Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Kazahstāna turpina perfekti, mājiniekiem poļiem pirmā uzvara

Kazahstāna turpina perfekti, mājiniekiem poļiem pirmā uzvara
Artēmijs Lakiza
Foto: wmia2015.iihf.com

Polijas pilsētā Krakovā turpinās Pasaules čempionāts hokejā 1. divīzijas A grupā. Šodien tika aizvadītas otrās kārtas spēles, otro pārliecinošo uzvaru izcīnot Kazahstānas izlasei, kas ar 5:0 apspēlēja Ungāriju. Tikmēr pie pirmā panākuma tika mājinieki poļi, kas ar 2:0 uzveica Japānu.

Kazahstāna - Ungārija

Otrā sacensību diena sākās ar Kazahstānas un Ungārijas izlašu dueli. Kazahi dienu iepriekš izrēķinājās ar Ukrainu (5:2), bet ungāri tika galā ar japāņu pretestību (4:2). Kazahstānas hokejisti spēli sāka ļoti aktīvi, liekot mazliet vairāk kā minūtē ungāriem nopelnīt divus noraidījumus. Līdz ar to jau otrajā minūtē rezultātu atklāja Konstantīns Rudenko. Kazahi turpināja dominēt laukumā, bet rezultāts nemainījās līdz izšķirošajai otrajai trešdaļai, kurā Aleksejs Vorontsovs, Kevins Dalmens un Vadims Krasnoslobodtsevs panāca jau 4:0 Kazahstānas labā. Trešajā periodā ar precīzu metienu izcēlās Konstantīns Puškarjovs, uzstādot gala rezultātu - 5:0. Līdz ar to Kazahstāna nostiprinājusies turnīra tabulas augšgalā.

Kazahstāna - Ungārija 5:0 (1:0, 3:0, 1:0)

Vārti: 01:43 Rudenko (Savčenko, Dalmens) 1:0, 25:50 Vorontsovs (Panšins, Litviņenko) 2:0, 32:12 Dalmens (Krasnoslobodtsevs, Žailauovs) 3:0, 35:36 Krasnoslobodtsevs (Rimarevs, Žailauovs) 4:0, 48:06 Puškarjovs (Žailauovs) 5:0.
Metieni: 22-12
Vārtsargi: Pāvels Poljektovs - Bence Balzis

Itālija - Ukraina

Vieni no turnīra galvenajiem favorītiem, Itālijas hokejisti, vakar ar lielām grūtībām spēja uzveikt mājiniekus poļus (2:1). Arī šodien pret Ukrainu viņi bija favorītu lomā, bet atkal nespēja parādīt to pārliecinošāko sniegumu. Pirmajā periodā cīņa bija salīdzinoši līdzīga, bet otrā perioda piektajā minūtē skaitliskajā vairākumā ļoti labu metienu veica Brians Inakaks, atklājot mača rezultātu. Itāļi noturējās vadībā tikai divas minūtes, kad pēc ātrā pretuzbrukuma vārtus guva Viktors Zaharovs (1:1). Perioda turpinājumā abas komandas vairākkārt varēja spēlēt vairākumā, bet rezultāts nemainījās.

Trešajā periodā ukraiņi uzbruka ar lielu pārliecību, kas Itālijas komandai radīja satraukumu. Atsevišķās epizodēs vienīgais Itālijas izlases glābējs bija vārtsargs Andreas Bernards. Itālijas hokejisti uzbrukumā spēlēja diezgan primitīvi, pie pirmās izdevības metot pa vārtiem, kas Eduardam Zaharčenko lielas problēmas neradīja. Ukraiņi sāka vairāk domāt par savu vārtu drošību, kā rezultātā vārti pamatlaikā vairs netika gūti, un sekoja pagarinājums. Tas noslēdzās jau pirmajā minūtē, kad pretinieku zonā ieslidoja Marko Insams un veica metienu, kuru sev priekšā atsita Zaharčenko. Pirmais pie ripas bija pats Insams, raidot to vārtos. Sākumā tiesnešiem likās, ka ripa trāpījusi pa vārtu stabu, bet pēc atkārtojuma noskatīšanās viss bija skaidrs - 2:1 Itālijas uzvara.

