Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Hārtlijs pievērš uzmanību niansēm, Koziols gūst vārtus

Hārtlijs pievērš uzmanību niansēm, Koziols gūst vārtus
Viesturs Koziols
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas hokeja izlase katru dienu aizvada treniņu "Volvo ledus hallē". No pirmdienas līdz piektdienai hokejisti divarpus stundas pavada uz ledus, bet pēc tam dodas uz zāli, lai turpinātu liet sviedrus sausajā treniņā. Galvenais treneris Bobs Hārtlijs aktīvi piedalās treniņprocesā, sekojot līdzi katram vingrinājumam, pamācot jaunos spēlētājus un dodot citus norādījumus.

21. marta treniņš sākās ar spēlētāju iesildīšanos, hokejisti, sadalījušies divās daļās, lielākā daļa vienkārši mētāja ripas pa vārtiem, bet otrā pusē ar jaunajiem hokejistiem strādāja Bobs Hārtlijs un Žaks Klutjē. Jaunajiem hokejistiem lika izspēlēt īsu uzbrukumu – viena piespēle un uzreiz metiens. Norādījumus visvairāk deva Klutjē, kurš jaunajiem hokejistiem pamācīja, kā labāk izpildīt metienu. Tikmēr Hārtlijs uz hokejistu darbību noskatījās no puszonas. Kad spēlētāji iesildījušies, pirmā vingrinājuma norādījumus zīmēja Klutjē. Redzams, ka pārējie treneri ir informēti par gaidāmo vingrinājumu, - ripas tiek saliktas attiecīgajās vietās un, pēc norādījumu došanas spēlētājiem, vingrinājums varēja sākties.

Pieredzes apmaiņā uz ledus bija arī Latvijas U18 izlases treneris Igors Smirnovs, viņš palīdzēja padot ripas, bet lielāko treniņa daļu vēroja no malas. Tomēr Smirnovs nav vienīgais hokeja speciālists, kurš izmantoja iespēju smelties zināšanas un treniņa knifus. Nodarbību vēroja arī Haralds Vasiļjevs, Mihails Svarinskis un pāris citi hokeja treneri. Kāds no viņiem filmēja vingrinājumus, cits vienkārši skatījās, kā treniņus vada kanādiešu speciālists. Vietējiem speciālistiem tā ir laba iespēja smelties jaunas zināšanas no augstākās raudzes trenera. Treniņu intensitāte un ātrums stipri atšķīrās no iepriekšējo gadu sagatavošanās posmiem. Latvijas izlasei tik augstas klases treneris vēl nav bijis, tāpēc ir vērtīgi pavērot Hārtlija un viņa palīga darbību uz ledus.

Īsi pēc oficiālā treniņa daļas sākuma "Volvo ledus halles" stikls neizturēja vienu no spēlētāja metieniem. Tukšās vietas aizpildīšana prasīja apmēram 20 minūtes no treniņa, hokejisti laiku izmantoja lietderīgi, lai pieslīpētu gan metienu, gan piespēles. No tribīņu skata gaisotne komandā rādījās pozitīva, lai gan pēdējos desmit gadus mikroklimats izlasē vienmēr bijis draudzīgs.

Halles apkalpojošais personāls bija savos uzdevuma augstumos, un tukšo vietu ātri aizpildīja ar koka plāksni. Treniņa turpinājumā hokejisti veidoja uzbrukuma uzsākšanu, Hārtlijs arī šajā vingrinājumā mudināja hokejistus darboties ātri. Kanādiešu speciālists padomus visvairāk deva jaunajiem hokejistiem, lai gan pieredzējušajiem spēlētājiem arī sniedza kādu pamācošu knifu - bet retāk. Ja kāds jaunais pieļāva vienu un to pašu kļūdu divreiz, tad vingrinājums tika atkārtots, bet no treniņa pagaidām neviens netika izdzīts.

Bija mānāms, ka kanādiešu treneris pastiprinātu uzmanību pievērš niansēm. Piemēram, pēc iemetiena uzvarējušās komandas malējiem uzbrucējiem, noteikumu robežās, jābloķē savs pretspēlētājs, lai tas nekavētu aizsargiem uzsākt uzbrukumu. Tāpat svarīgi ir uzbrūkošās komandas hokejistiem aizsegt skatu vārtsargam, ja uzbrucējs nav vārtu priekšā, tad vingrinājumu sāk no jauna. Tās ir tikai dažas detaļas, kurām kanādiešu speciālists pievērš uzmanību, lai spēlē tādas kļūdas jeb nepilnības neatkārtotos. Iespējams, kādam ir grūti mainīt gadu gaitā piekopto spēles stilu, bet klasiķa vārdiem runājot: "Pastāvēs, kas pārvērtīsies!" Tāpēc visiem vietas uz kuģa nepietiks. Hārtlijs nešķiro hokejistus pēc uzvārdiem vai karjeras sasniegumiem, kāds mazāk pieredzējis hokejists var izkonkurēt arī lielāku pieredzes guvušu spēlētāju.

