Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Jāgrs iemet četrus vārtus izšķirošajā spēlē un ieved savu komandu Čehijas Ekstralīgā

Jāgrs iemet četrus vārtus izšķirošajā spēlē un ieved savu komandu Čehijas Ekstralīgā
Jaromīrs Jāgrs. Foto: Kladno Rytiri

Pēc piecu gadu pārtraukuma Čehijas augstākajā hokeja līgā atgriezīsies „Kladno” vienība, kas šodien ar 4:2 pārspēja „Ceske Budejovice”. Visus četrus vārtus savas komandas rindās guva leģendārais Jaromīrs Jāgrs.

47 gadus vecais Jaromīrs Jāgrs savu hokejista karjeru iesāka nelielās Kladno pilsētas junioru komandā. Jāgra karjera pēc tam izvērtās par vienu no iespaidīgākajām, kādu vien var iztēloties, un viņš kļuva par otru visu laiku rezultatīvāko NHL spēlētāju. Jāgrs jau pagājušajā gadā pielika punktu savam laikam Nacionālajā hokeja līgā, taču hokeju malā neatstāja un ik pa laikam piedalījās savas dzimtās Kladno „Rytiri” spēlēs Čehijas pirmajā līgā.

Jāgrs krietni biežāk spēlēja pārspēlēs par vietu Ekstralīgā, kur „Rytiri” sacentās ar „Pardubice”, „Ceske Budejovice” un „Chomutov” vienībām. Šodien tika aizvadīta desmitā spēļu kārta, un Jāgra komandai bija nepieciešams izvairīties no zaudējuma, lai garantētu vismaz otro vietu un pacelšanos uz Ekstralīgu, kas savukārt nozīmēja „Chomutov” izkrišanu uz pirmo līgu.

Jāgrs, spēlējot kopā ar citu čehu NHL veterānu Tomāšu Plekanecu, šodienas mačā vēlreiz nodemontrēja savu talantu un savāca pokeru. Mača sestajā minūtē Jāgrs realizēja vairākumu, devītajā minūtē trāpīja vēl vienu pēkšņu metienu no distances, bet otrā perioda sākumā panāca 3:0, vārtu priekšā pielabojot ripas lidojuma virzienu. Pretinieki no „Budejovice” komandas vienus vārtus atguva, bet otrā perioda pašās beigās Jāgrs paspēja atņemt pretiniekam ripu un ar ieslīpu metienu gūt savus ceturtos vārtus.

Jāgrs pārspēļu turnīrā deviņās spēlēs izcēlies ar sešiem vārtiem un deviņiem punktiem.

„Kladno” komanda iepriekš spēlēja Čehijas augstākajā līgā no 1993. līdz 2014. gadam, šajā laika posmā tikai uz vienu sezonu izkrītot uz pirmo līgu. Taču kopš 2014. gada izkrišanas uz leju Jāgram piederošajam klubam tā arī nebija izdevies atgriezties sev ierastajā līmenī, vismaz līdz laikam, kad pie darba hokeja laukumā aktīvi neķērās Jāgrs pats.

Izmantotie resursi:
https://www.hokej.cz/jagr-na-dalku-...


, 2019-04-19 23:44, pirms 5 gadiem
Talantu nenodzersi!
, 2019-04-19 23:47, pirms 5 gadiem
Fenomens!
, 2019-04-19 23:53, pirms 5 gadiem
Kā ar ceturto tur bija - hvz...
Slēpts komentārs: vf
, 2019-04-20 02:11, pirms 5 gadiem
vf rakstīja: Jāgrs ne tā kā Ozo, kas līdzīgā vecumā nekur dzimtenē nespēlē. Kur vēl talants Biedrs no viena cita sportaveida,varēja vismaz cienīgi LV noslēgt karjeru.
Nomierinies! Izciliem spēlētājiem galīgi nav motivācijas slidināties ar amatieriem, bet Jāgra gadījums ir īpašs ar to, ka džekam, atskaitot hokeju, pa lielam, nekā cita dzīvē nav, viens kā pirksts, tikmēr Oziks izdrebina kādu vietējo daiļavu un dzīvo cepuri kuldams..
, 2019-04-20 05:48, pirms 5 gadiem
Ne velti tiesneši reklamē Prostamol UNO. Bet vecā kunga priekšā var tikai noņemt cepuri.
, 2019-04-20 07:13, pirms 5 gadiem
Džonijs Bī rakstīja: Nomierinies! Izciliem spēlētājiem galīgi nav motivācijas slidināties ar amatieriem, bet Jāgra gadījums ir īpašs ar to, ka džekam, atskaitot hokeju, pa lielam, nekā cita dzīvē nav, viens kā pirksts, tikmēr Oziks izdrebina kādu vietējo daiļavu un dzīvo cepuri kuldams..
Ok, saprastu salīdzinājumu ar Ozo... bet AB... viņu pat pats basketbols nekad īsti nav interesējis, gluži tā pat nekādi dižie panākumi nav bijuši... +vecums arī ļautu uzmaukt normālā līmenī, ja trenētos! Ozo... ar visiem zaļā pūķa gadiem... spēlēja pēc 40!!! gadu vecuma un izdarīja teju visu iespējamo, ko varēja!!!
, 2019-04-20 08:51, pirms 5 gadiem
viedoklis rakstīja: Ok, saprastu salīdzinājumu ar Ozo... bet AB... viņu pat pats basketbols nekad īsti nav interesējis, gluži tā pat nekādi dižie panākumi nav bijuši... +vecums arī ļautu uzmaukt normālā līmenī, ja trenētos! Ozo... ar visiem zaļā pūķa gadiem... spēlēja pēc 40!!! gadu vecuma un izdarīja teju visu iespējamo, ko varēja!!!
Tikai nemuldi!!! AB savos zieda laikos kapāja visaugstākajā līmenī un no sirds. Tu jau atceries tikai beigas NBA.....
, 2019-04-20 11:40, pirms 5 gadiem
Jāgrs izskatās tieši kā tas Kladno komandas logo vecis
Dmitrijs Diļevka pie Polijas vārtiem. Foto: LHF
12

Latvijas U18 izlase pret mājinieci Somiju sāks pasaules čempionātu

Somijas pilsētās Espo un Vantā sāksies pasaules U18 čempionāts hokejā. Pirmajā spēlē plkst. 14.00 tiksies amerikāņi un slovāki, bet Oļega Sorokina vadītā Latvijas U18 izlase plkst. 18.00 izaicinās mājinieci Somiju.
Eduards Tralmaks. Foto: LHF
2

Latvijas izlasi pirms pārbaudes spēlēm Šveicē papildina uzbrucējs Tralmaks

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.