Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Baltkrievijas izlases iepriekšējais treneris žēlojas par federācijas attieksmi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Baltkrievijas izlases iepriekšējais treneris žēlojas par federācijas attieksmi
Andrejs Sidorenko. Foto: kp.by

Andreja Sidorenko vadībā Baltkrievijas hokeja izlase šopavasar izcīnīja tiesības nākamgad spēlēt elitē, taču par jauno galveno treneri tagad vienbalsīgi tika ievēlēts Mihails Zaharovs. Sidorenko ir neapmierināts ar veidu, kā tas notika - pat neuzaicināja atskaitīties par paveikto.

Baltkrievijas Hokeja federācijas vadītājs Genādijs Savilovs maijā teica: "Sidorenko paveica grandiozu darbu. Esmu ļoti priecīgs, ka komanda bija saliedēta un ar labu mikroklimatu." Izklausījās, ka kontrakta pagarināšana ir tikai laika jautājums.

Andrejs Sidorenko: "Mēs pārrunājām par kontrakta iespējamo pagarināšanu. Mums bija daudz savainoto spēlētāju, šo darbu neviens negribēja, tomēr šādos smagos apstākļus izdevās atgriezties spēcīgākajā divīzijā. Pēc maija pasaules čempionāta man bija trīs piedāvājumi no klubiem, taču atteicu, jo gaidīju federācijas atbildi. Sākotnēji taču teica: ja izpildīsi uzdevumu, kontrakts tiks pagarināts. Tagad jāmeklē darbs, mana pieredze un zināšanas varbūt kādam noderēs."

Jūs uzaicināja uz federācijas treneru padomi un izpildkomitejas sēdi? "Tur jau tā lieta, ka nē. Parasti treneris gatavo atskaiti par paveikto darbu un saņem novērtējumu. Nu, izvēlējās Zaharovu... Šajā sakarā neko nevaru pateikt. Varu pateikt tikai to, ka izpildīju uzdevumu - atgriezu izlasi elites divīzijā," atzīst nu jau bijušais izlases galvenais treneris.

Spriežot pēc balss, esat mierīgs. Bet kā tad īsti ir? "Viss normāli. Zināju par notikumu attīstību. Cilvēki saka, ka visu vajag atrisināt civilizēti, bet neuzaicināja pat uz izpildkomiteju," saka Sidorenko, kuram pēdējā laikā nav bijis kontaktu ar federāciju.

Izmantotie resursi:
kp.by