Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: agrism

Kas ir Bobs Hārtlijs?

Kas ir Bobs Hārtlijs?
Kolorādo "Avalanche" galvanais treneris Bobs Hartlijs paceļ Stenlija kausu 2001. GETTY IMAGES

Bobs Hārtlijs: “Pieņemot šo darbu, es zināju, ka varētu būt negodīgs pret puišiem, tāpēc ka, patiesībā, nevaru viņiem palīdzēt. Es nekad neesmu trenējis. Es nemāku novadīt hokeja treniņu. Ejiet un pastāstiet to bērniem - jūsu treneris nekad nav vadījis treniņu. Ko viņi jums teiks? Kā tas čalis padarīs mūs labākus, ja nekad to nav darījis?”

Tā jaunais Latvijas izlases treneris domāja pirms 30 gadiem, pieņemot piedāvājumu vadīt savu pirmo hokeja komandu. Patiesībā, nekādā piedāvājuma nebija - vairākkārtīgi nesekmīgi mēģinot pierunāt Hārtliju kļūt par treneri, CJHL (Central Junior A Hockey League, šobrīd CCHL) Havksburijas “Hawks” prezidents Jacques Tranchemontagne, Hārtlija bijušais beisbola treneris, būtībā, piemānija viņu, paziņojot, ka pēc divām nedēļām būs treneris no Monreālas, lai Hārtlijs patrenē puišus pāris nedēļas. Tā pagāja mēnesis, divi, trīs, līdz Hārtlijs saprata, ka nekāda cita trenera nebūs. Tā Hārtlijs nonāca hokejā. Tālākais, kā īstā pelnrušķītes stāstā: trešajā un ceturtajā sezonā (1990, 1991) ar “Hawks” kļūstot par CJHL čempioniem, tad otrajā sezonā (1993) ar Laval “Titans” par QMJHL čempioniem, tad pirmajā sezonā (1998) ar Heršejas “Bears” par Caldera kausa (AHL) ieguvējiem, tad trešajā sezonā ar Kolorādo “Avalanche” par Stenlija kausa ieguvējiem un vienīgajā gadā (2012) NLA ar Cīrihes “ZSC Lions” iegūstot Šveices čempionu titulu. 2015. gadā par darbu pie Kalgari “Flames”, palīdzot tai pēc piecu gadu pārtraukuma atgriezties Stenlija kausa izcīņā, saņēmis Džeka Adamsa balvu (NHL gada treneris). No 2008. līdz 2011. gadam strādājis kā hokeja analītiķis RDS televīzijas kanālā.

Kāds Hārtlijs varētu būt kā Latvijas izlases treneris?
Sāksim ar to, ka viņš nav bijis hokejists. Jaunībā spēlējis beisbolu, bet neko nozīmīgu nav sasniedzis. Vēlāk, strādājot fabrikā pie konvejera, sācis sabiedriskā kārtā trenēt vārtsargus vietējā bērnu hokeja klubā. Viņš ir hokejista tēvs - dēls Stīvs spēlējis kā vārtsargs NCAA līmenī. Interesanti, ka Hārtlijs tikai vienā no 27 sezonām strādājis kā asistents.

Par trenera raksturu liecina pāris frāzes, kādā viņa intervijā, sākot trenēt Kalgari “Flames”: “Viena lieta ko vienmēr esmu teicis visiem treneriem un spēlētājiem - mēs nemeklēsim attaisnojumus. Mēs esam profesionāļi, bet profesionāļi atrod risinājumus.” “Šī būs ikdienišķa rutīna”, viņš teicis pēc gandrīz divas stundas ilga ledus treniņa, “Ja iesim laukumā un vilksim kājas, tikpat labi varam palikt ģerbtuvēs un skatīties TV.” Intervijā sportacentrs.com Hārtlijs saka: “Attieksme, visa ziedošana komandas labā un darba ētika – tās ir lietas, kuras vērtēju visaugstāk, vērtējot katru spēlētāju individuāli.” Kalgari “Flames” ģenerālmenedžeris Hārtlijam veltījis šādus vārdus: “Viņš ir darbarūķis, izcils motivētājs, liels spēles stratēģis un skolotājs sirdī. Turklāt, viņš ir vienkārši labs cilvēks.”

Skaidrs ir viens. Prasības būs augstas un atlaides netiks dotas. Vai, gandrīz, 30 gadu pieredze, vadot klubus, nesīs augļus, vadot nacionālo izlasi? To redzēsim maijā. Savukārt, ja paspekulējam par tēmu, ka Hārtliijam varētu piedāvāt trenēt arī Rīgas Dinamo, iespējams, pie šādiem apstākļiem uz Rīgu varētu atvilkt bijušo Ozoliņa komandas biedru, 37 gadus veco Aleksu Tengaju (Alex Tanguay, NHL 1088 283+580 ), kurš vairākas sezonas spēlējis pie Hārtlija Kolorādo un Kalgari, bet šobrīd ir bez darba un nav arī paziņojis par karjeras beigām. Ņemot vērā abu labās attiecības, tas nav neiespējams.

Avoti:
Official Site of the National Hockey League |...
Elite Prospects - Hockey Players and Transactions
Calgary Herald
Sportacentrs.com


, 2016-12-21 16:25, pirms 7 gadiem
Jautājums, ja jau šis tur baigais kaplis, ko tad nepalika tajā NHL.
Kaut vai Šveicē, jo nu neticu, ka Latvijas izlase var piedāvāt lielāku kāpostu. Un ne jau šis izdomāja, ka viņam trūkst izaicinājuma un tagad no kaut kādām pelavām mēģinās izspiest baigos kapļus.
, 2016-12-21 16:59, pirms 7 gadiem
andzis rakstīja: Jautājums, ja jau šis tur baigais kaplis, ko tad nepalika tajā NHL.
Kaut vai Šveicē, jo nu neticu, ka Latvijas izlase var piedāvāt lielāku kāpostu. Un ne jau šis izdomāja, ka viņam trūkst izaicinājuma un tagad no kaut kādām pelavām mēģinās izspiest baigos kapļus.
tāpēc, ka neder klubiem ar lielām zvaigznēm..
, 2016-12-21 17:28, pirms 7 gadiem
andzis rakstīja: Jautājums, ja jau šis tur baigais kaplis, ko tad nepalika tajā NHL.
Kaut vai Šveicē, jo nu neticu, ka Latvijas izlase var piedāvāt lielāku kāpostu. Un ne jau šis izdomāja, ka viņam trūkst izaicinājuma un tagad no kaut kādām pelavām mēģinās izspiest baigos kapļus.
tāpēc, ka Flames viņam vēl joprojām katru mēnesi maksā atkāpšanās naudu, un, trenējot kādu citu klubu, Flames vairs viņam nebūtu jāmaksā. Acīmredzot, LV izlases gadījumā ir atrasts veids kā to apiet.
, 2016-12-22 08:55, pirms 7 gadiem
Abrags rakstīja: tāpēc, ka Flames viņam vēl joprojām katru mēnesi maksā atkāpšanās naudu, un, trenējot kādu citu klubu, Flames vairs viņam nebūtu jāmaksā. Acīmredzot, LV izlases gadījumā ir atrasts veids kā to apiet.
Jau iepriekš tika rakstīts, ka Bobs lūdzis Flames atļauju, lai trenētu LV izlasi. Kā arī Līgums ar Flames attiecāc tikai uz NHL, kur ja vēlēsies kāds cits klubs viņu, tad būšot jāatdot drafta tiesības, lai izpirktu Boba līgumu. (jau tak tika rakstīts par to...).
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
3

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.