Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauj arī Baltkrievijas sporta un tūrisma ministru

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijai nevēlamo personu sarakstā iekļauj arī Baltkrievijas sporta un tūrisma ministru
Sergejs Kovaļčuks. Foto: Mst.by

Latvijas Republikas ārlietu ministrija papildinājusi ar 26 cilvēkiem to skaitu, kas iekļautas Latvijai nevēlamo personu sarakstā, tajā parādoties arī Baltkrievijas sporta un tūrisma ministram Sergejam Kovaļčukam. 16. novembrī ''melnajā sarakstā'' tika iekļauts Hokeja federācijas prezidents Dmitrijs Baskovs un kikbokseris Dmitrijs Šakuta.

Pirmdien Latvijas Republikas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs, reaģējot uz iespējamu iesaisti demonstranta Romāna Bondarenko nogalināšanā, Latvijai nevēlamu personu sarakstā iekļāva Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidentu Dmitriju Baskovu un kikbokseri Dmitriju Šakutu. Kopā ar Baltkrieviju 2021. gada Latvija plāno organizēt pasaules čempionātu hokejā. 18. novembra IIHF padomes sēdē vēl netika pieņemts skaidrs lēmums par Minskas grupas atcelšanu.

Šodien Ārlietu ministrija publicējusi vēl papildus 26 Baltkrievijas personu iekļaušanu Latvijai nevēlamu personu sarakstā, kurā redzams valsts sporta un tūrisma ministra Sergeja Kovaļčuka vārds. Ministra postenī Kovaļčuks tika apstiprināts 2018. gada martā. No 1989. - 2004. gadam Sergejs Kovaļčuks dienēja bruņotajos spēkos, bet pēc 2004. gada līdz apstiprināšanai ministra postenī strādāja Aleksandra Lukašenko drošības dienestā.

Minētā persona ar savu rīcību ir organizējusi un atbalstījusi 2020. gada 9. augusta prezidenta vēlēšanu viltošanu un tām sekojošo miermīlīgo protestu vardarbīgo apspiešanu. Šī persona tiek iekļautas Latvijai nevēlamo personu sarakstā papildus tām divām personām, kurām aizliegums ieceļot Latvijā tika noteikts šī gada 16. novembrī. Kopā ieceļošanas aizliegums Latvijā saistībā ar minētajiem notikumiem Baltkrievijā šobrīd ir noteikts pret 159 personām.

Izmantotie resursi:
https://www.mfa.gov.lv/aktualitates...

  +6 [+] [-]

, 2020-11-20 16:40, pirms 3 gadiem
Pēc izskata spriežot šis ir Fāzela brālēns no Baltkrievijas.

  +3 [+] [-]

, 2020-11-20 16:56, pirms 3 gadiem
Nav kādos rados ar Fazelu vai arī vienā klonu fermā ir auguši! Bet ja nopietni, tad to grjobano Šveices zobārstu arī prasītos LV nevēlamo sarakstā ielikt par pārlieku "brāļošanos" ar Putleru un belaru ūsaino tarakānu.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-20 17:02, pirms 3 gadiem
esmu palaidis garām un slinkums meklēt
aizliegums iebraukt vienā es valstī attiecas arī uz visu es?
citādi tam nav jēgas

  +1 [+] [-]

, 2020-11-20 17:11, pirms 3 gadiem
kas vēl tur rindā? tjoma?

  -2 [+] [-]

, 2020-11-20 17:48, pirms 3 gadiem
jo tālāk, jo idiotiskāk...

     [+] [-]

, 2020-11-20 17:58, pirms 3 gadiem
Varēja jau uzreiz visu Baltrieviju un miers. Robežu arī pie reizes aizklapēt

  +1 [+] [-]

, 2020-11-20 19:32, pirms 3 gadiem
purva_velns rakstīja: esmu palaidis garām un slinkums meklēt
aizliegums iebraukt vienā es valstī attiecas arī uz visu es?
citādi tam nav jēgas
Mūsu jefiņi tur kaut ko nebija dadarijuši un liekas, ka tā gluži nebija tik LV nevar iebraukt. Leišiem gan cik zinu tā "fīča" ir sataisīta tā, ka ja šie ieleik kādu tipiņu "persona non grata" tad tas automātā visā ES ir ar šo statusu un ta teiksim arī uz savu villu kāda vidusjūras valstī vairs nevar aizbraukt. Cik atceros, tad mūsējie tur kā vienmēr kaut ko bija nodir$ušies.... bet moš tagad kaut kas ir jau mainijies uz labo pusi.... šito atceros no tiem laikiem, kad mūsējie tur viņu estrādes māksliniekus pa vienam lika melnajos sarakstos pēc 2014. gada. A šiem tur pa lielam viss bija pie kājas, jo tāpat varēja nevis uz Jūrmalu, bet uz teiksim Franciju kapāt un atpūsties. Kamēr leišiem tur viss bija pa nopietno sataisīts un tajā sarakstā neviens tikt iekšā negribēja....

     [+] [-]

, 2020-11-20 22:06, pirms 3 gadiem
Vai mēs nevaram melnajā sarakstā ielikt arī hokejistus? Citādi viņi atbrauc un samet golus Dinamo?