Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Ponomarenko Čempionu līgu sāk ar zaudējumu pagarinājumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ponomarenko Čempionu līgu sāk ar zaudējumu pagarinājumā
Maksims Ponomarenko
Foto: www.lik.no

Čempionu līgā hokejā zaudējumu piedzīvoja Norvēģijas vicečempione "Lorenskog", kas izbraukumā ar 3:4 papildlaikā piekāpās Čehijas čempionei Liberecas "Bili Tygri".

Rezultātu sestajā minūtē atklāja "Lorenskog" jaunpienācējs Mikaels Dekens, tomēr otrās trešdaļas izskaņā nācās nonākt iedzinējos. Tiesa, pēdējais vārds piederēja viesiem, kuri piecas sekundes līdz beigām realizēja skaitlisko vairākumu un panāca 2:2.

"Lorenskog" izglābās arī pamatlaika beigās - trīs sekundes līdz noslēgumam vairākumā precīzs bija amerikānis Džeimss Siksmits, kurš izrāva 3:3. Tomēr pēdējais vārds piederēja laukuma saimniekiem - Liberecas "Bili Tygri" uzvarēja 64. minūtē, kad izcēlās Mario Bližņāks, kurš trīs pasaules čempionātos pārstāvējis Slovākijas valstsvienību - 4:3.

Zaudētāju trešajā maiņā spēlēja 19 gadus vecais aizsargs Maksims Ponomarenko, kurš maču pabeidza ar neitrālu lietderības koeficientu un divām soda minūtēm. Pērnajā sezonā viņš kļuva par Norvēģijas vicečempionu, 37 regulārās sezonas cīņās izceļoties ar piecām piespēlēm un pozitīvu lietderības koeficientu +12.

Ponomarenko divos pasaules čempionātos pārstāvējis gan Latvijas U20, gan U18 izlases. Viņš palīdzēja junioriem atgriezties elites divīzijā un drīkstēs piedalīties Kanādā notiekošajā turnīrā, kas sāksies gadu mijā.

Vienā grupā ar "Lorenskog" un pagājušās sezonas Čempionu līgas astotdaļfinālisti no Liberecas spēlē arī Turku TPS, kas pērn zaudēja Somijas čempionāta ceturtdaļfinālā. Liberecas "Bili Tygri" kļuva par Čehijas čempioni.

Izmantotie resursi:
championshockeyleague.com