Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

Vai NHL ir seja?

Vai NHL ir seja?
Vai šādi izskatās mūsdienu NHL?
Foto: AP/Scanpix

Spilgti individuālie spēlētāji ir tas, kas piesaista sporta veidam skatītājus. Spēcīgas komandas – dinastijas veido sporta veida ēras. Ko par mūsdienu Nacionālo hokeja līgu varēs teikt pēc 30 gadiem un kas ir mūsdienu NHL sejas?

Daudzi, atzīšos, to skaitā esmu arī es, bieži vien izsaka viedokli, ka Kontinentālā hokeja līga neprasmīgi reklamē savu produktu, nespējot izveidot vienotu koncepciju un izvirzīt "līgas seju". Pretnostatīts, protams, tiek NHL, kur, redz, ar reklāmu viss ir kārtībā un skatītāji zina par ko viņi maksā naudu. Taču, arī NHL pēdējos gados ar savas sejas noteikšanu ir lielas problēmas.

Kas ir tās lietas, kas piesaista līdzjutējus tribīnēs? Var teikt, ka tā ir tā sauktā "sporta veida skatāmība", t.i., sportiskie aspekti, kas padara spēles gaitu un iznākumu neprognozējumu. Taču ne mazākā mērā tās ir arī spilgtas personības, individuālas zvaigznes un komandas-dinastijas. Abiem šiem aspektiem ir jābūt vienādā mērā, jo pretējā gadījumā tiek izjaukts balanss un gaidītā rezultāta vietā notiek pretējais – līdzjutēji novēršas no šādas līgas.

Hokejā, pretēji no citiem sporta veidiem, izcelt vienu spēlētāju nav pieņemts, jo jau vairākus gadu desmitus valda uzskats, ka šis ir sporta veids, kurā uzvaras izcīna komandas, nevis atsevišķi spēlētāji. Taču tajā pašā laikā ir katrai lieliskai komandai ir bijuši savi izcilnieki, kas arī tiek asociēti ar konkrēto gadu NHL seju. Monreālas "Canadiens" pret Bostonas "Bruins" 70-tajos, Ņujorkas "Islanders" 80-to gadu sākumā, bet par Edmontonas "Oilers" fantastisko sniegumu septiņās sezonās tiekot pie pieciem Senlija kausiem, šķiet nav jāstāsta nevienam. Tāpat arī par Pitsburgas "Penguins", kuri ar Lemjē un Jāgru sastāvā ieveda NHL jaunā desmitgadē. Runājot jau par pavisam nesenu pagātni, jeb laika periodu no 90-to otrās puses līdz lokautam, tad Detroitas "Red Wings", Kolorado "Avalanche", Ņūdžersijas "Devils", Dalasas "Stars" bija vienības, kas izpelnījās apzīmējumu "spēkstacijas".

Tajā pašā laikā netika aizmirsti arī talanti – Gijs Leflērs, Bobijs Ors, brāļi Espozito, Maiks Bosī, visa "Oilers" komanda ar Veinu Grecki un Marku Mesjē priekšgalā, Stīvs Aizermans, Sergejs Fjodorovs, Džo Sakika, Petrs Forsbergs, Patriks Ruā, Skots Stīvenss, Martins Brodērs – visi šie spēlētāji bija zvaigznes, pie tam nevis reklāmas zvaigznes, bet spēlētāji, kuri savu statusu apliecināja ar reālu sniegumu uz ledus.

Taču, ko mēs varam teikt, par pēdējām sešām sezonām? Kas ir tās komandas, kas izpelnītos šo "spēkstacijas" nosaukumu, vienības, kas katru sezonu spēlē par visaugstākajiem mērķiem un ar zināmu regularitāti tos arī sasniedz? Kas ir tie spēlētāji, kurus var minēt, lai visspilgtāk raksturotu šo laiku NHL vēsturē?