Itālija - Ukraina 2:1P(0:0, 1:1, 0:0)

Vārti: 24:26 Inakaks (Marčetti, Insams) 1:0, 26:25 Zaharovs (Bondarevs, Pobjedonostsevs) 1:1, 60:16 Insams (Eggers, Bernards) 2:1.
Metieni: 33-19
Vārtsargi: Andreas Bernards - Eduards Zaharčenko

Japāna - Polija

Dienas noslēdzošajā spēlē mājinieki poļi centās tikt pie pirmā panākuma pret Japānas hokejistiem, kuri pirms gada bija ļoti tuvu tam, lai šogad Čehijā cīnītos ar spēcīgākajām pasaules hokeja izlasēm. Pirmā perioda pirmajā pusē laukumā dominēja Japānas hokejisti, tiekot arī pie labām vārtu gūšanas iespējām un regulāri spējot nostiprināties Polijas aizsardzības zonā uz ilgāku laiku. Labākā no iespējām bija Šuhei Kudži, kurš nespēja noslēgt ātro pretuzbrukumu. Poļi vairāk gaidīja pretinieku kļūdas, bet tā īsti nespēja izveidot kādu nopietnu pretuzbrukumu. Rezultātu pirmajā periodā nespēja atklāt arī japāņi.

Otro periodu krietni aktīvāk iesāka Polijas hokejisti, iespiežot pretiniekus to aizsardzības zonā. Cīņa gan vairāk norisinājās pie laukuma apmalēm. Japānas izlasei uz brīdi izdevās pārņemt iniciatīvu, bet perioda vidū poļi atguva spēles grožus savās rokās. Japānas izlase bija spiesta spēlēt no aizsardzības un vienā no pretuzbrukumiem ļoti tuvu vārtu guvumam bija Go Tanaka, bet nonācis principā viens pret vienu ar vārtsargu nespēja raidīt ripu vārtos. Drīz pēc tam sekoja Japānas vairākums, pie vēl vienas iespējas tiekot Go Tanakam, bet atbildi pretuzbrukumā sniedza Gržegoržs Pašuts, tiesa arī šajā situācijā pārākam esot vārtsargam.

Rezultāts beidzot tika atklāts trešā perioda trešajā minūtē, kad poļi lieliski izspēlēja skaitlisko vairākumu, ripu vārtu tīklā no to priekšas raidot Tomašam Malasinskim. Uzreiz pēc tam poļiem bija vēl viena lieliska vārtu gūšanas iespēja, bet šoreiz ripa neatrada ceļu vārtos. Poļi neapstājās un turpināja dominēt laukumā. Centieni gūt vēl kādus vārtus nesa panākumus perioda vidū, kad ar rikošeta palīdzību ripu vārtos raidīja Marcins Kolužs, dubultojot mājinieku pārsvaru. Tuvojoties mača izskaņai, mājiniekiem bija vēl viena lieliska iespēja gūt vārtus, bet Jutaka Fukufudži glāba savu komandu. Līdz ar to Polijas izlase svinēja pirmo uzvaru čempionātā ar rezultātu 2:0.

Japāna - Polija 0:2 (0:0, 0:0, 0:2)

Vārti: 42:42 Malasinskis (Zapala, Kolužs) 0:1, 50:32 Kolužs (Rompkovskis, Kalinovskis) 0:2.
Metieni: 26-21
Vārtsargi: Jutaka Fukufudži - Przemislavs Odrobņijs

PČ 1. divīzija, A grupa

VKomandaSU-UP-ZP-ZVārtiP
1.Kazahstāna22-0-0-010:26
2.Itālija21-1-0-04:25
3.Polija21-0-0-13:23
4.Ungārija21-0-0-14:73
5.Ukraina20-0-1-13:71
6.Japāna20-0-0-22:60

Izmantotie resursi:
en - WMIA - International Ice Hockey Federation...


