Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

NHL darfta top numuru duelis - Ostins Metjūss vs Patriks Laine

Šonakt, 3:00, pēc Latvijas laika, tiksies divu šāgada NHL draftā visaugstāk izvēlēto spēlētāju Ostina Metjūsa (Auston Matthews) un Patrika Laines (Patrik Laine) pārstāvētās komandas.

Metjūss (Toronto Maple Leafs) tika izvēlēts 2016. gada NHL drafta pirmajā kārtā ar 1. kārtas numuru, savukārt Laine (Winnipeg Jets), ar otro. Sezonas sākums abiem izdevies veiksmīgs - Metjūsam pirmajā NHL karjeras spēlē gūstot četrus vārtus, Lainem, pieticīgāk, atzīmējoties ar vieniem vārtiem un vienu piespēli. Pārējas spēlēs gan abi punktus nav guvuši.

Ja pagājušās sezonas sākumā par galveno pretendentu uz drafta Nr. 1 neabšaubāmi tika uzskatīts Metjūss, tad pēc labi aizvadītās sezonas Somijas augstākajā līgā (Liiga) un veiksmīgā snieguma U20 Pasaules čempionātā (labākais vārtu guvējs) un Pasaules čempionātā (turnīra MVP), Laine sagādāja Toronto vadībai galvassāpes, izvēloties vienu no līdzvērtīgiem konkurentiem.

Savstarpējās spēles pagaidām priekšā ir Metjūss:

2015. gada U18 Pasaules čempionātā abi tikās fināla spēlē starp ASV un Somiju. Papildlaikā ASV paņēma zeltu, Metjūss atzīmējās ar piespēli, bet Laine palika bez punktiem un Somi otrie.

Savukārt Pasaules Kausā abi tikās grupu turnīrā, kad Ziemeļamerikas U23 izlase ar 4-1 apspēlēja Somus - Metjūsam viena piespēle, Laine bez punktiem.

Neskatoties uz to, ka sāncenši spēlē dažādās NHL konferencēs, tiek uzskatīts, ka šis varētu būt līdzvērtīgs konkurences pāris, kā Aihels - Makdēvids vai Krosbijs - Ovečkins.

Avots: AllSports.lv

     [+] [-]

, 2016-10-19 17:49, pirms 8 gadiem
Matthews saka iespaidigi, redzesim ko liks preti Laine...