Teikšu atklāti, ka pirmajā gadījumā man nav ko nosaukt, jo Pitsburga un Detroita ir vienīgās komandas, kas šajā laikā divreiz ir tikušas finālsērijā, katra izcīnot pa vienai uzvarai. Savukārt atbildot uz otro jautājumu parādās uzreiz tik daudz atbilžu variantu, kamēr saproti, ka patiesībā atbildes nav. Sidnijs Krosbijs un Aleksandrs Ovečkins? Jā, varētu būt. Vai arī Jevgeņijs Malkins un Tims Tomass? Arī. Taču tāpat var būt arī brāļi Sedīni un Stīvens Stemkoss vai Pavels Datsjuks un Martins Senluī. Nemaz nerunājot par Džo Torntonu, Iļju Kovaļčuku, Deniju Hītliju, Džeisonu Specu, Maiku Grīnu, Robero Luongo un tā tālāk. Viņi visi šajā laikā ir virzīti kā līgas zvaigznes, bet beigu beigās ir sanācis tāds labs ķīselis.

Kāpēc pēkšņi ir noticis tieši tā? Atbilde nav tālu jāmeklē, jo visa atslēga ir NHL vadības vēlme pēc lokauta, kas pamatīgi iedragāja organizācijas reputāciju un finansiālos rādītājus, padarīt hokeju neprognozējamu, "piegriezt skābekli" lielajām komandām un sākt "jaunu ēru". Rezultātā šajā laikā nav izveidojusies neviena patiešām spēcīga komanda, bet "zvaigžņu konveijers" ir ieslēgts uz maksimālo ātrumu un katru sezonu publikai tiek pasniegti jauni mīluļi. Protams, no vienas puses tas nav slikti, jo atjaunināt līgu un tās publisko tēlu vajag, taču tajā pašā laikā vajag arī "fundamentālu aizmuguri", kas raksturo visu organizāciju.

Pievēršoties pārējām Ziemeļamerikas profesionālā sporta lielākajām organizācijām ir skaidri redzams, ka NBA kā savu trumpi izmanto vēsturiskos dueļus, kā arī "zvaigžņu pārmantojamības principu", kad jaunie spēlētāji tiek salīdzināti ar iepriekšējo gadu izcilniekiem un šādā veidā viņu tēls arī tie virzīts (Džordans – Braients, O'Nīls – Howards, Bērds – Novickis utt.). MLB, sakarā ar sporta veida īpatnībām, sporta veida ēras tiek apzīmētas izcilāko tā laika atlētu vārdos, tajā pašā laikā neizceļot līgas vēsturi kā vienotu veselu, bet pievēršoties katras vienības veikumam. Visbeidzot NFL uzsvars tiek likts uz treneriem un viņu izveidotajāms sistēmām, paralēli izceļot labākos šīs sistēmas spēlētājus. Tajā pašā laikā, tāpat kā MLB, tiek izcelta komandu vēsture, kas ļauj veidot katram savu līgas tēlu atsevišķā laika nogrieznī.

Bet NHL, kas paliek ar NHL? Ar NHL ir visai interesanti, jo, lai arī viņi uzsver komandas nozīmi panākumos, pašlaik līgas vadība ir izdarījusi visu, lai ilgtermiņā nepieļautu šādu spēcīgu komandu izveidi, tajā pašā laikā nekādā veidā neizvirzot tos spēlētājus, kas raksturo līgu tās jaunajā attīstības etapā. Vienkāršā valodā runājot – atstāja konfekti bez ietinamā papīrīša.

Atceroties savu bērnību, kad kopā ar citiem pagalma puikām skraidījām pa pagalmu dzenādami futbola vai basketbola bumbu vasarā, bet ripu – ziemā, mums visiem bija skaidrs, ka NBA tas ir Maikls Džordans un Čikāgas "Bulls" (šajā gadījumā mūsu viedokļi sakrita), bet labākie hokejisti ir Detroitas "Red Wings" vai Kolorado "Avalanche" komandā (kādas nu kuram bija simpātijas), bet ko par NHL var pateikt šīsdienas puikas?


, 2012-01-21 21:56, pirms 12 gadiem
Katram fanam sava NHL seja !
, 2012-01-21 21:58, pirms 12 gadiem
NHL is the best!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-21 22:21, pirms 12 gadiem
Nu pitsburgai ir liels potenciāls, vesels Malkins un Krosbijs tur neviens pat lidzi nestav, Sarkanajiem spārniem arī šobrīd ir tāds sastāvs, kurus var saukt par NHL seju. Jo redzot kādu no tiem dzēkiem, var teikt - Jā, šitie ir NHL džeki. Pagājušo sezonu,kad Haizivīm bija Hītlijs to pašu varēja teikt. Redz, bostona arī uz to iet.

