Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rigas Bimbis

DINAMO FANU ATKLĀTĀ VĒSTULE KOMANDAS VADĪBAI

DINAMO FANU ATKLĀTĀ VĒSTULE KOMANDAS VADĪBAI
Tieši uz mūsu kluba eņģeļa Jura Savicka un simpātiskā Nila Ušakova saprotošo attieksmi un atbalstu ceram visvairāk.

B

Labvakar, visi mīļie!

Piedāvāju uzmanībai sagatavoto vēstules projektu, kuru nododu tautas diskusijai šeit SC foruma sadaļā.

Dārgie Rīgas Dinamo īpašnieki, Padome un komandas vadība!

„Es lūkojos savās asarās,
to dzidrumā un domāju...
Es redzu savu smeldzošo sirdi,
tās ciešanas...”

Ir rudens skaists. Kāšos putni lido uz dienvidiem, Latvju zemīti zeltītas lapas klāj... Tik mums, īsteniem Rīgas Dinamo faniem šis rudens atnesis sāpes un ciešanas. Kāpēc? Sāpēs izkliegts šis vārds. Sāpēs izkliegts jautājums. Neatbildēts...

Pirmkārt, RD fanu grupējumi izsaka visdziļāko pateicību RD Padomei par aso nosodījumu komandas darbam sezonas pirmajā daļā! Arī fanu pacietības mērs ir pilns. To apliecinājām savā protesta akcijā pie Somijas un Krievijas vēstniecībām pēc apkaunojošā zaudējuma Astanas Barys komandai.

Katra patriotiska latviešu hokeja fana vislielākais sapnis ir padomju varoņa-kosmonauta Jurija Gagarina kausa atvešana uz Rīgu. Mēs no tā neatkāpjamies. Pirms sezonas mums tika solīta cīņa par šo trofeju un mēs ar to rēķināmies. Daudzi RD fani jau ir uzrakstījuši savās darba vietās iesniegumus atvaļinājumu piešķiršanai aprīlī, saskaņojot laikus ar Krievijas čempionāta Rietumu konferences finālsērijas laiku un arī lielās finālsērijas laiku. Liela daļa jau ir saņēmuši darba vietas apstiprinājumu. Šaubos, ka ir kaut viens Dinamo fans, kurš šogad samierināsies ar Gagarina kausa neiegūšanu. Neiekļūšana Gagarina kausa finālā nozīmētu masveida protesta gājienus, bada streikus. Par trakākām lietām nemaz negribētos domāt.

Ja par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs neviens Dinamo līdzjutējs šobrīd nesatraucās, tad jautājums par kausa iegūšanu ir sācis kļūt aktuāls. Vai ar šādu spēli to spēsim? Viedokļi dalās. Taču arī tā jau ir zīme. Vēl septembra sākumā par triumfu pavasarī mūsu vidū neviens nešaubījās. Šobrīd, saskaņā ar iekšējām aptaujām, gandrīz puse (43%) fanu apgalvo, ka nav droši par Gagarina kausa iegūšanu.

Iespējams, somu viltīgā lapsa šobrīd spēlē paslēpes un mēģina iemidzināt pretiniekus. Jā, arī šādas stratēģijas iespējamību savās sapulcēs esam izskatījuši. Uzskatām, ka tā ir laba stratēģija, tomēr tādā gadījumā par to vajadzētu informēt vismaz uzticamākos fanu kustības vadītājus, lai neradītu liekus pārdzīvojumus.

Ja nu gadījumā tomēr šobrīd nenotiek mērķtiecīga pretinieku iemidzināšana, laiks ķerties pie darbiem situācijas uzlabosanai. Protams, pašreizējais RD sastāvs ir ļoti spēcīgs- tās sastāvā ir virkne spēlētāju ar NHL pieredzi, kā arī stabilas PČ A grupas dalībnieces Latvijas izlases spēlētāji, Telkvists ir bijis Zviedrijas izlases vārtsargs. Taču uzskatām, ka tomēr komandai ir vajdzīgs zināms pastiprinājums, lai nomierinātu sakarsušos līdzjutēju prātus.

