Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Čempionu hokejā līgā zināmas jau trīs pusfinālistes

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Čempionu hokejā līgā zināmas jau trīs pusfinālistes
"Metallurg" hokejisti
Foto: ITAR-TASS

Šovakar Čempionu hokeja līgā tika aizvadītas četras piektās kārtas spēles. Pēc šīm spēlēm jau ir zināmas trīs no četrām pusfinālistēm. Neskaitot "Salavat Yulaev", pusfinālam kvalificējušās arī "Metallurg" un Espo "Blues".

"Metallurg", uzvarot "Karpat", nodrošina sev vietu pusfinālā

Gluži ar pretēju noskaņojumu šovakar laukumā devās divas A grupas komandas – “Metallurg” un “Karpat”. Ja “Karpat” hokejistiem šī spēle neko vairs nenozīmēja, tad “Metallurg”, uzvarot šodien, varēja sev nodrošināt vietu pusfinālā. Tieši Magņitogorskas hokejisti mača sākumā arī izskatījās vairāk motivēti, bet ar vārtu gūšanu viņiem negāja pārāk labi. Otrajā trešdaļā mājinieki vēl vairāk palielināja spiedienu uz pretinieku vārtiem, tas vainagojās ar veseliem diviem vārtu guvumiem – 2:0. Jau pašā pēdējās trešdaļas sākumā somu kluba hokejisti, realizējot vairākumu, vienus vārtus atguva. Arī turpinājumā somiem bija iespēja panākt izlīdzinājumu, taču neilgi pirms mača beigām Rolineks krievu kluba labā guva vārtus, kas arī pielika punktu šai spēlei – 3:1. “Metallurg” sev nodrošinājuši pirmo vietu, bet “Karpat” hokejisti paliks pēdējie.

"Blues" iznīcina intrigu B grupā

Vissarežģītākā situācija no visām grupām bija izveidojusies B grupā, jo tajā visas komandas vismaz teorētiski pretendēja uz vietu pusfinālā, tādēļ šodienas spēlei starp Espo “Blues” un “Bern” hokejistiem bija liela nozīme. Veiksmīgi spēli uzsāka Bernes hokejisti, kuri jau pirmajā minūtē izvirzījās vadībā, taču tad iniciatīvu pārņēma somi, kuri līdz pirmā perioda izskaņai izvirzījās vadībā ar 2:1. Spēles turpinājums bija diezgan garlaicīgs, abas komandas pa pretinieku vārtiem meta diezgan maz, tādēļ spēle ar šādu rezultātu arī noslēdzās. “Blues” hokejistiem šī uzvara garantējusi vietu pusfinālā, bet Bernes hokejisti, visticamāk, paliks pēdējā vietā šajā grupā.

"Slovan" atriebjas "Mountfield"

C grupā viss bija skaidrs jau pirms tam, jo jau iepriekšējā kārtā sev vietu pusfinālā bija nodrošinājuši “Salavat Yulaev” hokejisti. Šodienas spēlei starp “Slovan” un “Mountfield” bija tikai principiāla nozīme. Pirmajā abu komandu spēlē ar 5:2 uzvarēja “Mountfield”, bet šodienas spēlē jau pēc pirmās trešdaļas ar 3:0 vadībā bija “Slovan”. Trešajā trešdaļā desmit minūšu laikā “Mountfield” spēja gūt trīs vārtus pēc kārtas, izlīdzinot rezultātu, taču beigās pārāki tomēr bija “Slovan”, uzvarot ar 5:3.

"Lions" uzvar Cīrihē, saglabājot izredzes ieņemt pirmo vietu grupā

Lieliska iespēja šovakar nodrošināt sev vietu pusfinālā bija Prāgas “Slavia” hokejistiem, kuri bija jācer, ka zviedru “Linkopings” spēs izcīnīt uzvaru pār Cīrihes lauvām. Spēle Cīrihē izvērtās patiešām spraiga un līdzīga, taču pēc neizšķirta pirmajā trešdaļā, otrās trešdaļas izskaņā un trešās sākumā šveicieši ieguva divu vārtu pārsvaru, kas vēlāk izrādījās arī liktenīgs, jo “Linkopings” spēja atgūt tikai vienus vārtus, zaudējot beigās ar 3:4. Jāsaka, ka tieši zviedru kluba sliktais sniegums ir viens no vislielākajiem pārsteigumiem šajā turnīrā, jo tam neizdevās iegūt nevienu punktu. Pirmās vietas liktenis šajā grupā izšķirsies mačā starp Prāgas “Slavia” un Cīrihes “Lions”.

Čempionu līgas reglaments

Turnīrā kopā piedalās 12 komandas, kuras sadalītas četrās apakšgrupās, katrā no tām spēlē trīs komandas. Katra komanda aizvada četras spēles, tiekoties katra ar katru divas reizes – vienreiz izbraukumā un vienreiz savā laukumā. Katras apakšgrupas uzvarētāja kvalificēsies pusfinālam, kur tā aizvadīs vēl vienu spēli izbraukumā un vienu savā laukumā. Uzvarētājs divu spēļu summā kvalificēsies finālam, kur atkal tiks aizvadītas divas spēles gan savā laukumā, gan izbraukumā. Lai arī šķiet, ka kopumā komandām ir jāaizvada salīdzinoši mazs daudzums spēļu, taču turnīrs ir diezgan izstiepts, tādēļ to patiešām varētu nodēvēt par līgu.

5. kārtas rezultāti (19. novembris)

Metallurg - Karpat (A grupa)3:1 (0:02:01:1)
Espoo Blues - Bern (B grupa)2:1 (2:10:00:0)
Slovan - Mountfield (C grupa)5:3 (3:00:02:3)
Lions - Linkopings (D grupa)4:3 (1:12:11:1)

A grupa

Komanda SpēlesPunkti
Metallurg Magnitogorsk39
Eisbaren Berlin35
Karpat Oulu41

B grupa

KomandaSpēlesPunkti
Espoo Blues39
HV71 Jonkoping33
SC Bern43

C grupa

KomandaSpēlesPunkti
Salavat Yulaev Ufa39
HC Mountfield43
Slovan Bratislava33

D grupa

KomandaSpēlesPunkti
Slavia Prague38
ZSC Lions Zurich37
Linkopings HC40

Izmantotie resursi:
championshockeyleague.com

     [+] [-]

, 2008-11-20 15:26, pirms 15 gadiem
Pamatīgi pārsteidz zviedru klubu vājais sniegums čempionu līgā svukārt Čehijas čempionvienības sniegums ir ļoti labs. Visticamāk otrais pusfināla pāris būs Blues-Slavia, bet katrā ziņā intriga pēdējai kārtai starp Lions un Slavia vēl ir saglabājusies.

     [+] [-]

, 2008-11-20 17:45, pirms 15 gadiem
Nu abas Zviedrijas komandas šogad savā čempionātā ir lejasdaļā.
Laikam finālā tiksies krievu komandas

     [+] [-]

, 2008-11-20 20:22, pirms 15 gadiem
Abas krievu komandas tiksies pusfinālā.

     [+] [-]

, 2008-11-20 20:27, pirms 15 gadiem
Un kur Tu rāvi, ka lejasdaļā? Linčepinga ir stabili pirmajā vietā!