešu uzbrucēju Emīlu Veckaktiņu, kuram ir vietējā spēlētāja licence.
Otavas "Senators" uzbrucējs Dreiks Batersons pēc vārtu guvuma. Foto: Timothy T. Ludwig/USA Today Sports/Scanpix
7

Bufalo pamatīgi izgāžas pirmajās minūtēs un šūdina balto karogu sacīkstē par astoņnieku

Visticamāk, 13. sezonu pēc kārtas Bufalo "Sabres" vienībai neizdosies sasniegt Stenlija kausa turnīru, komandai šonakt savā laukumā ar 2:6 kapitulējot kopvērtējumā vēl zemāk esošās Otavas "Senators" priekšā.