Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Šveiciešu supertalants Hišers atpūtīsies un nepiedalīsies pasaules čempionātā

Šveiciešu supertalants Hišers atpūtīsies un nepiedalīsies pasaules čempionātā
Niko Hišers
Foto: NHL.com

Šveices izlases menedžeris Reto Rafainers paziņoja, ka pēc sarunām ar 18 gadus veco spēlētāju un valstsvienības galveno treneri Patriku Fišeru nolemts neizsaukt talantīgo Niko Hišeru uz pasaules čempionātu un ļaut viņam atpūsties.

Niko Hišers šosezon bija rezultatīvākais Šveices rindās gan ziemā notikušajā pasaules U20 čempionātā (piecas spēles, 4+3), kur ceturtdaļfinālā ar 2:3 tika zaudēts amerikāņiem, gan pašlaik notiekošajā pasaules U18 čempionātā (5, 1+5), kur šveicieši atkal ceturtdaļfinālā atzina amerikāņu pārākumu (2:4). 18 gadus vecais centrs tiek uzskatīts par vienu no galvenajiem kandidātiem uz pirmā numura statusu šā gada Nacionālās hokeja līgas draftā, taču pasaules čempionātā Parīzē viņu tomēr neredzēsim.

"Vēl viens pasaules čempionāts viņam būtu pārāk daudz," lēmumu pamatoja Rafainers, norādot, ka Hišers šosezon aizvadījis ap 90 spēļu. Iepriekšējā sezonā debitējis Šveices augstākajā līgā un "Bern" sastāvā aizvadot 15 spēles un gūstot vienus vārtus, vasarā Hišers devās pāri okeānam un pārcēlās uz Kvebekas Junioru hokeja līgu jeb QMJHL. "Mooseheads" sastāvā regulārajā sezonā viņam 86 (38+48) punkti 57 spēlēs un desmitā vieta visā līgā. Izslēgšanas spēlēs Hišeram septiņi (3+4) punkti sešos mačos, bet komanda izstājās "play-off" pirmajā kārtā.

Šveices izlases vadība pagaidām nav oficiāli apstiprinājusi laikraksta Blick pausto informāciju, ka valstsvienībai atteikuši trīs spēlētāji no "Bern", kas pirms četrām dienām uzvarēja finālsērijas sestajā spēlē un kļuva par Šveices čempioni. Tas esot 30 gadus vecais aizsargs Ēriks Blūms (piedalījies pēdējos četros pasaules čempionātos) un 28 gadus vecais uzbrucējs Zīmons Mozers (no pēdējiem sešiem čempionātiem piedalījies piecos), kuri iedzīvojušies savainojumos, kā arī 40 gadus vecais veterāns Mārtins Pliss, kura sakarā vēl nav skaidrības, vai viņš turpinās karjeru. Pliss piedalījies 12 pasaules čempionātos, bet tajos nav spēlējis kopš 2013. gada.

Pēc neoficiālas informācijas paredzams, ka no Šveices čempionvienības izlasi papildinās vārtsargs Leonardo Dženoni, aizsargs Ramons Unterzanders un uzbrucēji Zīmons Bodenmans un Tomass Rīfenahts, kurš ar 18 (7+11) punktiem 16 spēlēs bija ceturtais rezultatīvākais "play-off" turnīrā. Atgādinām, ka Šveices izlase spēlēs B apakšgrupā, kur Francijas galvaspilsētā Parīzē tiksies ar Kanādu, Somiju, Čehiju, Baltkrieviju, Norvēģiju, mājinieci Franciju un Slovēniju.

Izmantotie resursi:
Absage auch von SCB-Trio - A-WM ohne Nico...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-21 20:06, pirms 7 gadiem
Žēl, būtu labi pastīties.
Viņš ir labāks par Patriku Nolanu
, 2017-04-21 20:30, pirms 7 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Neko sev talants - 10.vieta starp citiem jauniešiem QMHL, Bernē 15 spēlēs 1 gols.
Tās 15 spēles Bernē viņam bija 17 gadi.
, 2017-04-21 20:34, pirms 7 gadiem
Robijs Huds rakstīja: Neko sev talants - 10.vieta starp citiem jauniešiem QMHL, Bernē 15 spēlēs 1 gols.
No debitantiem pārliecinoši rezultatīvākais,
, 2017-04-21 20:35, pirms 7 gadiem
Gan jau vel ir talanti, stasta, ka Latvijas U-20 izlasi esot noracis Malgins
, 2017-04-21 22:28, pirms 7 gadiem
Amerikāņiem Gudro spēlēs PČ.
, 2017-04-21 22:43, pirms 7 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Amerikāņiem Gudro spēlēs PČ.
Te daži baumoja, ka Keins ari! man slinkums meklēt vai tā ir taisnība.
, 2017-04-21 22:47, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Te daži baumoja, ka Keins ari! man slinkums meklēt vai tā ir taisnība.
Ir taisnība. Sameklēju info.
, 2017-04-21 23:05, pirms 7 gadiem
arch122 rakstīja: Te daži baumoja, ka Keins ari! man slinkums meklēt vai tā ir taisnība.
Ir nu gan, tad jau veidojas triecienmaiņa - Gaudreau-Eichel-Kane
Kristers Gudļevskis Vācijas līgas pirmajā finālspēlē. Foto: City-Press

Gudļevskis uzvar Vācijas fināla ievadā, Indrašim 0+2 "Allsvenskan" finālcīņā

Vācijas augstākajā un Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgās šoavakar sākās finālsērijas, panākumus gūstot latviešu pārstāvētajām komandām.
Marks Andrē Flerī. Foto: NHL

Flerī pagarina līgumu ar Minesotu un paziņo: nākamā sezona būs pēdējā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild" uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar 39 gadus veco vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš pēc kontrakta iztecēšanas liks punktu karjerai.
Eduards Tralmaks (tuvplānā). Foto: Roman Mareš/Rytirikladno.cz
5

Tralmaks iemet pirmajā pārspēlē par palikšanu Čehijas Ekstralīgā

Savā pirmajā oficiālajā spēlē kopš 3. marta Eduarda Tralmaka un Mareka Mitena pārstāvētā Kladno "Rytíři" savā laukumā ar 4:1 pārspēja uzbrucēju Daniela Bērziņa un Patrika Zabusova komandu Vsetīnas "Robe".