Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Baltkrievijas izlases galvenā trenera amatā atgriezīsies Zaharovs

Baltkrievijas izlases galvenā trenera amatā atgriezīsies Zaharovs
Mihails Zaharovs. Foto: hockey.by

Baltkrievijas hokeja izlasi, kas nākamajā sezonā atgriezīsies pasaules čempionāta augstākajā divīzijā, turpmāk trenēs Mihails Zaharovs.

Baltkrievijas izlase 2018. gadā nespēja noturēties augstākajā divīzijā un šogad pirmoreiz kopš 2004. gada spēlēja pasaules čempionāta pirmajā divīzijā, kurā gan izcīnīja uzvaru un nākamsezon atgriezīsies spēcīgāko komandu saimē. Pēc šī gada pasaules čempionāta iztecēja galvenā trenera Aleksandra Sidorenko kontrakts, līdz ar to tika meklēts jauns treneris. Otrdien tikās Baltkrievijas Hokeja asociācijas Treneru komiteja un izpildkomiteja, kas vienbalsīgi lēmusi, ka amatu pārņems Zaharovs.

Zaharovs deviņdesmito gadu beigās pārņēma Minskas "Yunost" komandas un to vadījis gandrīz visu šo laiku, aizvedot līdz astoņiem Baltkrievijas čempiona tituliem, sešiem Baltkrievijas kausiem un trijiem IIHF Kontinentālā kausa tituliem, pēdējo no tiem iegūstot vēl 2018. gadā. Arī jaunajā sezonā viņš trenēs valsts čempioni, kas spēlēs arī IIHF Čempionu līgā.

Speciālists trenējis arī Baltkrievijas U18, U20 un nacionālo valstsvienību. Pirmajā reizē izlasi viņam nācās atstāt, kad tā 2005. gadā piekāpās Latvijai slavenajā olimpiskā kvalifikācijas turnīra mačā, tomēr piecus gadus vēlāk Zaharovs to trenēja Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Tāpat viņš bijis arī Ukrainas izlases stūrmanis.

Kā spēlētājs viņš pārstāvējis PSRS jaunatnes izlases, lielāko daļu karjeras spēlējot Minskas "Dinamo" komandā, bet deviņdesmitajos gados Zaharovs paguva četras sezonas aizvadīt Ziemeļamerikas zemākajās līgās.

"Ir tiešām daudz darba. 2021. gada pasaules čempionāts notiks Minskā, bet mūsu hokejs šobrīd stagnē. Mums vairs nav Kaļužnija, Grabovska, Kolcova vai Kosticinu kalibra spēlētāju," saka jaunais izlases treneris, kurš piekritis divu gadu līgumam. "Tomēr mēs strādāsim, lai virzītos uz priekšu - neviens nepadodas. Mums ir mērķi un kopā ar treneriem, kā arī federāciju, izpildīsim tos. Kad visi esam vienoti, mērķi kļūst iespējami."

Visvairāk talantus Baltkrievijā radījusi tieši Zaharovam labi zināmā "Yunost" skola, bet treneris cer, ka nākotnē valstī būs vairāk komandu, kā arī pieaugs ledus arēnu skaits. "Šobrīd [kvalitatīvi] strādā tikai viena hokeja skola. Tomēr mēs strādāsim un desmit gadu laikā būsim medaļās. Savukārt 2021. gadā Minskā vēlamies nospēlēt iespējami labi.”

Pirmā iepazīšanās ar komandu Zaharovam būs novembrī, kad Baltkrievijas izlase spēlēs starptautiskā turnīrā Latvijā, kurā bez mājiniekiem piedalīsies vēl arī Slovēnija un Francija. Tikmēr 2021. gada pasaules čempionātu Baltkrievija rīkos kopā ar Latviju. Pirms tam gan izlasei būs 2020. gada pasaules čempionāts Šveicē, kā arī cīņa par 2022. gada olimpiskajām spēlēm, kur tā izšķirošajā kvalifikācijas kārtā spēlēs pret mājinieci Slovākiju, Austriju un vienu no iepriekšējo kārtu veiksminiecēm.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/news/13559/...


, 2019-08-21 00:29, pirms 5 gadiem
man liekas ka pressbolā tauta tagad normāli auro
, 2019-08-21 07:14, pirms 5 gadiem
Nu tiem ,kuri saprot krievu valodu.Šeit var palasīt,ko raksta Pressbol un ne tikai,var arī paskatīties vēsturisko olimpiskās kvalifikācijas mača noslēgumu starp Baltkrievijas un Latvijas izlasēm ar baltkrievu TV komentētāju pie mikrofona 2005.gadā.https://www.pressball.by/pbonline/hockey/86683
Visu cieņu kaimiņiem ,mums patīkamais video no sākuma līdz beigām.
Kristers Gudļevskis Vācijas līgas pirmajā finālspēlē. Foto: City-Press

Gudļevskis uzvar Vācijas fināla ievadā, Indrašim 0+2 "Allsvenskan" finālcīņā

Vācijas augstākajā un Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgās šoavakar sākās finālsērijas, panākumus gūstot latviešu pārstāvētajām komandām.
Marks Andrē Flerī. Foto: NHL

Flerī pagarina līgumu ar Minesotu un paziņo: nākamā sezona būs pēdējā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild" uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar 39 gadus veco vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš pēc kontrakta iztecēšanas liks punktu karjerai.
Eduards Tralmaks (tuvplānā). Foto: Roman Mareš/Rytirikladno.cz
5

Tralmaks iemet pirmajā pārspēlē par palikšanu Čehijas Ekstralīgā

Savā pirmajā oficiālajā spēlē kopš 3. marta Eduarda Tralmaka un Mareka Mitena pārstāvētā Kladno "Rytíři" savā laukumā ar 4:1 pārspēja uzbrucēju Daniela Bērziņa un Patrika Zabusova komandu Vsetīnas "Robe".