Šīsdienas puikas var salīdzināt un jūsmot kurš labāks Krosbijs vai Ovečkins, un Detroita joprojām ir abrīnas vērta.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-21 22:41, pirms 12 gadiem
Jautājums tikai, vai tiešām NHL nevar iztikt bez šādām NHL sejām? Varbūt nav jau tik slikti - vairāk seju, bet ne tik izteiksmīgas, kā agrāk, kad bija daži izcili spēlētāji, divas izcilas komandas, bet pārējā masa, rupji skatoties - viduvējības.
, 2012-01-21 22:45, pirms 12 gadiem
Bet runājot par KHL, man, piemēram, nevajag kaut kādu Krievijas seju Fjodorova, Jašina, Kuzņecova vai Šipačova veidolā. Man galvenā seja šeit ir Ozoliņš ar visiem sūdiem aizsardzībā, lielisko spēli vairākumā un interesantajām intervijām.
Un kā atpazīstams vispārzināms duelis KHL varētu kļūt SKA pret Dinamo , ar ko varētu pareklamēties, piesaistīt skatītājus.
, 2012-01-21 23:00, pirms 12 gadiem
archy0 rakstīja: Bet runājot par KHL, man, piemēram, nevajag kaut kādu Krievijas seju Fjodorova, Jašina, Kuzņecova vai Šipačova veidolā. Man galvenā seja šeit ir Ozoliņš ar visiem sūdiem aizsardzībā, lielisko spēli vairākumā un interesantajām intervijām.
Un kā atpazīstams vispārzināms duelis KHL varētu kļūt SKA pret Dinamo , ar ko varētu pareklamēties, piesaistīt skatītājus.
Ja vien dinamo alaž uzvar, vai ļoti sīvas speles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-21 23:13, pirms 12 gadiem
NHL man uzreiz asociējas ar Ovečkinu, Krosbiju, Malkinu, Tēvsu, Keinu, Tomasu, Detroitas Red Wings, Monreālas Canadiens, NY Rangers u.t.t Manuprāt tie kam patīk hokejs un tie kuri šo spēli mīl izdzirdot vārdu NHL uzreiz galvā iedomājās savus mīļākos spēlētājus un komandas. Un katram hokejmīlim ir sava NHL seja
, 2012-01-21 23:16, pirms 12 gadiem
Ko par mūsdienu Nacionālo hokeja līgu varēs teikt pēc 30 gadiem un kas ir mūsdienu NHL sejas?

Runās par spēlētājiem, kuri izcēlās uz pārējo fona.

Datsjuks
Ovečkins (runās kā par izcilu spēlētāju vai tādu, kurš varēja tāds kļūt),
Krosbijs (tas pats kas par Ovečkinu, tikai veselibas ziņā, ne snieguma)
Hara
Lidstrēms.

Tas arī, manuprāt, viss, pārējie ir lieliski sava laika spēlētāji, bet ilgtermiņā viņus diez vai izcels.
, 2012-01-21 23:19, pirms 12 gadiem
Bet vispār interesanti, kāda varētu izskatīties vidējā NHL un vidējā KHL seja?
Viena būtu vecumā no 23-32 gadiem, lieliski spēlē, līgas līderis.
Otra būtu vecumā no 33 - 42 gadiem, viduvēji līdz labi spēlē, nav gluži līgas līderis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-21 23:20, pirms 12 gadiem
kas Miņinam liek domāt, ka Sedini ir NHL seja(s)? Bija laiki, kad līga bīdija vienu - Grecki, Lemjē, Jāgru, Lindrosu (?); vēlāk jau parādījās konkurence Krosbijs vs. Ovca. Šobrīd, manuprāt, valda plurālisms - ir 10 -15 špīleri, par kuriem var runāt kā par NHL treidmārku, kas manuprāt ir ļoti forši, jo ir dažādība, izvēle katrai gaumei.

Varbūt būšu subjektīvs, bet manuprāt NHL šobrīd piedzīvo ziedu laikus: spēles ir interesantākas kā iepriekš (iespējams, dēļ noteikumiem), konkurence starp komandām ir augusi (nav izteiktu favorītu), ir daudz jaunu, meistarīgu spēlētāju un mārketings arī ir OK (ar visiem Winter klasikiem, HBO 24/7 šoviem utt.)
, 2012-01-21 23:23, pirms 12 gadiem
archy0 rakstīja: Bet vispār interesanti, kāda varētu izskatīties vidējā NHL un vidējā KHL seja?
Viena būtu vecumā no 23-32 gadiem, lieliski spēlē, līgas līderis.
Otra būtu vecumā no 33 - 42 gadiem, viduvēji līdz labi spēlē, nav gluži līgas līderis
Radulovam, Tarasenko, Kuzņecovam ir 33-42 gadi?, NHL Veterānu resurss ir izsmelts. Jašini, Ozoliņi, Fjodorovi vairs nerāda to sniegumu lai viņus uzskatītu par līgas sejām. Tikai ar šādām stāru spēlēm atgādina par viņu eksistenci.

KHL seja man viennozīmīgi ir Radulovs.
, 2012-01-21 23:31, pirms 12 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Radulovam, Tarasenko, Kuzņecovam ir 33-42 gadi?, NHL Veterānu resurss ir izsmelts. Jašini, Ozoliņi, Fjodorovi vairs nerāda to sniegumu lai viņus uzskatītu par līgas sejām. Tikai ar šādām stāru spēlēm atgādina par viņu eksistenci.

KHL seja man viennozīmīgi ir Radulovs.
Par Radulovu piekritīšu. Bet par pārējiem pagaidām ne. Un nav garantijas, ka viņi tā īsti kļūs par KHL sejām, jo var aizlaisties uz NHL.
, 2012-01-21 23:33, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: arī DEL ir sava seja, turklāt labākā Eiropā.
Nu tu gan esi uzrakstījis muļķīgu tekstu. Ja jau tavs DEL ir tik super lielisks, tad kāpēc neviens par to nerunā? Tiesa, tu jau te esi pacenties, kas varētu būt iemesls.
, 2012-01-21 23:34, pirms 12 gadiem
flyer rakstīja: kas Miņinam liek domāt, ka Sedini ir NHL seja(s)? Bija laiki, kad līga bīdija vienu - Grecki, Lemjē, Jāgru, Lindrosu (?); vēlāk jau parādījās konkurence Krosbijs vs. Ovca. Šobrīd, manuprāt, valda plurālisms - ir 10 -15 špīleri, par kuriem var runāt kā par NHL treidmārku, kas manuprāt ir ļoti forši, jo ir dažādība, izvēle katrai gaumei.

Varbūt būšu subjektīvs, bet manuprāt NHL šobrīd piedzīvo ziedu laikus: spēles ir interesantākas kā iepriekš (iespējams, dēļ noteikumiem), konkurence starp komandām ir augusi (nav izteiktu favorītu), ir daudz jaunu, meistarīgu spēlētāju un mārketings arī ir OK (ar visiem Winter klasikiem, HBO 24/7 šoviem utt.)
tieši tā! Sedini tikai pēdējajās sezonās ir kļuvuši populāri. bet tie kurus pieminēji bija slaveni kopš pirmajām spēlēm
, 2012-01-21 23:35, pirms 12 gadiem
archy0 rakstīja: Par Radulovu piekritīšu. Bet par pārējiem pagaidām ne. Un nav garantijas, ka viņi tā īsti kļūs par KHL sejām, jo var aizlaisties uz NHL.
Jā, viņi spēlēs NHL, ar to es gribēju teikt, ka pamazām arī KHL notiek pārmaiņas uz labo pusi.
, 2012-01-21 23:46, pirms 12 gadiem
ķiss my ass
, 2012-01-21 23:52, pirms 12 gadiem
archy0 rakstīja: Bet runājot par KHL, man, piemēram, nevajag kaut kādu Krievijas seju Fjodorova, Jašina, Kuzņecova vai Šipačova veidolā. Man galvenā seja šeit ir Ozoliņš ar visiem sūdiem aizsardzībā, lielisko spēli vairākumā un interesantajām intervijām.
Un kā atpazīstams vispārzināms duelis KHL varētu kļūt SKA pret Dinamo , ar ko varētu pareklamēties, piesaistīt skatītājus.
Manuprāt, sava veida derbijs ir Rīgas Dinamo pret Znaroka Dynamo. Komandas spēkā līdzīgas, un cīņa - principiāla. Uzvarēt Znaroku vienmēr ir prieks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 00:18, pirms 12 gadiem
Pilnīgs bezsakars ir tavs raksts, katrai līgai, katrā laikā ir savas sejas, vecās sejas aiziet, jaunas nāk vietā...man pilnīgi pietiek ar Krosbiju un Ovečkinu un jāatzīst šis duelis ir diezgan labs un atpazīstams un līga par to ir parūpējusies...tāpat iepriekš bijušas spilgtas sejas un tādas būs turpmāk...un atzīmēšu, ka man liekas interesantāk, ka katru gadu uzvar cita komanda nevis viena, tas šo sporta veidu padara interesantu un neprognozējamu. Un tieši tas skatītājam ir vajadzīgs...tā, ka tu Jurčik šoreiz esi nošāvis greizi ar savu rakstu!
, 2012-01-22 01:10, pirms 12 gadiem
jā, izteiktas līgas sejas nav, bet es tur neko sliktu nesaskatu. un no intereses viedokļa man šķiet, ka pēdējās sezonas un šī tai skaitā ir aizraujošas tikai tā iemesla dēļ, ka nav iespējams noteikt kas spēlēs finālā, nevar pat pateikt kas spēlēs konferences finālā, jo līmeņi ir tik līdzīgi un mači neprognozējami ! tas ir labākais kas var būt!
, 2012-01-22 01:15, pirms 12 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Ko par mūsdienu Nacionālo hokeja līgu varēs teikt pēc 30 gadiem un kas ir mūsdienu NHL sejas?

Runās par spēlētājiem, kuri izcēlās uz pārējo fona.

Datsjuks
Ovečkins (runās kā par izcilu spēlētāju vai tādu, kurš varēja tāds kļūt),
Krosbijs (tas pats kas par Ovečkinu, tikai veselibas ziņā, ne snieguma)
Hara
Lidstrēms.

Tas arī, manuprāt, viss, pārējie ir lieliski sava laika spēlētāji, bet ilgtermiņā viņus diez vai izcels.
tas jau atkarīgs arī no tā kas izcīna kausu. Ja, piemēram šogad kausu izceļ nu kaut vai Rangers, es domāju , ka atcerēsies Lundkvistu, Gaboriku iespējams.. ja pacels Canucks, Sedīnus ar atcerēsies ! kauss daudz ko dod !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-01-22 13:02, pirms 12 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Ko par mūsdienu Nacionālo hokeja līgu varēs teikt pēc 30 gadiem un kas ir mūsdienu NHL sejas?

Runās par spēlētājiem, kuri izcēlās uz pārējo fona.

Datsjuks
Ovečkins (runās kā par izcilu spēlētāju vai tādu, kurš varēja tāds kļūt),
Krosbijs (tas pats kas par Ovečkinu, tikai veselibas ziņā, ne snieguma)
Hara
Lidstrēms.

Tas arī, manuprāt, viss, pārējie ir lieliski sava laika spēlētāji, bet ilgtermiņā viņus diez vai izcels.
Stamkosam ir labs potenciāls kļūt par savas paaudzes spilgtāko snaiperi NHL. Ja viņš to paveiks, viņu un kā vēl atcerēsies un pieminēs.
, 2012-01-22 13:04, pirms 12 gadiem
Kharlamovs32 rakstīja: RSL/KHL seja ir Aleksejs Morozovs. Krievijā spēlē kopš 27 gadu vecuma. KHL spēlējot viņa rezultativitāte ir 1,11 pts spēlē.
Tagad protams gadi ņem savu un ir parādījies kalibru augstāks spēlētājs Aleksandrs Radulovs. Pie kam viņš KHL kapā jau no 22 gadu vecuma. Ir visrezultatīvākais spēlētājs un statistika var tik augt.
Protams nav izslēgts,ka viņš var doties uz NHL. Radulovs KHL vidēji ir guvis 1,26 pts spēlē.
Sergejs Mozjakins,visu mūžu ir spēlējis RSL/KHL. Uz doto brīdi ir tikai 30 gadus vecs. Bet jau sezonas 5 - 6 žvidzina pa + - 60 pts sezonā.
KHL vidēji ir guvis 1,13 pts spēlē.