Vakardienas sapulcē fanu kopu ekspertu darba grupas izskatīja dažādus kandidātus, kurus varētu piesaistīt mūsu komandai. Pēc ilgstosām debatēm un analīzes, palikam pie trijiem spēlētājiem.

Stīvens Stamkoss. Stīvens (Tampabejas Lightning) spēlē modernu, mūsdienīgu hokeju un būtu gatavs Dinamo līmenim bez visniecīgākajām šaubām. Redzam viņu kā centru kopā ar Gintu Meiju un Andri Džeriņu. Stīvens ir meistarīgs, tomēr jauns (22) spēlētājs, tāpēc Andra un Ginta pieredze šaja maiņā ir nepieciešama.

Ēriks Štāls. Karolīnas kapteiņa pieredze NHL varētu izrādīties gana noderīga komandai. Saprotams, ka Ērika forma šobrīd nav optimālā. Tomēr pieredze Dinamo pietrūkst. Redzam viņa vietu Jāņa Sprukta aizstāšanai spēlei nevienādos sastāvos mazākumā.

Visubeidzot, Džeroms Iginla. Daudzi mūsu vidū uzskatīja, ka viņš nav Dinamo līmenim atbilstošs. Pētījām šī spēlētāja video ierakstus un tomēr sliecamies vairāk uz to, ka var būt izmantojams. 32 vārti pagājušajā sezonā NHL regulārajās spēlēs tomēr ir zināms rādītājs.

Sakotnēji bija doma arī par brāļiem Sedīniem, kuri jau vairākkārt izteikušies par vēlmi baudīt Arēna Rīga fantastisko atmosfēru ikdienā. Mūsu eksperti arī ar brāļiem sazinājās. Vienošanās gandrīz tika panākta, tomēr gala beigās mums nācās puišiem uzteikt iespēju, jo viņi atklāja, ka, beidzoties NHL lokautam, viņi vēlēšoties atgriezties Vankūverā. Uz tādu variantu, mēs, protams, nevaram parakstīties. Kā saka, katra paša izvēle. Lieta nav spiesta.

Tāds ir mūsu piedāvājums. Protams, RD fani nav tikai sapņotāji. Saprotam, ka ikvienai darbībai ir jābūt reālam segumam. Šinī gadījuma runa ir par naudu. Protams, te ir nepieciešams līdzdalības princips. Novērtējot līdzšinējo nesavtīgo Krievijas puses un mūsu altruistu ieguldījumu komandas finansēšanā, RD fanu grupējumu konsīlijs ir vienojies par sekojošām darbībām jaunu resursu atrašanai komandas finansējuma vajadzībām:

1. Veicām RD fanu iekšējo aptauju un konstatējām, ka 88% no aptaujāto kopuma (2332 vienības) ir gatavas gāzes tarifa palielinājumam par 10 santīmiem kubikmetrā. Ņemot vērā lielo aptaujāto skaitu, mūsu statistikas ekspertu grupa sniedza atzinumu, ka šo aptauju iespējams attiecināt uz ģenerālo kopu- visu Latvijas tautu. Tātad esam gatavi gāzes tarifa paaugstināšanai par 10s kubikmetrā.

2. Visu atlikuso sezonu fanu sektorā esam gatavi izklāt Rīgas karogu, tādējādi sakot paldies Nilam Ušakovam un viņa līdzgaitniekiem par nesavtīgo atbalstu mūsu pilsētas komandai.

3. Garantējam 1200 balsis Saskaņas Centram pašvaldību vēlēšanās. Diskusija mūsu vidū gan izraisījās par plusiņu un mīnusiņu vilkšanu konkrētām personalijām. Tomēr šo lietu mēs varētu izdiskutēt ieinteresēto pušu klātienes tikšanās reizē Rīgas Domē vai Skanstes ielā „Itera-Latvija” biroja.
Kā redzat, mēs neesam tikai „dziedošie revolucionāri” un „mutes dzesētāji”. Piedāvājam reālus darbus un reālu palīdzību naudas iegūšanā kluba vajadzībām.

Gaidīsim Jūsu atbildi!

Seko fanu grupējumu vadītāju paraksti

Ar cieņu, projektu sagatavoja

Bimbambols (Sporta eksperts)
(sekojiet jaunumiem arī manā Twitter profilā)


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-19 12:59, pirms 12 gadiem
BEidzot , kas notiek )
, 2012-10-19 12:59, pirms 12 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: Gaidām viedokli!
Komentāri lieki.
, 2012-10-19 13:01, pirms 12 gadiem
Kāpēc Lielais Galds vairāk nedalās prognozēs ar tautu?
, 2012-10-19 13:03, pirms 12 gadiem
Kā viens no diskusiju dalībniekiem varu izteikt savu- subjektīvo viedokli. No minētajiem leģionāriem pirmām kārtām noteikti jāskatās Ērika Stāla virzienā, jo viņš ir ne vien diezgan meistarīgs centra uzbrucējs, bet arī labs līderis. Ar laiku redzu viņu izkonkurējam Galviņu cīņā par komandas kapteiņa statusu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-19 13:10, pirms 12 gadiem
Kāds sakars Ušakovam ar Dinamo kāds man paskaidro
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-19 13:14, pirms 12 gadiem
Latvijas tauta nebūs par gāzes cenu celšanu šitāda statistika nekam neder
, 2012-10-19 13:16, pirms 12 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: 1. Apskaties bildi!
2. Kurā čempionātā Dinamo spēlē?
3. Kāpēc mums šogad sektorā ir Rīgas karogs?
4. Kurš sporta veids ir Rīgas Domes prioritāte?
Dinamo mājas lapā Ušakovs ne pie vadības ne pie akcionāriem neparādās, un Rīgas dome pie sponsoriem arī.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-19 13:17, pirms 12 gadiem
Ideju un vēstuli atbalstu, papildus:
1. Arēnu varētu pārdēvēt par Rīgas Saskaņas Centru un nokrāsot zili-baltā krāsā.
2. Gāzi nepieciešamības gadījumā droši pacelt pat virs 10s. kubikmetrā, jo pārliecinājos, ka ģenerālā kopa to droši atbalstītu.
3. Grecki varētu mēģināt sarunāt vismaz uz nākamo sezonu GM amatā, lai lietas raitāk ietu ar NHL spēlētāju piesaisti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Speciaalists
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-19 13:35, pirms 12 gadiem
Piekrītu un salutēju Kā teiktu Kabanovs - nošaut vainīgos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-19 13:49, pirms 12 gadiem
Apaļais galds vai kas nu tā ir par organizāciju, kuru Rīgas Bimbis pārstāv, ir iebraucis auzās. Konkrētās auzās. Loģisks un saprotams ir tikai ievads, kurā tiek iztirzāts skaistā rudens jautājums. Pievienojos par visiem 100%, rudens ir lielisks, tikko kā apēdu pēdējo šī gada saldējumu sēžot Rīgas centra parkā. Pārējais - vienas vienīgas pretrunas. Apaļais galds ir konstatējis, ka komandā ir pietiekami meistarīgi spēlētāji, taču sāpīgo situāciju turnīra tabulā iesaka risināt ar... spēlētāju piesaisti. Nu kamon... kaut nedaudz jādomā par to, ko rakstat un diskutējat. Varu piedāvāt sevi par Apaļā galda priekšsēdētāju, jo ir redzams, ka pašreizējais priekšsēdētājs maigi izsakoties nevelk. Problēma ir citur. Ir vai nu jāmaina punktu skaitīšanas mehānisms (to laikam šobrīd vairs nevarot izdarīt, jo reglaments esot apstiprināts un punktu skaitīšanas kārtība būtu būtiski grozījumi, kas ietekmētu čempionāta norisi, bla, bla, bla, visi jau zina kā mēs tos vilcienus pēkam, tas pats vien sanāktu) vai reālais variants - pašapziņas celšana. To var, tas ir reāli un man ir priekšlikums. Realizējami ar atbildīgo un Rīgas Dinamo pietuvināto instanču atbalstu. Ir jāmaina ielas nosaukums. Rīgas Dinamo vārdā ir jānosauc kāda svarīga Rīgas iela. Tas celtu pašapziņu hokejistiem, viņi sajustos mīlēti, tautai būtu kur pulcēties savu mīluļu atbalstam, jo kā zinām, vēstniecības tomēr vairs nav tik populāras kā agrāk. Piedāvāju pārdēvēt Maskavas ielu par Rīgas Dinamo ielu. Virziens un mērķis tomēr sakrīt.
, 2012-10-19 13:50, pirms 12 gadiem
Šitie puikiņi gan īsteni die-hard troļļi. Tik daudz laika veltīt kam tādam... Visu cieņu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-19 13:55, pirms 12 gadiem
duraku un zabaku bars jeji bogu jega no siem speletajiem ja mums vartsargu linija ir galiga pakala? hhulji tads telkvists ir atkal panemts? vins jaw ieprieks pieradija ka nejedz spelet tapat rd nenems jus pieminetos speletajus!! raksta autoram laikam sie speletaji dzivo blakus kaiminos ka vins tik parliecinosi zin ka sie speletaji bus ar mieru pievienoties rd lol
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-19 14:04, pirms 12 gadiem
aris no kombuliem4 rakstīja: Kādā sakarā šitas mēsls tiek pasniegts kā "DINAMO FANU ATKLĀTĀ"?

Precīzāks noasaukums būtu: "Bimbja kārtējais murgojums par tēmu Rīgas Dinamo"
Apsveicu, tu tikko 242. reizi pabaroji trolli! Vispārēji applausi un ovācijas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-10-19 14:08, pirms 12 gadiem
aris no kombuliem4 rakstīja: Kādā sakarā šitas mēsls tiek pasniegts kā "DINAMO FANU ATKLĀTĀ"?

Precīzāks noasaukums būtu: "Bimbja kārtējais murgojums par tēmu Rīgas Dinamo"
Juri, vai tā ir taisnība, ka tevi no šodienas patriekuši no kluba? Bet ne dēļ tiešajiem darba pienākumu failiem, bet tāpēc, ka dēļ tavas (bez)darbības strauji krities Mārupes tomātu un gurķu apgrozījums (RD fanu protesta akcijas iespaidā)?
, 2012-10-19 14:13, pirms 12 gadiem
Rigas Bimbis rakstīja: Mēs ar šiem spēlētājiem runājām. Viņi ir gatavi. Cita lieta- vai attaisnos cerības? Bet ne velti ir teiciens- kas neriskē, tas nevinnē!
ko tu pirms tam pipeji un dzeri? jega no viniem tapat nebus sie tris tapat netaisis speles rezultatu lol ja mums naw stabilu vartsargu
, 2012-10-19 14:17, pirms 12 gadiem
Gagarina kauss... Gagarins... Atcerējos kādu grāmatu par kosmonautikas rītausmu. Tās autors pašu cilvēks, t.i. krievs. Tur uzsvērts, ka pirmie kosmonauti augumā atlasīti nelieli un tādi paši bijuši arī prāta spējās. Gagarins bijis no zemnieku ģimenes, fiziski izturīgs, toties diezgan pastulbs. Īsts idiots bijis Nikolajevs par ko pat pārējie kosmonauti ņirguši
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Dilans Larkins. Foto: Paul Sancya/AP/Scanpix
12

Latvijas pretiniece ASV nosauc 15 hokejistus no pasaules čempionāta sastāva

Amerikas Savienoto Valstu hokeja izlase, kas pirms gada zaudēja Latvijai bronzas spēlē, nosaukusi sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam. Pagaidām paziņoti 15 hokejisti, un visi ikdienā ir stabili Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji.
Tomāšs Tatars. Foto: AP/Scanpix
10

Latvijas pretiniecei Slovākijai nākamajā nedēļā pievienosies pieci NHL spēlētāji

Slovākijas valstsvienības treniņiem, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, nākamajā nedēļā pievienosies pieci spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL).