Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

CAS atceļ Zviedrijas U20 hokeja treneru diskvalifikāciju par uzvedību medaļu ceremonijā

CAS atceļ Zviedrijas U20 hokeja treneru diskvalifikāciju par uzvedību medaļu ceremonijā
Zviedrijas U20 izlases galvenais treneris Tomass Montens pasaules čempionātā. Foto: HHOF-IIHF Images

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) atcēlusi Zviedrijas U20 hokeja izlases treneru diskvalifikāciju par "necienīgu uzvedību" šī gada pasaules čempionāta apbalvošanas ceremonijā.

Gada ievadā Zviedrijas U20 izlase piedzīvoja zaudējumu pasaules čempionāta finālā, un komandas kapteinis Līass Andešons sudraba medaļu iemeta tribīnēs. Līdz ar to maijā Starptautiskā hokeja federācija pieņēma lēmumu viņam un vēl četriem spēlētājiem piespriest diskvalifikācijas, tomēr Andešons pat teorētiski vairs nevarētu spēlēt pasaules junioru čempionātā. Sodu saņēma arī komandas galvenais treneris Tomass Montēns, kuram tika aizliegts ieņemt amatu nākamajos trijos pasaules junioru čempionāta mačos. Savukārt divu spēļu diskvalifikāciju saņēma divi viņa palīgi. Tika norādīts, ka visi treneri novilkuši medaļas un ielikuši tās žaketes kabatā.

Tagad CAS atcēlusi diskvalifikācijas Montēnam, kā arī viņa palīgiem Nisem Landēnam un Henrikam Stidam. IIHF reglaments paredz, ka medaļām jābūt kaklā gan visas ceremonijas garumā, gan arī pēc dueļa, sniedzot intervijas. Tomēr Arbitrāžas tiesa tagad secinājusi, ka šis IIHF noteikums attiecas tikai uz finālā zaudējušās komandas laukuma spēlētājiem.

"IIHF ir vīlusies par CAS lēmumu, jo uzskata, ka treneriem un personālam ir jārāda godīgas spēles piemērs, darbojoties pēc tiem pašiem noteikumiem, kas attiecas uz spēlētājiem. Īpaši šajā gadījumā, kad medaļu valkāšana izrāda cieņu pret spēli un pretinieku," teikts IIHF paziņojumā, uzsverot, ka pašlaik jau reglaments ir papildināts un tagad šis noteikums attieksies arī uz treneriem.

Kā vēstīts, no diskvalificētajiem spēlētājiem sods praktiski attiecas tikai uz vienu. Līass Andešons ar septiņos mačos gūtajiem sešiem vārtiem bija Zviedrijas izlases labākais snaiperis un arī rezultatīvākais spēlētājs, tomēr aizsniegties līdz pasaules čempionāta zeltam viņam neizdevās. Pēc neveiksmes Andešons uzreiz pēc sudraba medaļas saņemšanas to novilka un iemeta tribīnēs. Šāds gājiens izraisīja plašu rezonansi, un Starptautiskā hokeja federācija nolēma rīkoties, tiesa, teju pusgadu pēc notikuma. Andešonam tika piespriesta četru spēļu diskvalifikācija, taču tā attiecas tikai uz 2019. gada pasaules U20 čempionātu, kurā uzbrucējs nemaz nevarētu piedalīties, jo ir pāraudzis vecumu. Divu maču diskvalifikācija tika piespriesta Akselam Junsonam, Jesperam Bokvistam, Rasmusam Dalīnam un vārtsargam Ūlem Ēriksonam-Ekam.

Arī Junsons un Bokvists nemaz nevarētu doties laukumā nākamajā pasaules čempionātā. Tādējādi cietēji ir tikai Ēriksons-Eks un Dalīns, tomēr aizsargs šogad tika izvēlēts ar pirmo numuru Nacionālās hokeja līgas draftā un jau debitējis Bufalo "Sabres" rīcībā, tāpēc diezgan droši var teikt, ka klubs viņu tāpat nelaistu uz pasaules čempionātu. Līdz ar to reāla diskvalifikācija piespriesta tikai vārtsargam, kurš turnīrā neaizvadīja nevienu sekundi.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2019...


Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
16

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
4

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
2

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.