Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionāts U20 izlasēm Kanādā tiks rīkots burbulī, elitē paliks visas komandas

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Pasaules čempionāts U20 izlasēm Kanādā tiks rīkots burbulī, elitē paliks visas komandas
Kanādas U20 izlase pēc triumfa 2020. gada pasaules čempionātā. Foto: imago images/Bildbyran/Scanpix

Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) publiskojusi 2020. gada nogalē un 2021. gada sākumā paredzētā Pasaules čempionāta U20 izlasēm spēļu grafiku. Tāpat noteikts, ka viss turnīrs, kā arī pirms tā paredzētās pārbaudes spēles. notiks "burbulī".

Edmontonā paredzētais turnīrs sāksies 25. decembrī pulksten 21:00 pēc Latvijas laika, kad A grupā Šveice spēkosies pret Slovākiju. Pēc tam šajā pašā grupā Vācija tiksies ar Somiju, bet 26. decembra rītā favorītu duelī ASV spēlēs pret Krieviju. Savukārt 26. decembra vakara cīņu maratons iesāksies ar B grupas cīņu starp Čehiju un Zviedriju. Turnīra saimniece un pašreizējā čempione Kanāda čempionātu uzsāks pret Vāciju. 27. decembra rītā 1. divīzijas A grupas turnīrā Minskā uzvarējusī Austrija centīsies pārsteigt ASV jaunos hokejistus.

Sākotnēji bija paredzēts, ka turnīrs tiks aizvadīts ne tikai Edmontonā, bet arī Reddīras pilsētā, taču IIHF pēc dialoga ar Kanādas varasiestādēm nolēmusi, ka čempionātu aizvadīs bez skatītājiem "burbulī" Edmontonā, kur šogad jau veiksmīgi tika noorganizēta daļa no Stenlija kausa izcīņas turnīra, tostarp tā fināls.

Čempionāta pamatturnīrs noslēgsies Jaungada naktī, kad paredzēti divi ļoti intriģējoši dueļi - Kanāda pret Somiju un Zviedrija pret ASV. Savukārt izslēgšanas spēles ierastajā formātā norisināsies no 2. līdz 6. janvārim. Vienīgā atšķirība no iepriekšējiem turnīriem būs tāda, ka šoreiz neviena no komandām nezaudēs vietu elites divīzijā, jo tikuši atcelti zemāko divīziju turnīri. Latvijas izlase pagājušā gada 1. divīzijas A grupas turnīrā izcīnīja sudraba godalgas, izšķirošajā spēlē piekāpjoties austriešiem.

Pārbaudes spēles tiks aizvadītas no 20. līdz 23. decembrim.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021...
https://www.iihf.com/en/events/2021...

  +5 [+] [-]

, 2020-10-20 12:10, pirms 4 gadiem
Žēl, ka mēs netrāpījām šogad elitē. Varētu mierīgi bez stresa zipāt ar visām lielajām hokeja nācijām. Ehh....

  +2 [+] [-]

, 2020-10-20 12:16, pirms 4 gadiem
guntis86 rakstīja: Žēl, ka mēs netrāpījām šogad elitē. Varētu mierīgi bez stresa zipāt ar visām lielajām hokeja nācijām. Ehh....
Tā ir, ka visām HK rīga zvaigznēm bija galvā sakāpis. Vairāk individualas darbibas bija tajā turnīrā, nekā komandas darbs atšķirībā no austriešiem.

     [+] [-]

, 2020-10-20 13:02, pirms 4 gadiem
Eiropā mierīgi varēja čempjus ar rīkot burbulī vasaras beigās