Lai gan neiztiek bez blusām siltajā kažokā, tas vairāk attiecās uz izlases vadību, nevis spēlētājiem. Ir pieredzēti gadījumi, kad uz izlases treniņnometni ierodas hokejisti, kuri nemaz nav aicināti. Praksē pierādījies, ka brīvprātīgie ar mietu netiek dzīti prom. Šajā pavasarī bija gadījums, ka spēlētājam pasaka: "Paldies, bet tavi pakalpojumi mums nav nepieciešami." Varam tikai zīlēt kafijas biezumos, kurš tad īsti aicina hokejistus uz treniņnometni, Hārtlijs tas nav, runā, ka arī Baldoniekam nav pilna pieeja loģistikas blokam.

Treniņa beigās savu precizitāti uz ledus parādīja arī Viesturs Koziols, viņš aizņēmās trenera Alda Āboliņa nūju un realizēja abus izpildītos metienus. Tas vien pierāda, ka valstsvienības rezerves ir plašas. Sadzīves apstākļi hokejistiem ir noorganizēti augstākajā līmenī, sākot ar augstas klases ēdināšanas pakalpojumiem un beidzot ar Nacionālās hokeja līgas slidu asināšanas tehniku. Arī šis hokeja pavasaris būs ar saviem pārsteigumiem, ne tikai hokeja laukumā.

1 2 37 komentāri

  +3 [+] [-]

, 2017-03-22 10:18, pirms 7 gadiem
Protams, Hardijs ir Top treneris, bet arī Nolans ir gozējies šajā līmenī, tāpēc apgalvot, ka tik augstas klases treneris mums vēl nav bijis... Prozit!

 +10 [+] [-]

, 2017-03-22 10:20, pirms 7 gadiem
Treniņa beigās savu precizitāti uz ledus parādīja arī Viesturs Koziols, viņš aizņēmās trenera Alda Āboliņa nūju un realizēja abus izpildītos metienus. Tas vien pierāda, ka valstsvienības rezerves ir plašas.

Labākajās CCCP tradīcijās.

  +9 [+] [-]

, 2017-03-22 10:29, pirms 7 gadiem
Ļoti interesants teksts!
Paldies autoram!

  +6 [+] [-]

, 2017-03-22 11:20, pirms 7 gadiem
Kā autors ielīda kazjolam,psc

  +2 [+] [-]

, 2017-03-22 11:37, pirms 7 gadiem
Prieks vismaz, ka treniņu apstākļi ir uzlabojušies, sākot ar ēdināšanu un aprīkojumu! Kiras laikā trenējās badā un ar vienu slidu! Vismaz cienījama attieksme pret hokejistiem!

  -2 [+] [-]

, 2017-03-22 12:27, pirms 7 gadiem
naudas karais biznesmenis Koziols izcelas uz kopeja fona tacu par sadiem metieniem Koziols neko nenopelnija tikai CCCP laika reklamu sev sagadaja laikam jau gatavojas kandidet velesanas

  +7 [+] [-]

, 2017-03-22 12:59, pirms 7 gadiem
Par Koziolu var domāt un izteikties dažādi, bet fakts pierāda, ka viņš atrodas pie izlases un kontrolē procesu.

     [+] [-]

, 2017-03-22 13:13, pirms 7 gadiem
dobri molodci, šogad var aiziet. Žēl, ka netika uz OG- pašlaik NHL ignorē šo pasākumu Korejā, turnīra prestižs tad gan kritīsies

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 13:16, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Protams, Hardijs ir Top treneris, bet arī Nolans ir gozējies šajā līmenī, tāpēc apgalvot, ka tik augstas klases treneris mums vēl nav bijis... Prozit!
Nolans parasti ieradās tikai uz banketu

  +3 [+] [-]

, 2017-03-22 13:19, pirms 7 gadiem
Šindleru Jēkabs rakstīja: Protams, Hardijs ir Top treneris, bet arī Nolans ir gozējies šajā līmenī, tāpēc apgalvot, ka tik augstas klases treneris mums vēl nav bijis... Prozit!
cik var 1 un to pašu sviestu kult- Teds labākajā gadījumā organizēja, vadīja, iedvesmoja, bet Bobs reāli trenē- nejūti atšķiribu...

  +5 [+] [-]

, 2017-03-22 13:19, pirms 7 gadiem
Skatos te dažiem iespējams nostaļģija pēc Lipmana laikiem. Garlaicīgi?

     [+] [-]

, 2017-03-22 13:26, pirms 7 gadiem
Starpcitu, kur Kalvītis pazudis?
Slēpts komentārs: mxs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-22 13:43, pirms 7 gadiem
tommy90 rakstīja: Starpcitu, kur Kalvītis pazudis?
Nu, gāze tomēr svarīgāka.

  +2 [+] [-]

, 2017-03-22 13:43, pirms 7 gadiem
mxs rakstīja: ja godīgi, tad pagaidām izlases kontekstā nekas nav mainījies. Hārtlijs trenē DR un HKR kadrus, bravo. Koziols plaši sevi lobē medijos, bravo. Izlasei moderns treniņkomplekss, kas palicis no vecās vadības. Tas arī viss.
Aizmirsu, Kalvītis vinnēja zoles turnīru, bravo. Tas ir ļoti svarīgi.
Paies čempis, tad arī varēs veikt pirmos secinājumus. Pagaidām ir tikai laba pašreklāma.
Brīžiem īsti neizprotu - kāpēc cilvēki vēl joprojām domā padomju stilā. Proti, īslaicīgi. Jūs prasāt momentālu rezultātu no jaunās valdības. Tas pats notiek ar treneriem. Šī nav tā nozare, kur nomainās galvas un būs sagaidāms tūlītējas izmaiņas (pozitīvas, vēlams). Saprotu, jūs gribat redzēt tūlītējas lietas, kas ir vai tiek mainītas. Manuprāt, jaunā valde (kas nav tikai Koziols) ir diezgan labu darbu jau veikusi. Hokejisti paši priecājas, ka beidzot izlases ģērbtuve ir sakārtota, ekipējums nodrošināts. Kā jau viens iepriekš minēja - arī pusdienas esot. Kāds varbūt apgalvos, ka tie jau tik sīkumi - bet tieši par sīkumiem Lipmana laikā nedomāja vispār. Un tieši tāpēc arī iestājās šī degredēšanās gadu no gada.

Nesaprotu kā cilvēki atrod vienmēr lietas par ko piekasīties. Priekš treniņņometnes sākuma viss ir nodrošināts, protams, iespēju līmenī.

Un kas tas bija par tekstu - trenē DR un HKR kadrus...? Ko tu labāk iesaki? Sākt treniņnometni vēlāk, jo daudziem vēl sezonas nav beigušās? Absurds. Šis heiterisms vienreiz ir jābeidz.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-22 13:58, pirms 7 gadiem
quarterr rakstīja: Brīžiem īsti neizprotu - kāpēc cilvēki vēl joprojām domā padomju stilā. Proti, īslaicīgi. Jūs prasāt momentālu rezultātu no jaunās valdības. Tas pats notiek ar treneriem. Šī nav tā nozare, kur nomainās galvas un būs sagaidāms tūlītējas izmaiņas (pozitīvas, vēlams). Saprotu, jūs gribat redzēt tūlītējas lietas, kas ir vai tiek mainītas. Manuprāt, jaunā valde (kas nav tikai Koziols) ir diezgan labu darbu jau veikusi. Hokejisti paši priecājas, ka beidzot izlases ģērbtuve ir sakārtota, ekipējums nodrošināts. Kā jau viens iepriekš minēja - arī pusdienas esot. Kāds varbūt apgalvos, ka tie jau tik sīkumi - bet tieši par sīkumiem Lipmana laikā nedomāja vispār. Un tieši tāpēc arī iestājās šī degredēšanās gadu no gada.

Nesaprotu kā cilvēki atrod vienmēr lietas par ko piekasīties. Priekš treniņņometnes sākuma viss ir nodrošināts, protams, iespēju līmenī.

Un kas tas bija par tekstu - trenē DR un HKR kadrus...? Ko tu labāk iesaki? Sākt treniņnometni vēlāk, jo daudziem vēl sezonas nav beigušās? Absurds. Šis heiterisms vienreiz ir jābeidz.
Mans heiterisms rodas no tā, ka ziņas par LHF notiekošo nav objektīvas, bet gan ļoti tendenciozas. LHF paši sevi slavina pa lielam, gluži kā agrāk to darīja Lipmanis.
Saprotu, ka rezultātiem nepieciešams laiks, tāpēc nesteigšos ar tālejošiem secinājumiem, bet pagaidām izskatās, ka šī LHF valde darīs tieši to pašu, ko iepriekšējā, vienīgi piekops labākus komunikācijas pasākumus.

     [+] [-]

, 2017-03-22 14:12, pirms 7 gadiem
mxs rakstīja: Mans heiterisms rodas no tā, ka ziņas par LHF notiekošo nav objektīvas, bet gan ļoti tendenciozas. LHF paši sevi slavina pa lielam, gluži kā agrāk to darīja Lipmanis.
Saprotu, ka rezultātiem nepieciešams laiks, tāpēc nesteigšos ar tālejošiem secinājumiem, bet pagaidām izskatās, ka šī LHF valde darīs tieši to pašu, ko iepriekšējā, vienīgi piekops labākus komunikācijas pasākumus.
Saprotu par ko cepiens, bet vai tam ir kāds negatīvs iznākums? Pateicoties tam, ko minēji, kas ir noticis? Kā piemēru minot, Lipmana laikā pēdējo gadu zemos rezultātus un spēlētaju nevēlēšanos spēlēt izlasē.

Visloģiskāk būtu nevis apspriest vārdus, tekstus vai saukļus, bet gan rezultātus un padarīto darbu. Taču, lai vērtētu rezultātu ir jāpaiet kādam laika sprīdim. Un es pat nedomāju vienu vai divus čempionātus, bet gan četrgadi līdz nākamajai olimpiādei. Tad varēsim vērtēt cik labi vai slikti vadītāji LHF ir. Sistēmu nevar mainīt pāris mēnešos. (Var, bet sākums vienmēr ir smagnējs un dižu pienesumu nedod)

  -4 [+] [-]

, 2017-03-22 14:13, pirms 7 gadiem
Kas te par sviestu sarakstīts??? Kāds jaunais izcelties gribošais žurnālistiņš?

  +3 [+] [-]

, 2017-03-22 14:24, pirms 7 gadiem
boleks rakstīja: Kas te par sviestu sarakstīts??? Kāds jaunais izcelties gribošais žurnālistiņš?
beidz ņerkstēt!
Vismaz beidzot ir kāds normāls raksts (lai arī ne tuvu ideāls) par izlasi, nevis kārtējais copy/paste no LETAs vai SiliņEliņa "raksts" par mūsējo gaitām ārzemēs, kur no 3 cipariem spēles protokolā sarakstīti milzīgi bezjēdzīgi palagi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 15:05, pirms 7 gadiem
Baldoniekam,tas loģistikas bloks, kur atrodas? Galvā vai vecajā Nokia?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2017-03-22 15:16, pirms 7 gadiem
Sporta veterāns rakstīja: Baldoniekam,tas loģistikas bloks, kur atrodas? Galvā vai vecajā Nokia?
Pričom tur Baldonieks??? Koziols jau intervijā teica, ka viņam visa informācija esot personīgajā Excel tabuliņā.

  -2 [+] [-]

, 2017-03-22 15:17, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: U18 3.divīzijā čempis sācies. Pagaidam Ķīna buldozerē visus bez variantiem - 6:0 BLG un 3:0 ISR
beidz bāzties ar saviem līkdegunainajiem un šķībacainajiem! Tak skaties spēles un komentārus paturi pie sevis!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 15:18, pirms 7 gadiem
Volx rakstīja: Vakar atbrīvojās 40 LAČ kadri, cik jau no tiem 40 šodien/rītdien trenējas? Pagaidām mainījies nav nekas, man liekas.
Tu esi sadists! Jau nākamajā dienā atkal uz ledus gribi izdzīt. Lai džeki atpūšas!

  +1 [+] [-]

, 2017-03-22 19:43, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: Pričom tur Baldonieks??? Koziols jau intervijā teica, ka viņam visa informācija esot personīgajā Excel tabuliņā.
Ipašiem prātiem iekopējam: Šajā pavasarī bija gadījums, ka spēlētājam pasaka: "Paldies, bet tavi pakalpojumi mums nav nepieciešami." Varam tikai zīlēt kafijas biezumos, kurš tad īsti aicina hokejistus uz treniņnometni, Hārtlijs tas nav, runā, ka arī Baldoniekam nav pilna pieeja loģistikas blokam.

     [+] [-]

, 2017-03-22 20:44, pirms 7 gadiem
Sporta veterāns rakstīja: Ipašiem prātiem iekopējam: Šajā pavasarī bija gadījums, ka spēlētājam pasaka: "Paldies, bet tavi pakalpojumi mums nav nepieciešami." Varam tikai zīlēt kafijas biezumos, kurš tad īsti aicina hokejistus uz treniņnometni, Hārtlijs tas nav, runā, ka arī Baldoniekam nav pilna pieeja loģistikas blokam.
priekš tiem, kas tankā, vēlreiz atkārtoju - Koziols pats intervijā teica, ka viņam visa informācija Excel tabuliņā un pēc tās viņš vadās.
Loģiski, ka Baldoniekam nav pieeja Koziola Excel tabuliņai

     [+] [-]

, 2017-03-22 22:37, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: priekš tiem, kas tankā, vēlreiz atkārtoju - Koziols pats intervijā teica, ka viņam visa informācija Excel tabuliņā un pēc tās viņš vadās.
Loģiski, ka Baldoniekam nav pieeja Koziola Excel tabuliņai
Kas Koziolu ir iecēlis par izlases menedžeri?
1 2 37 komentāri