, 2015-04-20 23:13, pirms 9 gadiem
Kāds matjuks bez pauzēm polijas soliņa , laikam kliedz ka nenormāls Kirils Korenkovs.
, 2015-04-20 23:14, pirms 9 gadiem
Polija malači , veiksme ari stāvēja klāt un vārtusargs arī labs. Veiksmi tālāk.
, 2015-04-20 23:25, pirms 9 gadiem
kazahi bez Dalmena būtu NULLE
, 2015-04-20 23:36, pirms 9 gadiem
Juu, Polija labi pielikusi hokeja, uz ieklusanu elite protams nav ko sapnot, bet notureties PČ 1. divīzija, A grupa vajadzetu.
Redzejis esmu visas speles, vajako iespaidu pagaidam atstaj Ukraina, specigaka pati par sevi Kazahstana, kam tikt elite nevajadzetu but problema, par otro vietu gan varetu but cina, kaut gan, ja nakosa spele uzvar Italija (Italy vs Hungary) tad praktiski ari bus zinama otra vieta, ja ungari tav vel ir vairaki varianti.
, 2015-04-20 23:41, pirms 9 gadiem
kurmiic rakstīja: kazahi bez Dalmena būtu NULLE
kāpēc nu tik strikti? Vājāki - jā, bet priekš 1.divīzijas ir ok ...
, 2015-04-20 23:59, pirms 9 gadiem
Itālijai arī nav ko darīt ar tādu spēli elitē. Laikam drīz paliek tikai 17 izlases, kuri var nodemonstrēt labu sniegumu.
, 2015-04-21 00:10, pirms 9 gadiem
Ļoti laba spēle Polija vs Japāna!
, 2015-04-21 00:15, pirms 9 gadiem
Frisk rakstīja: Itālijai arī nav ko darīt ar tādu spēli elitē. Laikam drīz paliek tikai 17 izlases, kuri var nodemonstrēt labu sniegumu.
Drusku komplicētāka tā lieta! Izcils, teicams, labs, viduvējs sniegums. Uzskatīsim, ka starp 17 slikta nav! Katrs individuāli var salikt pa plauktiem censoņus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-04-21 11:15, pirms 9 gadiem
Frisk rakstīja: Itālijai arī nav ko darīt ar tādu spēli elitē. Laikam drīz paliek tikai 17 izlases, kuri var nodemonstrēt labu sniegumu.
Domaju ir pienacis laiks ieklausities dazas top 8 hokeja valstis, kas labprat veletos samazinat elites komandu skaitu. Es ari labprat redzetu 14 elites komandas, jo nav vajadzigs sads skaits vidusmeru komandu, ka ari tagad 1. divizijas A grupa paktiski nav reala cina par ieklusanu elite, 99% tas ir tas pasas 2 komandas kuras iepriekseja gada izkrit un ta jau ir kops izveidoja 16 komandu eliti, nebutu slikti, ja butu vismaz 4 lidzvertigas komandas, kur notiktu tiesam siva cina par tiksanu uz augsu.
, 2015-04-21 11:35, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Domaju ir pienacis laiks ieklausities dazas top 8 hokeja valstis, kas labprat veletos samazinat elites komandu skaitu. Es ari labprat redzetu 14 elites komandas, jo nav vajadzigs sads skaits vidusmeru komandu, ka ari tagad 1. divizijas A grupa paktiski nav reala cina par ieklusanu elite, 99% tas ir tas pasas 2 komandas kuras iepriekseja gada izkrit un ta jau ir kops izveidoja 16 komandu eliti, nebutu slikti, ja butu vismaz 4 lidzvertigas komandas, kur notiktu tiesam siva cina par tiksanu uz augsu.
nu nezinu - šobrīd galīgi neizskatās, ka itāļiem tikšana atpakaļ uz Eliti būs pastaiga... pagaidām ļoti nepārliecinoši.
Un otrs - tieši regulāra spēlēšana Elitē pacēla Francijas un arī Slovēnijas izlašu līmeni. Tāpat arī Norvēģijas, Dānijas...
, 2015-04-21 12:12, pirms 9 gadiem
Nedomaju, ka tas 7 speles elite tur ipasi pacel komandu limeni, drizak tas saistits ar limenu celsanos vietejos cempionatos (Slovenijas gadijuma praktiski saplusana ar INL/EBEL) un jaunatnes atistibas programmu. Spelesana elite var tikai popularizet so sporta veidu.
Italija tur tev taisniba, ja vini nepanems kanadas italus, tad tuvakie sekotaji pec daziem gadiem vairs viniem nelaus ieklut elite, tacu tas nedaudz apgaz teikto, ka regulara spelesa elite pacel komandas limeni.
, 2015-04-21 12:24, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Nedomaju, ka tas 7 speles elite tur ipasi pacel komandu limeni, drizak tas saistits ar limenu celsanos vietejos cempionatos (Slovenijas gadijuma praktiski saplusana ar INL/EBEL) un jaunatnes atistibas programmu. Spelesana elite var tikai popularizet so sporta veidu.
Italija tur tev taisniba, ja vini nepanems kanadas italus, tad tuvakie sekotaji pec daziem gadiem vairs viniem nelaus ieklut elite, tacu tas nedaudz apgaz teikto, ka regulara spelesa elite pacel komandas limeni.
vienā gadā 7 spēles, 2 gados 14, 3- 21 spēle ut.t. Kopā tas tomēr daudz dod. Arī pārējās izlašu pauzēs - jo augstāk esi IIHF rangā, jo stiprāki pretinieki arī tajās spēlēs. Piemēram, vai tie franči, kas tagad spēlē Eiropas TOP līgu klubos, tur būtu nonākuši, ja nebūtu spēlējuši PČ? Tāpat slovēņi.
Itālija ir atsevišķs stāsts - hokeja ziņā mēs nevaram runāt par Itāliju bet gan tikai par Dienvidtiroli (kur iedzīvotāju skaits ir mazāks pat kā Slovēnijā). Maz resursu (atšķirībā, piemēram, no Francijas - kur klubi ir praktiski visās lielākajās pilsētās).