Šīs ir uz doto brīdi spilgtākās sejas.
No aizsargiem Kevins Dalmens,tas arī KHL spēlē jau kopš 26 gadu vecuma.

Pie kam ceturtais visu laiku rezultatīvākais iekš KHL ir Matiass Vainhandels. Diez vai kāds to zina.
Un tas ir lielākais KHL mīnuss. Juris pareizi to uzsvēra,neprot reklamēt savus izcilākos spēlētājus.

Kā jaunās KHL sejas var minēt Tarasenko,Kuzņecovu,protams tas nav uz ilgu laiku un viņi dosies uz NHL.
Tai pašā laikā ir virkne spēlētāju Paršins Širokovs Kučerovs Gusevs Tihonovs Žerdjevs Sčepočovs Vrana Petružaleks Červenka Aņisins Čudinovs Kirils Petrovs,Jonas Enlunds,Panarins,Jori Lehtera,Lukašs Kašpārs,Filatovs utt.

Es domāju pēc gada diviem ja viss ies uz priekšu būs virkne jaunu spēlētāju,kas pastums daudzus no troņa.
Mani favorīti
Paršins,Širokovs,Tihonovs,Panarins,Petrovs un protams Filatovs.
Maz kas zina un atcerās,bet divus gadus atpakaļ,kad uz pus sezonu Filatovs atgriezās uz Krieviju. Būdams U - 20 vecumā,tobiš kā tagad Kuzņecovs,viņš grieza ledu labāk par viņu.attiecīgi vecumam. Es domāju pēc vidēji gūtiem punktiem spēlē. Filatovs guva 0,85 pts vidēji spēlē. Kuzņecova labākie stati sezonā ir pagaidām šosezon 0,77 pts spēlē. Zīmīgi,ka šajā radītājā labākais bija aizsaulē aizgājušais Omskas Avangard uzbrucējs Aleksejs Čerepanovs,būdams 19 gadus vecs KHL debijas sezonā 15 spēlēs viņš guva (8+5) 13 pts. 0,87 pts vidēji spēlē. Tad kaulainā pārtrauca viņa lidojumu. Tā kā Tarasenko un Kuzņicovs nav izcilākie iekš KHL U - 20 spēlētāji,bet vislabāk izraklamētie.
Tas tavs secinājusm beigās ir galīgi garām. Tāda sajūta, ka tev vispār interesē tikai statistika un itsevišķi PPG rādītājs, kuru vispār reti kad cilā hokejā.
, 2012-01-22 13:12, pirms 12 gadiem
Runa iet par NHL nevis krievijas atklāto čempionātu. Man kā līdzjutējam labāk patīk nevis sejas ,bet tas ,ka praktiski beidzamajās sezonās nezini ,kurš iegūs Stenlija kausu un ,ka cīņa par iekļūšanu play off turpinās līdz pēdējai kārtai. Piemēram khl play off dalībnieki praktiski jau tagad skaidri.labu laiku pirms regulārās sezonas beigām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Dilans Larkins. Foto: Paul Sancya/AP/Scanpix
12

Latvijas pretiniece ASV nosauc 15 hokejistus no pasaules čempionāta sastāva

Amerikas Savienoto Valstu hokeja izlase, kas pirms gada zaudēja Latvijai bronzas spēlē, nosaukusi sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam. Pagaidām paziņoti 15 hokejisti, un visi ikdienā ir stabili Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji.
Tomāšs Tatars. Foto: AP/Scanpix
10

Latvijas pretiniecei Slovākijai nākamajā nedēļā pievienosies pieci NHL spēlētāji

Slovākijas valstsvienības treniņiem, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, nākamajā nedēļā pievienosies pieci spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL).