Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Lukašenko komandas hokejistam konstatē koronavīrusu, prezidents neizolēsies

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lukašenko komandas hokejistam konstatē koronavīrusu, prezidents neizolēsies
Oļegs Antoņenko un Aleksandrs Lukašenko pēc triumfa Prezidenta turnīrā. Foto: belta.by

Baltkrievijas prezidenta hokeja komandas spēlētājs Dmitrijs Meļeško ar plaušu karsoni nonācis slimnīcā, konstatēta koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19. Aleksandrs Lukašenko netaisās pašizolēties, arī viņa hokeja komandā sevišķi piesardzības pasākumi netiek plānoti.

Kā jau ziņots, 11. aprīlī Lukašenko komanda triumfēja Prezidenta sporta kluba turnīrā. Tribīnēs atmosfēra bija karstāka nekā pirms tam notikušajā Baltkrievijas čempionāta zelta mačā. Prezidenta turnīra spēles tika aizvadītas skatītāju klātbūtnē, pēc pēdējās uzvaras notika tradicionālā sarokošanās un apskaušanās, jo koronavīrusa pandēmijas apstākļos Baltkrievijā joprojām ir maz ierobežojumu.

"Prezidenta hokeja komandas spēlētājs Dmitrijs Meļeško tika hospitalizēts ar pneimonijas diagnozi. Saņemts pozitīvs Covid-19 testa rezultāts," informē Baltkrievijas prezidenta preses sekretāre Natālija Eismonta, kura noliedz, ka Lukašenko nesen būtu kontaktējies ar inficēto spēlētāju. "Meļeško saslima apmēram nedēļu pēc turnīra beigām, kad visa komanda jau bija atvaļinājumā."

Prezidentam nav veikts koronavīrusa tests, jo tagad nav tādas vajadzības, norāda Lukašenko pārstāve. "Prezidents nav bijis un neies pašizolācijā, nestrādās attālināti un tamlīdzīgi."

Kāda šobrīd ir prezidenta pašsajūta? "Pat negaidiet! Kā apstiprinājums [labajai pašsajūtai] ir prezidenta darba ikdiena," saka preses sekretāre. "Nav sperti un netiks sperti nekādi papildu soļi prezidenta komandas spēlētāju sakarā. Pēc atvaļinājuma komanda atgriezīsies pie treniņiem, par ko arī informēsim."

Aleksandrs Lukašenko: "Tagad koronavīruss kļuvis par politiku. Visi skatās, par ko varētu iekost Lukašenko un Baltkrievijai. Tā kā nav ko brīnīties. Tas viss ir tāpēc, ka mēs saglabājām sistēmu. Tā sanāca, ka vairāk vai mazāk bijām gatavi tai sērgai un ne tikai tai."

Lukašenko: "Ledus halle ir labākās zāles pret vīrusu"

Izmantotie resursi:
belta.by
ria.ru

     [+] [-]

, 2020-04-24 10:36, pirms 4 gadiem
Es laikam esmu ļoti ļauns, bet šobrīd nedaudz priecē Baltkrievijā saslimušo skaits. Pirms pāris nedēļām bija zemākais Eiropā, tagad katru dienu jauno inficēto skaits teju tikpat liels kā visā Baltijā kopā. Par šādu klaju bezatbildību vajadzēs dārgi maksāt.