Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Somijas U-18 izlase izlaiž pārsvaru, taču uzveic čehus, pusfinālā arī Zviedrija

Artjoms Jeļisejevs
Artjoms Jeļisejevs

Somijas U-18 izlase izlaiž pārsvaru, taču uzveic čehus, pusfinālā arī Zviedrija
Somijas U-18 izlase līksmo par iekļūšanu pusfinālā
http://u18worlds2017.iihf.com/

Pasaules U-18 hokeja čempionātā, kas notiek Slovākijā, noskaidrojušies pirmie pusfinālisti. Cīņu par medaļām turpinās Somija, kas ceturtdaļfināla spēles pamatlaikā izlaida četru vārtu pārsvaru, taču pagarinājumā tomēr pārspēja Čehiju (6:5), kā arī Zviedrija, kas ar 7:3 pieveica Kanādu.

Somijas hokejisti, kuru spēku uz savas ādas grupas turnīrā izjuta arī Latvijas izlase, līdz šim cīnījās bez zaudējumiem – četrās grupas turnīra spēlēs četras uzvaras ar kopīgu vārtu starpību 23:10. Tikmēr Čehijas izlase ceturtdaļfinālā iekļuva no ceturtās vietas grupā, apsteidzot vienīgi Baltkrievijas izlasi.

Spēles pirmā trešdaļa apstiprināja prognozes par somu pārākumu. Uz Miro Heiskanena vārtu guvumu mača sākumā čehi atbildēja ar Dalimila Mikuškas vārtu guvumu (1:1), taču līdz pārtraukumam somi pēc Linusa Nīmana, Urho Vākanainena un Ārnes Talvites metieniem panāca vadību 4:1, bet otrās trešdaļas sestajā minūtē Talvite panāca jau 5:1.

Taču čehi spēja atgūties un vēl līdz otrās trešdaļas beigām pēc Filipa Čitila, Mareka Skvrnes un Ondreja Mahalas raidījumiem somu pārsvaru samazināja līdz minimumam (5:4). Savukārt, kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas mazāk par trim minūtēm Filips Zadina rezultātu izlīdzināja (5:5) un nācās spēlēt pagarinājumu.

Pagarinājuma desmitajā minūtē Santeri Virtanens tomēr nodrošināja uzvaru Somijai.

Otrajā ceturtdaļfināla spēlē nūjas krustoja Kanāda un Zviedria. Abas komandas līdzīgām sekmēm cīnījās grupas turnīrā, kanādieši izcīnīja trīs uzvaras, kas deva otro vietu A grupā, savukārt zviedri ar diviem panākumiem bija trešie B grupā.

Rezultāts tika atklāts pirmās trešdaļas izskaņā, kad zviedrus vadībā izvirzīja Fabians Zeterlunds. Krietni rezultatīvāk cīņa ritēja spēles otrajā trešdaļā. Tās sākumā Metjū Stroums Kanāda panāca 1:1, bet trešdaļas vidū Oskars Baks un Jākubs Olofsons zviedriem nodrošināja 3:1 pārsvaru. Līdz otrās trešdaļas beigām komandas apmainījās vārtu guvumiem – uz Makenzija Entvistla vārtu guvumu zviedri atbildēja ar Rikarda Huga precīzu metienu (2:4). Trešās trešdaļas pirmajā pusē Zviedrija pēc Olofsona un Erika Branstrēma metieniem panāca 3:6. Sešas minutes pirms pamatlaika beigām Maksims Komtoiss Kanādai vienus vārtus atguva un drīz kanādieši nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Taču Isaks Lindestrēms raidīja ripu tukšajos vārtos, panākot 3:7 un nodrošinot zviedriem vietu pusfinālā.

Pasaules U-18 čempionāts

Ceturtdaļfināls

DuelisRezultātsSērijā
Somija - Čehija6-5 P (4:11:30:11:0)
Kanāda – Zviedrija3:7 (0:12:31:3)

Izmantotie resursi:
en - 2017 IIHF Ice Hockey U18 World...

  +2 [+] [-]

, 2017-04-20 22:16, pirms 7 gadiem
Zviedri kanādiešus noslānija!
Kā pelavu maisus!
Jo interesantāk!

     [+] [-]

, 2017-04-20 22:37, pirms 7 gadiem
Kārtīgs vārtu birums