Vietējo čempionātu līmenis vēl nebūt negarantē izlases panākumus. Reku, DEL ir viena no Eiropas TOP līgām, bet vai Vāciju varam saukt par pretendentiem uz PČ medaļām? Lielbritānijā līga nebūt nav vājāka kā Francijā, piemēram, bet kur ir britu izlase šobrīd?
, 2015-04-21 12:50, pirms 9 gadiem
Protams ka tev sava zina taisniba, bet to noraksti tikai uz izlasu spelem elite noteikti nevar.
Par pieminetiem DEL un EIHL ari cits stats, vaciesi dzivo sava iedomu pasaulite, nav jau viniem tas cempis dzizi augstaka limeni par Austrijas, ir augstaks, bet nejau ka tas visur tiek pasniegta un kultivets. EIHL tur del limena noturesanas lidz apsurdasm daudz legionaru, kur gan driz 2/3 komandas sastada arzemnieki, rezultatu redzam, ka nespej pat no PČ 1. divizija, B grupa tik ara.
, 2015-04-21 12:58, pirms 9 gadiem
Zombijs rakstīja: Protams ka tev sava zina taisniba, bet to noraksti tikai uz izlasu spelem elite noteikti nevar.
Par pieminetiem DEL un EIHL ari cits stats, vaciesi dzivo sava iedomu pasaulite, nav jau viniem tas cempis dzizi augstaka limeni par Austrijas, ir augstaks, bet nejau ka tas visur tiek pasniegta un kultivets. EIHL tur del limena noturesanas lidz apsurdasm daudz legionaru, kur gan driz 2/3 komandas sastada arzemnieki, rezultatu redzam, ka nespej pat no PČ 1. divizija, B grupa tik ara.
DEL jau ar leģionāriem ir stipri analoģiska situācija. Leģionāru kvota - 10 spēlētāji komandā. Tās ir praktiski pirmās 2 maiņas. Ne velti, tikai kanādieši vien DEL ir ~80...
, 2015-04-21 13:48, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: nu nezinu - šobrīd galīgi neizskatās, ka itāļiem tikšana atpakaļ uz Eliti būs pastaiga... pagaidām ļoti nepārliecinoši.
Un otrs - tieši regulāra spēlēšana Elitē pacēla Francijas un arī Slovēnijas izlašu līmeni. Tāpat arī Norvēģijas, Dānijas...
Itāļi var neatgriezties elitē ne tāpēc ka Ungārija, Polija vai Ukraina paaugstināja savu līmeni, bet tāpēc ka pašiem līmenis krīt. Drīz arī kazahiem varētu būt problēmas šobrīd viņiem ir vēca paaudze, bet pēc 3-5 gadiem arī viņiem izskatās līmenis būs vājāk nekā šobrīd, jo nav jauno talantu.
, 2015-04-21 14:11, pirms 9 gadiem
Frisk rakstīja: Itāļi var neatgriezties elitē ne tāpēc ka Ungārija, Polija vai Ukraina paaugstināja savu līmeni, bet tāpēc ka pašiem līmenis krīt. Drīz arī kazahiem varētu būt problēmas šobrīd viņiem ir vēca paaudze, bet pēc 3-5 gadiem arī viņiem izskatās līmenis būs vājāk nekā šobrīd, jo nav jauno talantu.
Itāļiem tas līmenis vienmēr ir bijis augstāks uz naturalizēto rēķina - tagad izlasē mazāk naturalizētu, zemāks līmenis. Naturalizēs citus - atkal līmenis pacelsies. Kazahi droši vien to pašu darīs.
, 2015-04-21 14:30, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Itāļiem tas līmenis vienmēr ir bijis augstāks uz naturalizēto rēķina - tagad izlasē mazāk naturalizētu, zemāks līmenis. Naturalizēs citus - atkal līmenis pacelsies. Kazahi droši vien to pašu darīs.
Itāļiem arī šajā izlasē ir naturalizēti. Kazahi izmanto pedējos gados naturalizētos spēlētājus.
, 2015-04-21 14:52, pirms 9 gadiem
Frisk rakstīja: Itāļiem arī šajā izlasē ir naturalizēti. Kazahi izmanto pedējos gados naturalizētos spēlētājus.
šogad itāļiem tikai 4 naturalizētie izlasē - iepriekš ir bija arī 10 un vairāk. Ja netiks Elitē, atkal naturalizēs.
Kazahiem nav problēmu pēc gada vēl kādus naturalizēt.
, 2015-04-21 15:07, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: šogad itāļiem tikai 4 naturalizētie izlasē - iepriekš ir bija arī 10 un vairāk. Ja netiks Elitē, atkal naturalizēs.
Kazahiem nav problēmu pēc gada vēl kādus naturalizēt.
Visi domā, ka naturalizēt ir ļoti viegli.
, 2015-04-21 15:11, pirms 9 gadiem
Frisk rakstīja: Visi domā, ka naturalizēt ir ļoti viegli.
2 sezonas valsts klubā (ja iepriekš nav spēlējis citā izlasē, pretējā gadījumā 4), spēlētāja piekrišana, valsts pozitīva nostāja šādos jautājumos (kas Itālijas un Kazahstānas gadījumos ir parasta formalitāte) un lieta darīta.
, 2015-04-21 15:30, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: 2 sezonas valsts klubā (ja iepriekš nav spēlējis citā izlasē, pretējā gadījumā 4), spēlētāja piekrišana, valsts pozitīva nostāja šādos jautājumos (kas Itālijas un Kazahstānas gadījumos ir parasta formalitāte) un lieta darīta.
Labi, itaļiem nebija ta ka visu laiku ir 10 naturalizēti spēlētāji. Bet pēc Jūsa formūla, izskatās ka visi var piekrist naturalizēties. Tāda paša Barisa spēlē ne tik jaunie kanādijas džeki. Bočenskim jau 33 gadi, Dalmanam 34.
, 2015-04-21 16:34, pirms 9 gadiem
Frisk rakstīja: Labi, itaļiem nebija ta ka visu laiku ir 10 naturalizēti spēlētāji. Bet pēc Jūsa formūla, izskatās ka visi var piekrist naturalizēties. Tāda paša Barisa spēlē ne tik jaunie kanādijas džeki. Bočenskim jau 33 gadi, Dalmanam 34.
Itāļiem iepriekš ir bijis arī vairāk par 10 naturalizēto vienā PČ.
Kazahi mierīgi var naturalizēt (un to viņi arī dara) labākos no savām VHL komandām.
Paskaties, cik naturalizēto kazahiem ir šobrīd izlasē!
, 2015-04-21 17:10, pirms 9 gadiem
Abrags rakstīja: Itāļiem iepriekš ir bijis arī vairāk par 10 naturalizēto vienā PČ.
Kazahi mierīgi var naturalizēt (un to viņi arī dara) labākos no savām VHL komandām.
Paskaties, cik naturalizēto kazahiem ir šobrīd izlasē!
VHL nav tāds līmenis ar kuru viņi var pretendēt piemēram uz OS.
, 2015-04-21 17:34, pirms 9 gadiem
Frisk rakstīja: VHL nav tāds līmenis ar kuru viņi var pretendēt piemēram uz OS.
priekš 3.-4. maiņas ir oK. Bez tam, labākie tāpat pēc tam nonāk Astanā
, 2015-04-23 20:12, pirms 9 gadiem
Kas notiek ar Ukrainas hokeju? Galīgi švaki spēlē.
, 2015-04-23 20:14, pirms 9 gadiem
Kas notiek ar Ukrainas valsts vienību hokejā? Galīgi švaki ir palikuši.
4

Klausītava | Devītnieks: Kauslis no naktskluba, Skudras bļaušana ausī. Renārs Krastenbergs

Bērnības mīļākais ēdiens – makaroni ar sieru un kečupu. 17 stundas autobusā cauri Amerikai. Treneris, pie kura negribējās iet uz halli – atkal vajadzēs klausīties lamāšanu. Komanda, kas padevās. Kauslis, kurš ieradās ar miskastes maisu rokās. Hokeja podkāsts Devītnieks apaļajā izlaidumā ciemos aicināja Latvijas izlases hokejistu, kurš piedalījies Pekinas olimpiskajās spēlēs un trīs pasaules čempionātos – uzbrucējs Renārs Krastenbergs.Paldies par atbalstu Venden, EHR, Balcia apdrošināšana
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
6

2023. gada PČ vērtīgākais spēlētājs Šilovs svētdien varētu sargāt ''Canucks'' vārtus

2023. gada pasaules hokeja čempionāta vērtīgākais spēlētājs Artūrs Šilovs svētdien potenciāli varētu stāties Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras ''Canucks'' vārtos mačā pret Anaheimas ''Ducks''.
"Skellefteå" hokejisti. Foto: Skellefteå AIK

Zviedrijas līgas pusfinālā arī Dzierkala "Skellefteå", Batņas "Jukurit" iekrampējas sērijā

Zviedrijas hokeja līgas (SHL) pusfinālu sasniedza "Skellefteå", ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā cīņā izbraukumā ar 2:0 pieveicot "Linköping".